Produsul a fost adaugat in cos
  Suflet romanesc - Dan Puric

  20.00 Lei

  Produs momentan indisponibil
  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  ISBN: 978-973-0-11593-9 Autor: Dan Puric Editura: Compania Dan Puric Data aparitie: Decembrie 2014 Pagini: 208 Format: 130 x 200

  Descriere

  “Exista in sufletul acestui neam, o timiditate in fata lumii. Si cum lumea de astazi e aroganta, obraznica si ingamfata, ai sentimentul ca in intimitatea lui, sufletului romanesc ii e rusine sa participle la ea. Dar asta nu dintr-o resenmnare, ci dintr-un fel de “zare interioara” care spune ca vesnicia nu poate fi atinsa de istorie.

  Dedic aceasta carte poporului roman, frumusetii lui interioare necorupte, care intr-o zi il va ajuta sa se refaca.

  Iubind aceasta frumusete va avea puterea ca odata plecat in lume sa-i tamaduiasca si pe altii."

  Dan Puric  Cartea “Suflet românesc” poate fi considerata o parabola a re-configurarii spirituale a unei generatii, care, pentru a creste, trebuie sa se uite spre trecut si nu spre viitor.

  Cum e noua carte a lui Dan Puric? Este literatura autentica, un mod radical de a spune “Nu!”, confuziei dintre aparenta si valoare, dintre idee si idealuri.

  Nu exista nicio urma de profetism sau de violenta, în paginile acestei carti, ci o blândete calda, arhaica în modul de adresare si în compozitia textelor.

  Cartea este scrisa cu durere si bucurie, iar o parte dintre motivele cunoscute, si din scrierile anterioare, sunt reluate în alta nota, una mai grava, într-un enunt nou, metaforic.

  Autorul apeleaza, de asta data, la retorica populara a basmelor, pildelor si a parabolelor cu o finete dialectica extraordinara. Diversitatea formala, de la anecdota, la eseu, memorat si legenda, da cartii dinamica necesara si suportul pentru proiectarea tulburatoare a unei “fiziologii” a românului în contemporaneitate, aflat la rascrucea dintre sansa si catastrofa istorica.

  Spatiul sufletului românesc este redescoperit în stil picaresc. Calatoria, întâlnirile cu oamenii si întâmplarile simple devin motiv de meditatie asupra conditiei românului si românismului. Autorul nu ofera solutii ci încearca sa redescopere dimensiunile contemporane ale spiritualitatii românesti.

  Cartea confirma adevaruri la care nu vrem sa ne gândim si realitati pe care nu vrem sa le acceptam.

  “Suflet românesc” este, în esenta, biografia fiintei românesti.

   

  Alte carti de Dan Puric:

  Pachet de autor Dan Puric - A fi roman este o frumusete a lumii

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos