Produsul a fost adaugat in cos
  Primejdia marturisirii. Convorbirile de la Rohia

  44.95 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

  ISBN: 978-973-46-1288-8 Gen: Biografii Limba: Romana Autor: N. Steinhardt , Ioan Pintea Editura: Polirom Coperta: Cartonata Data aparitie: 2009 Pagini: 280 Colectia: SERIA DE AUTOR N. Steinhardt Format: Fizic

  Descriere

  Seria de autor "N. Steinhardt" apare in coeditare cu Manastirea "Sfinta Ana" Rohia.

  Editie ingrijita, note, prefata, referinte critice si indici de Ioan Pintea

  Repere biobibliografice de Virgil Bulat

  Opera integrala N. Steinhardt apare din initiativa P.S. Justin Hodea Sigheteanul, Presedintele Fundatiei „N. Steinhardt”.

  Volumul contine dialogurile „intrupate la Rohia” intre autorul Jurnalului fericirii si Ioan Pintea, convorbiri care puncteaza o serie de momente esentiale ale itinerarului spiritual al lui N. Steinhardt. Redescoperim cultura romaneasca din perioadele inter- si postbelica, N. Steinhardt evocind numeroase personalitati, precum Nae Ionescu, Mircea Eliade, Constantin Noica, Geo Bogza, Nichita Stanescu, Ioan Alexandru sau Mircea Cartarescu.

  „O carte vie, plina de farmecul inteligentei si al sinceritatii... Este o carte-document care, impreuna cu Jurnalul fericirii..., arata un destin de intelectual roman in lupta cu «pacatosenia» lui lumeasca si cu aspiratia sa de a se «induhovnici» prin Hristos.” (Eugen Simion)

  „Am trait cu voluptate de ucenic apropierea de Parintele Nicolae. Pentru mine el a fost Avva, Antrenorul. Antrenorul acesta nu a scos din mine un jucator de elita, pentru ca m-a antrenat mai mult pe «margine», dar, fara doar si poate, a scos din mine un iubitor de joc, de jucatori. Admiratia pentru marile spirite, pentru marile jocuri si jucatori, pentru campioni o detin, desigur, de la el. El numea cultura, ca si Huizinga, un mare joc.” (Ioan Pintea)

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos