Produsul a fost adaugat in cos

  Biblia alimentara

  13.67 Lei

  Produs momentan indisponibil

  Preluare comenzi:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

  0.00 din 0 Opinii
  ISBN: 9789736758645 Autor: Gheorghe Mencinicopschi Editura: Litera Data aparitie: 2010 Pagini: 176 Format: 10,5 x 17,5 cm

  Descriere

      Fiecare individ, dar si colectivitatea este preocupata de marile probleme ale alimentului, alimentatiei si comportamentului alimentar, cautându-se solutii corecte la întrebarile: ce, cum, când, cât si unde mâncam pentru satisfacerea necesitatilor fiziologice dar si culturale, cunoscut fiind faptul ca hrana si stilul de viata sunt factorii esentiali ai prevenirii bolii, mentinerii sanatatii, cresterii calitatii vietii si încetinirea îmbatrânirii. De altfel stiinta moderna, Nutrigenomica, a demonstrat la cel mai profund nivel, cel molecular ca „suntem cu adevarat ceea ce mâncam si ceea ce au mâncat parintii si stramosii nostri”, ca suntem fiinte unicat si ca avem nevoie de o dieta strict personalizata, ca suntem în concluzie suma alegerilor noastre inclusiv celor alimentare. Alimentul, analizat dintr-o perspectiva holistica, este mult mai mult decât ceea ce pare a fi, pentru unii un prilej de desfatare, pentru altii o necesitate fiziologica sau ambele.

      În fapt alimentul este un principal purtator de informatie din mediul înconjurator necesara bunei functionari a entitatii „om”, care biologic, este un sistem deschis informational, cu autoreglare si evolutie antientropica. Aceasta informatie a matricei alimentare este înscrisa atât în compozitia: - macronutrientilor (proteine, lipide, glucide); - micronutrientilor (macroelemente, microelemente, vitamine, enzime); - non-nutrientilor (fitochimicale), dar mai ales în raporturile cantitative si calitative în care se gasesc acestea. În acest mod alimentul natural (microorganisme, plante, animale salbatice) este de fapt o matrice informationala extrem de complexa care transmite semnale din mediul înconjurator masinariei informatice a organismului uman. Informatiile naturale transmise de alimentele naturale organismului uman mentin starea de sanatate individuala, dar si integrarea lui corecta în mediu social si biologic, si în final determina echilibrul speciei umane în biosfera.

  Opinii clienți

  Fii primul care își spune părerea.

  Spune-ți părerea despre acest produs

  *
  *
  *
  *
  *  - Câmpuri obligatorii

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos