Produsul a fost adaugat in cos
  Viata si teatru pe Scena lumii

  - 10% Reducere

  44.96 Lei

  49.95 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 85 lei

  ISBN: 978-973-46-8356-7 Gen: Biografii - Memorii - Jurnal Limba: Romana Autor: George Banu Editura: Polirom Coperta: Cartonata Data aparitie: 2021 Pagini: 280 Colectia: EGO-GRAFII Format: Fizic

  Descriere

  Un periplu prin universul spectaculos al scenei contemporane, cartea de fata depaseste, prin anvergura consideratiilor lui George Banu, frontierele spatiului artistic si devine, in sensurile sale profunde, o meditatie necesara asupra conditiei adesea nelinistitoare a prezentului. Ea reuneste o suita de contributii relevante ale autorului din presa culturala autohtona a ultimilor ani, cele mai multe desprinse din rubrica de cronica de cultura din Dilema veche, si, dincolo de varietatea tematica intrinseca demersului, articuleaza o viziune asupra lumii de o remarcabila coeziune si claritate, folosind teatrul ca pretext ideal al reflectiei culturale, istorice si sociale. Produse ale unui orizont temporal prin excelenta impredictibil, textele descifreaza, in fundalul anxietatilor cotidianului, valentele revitalizante, constructive, ascendente conferite de actul artistic existentei umane.

  „Lunar colaborez la revista Dilema veche, incercand sa sesizez secvente importante din viata culturala europeana si sa restitui evenimente biografice legate de intalniri cu artisti, de calatorii marcante, de spectacole de exceptie. Astfel se constituie un mozaic personal ce reuneste fragmente disparate, dar asociate prin implicarea acestui spectator ce sunt pe «scena lumii». Shakespeare spunea ca «lumea e o scena» pe care suntem actori si totodata spectatori – cand jucam, cand privim, permutatie nesfarsita care ne invita sa asumam ca destin conversiunea functiilor si vertijul contrastelor. Pe «scena lumii», placerea provine din bucuria clipei si din caruselul neobosit al vietii. Este ceea ce vrea sa confirme aceasta suma de eseuri.” (George Banu)

   

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos