Produsul a fost adaugat in cos
  Tarfa Califatului

  29.95 Lei

  26.00 Lei

  Economisesti 3.95 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 99 lei

  Gen: Biografii Memorii ISBN: 9789734684854 Limba: Romana Autor: SARA DANIEL, BENOIT KANABUS Editura: Polirom Coperta: Brosata Data aparitie: 2021 Pagini: 224 Format: Fizic

  Descriere

  Maria, crestina din Bakhdida, o veche asezare din nordul Irakului, este profesoara de engleza. In 2014, cand Statul Islamic pune stapanire pe oraselul ei, are 35 de ani. E frumoasa, blonda, cu ochii verzi – o prada de pret pentru jihadisti. In decurs de doi ani, va fi vanduta de treisprezece ori ca sclava sexuala si va indura cele mai cumplite abuzuri. Cand este eliberata din acest infern, nu mai e decat o umbra a femeii atragatoare de altadata. Pentru ca totul sa fie si mai dureros, membrii propriei familii se rusineaza cu ea: poate mai bine ar fi murit decat sa-i dezonoreze. Dar Maria, chiar desfigurata de violentele suferite, doreste sa traiasca, fiindca nu a uitat nimic si vrea ca adevarul sa fie cunoscut. Povestea ei este povestea a mii de femei crestine si yazidite transformate de Statul Islamic in sclave. Cartea aceasta, scrisa impreuna de o jurnalista si un filosof, este marturia ei.

  Sara Daniel este jurnalista, specializata in Orientul Mijlociu. A lucrat ca reporter in Afganistan si Irak, unde a fost corespondenta la Bagdad pentru Le Nouvel Observateur. In 2014, a devenit sefa serviciului extern al acestei publicatii. De aceeasi autoare: Guerres d’aujourd’hui. Pourquoi ces conflits? Peut-on les résoudre? (2008), Iran: La révolte verte. La fin de l’islam politique? (impreuna cu Ahmad Salamatian, 2010), Guerres intimes. Une femme reporter de guerre raconte (2012).

  Benoît Kanabus, doctor in filosofie, fost cercetator la Fonds National Belge de la Recherche Scientifique, este in prezent profesor invitat la Centrul de Filosofie a Dreptului de la Université Catholique din Louvain si profesor la Catholic University din Arbil. De acelasi autor: La généalogie du concept d’Archi-Soi chez Michel Henry (2011), La Ducasse rituelle de Mons (coord., 2013).

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos