Produsul a fost adaugat in cos

    Revolutie in bucatarie - reinvata sa gatesti sanatos - Dr. Mencinicopschi

    - 10% Reducere

    37.80 Lei

    42.00 Lei

    In stoc

    Preluare comenzi:

    0723.193.019

    Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

    0.00 din 0 Opinii
    ISBN: 6424375000061 Editura: Coreus Publishing

    Descriere

    Prima carte de gastronomie nutritionala

     

    Invatam sa gatim in familie, din carti de bucate care mai de care mai sofisticate sau de pe internet, unde retetele circula cu o viteza incredibila. O fi bine? Facem noi legatura intre modul modern de a manca si rata imbolnavirilor?

     

    Nu prea... uitati-va in jur: nu mai conteaza varsta – toti suntem bolnavi! E timpul pentru o schimbare radicala. De ce sa nu incepem din bucatarie?

    Vitaminele hidrosolubile si fitonutrientii (antioxidanti, fitoestrogeni) se gasesc in principal in legumele si fructele colorate, crude si se inactiveaza rapid la caldura, lumina si in prezenta aerului.

     

    Trebuie sa aprovizionam in permanenta organismul cu nutrienti de calitate! Iar acesti nutrienti vor fi luati din alimente cat mai putin prelucrate si, foarte important, din fructele si legumele de sezon, apropiate locului in care traim.

     

    Asadar, trebuie sa invatam sa cumparam alimente sanatoase pentru a gati preparate sanatoase!

     

    Pentru prepararea felurilor de mancare ar fi de preferat sa utilizati materii prime provenite din agricultura ecologica, din flora si fauna salbatica, sau din zone cat mai nepoluate!

    (zone mai putin poluate cu metale grele, reziduuri de pesticide si ingrasaminte chimice, antibiotice, hormoni de crestere, dioxine, etc)

    Animalele, pasarile, de preferat din rase mai primitive, crescute in sisteme cat mai apropiate de cele naturale (pe sol, in aer liber), hranite cu furaje cat mai naturale, au o compozitie mai sanatoasa a carnii, acumuleaza mai putine grasimi saturate nocive si mai multi acizi grasi esentiali benefici...

    Legumele cultivate in sisteme industriale, in sere, sunt mai sarace in special in fitonutrienti si antioxidanti.

    In ceea ce priveste alimentele industriale rafinate, nu numai ca sunt dezechilibrate nutritional, dar nu mai au nici nutrienti esentiali, fiind devitalizate! In schimb sunt bogate in zaharuri rafinate (hiperglicemice, aterogene, cancerigene), grasimi aterogene artificiale (margarine), proteine cu valoare biologica scazuta si denaturate (colagensorici, tegumente, gluten denaturat, etc.). Pentru a fi obtinute si a avea termen de valabilitate mare, acestor alimente industrializate li se adauga aditivi alimentari (majoritatea de sinteza chimica)...

    CUPRINS:

    Mananci, dar te hranesti?

    Laptele matern, primul si cel mai important aliment

    Piramida alimentara

    Aperitive

    Salate

    Sosuri, dressinguri

    Preparate din ou

    Supe

    Borsuri, supe

    Mancaruri gatite

    Paste

    Peste

    Fripturi, rasoluri, tocaturi

    Garnituri

    Muraturi

    Preparate din grau, malai, orez si alte cereale

    Dulciuri

    Carti de acelasi autor

    Vizualizate Recent

    Alti clienti au mai cumparat

    Opinii clienți

    Fii primul care își spune părerea.

    Spune-ți părerea despre acest produs

    *
    *
    *
    *
    *  - Câmpuri obligatorii

    Stocul pentru acest produs este epuizat.

    Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

      Produsul a fost adaugat in cos