Roald Dahl. Copilul tau va intelege ca a fi diferit este cea mai valoroasa resursa a lui

Romanul Matilda - Roald Dahl este mai mult decat o poveste pentru copii. Cartea este o adevarata lectie de viata, care ii va fi „predata” copilului tau de Matlida, o fetita a carei genialitate nu este apreciata, ci, dimpotriva, persiflata atat de parinti, cat si de directoarea scolii la care invata.

Micuta Matilda este fiica unui infractor si a unei mame cicalitoare, care o critica constant din cauza faptului ca petrece multe ore citind, in loc sa isi dedice timpul liber privitului la televizor, asa cum o fac ei. Atunci cand o vei descoperi pe Matilda iti vei spune: „Fetita asta e mult prea buna ca sa fie adevarata!”. La varsta de 5 ani si jumatate, stia deja tabla inmultirii si il citea pe Dickens. Mai mult decat atat, cu toate ca parintii nu o plac, micuta fetita este extrem de iubita de colegii de clasa si de invatatoarea sa.

Matilda - Roald Dahl este acea carte pe care ti-ai fi dorit si tu sa o citesti atunci cand erai mic. Dar daca nu ai avut ocazia atunci, o poti face acum, impreuna cu copilul tau! Roald Dahl te seduce cu o poveste absolut delicioasa, iar Matilda te va face sa o iubesti inca de la primele pagini. Ea va deveni nu doar prietena cea mai buna a copilului tau, ci si a ta. Intriga este atat de incitanta, personajele amuzante, iar temele abordate de autor extrem de interesante si relevante pentru micii cititori, dar nu numai.

Clovn”, „stupida”, „inconstienta”, „mincinoasa” - sunt doar cateva dintre etichetele carora Matilda trebuie sa le faca fata in relatia cu proprii parinti. Insa micul geniu le intelege limitarile si se refugiaza in adevarurile cartilor ei care ii dau puterea de care are nevoie pentru a merge mai departe, neinfranata de lipsa de educatie si viziune a parintilor.

Matilda - Roald Dahl este despre puterea de a fi diferit, de a iubi lucruri diferite si de a accepta sa nu fii placut pentru ca esti diferit. Bucuria pe care pasiunea ta ti-o aduce poate fi mai importanta decat satisfactia pe care le-o oferi altora.

Matilda este lectia pe care oricare dintre noi trebuie sa o invatam: inainte de a-i bucura pe altii, trebuie sa ne bucuram pe noi. E perfect in regula sa nu ne placa aceleasi lucruri ca celor din jurul nostru.

Matilda - Roald Dahl ii deschide copilului tau un Univers in care are posibilitatea de a intalni oameni. Unii la fel ca el, pasionati de scris si citit, altii cu totul si cu totul deosebiti. Ii ofera micutului tau acces la cunoastere si puterea de a trai cu fiecare carte o alta viata.

Azi poate fi Printesa din Padurea Adormita, maine, Cocosatul de la Notre Dame sau poate fi Singur pe Lume si descoperi ca a avea parinti mai putin ideali e totusi mai mult decat a nu avea parinti deloc. Si, mai mult decat atat, fiecare cititor va avea oportunitatea de a-si explora propriul univers interior si a afla raspunsurile de care are nevoie pentru a-si imbratisa pasiunile si bucuriile neintelese de cei din jur.

Citate din Matilda - Roald Dahl:

·    Niciodata sa nu faci ceva doar pe jumatate pentru ca vrei sa scapi cu bine. Fii scandalos. Mergi pana la capat. Asigura-te ca tot ce faci este atat de complet nebunesc incat e de neinteles...”;

·    Toate cartile pe care le citise ii oferisera o perspectiva asupra vietii pe care ei niciodata nu o vazusera”;

·       Daca esti bun, viata e buna”;

·    Si nu-ti face griji pentru bucatile pe care nu le poti intelege. Aseaza-te si lasa cuvintele sa te invaluie, ca muzica”;

·       Poate ca se pot face lucruri frumoase cu banii, dar nu se pot face lucruri minunate fara imaginatie”;

·       Cartile dau imaginatiei aripi, si fiecare copil trebuie sa zboare cu ele”;

·   Nu este nimic pe lumea asta care sa faca oamenii mai fericiti decat sa-si impartaseasca realizarile cu alte persoane”;

·       Citeste mult. Invata mult. Nu uita niciodata ca informatia este cheia catre putere”;

·   O viata plina de aventuri este mult mai bogata decat o viata plina de bunuri materiale”;

·       In lumea cartilor, oricine poate deveni orice si orice poate deveni posibil”

·       Cea mai mare forta pe care o poti avea este sa ai curajul sa fii tu insuti”;

·    Fericirea poate fi gasita chiar si in cele mai intunecate momente, daca doar iti amintesti sa aprinzi lumina”.

Charlie si fabrica de ciocolata - Roald Dahl: o lectie de constientizare si empatie pentru fiecare copil

Iti doresti sa cresti un copil constient de valoarea lucrurilor simple de care are sansa sa se bucure? Ofera-i in dar romanul Charlie si fabrica de ciocolata - Roald Dahl prin care sa-i prezinti si cealalta fata a realitatii, mai putin frumoasa decat lumea lui. O fata in care nu toti copiii au sansa de a se bucura de lucruri simple, precum... o ciocolata.

Charlie este un baietel istet si extrem de inteligent, care face parte dintr-o familie care nu are posibilitati materiale foarte bune. Fiecare zi este o lupta cu foamea, pe care, de cele mai multe ori o pierd cu totii: bunicii, parintii si, uneori, chiar si el. In acest peisaj gri, micutul Charlie nici nu indrazneste sa viseze la fericirea de a manca o... CIOCOLATA. Pana intr-o zi, cand Willy Wonca, patronul fabricii de ciocolata, face un anunt surprinzator: ofera pentru 5 copii posibilitatea de a vizita fabrica de ciocolata, cat si sansa de a primi acest deliciu gratis, intreaga viata.

Isi poate imagina cineva asa ceva? Sa primesti ciocolata gratis intreaga viata! Si de aici, copilul tau va porni intr-o calatorie cu adevarat fascinanta, alaturi de micutul Charlie. Impreuna cu acesta, copilul tau va descoperi ce sunt aceia niste Oompa - Loompas, se va amuza pe cinste cu bunicii lui Charlie, care vor fi cu siguranta personajele sale preferate. O carte extrem de amuzanta, care va oferi micutilor cititori posibilitatea de a gusta din lumea magica a lui Roald Dahl.

Charlie si fabrica de ciocolata - Roald Dahl va completa farmecul povestii cu ilustratiile faimosului Quentin Blake, care a ilustrat peste 200 de carti.

Charlie si fabrica de ciocolata - Roald Dahl a captivat generatii intregi de cititori si ramane una dintre cele mai iubite povesti pentru copii din toate timpurile.

Unul dintre personajele cele mai memorabile din Charlie si fabrica de ciocolata - Roald Dahl este Willy Wonka, insusi proprietarul fabricii de ciocolata. Cu vorbele sale pline de intelepciune si umor, Wonka adauga un farmec aparte cartii. Doua dintre motto-urile pe care acesta isi bazeaza filosofia vietii sunt: „Un pic de nebunie este necesara intotdeauna” si „Viata este mai dulce decat un tablou”.

Charlie si fabrica de ciocolata - Roald Dahl ramane o carte iconica, iar invatamintele autorului continua sa inspire si sa incite imaginatia cititorilor de toate varstele. Aceste cuvinte pline de intelepciune, umor si emotie sunt o parte integranta a experientei de lectura si demonstreaza puterea literaturii de a ne influenta si transforma.

Citate din Charlie si fabrica de ciocolata - Roald Dahl:

 

·       Fericirea este pur si simplu intreaga mea familie. Si o jumatate de kilogram de ciocolata pe zi” - Charlie Bucket

·       In lumea mea, toata lumea ar avea o ciocolata si nimeni nu ar fi nefericit niciodata” - Willy Wonka

·       Cat de minunat este ca nu trebuie sa-ti lasi mintea sa-i piarda pe ceilalti oameni” - Willy Wonka

·       Stim ca un om nu se incadreaza decat atunci cand se gandeste la ceva in afara de el insusi.” - Oompa Loompa

·       Viata este ca o bara de ciocolata - mai bine te bucuri de ea inainte sa se termine” - Willy Wonka

·       O calatorie plina de ciocolata este intotdeauna mai dulce decat o calatorie fara” - Willy Wonka

·       Daca vrei sa-ti schimbi lumea, incepe cu tine insuti si o ciocolata delicioasa” - Charlie Bucket

·       Fiecare cutie de ciocolata contine o surpriza, la fel cum fiecare zi aduce noi aventuri” - Willy Wonka

·       Nimic nu poate rezolva o problema mai bine decat o imbucatura de ciocolata” - Charlie Bucket

·       In inima mea, exista intotdeauna loc pentru mai multa ciocolata si mai multa iubire” - Willy Wonka

·       Secretul unei vieti dulci este sa gasesti bucuria in cele mai mici lucruri - precum o bucata de ciocolata” - Willy Wonka

·       Ori de cate ori simti ca lumea este prea amara, ia o pauza si savureaza o ciocolata” - Charlie Bucket

·       In fiecare ciocolata se ascunde un mic colt de fericire” - Willy Wonka

·       Nu conteaza cat de intunecata este viata, o ciocolata dulce poate lumina orice zi” - Charlie Bucket

·       Exista intotdeauna un motiv sa sarbatorim - fiecare ciocolata merita o felicitare” - Willy Wonka

Cand ne vom reintalni - Rebecca Yarros: povestea implinirii destinului unei iubiri

Crezi in destin? In iubirea aceea unica de care ai fost separat si pe care o cauti odata ce devii constient de faptul ca, undeva in lume, aceasta exista? Atunci romanul Cand ne vom reintalni - Rebecca Yarros este dovada faptului ca nu gresesti si-ti arata ca iubirea aceasta chiar exista.

Cand ne vom reintalni - Rebecca Yarros este cartea care iti dovedeste puterea incredibila care exista intre doua inimi, o putere care le ajuta mereu sa-si gaseasca drumul una catre cealalta, in mijlocul unei lumi haotice.

Intalnirea dintre Izzy Astor si Nate Phelan este una banala, ce nu anunta nimic deosebit. Rebecca Yarros isi intalneste protagonistii romanului intr-un avion. Nate reuseste sa-i atraga atentia lui Izzy cu farmecul necizelat, parul negru si ochii albastri, insa nici nu banuieste cum se va schimba viata lor in doar... 90 de secunde.

90 de secunde – atat dureaza de cand avionul se desprinde de pamant si pana se prabuseste in raul Missouri. Acesta este momentul in care viata celor doi ia intorsaturi incredibile si viata li se schimba pentru totdeauna. Nate imbraca haina militara, facand din pasiune cariera. Izzy alege politica si isi investeste tot timpul si energia in cauzele pentru care lupta. Si anii trec, insa viata ii aduce, din cand in cand, pe aceleasi drumuri. In ciuda acestor intalniri insa, momentul de a fi cu adevarat impreuna si a-si trai iubirea pare sa nu vina niciodata. Pana la revederea din Afganistan. Si, aici, Rebecca Yarros construieste o intriga care incita cititorul si il face sa freamate de curiozitate.

Romanul Cand ne vom reintalni - Rebecca Yarros este mai mult decat o carte, este un film proiectat de mintea ta, pe retina ochilor, cu ajutorul literelor adunate in cuvinte ce formeaza fraze. Fraze ce se intind de-a lungul paginilor pe care le vei savura cu pofta flamandului. Autoarea pune aceasta poveste de dragoste ce transcede timpul intr-un context terifiant: razboiul din Afganistan. Yarros exploreaza ororile razboiului si urmarile experientelor traumatizante.

Personajele ei sunt autentice si, in egala masura, puternice si vulnerabile. Cu talentul unui pictor, autoarea reuseste sa transmita cititorului prin cuvinte conexiunea de netagaduit dintre cei doi indragostiti. Yarros indulceste actiunea care te tine cu sufletul la gura cu momentele pline de pasiune ale iubirii dintre Nate si Izzy.

Cand ne vom reintalni - Rebecca Yarros este o carte pe deplin satisfacatoare, care te va face sa te simti implinit emotional, reusind sa atinga in cititor cele mai sensibile corzi. Autoarea gateste la foc mic povestea de iubire dintre Izzy si Nate. Capitolele despre trecutul povestii lor de dragoste ofera cititorului posibilitatea de a le cunoaste in profunzime iubirea si il fac sa adore, pur si simplu, momentele in care cei doi nu au reusit sa inteleaga ca sunt facuti unul pentru celalalt.

Povestea de dragoste dintre Izzy si Nate este atat de induiosatoare si reala incat cititorul ii cauta si-i doreste impreuna constant. Sunt atat de multe momentele in care cei doi se atrag si se resping incat finalul este cu totul neasteptat.

Cand ne vom reintalni - Rebecca Yarros nu este doar un roman de dragoste, ci o carte complexa, care atinge teme sociale extrem de sensibile si importante. Yarros le scufunda in povestea de dragoste a lui Nate si Izzy, dar cititorul nu le poate trece cu vederea. Cartea atrage atentia asupra unor teme precum:

·       armata / bodyguard;

·       a doua sansa;

·       trecut vs. viitor;

·       persoana potrivita la momentul nepotrivit;

·       ADHD;

·       subiect dublu: razboi si dragoste.

Poti iubi pe cineva de la distanta timp de 10 ani? Cand ne vom reintalni - Rebecca Yarros este raspunsul la intrebarea ta. Viata i-a adus alaturi intr-o circumstanta ciudata si, de la un accident de avion intr-o zona de razboi, Izzy si Nate ajung sa isi traiasca dragostea, cu intermitente, timp de 10 ani.

Romanul poarta cititorul in toate instantele vietii celor doi, separat si impreuna, si-l face sa traiasca toata gama de emotii. Aceasta carte a Rebbecai Yarros este acel tip de poveste care se citeste cu lacrimi in ochi. Intriga finala te va purta intr-o zona cu totul neasteptata, care te va soca si te va face sa simti aroma dulce - amaruie a acestei povesti de iubire.

Razboiul care mi-a salvat viata - Kimberly Brubaker Bradley. O poveste despre iubire si curaj

Razboiul care mi-a salvat viata - Kimberly Brubaker Bradley este un roman care vorbeste cititorului atat despre lupta fizica pentru supravietuire, cat si despre cea emotionala. Titlul ironic al acestei carti face trimitere nu doar la razboiul fizic, ci si la razboiul emotiilor si bataliile zilnice carora personajele povestii trebuie sa le faca fata. Razboiul este despre moarte si distrugere, nu despre salvare, insa, in ciuda acestor lucruri, exista situatii in care „exista unele lucruri pentru care merita sa lupti”! Al doilea Razboi Mondial a reprezentat lupta impotriva pierderii libertatii, a pamantului si a prejudiciilor extreme.

Cei mai multi nu si-au dorit acest razboi si au facut tot ce le-a stat in putinta sa-l evite pana cand au fost nevoiti sa il infrunte. Pentru Ada, personajul principal al romanului Razboiul care mi-a salvat viata - Kimberly Brubaker Bradley exista „diferite tipuri de razboaie”, dincolo de atrocitatile celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Ada este o fetita de numai 10 ani care traieste in Anglia impreuna cu parintii si fratele ei mai mic. Nascuta cu o malformatie la un picior, Ada a trait inchisa intr-una dintre camerele casei de mama ei abuziva. In momentul in care Al Doilea Razboi Mondial incepe, copiii din Londra sunt evacuati in zone mai sigure. Printre acestia se numara si Ada si fratele ei mai mic, care ajung intr-o familie adoptiva dintr-un mic orasel de provincie.

Alaturi de noua familie adoptiva, Ada incepe sa descopere o noua viata plina de oportunitati. Micuta eroina invata sa citeasca si sa mearga, iar relatia cu gazda ei, Susan, devine o adevarata hrana sufleteasca. Dincolo de atrocitatile celui de-al Doilea Razboi Mondial, Ada vede si celelalte razboaie din jurul ei si pe care ti le va prezenta si tie:

·       razboiul cu fratele ei, Jamie, pe care l-a crescut in locul mamei sale care-l neglija;

·     razboiul ei personal cu mama sa, care o face sa se simta rusinata si o limiteaza din cauza dizabilitatii sale;

·       razboiul fratelui ei cu propriile lui frici;

·       razboiul dus de Susan cu durerea propriului doliu.

 

Tema razboiului se contureaza incet si se dezvolta progresiv asemenea unui bulgare de zapada care devine din ce in ce mai mare pe masura ce se rostogoleste.

Kimberly Brubaker Bradley isi confirma talentul scriitoricesc la fiecare pagina. Autoarea continua sa dezvolte diverse teme si directioneaza intriga astfel incat sa le atinga pe fiecare in parte, reusind sa creeze o atmosfera impresionanta, care isi va pune amprenta pe sufletul tau si va face ca aceasta carte sa devina de neuitat.

Razboiul care mi-a salvat viata - Kimberly Brubaker Bradley este mai mult decat povestea unei fetite care se lupta cu provocarile dizabilitatii si dorinta de supravietuire din razboiul nemilos. Ada este o surpravietuitoare, o curajoasa si o luptatoare persistenta. Foamea fizica cu care se confrunta micuta eroina paleste in fata foamei de iubire, speranta si libertate. Intalnirea cu Susan ii satisface o parte din aceasta nevoie, lucru care o sperie momentan deoarece stie ca totul este temporar, iar fericirea ei se va sfarsi odata ce razboiul se va termina.

Razboiul care mi-a salvat viata - Kimberly Brubaker Bradley este un volum in care vei descoperi fascinatia cu care autoarea „sapa” adanc, din ce in ce mai adanc, in psihicul personajelor sale pentru a reda cititorului imaginea complexitatii personalitatii acestora. Astfel, Kimberly Brubaker Bradley reuseste sa isi implice cititorul in actiunea cartii si il prinde ca intr-o panza de paianjen, determinandu-l sa nu renunte la carte pana cand nu ajunge la ultimul cuvant al acesteia.

Razboiul care mi-a salvat viata - Kimberly Brubaker Bradley este o carte a sperantei, in care cititorul este invatat sa incerce sa descopere partile bune chiar si in cele mai negre situatii, privind prin ochii inocenti ai Adei. In mijlocul razboiului, departe de mama si tata, Ada se redescopera si afla ca este o invingatoare. Ada reuseste sa isi castige bataliile impotriva propriilor frici, devenind din ce in ce mai puternica: „Exista o Ada dinainte de Dunkirk si o versiune a Adei dupa Dunkirk. Versiunea dupa Dunkirk este puternica si neinfricata”.

Razboiul care mi-a salvat viata - Kimberly Brubaker Bradley este unul dintre volumele pe care oricare dintre noi ar trebui sa-l citeasca, indiferent de varsta. In paginile acestuia vei intalni o poveste care iti va rupe inima pentru a ti-o repara si a o face sa creasca de trei ori mai mare si mai sanatoasa.

Comanda cartea Razboiul care mi-a salvat viata - Kimberly Brubaker Bradley si descopera o poveste care te va absorbi si pe care o vei iubi inca de la prima pagina.

Razboiul care m-a invatat sa traiesc - Kimberly Brubaker Bradley. Puterea de a renaste iti apartine

In fiecare lacrima se ascunde o poveste, iar in fiecare zambet se afla o lupta castigata” - poate fi motto-ul romanului Razboiul care m-a invatat sa traiesc - Kimberly Brubaker Bradley. Volumul acesta este continuarea cartii „Razboiul care mi-a salvat viata”, semnata de aceeasi autoare. Povestea Adei continua si te provoaca la o experienta emotionala coplesitoare si motivationala.

Razboiul care m-a invatat sa traiesc - Kimberly Brubaker Bradley este o carte in care abilitatea scriitoarei de a crea personaje reale, de a transmite emotiile acestora astfel incat ele sa fie simtite si de cititor este ridicata la nivel de arta. Maturizarea si dezvoltarea personajelor fac ca acest roman sa fie opera unui adevarat maestru al literelor.

Razboiul care m-a invatat sa traiesc - Kimberly Brubaker Bradley este o carte pe care pur si simplu o vei iubi. De la prima pana la ultima litera! Si pentru care vei suferi ca s-a terminat atat de repede, Ada, personajul principal, ti se va lipi pur si simplu de suflet si iti vei dori sa iti petreci alaturi de ea tot timpul din lume.

Povestea, personajele, istoria… totul este atat de bine scris, organizat! Autoarea permite cititorului sa o vada pe Ada cu inima. Ea incepe prin a-l ajuta pe cititor sa inteleaga impactul pe care neglijenta si abuzul il pot avea asupra unui copil, apoi continua cu descrierea atrocitatilor razboiului pentru ca incet - incet sa-l scufunde in profunzimea unei simple conversatii cu un copil.

Cartea Razboiul care m-a invatat sa traiesc - Kimberly Brubaker Bradley este la fel de frumoasa si de impresionanta ca primul volum, „Razboiul care mi-a salvat viata”. In continuarea povestii, autoarea face un salt in timp si prezinta cititorului personajele peste cativa ani. Intre timp, un nou personaj, Ruth, se alatura familiei si povestea ia amploare. Susan continua sa fie o mama minunata si o ajuta pe Ada cu iubire si intelegere, astfel incat aceasta sa reuseasca sa poata face fata provocarilor dizabilitatii ei.

Totodata, cititorul va putea vedea mai mult din realitatea razboiului, redat in detalii greu de citit cu voce tare. Dincolo de tristete si pierdere, aceasta carte este incredibil de pozitiva. Un volum motivational, care te va ajuta sa iti intelegi si apreciezi viata asa cum este ea, cu bune si rele.

La fiecare pagina citita din Razboiul care m-a invatat sa traiesc - Kimberly Brubaker Bradley, mintea iti va spune: „Rar ti-e dat sa citesti o carte atat de onesta si de provocatoare!”. Stilul de scriere al lui Bradley este captivant si plin de emotie. Ea reuseste sa creeze o atmosfera autentica a perioadei in care este plasata actiunea si sa aduca la viata personaje care raman in mintea cititorilor mult timp dupa ce au inchis cartea.

Razboiul care m-a invatat sa traiesc este o lectura „obligatorie”. Este o poveste captivanta, care ofera o perspectiva unica asupra unei perioade tumultoase din istorie. O poveste despre puterea umana de a rezista in fata adversitatilor. Cartea a fost laudata de critici pentru portretizarea sa realista a vietii in timpul razboiului si pentru capacitatea sa de a transmite emotii puternice. Multi au apreciat si profunzimea personajelor si sensibilitatea cu care sunt tratate temele dificile.

Citate din volumul Razboiul care m-a invatat sa traiesc - Kimberly Brubaker Bradley:

·       In fata adversitatilor, se nasc eroi neasteptati”;

·       Amintirile pot fi ca lumina in intuneric, ghidandu-ne in cele mai grele momente”;

·       In inima fiecarui om se ascunde o forta incredibila, asteptand sa fie descoperita”

·       Fratia este mai puternica decat orice razboi, legand sufletele intr-un angajament etern”

·       Frica poate fi invinsa doar de curajul de a continua sa traiesti, in ciuda tuturor obstacolelor”;

·       In fiecare lacrima se ascunde o poveste, iar in fiecare zambet se afla o lupta castigata”;

·       Adevarata victorie consta in capacitatea de a gasi pace si speranta chiar si in mijlocul haosului”;

·       Cand intunericul pare sa domine, lumina prieteniei poate sa lumineze cel mai intunecat colt al sufletului”;

·       In fiecare cicatrice se ascunde o poveste de curaj si rezistenta”;

·       Durerile trecute pot deveni forta care ne indeamna sa mergem mai departe”;

·       Adevarata putere se afla in capacitatea noastra de a ne ridica dupa ce am cazut”;

·       In mijlocul haosului, se pot gasi momente de frumusete si compasiune”;

·       Cuvintele pot fi mai puternice decat armele atunci cand sunt folosite cu intelepciune”.

Furia - de Alex Michaelides: o carte diabolic de inteligenta si misterioasa

Furia, de Alex Michaelides, este a treia carte semnata de autor care te va cuprinde in capcanele misterioase ale unei noi crime. La fel precum „Pacienta tacuta” si „Fecioarele”, noul volum al autorului este unul extrem de captivant, pe care il vei devora fara oprire pana la ultimul cuvant.

 

Furia - de Alex Michaelides este un regal literar, un volum pe care-l vei citi cu rasuflarea taiata, intr-o stare de emotie intensa. Fiecare ciocnire feroce, fiecare rasturnare de situatie uluitoare te va adanci in mister si iti va face imposibila previziunea unei traiectorii a actiunii.

 

Furia - de Alex Michaelides este o combinatie intre „Magicianul” lui Fowles si „Istoria Secreta” a Donnei Tartt. Autorul este fara doar si poate un magician al cuvintelor, care reuseste sa-si seduca cititorul si sa-l pacaleasca la fiecare pas ghidandu-l cu curiozitate si nerabdare prin labirintul de cotituri bruste si surprize.

 

Povestea, asemenea naratorului ei fascinant, evolueaza permanent, este extrem de antrenanta si, in linia fictiunii de cea mai buna calitate, are un deznodamant imposibil de anticipat. Exact atunci cand ai impresia ca ai ghicit cursul evenimentelor, acestea se reorienteaza brusc spre un final devastator.

 

Furia - de Alex Michaelides este o enigma clasica exceptionala, care aduce in fata cititorului distributia perfecta, cu personaje ale caror mobiluri merita o crima, intr-un decor de vis si, totodata, de cosmar. Povestea te tine cu sufletul la gura pana la deznodamantul care este cu adevarat socant. Cea mai recenta carte semnata de Alex Michaelides este diabolic de inteligenta si distractiva.

 

De la o tragedie greceasca in cinci acte pana la o dragoste sfasietoare, Furia - de Alex Michaelides este un labirint plin de mister, care iti va provoca inteligenta si iti va oferi posibilitatea sa-ti testezi abilitatile de detectiv. Totodata, acest roman iti permite sa te reconectezi subtil si cu universul din „Pacienta tacuta” – volumul de debut al autorului, prin aparitia cameo (episodica) a enigmaticei Mariana.

 

Furia - de Alex Michaelides incepe ca o melodrama complexa si ajunge sa se metamorfozeze treptat, trecand prin diverse genuri, de la romantism la roman psihologic si, in cele din urma, culmineaza cu un thriller amestecat cu o tragedie emotionanta. Pentru a te putea bucura cu adevarat de lectura acestui roman trebuie sa pornesti la drum fara preconceptii si sa iti dai voie sa te abandonezi in stilul narativ evocator, atragator si criptic al lui Michaelide.

 

In acest volum,  Alex Michaelides a dat nastere unei lucrari intelectuale, care poate fi considerata o capodopera literara, care te va impresiona profund si va lasa urme adanci in mintea si inima ta. „Furia” este o poveste extraordinara, o marturie a impactului pe care secretele nespuse le au asupra vietii tale si a celor din jurul tau.

 

Rezumat Furia - de Alex Michaelides

Aceasta este povestea unei crime. Sau poate ca asta nu-i cu totul adevarat. In miezul ei e o poveste de dragoste, nu-i asa?

Lana Farrar este o vedeta de cinema retrasa din activitate si una dintre femeile celebre din lume. In fiecare an isi invita prietenii apropiati sa fuga de vremea urata englezeasca si sa petreaca Pastele pe insula ei idilica din Grecia.

Va spun asta deoarece ati putea crede ca stiti despre ce e vorba. Probabil ati citit in ziarele de scandal – povestea a facut senzatie, daca va aduceti aminte. Avea toate ingredientele necesare: o celebritate, o insula privata la care vantul nemilos impiedica accesul... si o crima.

Ne-am trezit izolati acolo peste noapte. Vechile noastre relatii de prietenie ascundeau ura si o dorinta fierbinte de razbunare. Ceea ce-a urmat a fost un joc de-a soarecele si pisica – o batalie a inteligentelor plina de rasturnari de situatie, cu un punct culminant zguduitor. Noaptea s-a sfarsit in violenta si moarte.

Cine sunt eu? Numele meu este Elliot Chase si va voi spune o poveste cum n-ati mai auzit niciodata.

 

Citate Furia - de Alex Michaelides

 

·       Uneori, adevarul este mai straniu decat fictiunea. Sau, cum a spus cineva odata: «Realitatea bate fictiunea»”;

·       Daca cineva isi doreste cu adevarat ceva, trebuie sa fie pregatit sa isi asume riscuri”;

·       Trecutul poate fi o umbra lunga, dar nu trebuie sa ne impiedice sa mergem mai departe”;

·       In adancul fiecarui om exista intuneric si lumina. Depinde de noi sa alegem ce sa hranim”;

·       Iertarea nu este pentru celalalt, este pentru tine. Este modul in care eliberezi greutatea din inima ta”;

·       Adevarul este o sabie cu doua taisuri: poate elibera sau poate rani”;

·       Nu tot ce straluceste este aur, dar uneori chiar si aurul ascunde intuneric”;

·       Fiecare decizie pe care o luam ne defineste, chiar si cele mai mici”;

·       In lumea noastra, uneori cei mai periculosi inamici sunt cei mai apropiati prieteni”;

·       Secretele sunt ca otrava: daca nu sunt dezvaluite, pot distruge sufletul”.

Anna O - Matthew Blake. Cartea care te va face sa te intrebi de ce ai putea fi capabil sa faci in somn

Anna O - Matthew Blake este un roman ”altfel” in care autorul a impletit cu succes suspansul cu fantezia. In momentul in care faci cunostinta cu povestea, vei avea o senzatie ciudata ca citesti doua carti intr-una. Volumul semnat de Blake este locul in care Pacienta tacuta a lui Mikaelides pare ca o intalneste pe Frumoasa din Padurea Adormita, care se contopesc pentru a da viata Annei O, personajul principal al romanului.

Anna Ogilvy, protagonista cartii semnate de Matthew Blake, este o tanara scriitoare promitatoare acuzata ca ar fi comis o crima dubla in somn, dupa care ramane adormita. Anna O sufera de o tulburare psihosomatica rara, cunoscuta drept „sindromul resemnarii”, iar singura ei speranta este Benedict Prince, un psiholog criminalist care ar putea rezolva cazul si care ar putea-o trezi pentru a fi judecata. Numai Anna stie adevarul, dar numai Benedict are resursele necesare pentru a-l afla. Si ambii sunt pusi in pericol de ceea ce afla.

