Produsul a fost adaugat in cos
  Mari personalitati. Brancusi

  49.90 Lei

  34.93 Lei

  Economisesti 14.97 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

  Gen: Biografii ISBN: 978-606-33-9163-7 Limba: Romana Autor: Sanda Miller Editura: Litera Coperta: Brosata Data aparitie: 2022 Pagini: 208 Format: Fizic

  Descriere

  Recunoscut ca unul dintre marii sculptori ai secolului XX si reprezentant major al avangardei artistice europene, Constantin Brancusi a fost, in ciuda faimei sale, si una dintre cele mai enigmatice personalitati. Sculptorul roman si-a cultivat el insusi aceasta aura de mister si alteritate, constient fiind ca ea are priza la public. Mitologia brancusiana a ramas influenta pana la publicarea, in 1986, a unei mici parti din arhiva artistului si apoi, in 2003, a unui catalog cuprinzator, insotind o retrospectiva a operei, care infatisa pentru prima data publicului corespondenta privata a lui Brancusi.

  In volumul de fata, Sanda Miller se foloseste de aceste noi si remarcabile resurse pentru a evalua mai corect si nuantat viata si opera brancusiana in interactiunea lor, furnizand detalii semnificative care pun intr-o noua lumina relatia artistului cu prietenii, colectionarii, comanditarii, agentii si femeile din viata sa. Atentia fata de anii de formare ai sculptorului in Romania si fata de posibilele lui surse de inspiratie in toata varietatea lor, bogatia izvoarelor din care se documenteaza autoarea, perspicacitatea si sensibilitatea cu care le citeste si le imbina fac din aceasta carte un ghid indispensabil pentru intelegerea unuia dintre artistii definitorii ai modernitatii.

  „Sanda Miller examineaza cu maxima seriozitate si atentie sute de documente publicate recent, iar cartea pe care o scrie reuseste sa disperseze multe mituri inradacinate despre Brancusi si sa ne ofere un portret cat se poate de autentic al vietii si operei sculptorului.“ Slavonic and East European Review

  SANDA MILLER este conferentiar in domeniul modei si al culturii la Universitatea Solent din Southampton, Marea Britanie, si specialista in opera lui Brancusi.

  Alte carti aparute la Editura Litera:

  Scriitori. Viata si opera

  Mica istorie a filosofiei

   

  Noutati

  44.10 Lei

  58.50 Lei

  49.50 Lei

  26.10 Lei

  35.10 Lei

  58.50 Lei

  62.10 Lei

  40.50 Lei

  49.50 Lei

  62.10 Lei

  49.50 Lei

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos