Produsul a fost adaugat in cos

  Cumpărate frecvent împreună:

  118.00 Lei

  • - 50%

  19.60 Lei

  • - 60%

  123.13 Lei

  • - 30%

  49.00 Lei

  96.25 Lei

  • - 30%

  19.99 Lei

  • - 66%

  36.00 Lei

  • - 20%

  19.50 Lei

  • - 50%

  48.00 Lei

  • - 20%
  Pachet Legendele Lumii. Set 5 carti

  433.00 Lei

  Produs momentan indisponibil
  Transport gratuit

  Gen: Mitologie Limba: Romana Autor: Gheorghe Popa-Lisseanu, Roger Lancelyn Green Data aparitie: 2022 Pagini: 1232 Format: Fizic

  Descriere

  Pachetul contine urmatoarele carti:

  1. Legendele Olimpului: Eroii

  CELE MAI FASCINANTE LEGENDE ALE LUMII

  Faptele eroilor din mitologia greaca sunt populare si iubite in toata lumea, povestitorii greci fiind bine cunoscuti pentru crearea de mituri si fabule care, de obicei, includeau ascensiunea unui om printr-o serie de provocari pentru a deveni in cele din urma o legenda al carei nume va fi cantat in toata tara.

  De la lupta lui Achile in razboiul Troian la nenumaratele conflicte si fapte vitejesti savarsite de eroi, cu sau fara ajutorul zeilor, legendele Olimpului cuprind nenumarate povesti ce continua sa fascineze cititorii si astazi.

  Termenul de „erou” este, poate, folosit in mod exagerat in zilele noastre, dar acesti oameni si semizei au fost legendari. Mitologia Greciei antice este plina de mari eroi care au ucis monstri, au luptat cu armate intregi, au trait povesti de dragoste sau au pierdut femei frumoase. Povestile complete dezvaluie adesea ca toti acestia erau personaje imperfecte... dar numele lor au trait timp de milenii.

  Cartea Legendele Olimpului – Eroii ofera un numar vast de legende despre zei, eroi si monstri, razboinici si regi, care reprezentau o parte importanta a vietii de zi cu zi in lumea antica.

  2. Legendele Olimpului: Zeii

  CELE MAI FASCINANTE LEGENDE ALE LUMII

  Poveștile mitologiei grecești sunt unele dintre cele mai faimoase din lume.

  Relațiile și disputele dintre zei au fost atribuite miturilor de creație și poveștilor de origine, iar influența pe care aceștia o aveau asupra muritorilor a contribuit la formarea și crearea unora dintre cele mai influente opere literare ale Greciei antice, poveștile despre ei fiind spuse și astăzi.

  În timp ce panteonul grec de zeități era imens, câțiva zei și zeițe dominau miturile și cultul, ordinea prezentării divinităților în care fiind impusă de importanța fiecărui personaj în parte: Zeus, Hera, Poseidon, Hades, Demeter, Phoebus, Artemis, Hephaestos, Hestia, Atena, Ares, Aphrodita, Hermes, Dionysos.

  Cei doisprezece olimpieni controlau multe aspecte ale lumii, de la vreme la agricultură și chiar dragoste. Ei au fost numiți olimpieni deoarece, potrivit tradiției, locuiau pe Muntele Olimp, un loc perfect, unde oamenii nu aveau acces, pe care l-au câștigat după un război al zeilor care a durat zece ani, în care Zeus și-a condus frații la victoria asupra generației anterioare de zei conducători, Titanii.

  Cartea Legendele Olimpului–Zeii, deschide o fereastră către lumea antică și influența sa durabilă, fascinând cititorii cu poveștile și relațiile zeilor și muritorilor.

  3. Legendele Egiptului antic

  O serie de povestioare cu parfum de legendă și cu un dram de veridicitate istorică, pe care citindu-le, poţi întrezări crâmpeie din felul în care se trăia pe timpurile îndepărtate ale faraonilor Egiptului antic, de la obiceiuri şi credinţe până la viaţa de zi cu zi.

  Zei şi zeiţe, înalţi funcţionari sau simpli târgoveţi, prinţi şi prinţese, creaturi monstruoase din adâncurile lumii ori din înalturile cerurilor – pe toate le vei găsi în paginile acestei cărţi.

  Începând cu facerea lumii de către Ra cel Strălucit şi continuând cu popularea pământului de către urmaşii lui, de la Isis şi Osiris şi până în vremurile de stăpânire ale unor mari faraoni, precum Khufu, Ramses şi chiar Tutankhamon, lectura te va purta prin oraşe şi aşezări străvechi şi îți va dezvălui originea unora dintre marile minuni ale lumii antice, printre care Piramidele din Giza şi Sfinxul.

  "Povești care ne zugrăvesc acel trecut îndepărtat, care ne oferă și ne arată crâmpeie ispititoare și fermecătoare din acea lume pierdută a Egiptului antic." – Roger Lancelyn Green

  "Ritmul povestirii îl poartă pe cititor ca într-o lectică veche de mii de ani, printre chipurile și priveliștile unei culturi antice de o frumusețe copleșitoare." – Editor

  "Eu sunt Khepera la răsărit, Ra la amiază și Turn la asfințit, a spus Ra cel Strălucit, și, de îndată ce a rostit acestea, iată, s-a prefăcut în soarele ce se ivește în zori, urcând pe bolta cerească și ascunzându-se la apus. Iar aceasta a fost ziua dintâi a lumii." – din povestea „Ra și fiii săi“

  4. Miturile Greciei antice / Intalnirea cu mitologia Greciei antice te va purta in calatorii pline de mister alaturi de Heracle, de Iason, de Tezeu, sub cerul plin de trasnetele manuite de Zeus, pe apele involburate ale marilor stapanite de Poseidon, sau chiar in tenebrele pamantului cu focuri mistuitoare, in lumea lui Hades.

  Eroii greci si legendele lor te poarta in Grecia de acum trei mii de ani, in epoca in care Zeii erau aprigi si in care Muritorii jinduiau la Focul sacru.

  Vremurile nu erau linistite. Toti Eroii aveau parte de incercari care mai de care: Prometeu, Titanul cel bun, s-a jertfit pentru a le aduce oamenilor Focul; Heracle a dus la bun sfarsit cele douasprezece munci; Iason a gasit, in cele din urma, alaturi de ceilalti argonauti, Lana de Aur. Izbanzile lor nu ar fi fost posibile fara ajutorul complice al Zeilor sau al celorlalti Eroi, care le-au stat mereu alaturi.

  Viata Eroilor greci, adesea orgoliosi si lacomi, aflati mereu in competitie, era plina de aventuri, de iubire, de tentatii si de tot felul de probe, din care ieseau mereu invingatori. Toate asteapta sa le descoperi in paginile acestei carti.

  "Aici sunt relatate fapte marete, deopotriva eroice si crude, care au influentat arta povestirii din cele mai vechi timpuri." – Julia Eccleshare

  "Zeii si Eroii Greciei antice nu ne vor fi niciodata straini. Povestile lor sunt cuprinse in patrimoniul mondial, reprezinta o parte din fundamentul literaturii, al vorbirii, ba chiar al gandirii noastre." – Roger Lancelyn Green

  5. Miturile nordicilor / Miturile fondatoare ale popoarelor scandinave, rescrise pe intelesul celor mai tineri cititori, cu farmecul poetic si harul de povestitor al biografului lui C.S. Lewis.

  O poveste buna iti spune intotdeauna ceva ce nu stiai despre tine – fie ca este vorba despre o calitate ascunsa, o mare temere sau un gand pe care nu il puteai exprima. Miturile nordicilor spun povestea unor personaje fascinante, incercate in fel si fel de peripetii. Pe taramurile lor friguroase, intunecate si batute de vanturi ii vei intalni atat pe bravul Thor si pe inteleptul sau tata, Odin, cat si pe vicleanul Loki, de-a lungul unor intamplari pline de magie si fapte eroice.

  Protagonistii acestor povestiri – zei, uriasi si oameni deopotriva – pornesc in aventuri menite sa le dezvaluie lucruri uimitoare atat despre ei insisi, cat si despre lumea inconjuratoare. Citeste saga Ragnarokului daca vrei sa afli care este soarta eroilor scandinavi si cum te pot invata ei mai multe despre tine.

  "Aceasta adaptare a stravechilor povesti nordice vine ca o rafala inghetata tocmai din regatul indepartat al copilariei." – The Guardian

  "Povestile lui Lancelyn Green se citesc uneori ca basmele fratilor Grimm, alteori ca fragmente din Apocalipsa, dar raman intotdeauna fidele unui anumit spirit nordic. Infruntarile zeilor si uriasilor, importanta puterii si istetimii, certitudinea mortii chiar si in randurile zeitatilor le ofera acestor povesti o profunzime negasita in miturile grecilor si romanilor." – Josh Mosey

  "Miturile au o mare putere, iar miturile nordicilor se numara printre cele mai puternice din intreaga lume. Cand vei citi această carte, vei putea, la randul tau, sa calatoresti peste podul de curcubeu si sa intri in lumea stranie, violenta a zeilor vikingi." – Michelle Paver

  Produse similare cu "Pachet Legendele Lumii. Set 5 carti"

  19.50 Lei

  • - 50%

  13.99 Lei

  • - 60%

  63.00 Lei

  • - 65%
  • Transport
   gratuit

  24.50 Lei

  • - 50%

  9.99 Lei

  • - 74%

  15.60 Lei

  • - 60%

  19.50 Lei

  • - 50%

  19.99 Lei

  • - 66%

  78.00 Lei

  • - 50%

  Recomandate pentru tine

  118.00 Lei

  • - 50%

  19.60 Lei

  • - 60%

  123.13 Lei

  • - 30%

  49.00 Lei

  96.25 Lei

  • - 30%

  19.99 Lei

  • - 66%

  36.00 Lei

  • - 20%

  19.50 Lei

  • - 50%

  48.00 Lei

  • - 20%

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos

  Cumpărate frecvent împreună:

  118.00 Lei

  • - 50%

  19.60 Lei

  • - 60%

  123.13 Lei

  • - 30%

  49.00 Lei

  96.25 Lei

  • - 30%

  19.99 Lei

  • - 66%

  36.00 Lei

  • - 20%

  19.50 Lei

  • - 50%

  48.00 Lei

  • - 20%