Anna O - Matthew Blake este o carte in care vei putea descoperi, dincolo de o poveste fascinanta, o abordare psihologica a somnului intr-o maniera in care vei reconsidera modul in care te raportezi la acesta.

Am vrut sa scriu un thriller in care, dupa ce il citesti, nu vei mai dormi la fel niciodata”, marturiseste autorul. Anna O este cu siguranta un roman care te va face sa-ti schimbi optica asupra somnului si sa ii intelegi si perspectiva mai putin nelinistitoare, daca nu chiar infioratoare. Povestea se misca intr-un ritm incredibil, cu capitole foarte scurte care tind sa te faca sa iti doresti mai mult, usor de citit, iar rasturnarile de situatie sunt de-a dreptul incredibile. Multe tradari din trecut, cat si din prezent, si o multime de strategii folosite in lupta pentru putere, care, de cele mai multe ori, te vor lua prin surprindere.

Anna O - Matthew Blake este un volum in care vei regasi presarate o multime de indicii, dar care iti lasa loc sa faci propriile presupuneri care sa te distraga si, chiar daca reusesti sa ghicesti unele intorsaturi de situatie, desfasurarea actiunii te va surprinde cu brutalitate, incat va reusi sa te zguduie temeinic. Romanul este unul pe care odata ce l-ai inceput nu-l vei mai lasa din mana pana la final, pentru ca, pur si simplu, trebuie sa afli raspunsurile pe care, in cele din urma, le vei obtine.

Cu toate ca este fictiva, povestea Annei O se inspira mult din cazuri reale de omucideri in somnambulism care au ajuns in instanta. Aspectele psihologice, desi fictive, adauga un substrat interesant povestii, similar modului in care hard Sci-Fi utilizeaza explicatiile stiintifice pentru a ajuta la fundamentarea povestilor.

Dr. Prince este descris, la un moment dat, aratand ca Robin Williams din Dead Poets Society, pe de alta parte avem si numele Annei ca referinta in viata reala, Frauline Anna O – un caz care implica somnambulismul si pe care Freud l-a studiat si prezentat in lucrarile sale despre „isterie” – un diagnostic nefericit care era adesea o simpla scuza pentru a reduce la tacere femeile.

Intreg aspectul procedural al romanului este cufundat intr-o perspectiva fascinanta asupra laturilor abstracte ale crimei si psihologiei. Blake pune in scena un scenariu cu adevarat fascinant care te va face sa iti pui intrebari despre moralitate, motivatie si intentie. Daca Anna a injunghiat cu adevarat, da, este o criminala, dar este ea moral un criminal daca nu era constienta? Daca Prince o trezeste si ea merge la proces, este el complice moral in ranirea Annei? Care este granita dintre ajutor si vatamare si cat de mult tratarea unui pacient intr-un caz trecut devine extrem de relevant pentru cazul prezent releva o istorie de abuz medical savarsit sub numele de „ajutor”?

Anna O - Matthew Blake este un thriller psihologic in care vei intalni o proza eleganta, o constructie si o dezvoltare a povestii absolut perfecte. O poveste pe parcursul careia intrebarile vor curge ca un rau, in care probleme precum tulburarile de somn, privilegiile oferite de o afectiune sau perceperea distorsionata a personalitatii unei persoane sunt prezentate in detaliu, astfel incat sa iti ofere o noua optica asupra complexitatii mintii umane. Cine este antagonistul si cati anti-eroi sunt? Totul este creat cu atentie si trebuie sa fii foarte atent caci fiecare intorsatura de situatie este nu doar surprinzatoare, ci si plauzibila in rezolvarea cazului.

Anna O - Matthew Blake este un volum care te va face sa iti pui un milion de intrebari si sa ai adevarate dialoguri interioare cu tine, precum: „Ce naiba se intampla? Naiba stie, dar TREBUIE sa aflu. Aha, am inteles. Nu..., nu am! O, cat de satisfacator, este finalul? Oh, asteapta, mai este. O, Doamne, da, da, da. Acum, sunt epuizat si trebuie sa dorm, dar NU sunt criminal si NU merg in somn si nu voi uita niciodata de Anna O”.

Comanda volumul Anna O - Matthew Blake si ofera-ti o lectura antrenanta, captivanta, care sa te solicite intelectual, dar care sa te si relaxeze si pe care sa o porti in suflet si minte mult timp dupa terminarea cartii.

Comanda cartea Mindreader - David J. Lieberman si descopera cum poti „citi” felul in care gandesc oamenii din jurul tau!

Mereu te-ai intrebat ce ascund oamenii dincolo de comportamentele si cuvintele formale?  David J. Lieberman te invita la o lectura in urma careia sa reusesti sa decodifici mesajul din spatele vorbelor si gesturilor. De la o negociere banala si pana la una detaliata - Lieberman te ajuta sa afli ce gandesc si ce simt cu adevarat oamenii, indiferent de ceea ce manifesta si pretind.

 

Mindreader - David J. Lieberman este un volum care te va ajuta sa intelegi ce vor sa-ti transmita oamenii din jurul tau, fie ca este vorba despre persoane din sfera personala, fie profesionala. Lectura acestui volum te va ajuta sa descoperi adevaratele intentii ale interlocutorilor tai atat in conversatiile fata in fata, cat si in cele din mediul online - prin mesaje, inregistrari si apeluri video. Vei invata sa privesti dincolo de cuvinte si gesturi inselatoare.

 

Lieberman te seduce cu un intro extrem de bun, prin care isi confirma talentul scriitoricesc, nu doar pe cel de bun specialist FBI si de psiholog. Autorul are o scriitura care invita cititorul sa se implice, fiind clar si concis.

 

Mindreader - David J. Lieberman este o carte suficient de scurta, dar cuprinzatoare, incat reuseste sa mentina viu interesul cititorului. Este un volum in care vei regasi o multime de informatii bune, a caror aplicabilitate practica te va surprinde. Este o carte scrisa bine si tradusa bine, in care vei regasi exemple clare, fara exces de cuvinte.

 

Cu cat o persoana este mai putin sanatoasa emotional, cu atat denigreaza mai mult lumea din jurul ei pentru a compensa propriile neajunsuri si a-si gestiona nesigurantele. Prin urmare, modul in care cineva te trateaza este o reflectie a propriei sanatati emotionale si spune totul despre persoana respectiva si nimic despre tine. Noi oferim iubire. Oferim respect. Daca cineva nu se iubeste pe sine insusi, cum te astepti sa-ti ofere dragoste la randul sau? Persoana sanatoasa emotional este autentica, sincera cu ea insasi si nu judeca, acceptandu-i pe ceilalti. Adevaratul „eu” se intrevede, iar perceptia sa asupra realitatii este mai clara. Pe masura ce stima de sine a unei persoane se degradeaza si intervine egoul, perspectiva sa devine distorsionata”, este unul dintre comportamentele asupra caruia David J. Lieberman atrage atentia cititorilor sai si despre care spune ca tradeaza adevaratul caracter al unei persoane.

 

Mindreader - David J. Lieberman este un volum care te va ajuta sa:

·       interpretezi limbajul pasiv si nivelul de informare al unui individ;

·       detectezi forme de omisiune, exagerare si dezinformare dintr-o relatare;

·       descoperi ce iti ascunde orice posibil angajat, partener de viata sau de afaceri.

 

Iata cateva citate reprezentative din volumul Mindreader - David J. Lieberman:

 

·   Gandirea nu este intotdeauna ceea ce pare. Adesea, exista un intreg univers ascuns in spatele cuvintelor si gesturilor noastre”;

·     Puterea de a citi mintea celor din jurul nostru este un instrument valoros in navigarea prin lumea relatiilor interpersonale”;

·       Ceea ce spunem si ceea ce facem sunt doar varful aisbergului. Adevarata noastra gandire este adanc inradacinata si uneori neconstientizata”;

·      Nu exista mai mare putere decat cea de a intelege mintea umana. Aceasta deschide usi catre conexiuni mai profunde si intelegeri mai bogate”;

·     Fiecare cuvant pe care-l alegem si fiecare gest pe care-l facem poate fi interpretat in moduri diferite de catre cei din jur. Intelegerea acestui fapt este cheia unei comunicari eficiente”;

·      Intelepciunea consta in capacitatea de a citi mai mult decat ceea ce este scris sau spus. Este abilitatea de a intelege subtextul si de a descifra adevaratele intentii ale oamenilor”;

·      Oamenii au un fel de a-si ascunde adevaratele sentimente si ganduri in spatele unui zambet sau al unei priviri evazive. Arta citirii mintilor consta in a dezvalui aceste mistere ascunse”;

·      Fiecare intalnire cu o alta persoana este o oportunitate de a citi un nou capitol din cartea lor mentala. Cu cat exersam mai mult aceasta abilitate, cu atat suntem mai conectati la cei din jurul nostru”;

·       Nu exista nicio regula universala in citirea mintilor, ci mai degraba un amestec de intuitie, observatie si intelegere profunda a naturii umane”;

·       Ceea ce vedem si ceea ce simtim in legatura cu altii este doar o mica parte din adevarul complet. Pentru a intelege cu adevarat, trebuie sa ne aventuram in adancurile gandurilor lor”.

 

Daca te-ai saturat sa fii manipulat si iti doresti sa nu te mai indoiesti de spusele celor din jur, comanda acum cartea Mindreader - David J. Lieberman si descopera ce iti transmit oamenii cu adevarat, dincolo de cuvinte.

Atomic Habits – James Clear. Descopera cum poti scapa de obiceiurile toxice si cum le poti dezvolta pe cele pozitive

Daca ai probleme in a-ti schimba obiceiurile, problema nu e a ta. Problema este sistemul pe care il folosesti pentru a produce schimbarea. Obiceiurile dezadaptative se repeta iar si iar nu din cauza faptului ca nu-ti doresti schimbarea, ci din cauza faptului ca incerci sa faci schimbarea folosindu-te de strategiile incorecte. Nu te ridici la nivelul obiectivelor tale. Atomic Habits – James Clear este un volum in care vei reusi sa identifici sistemul care te poate ajuta sa atingi noi obiective, sanatoase, ideale pentru dezvoltarea ta.

 

James Clear este renumit pentru abilitatea sa de a transpune subiecte complexe in obiceiuri simple care pot fi aplicate cu usurinta in viata de zi cu zi, atat acasa, cat si la munca. Atomic Habits – James Clear este un ghid care te va ajuta sa te dezvolti astfel incat sa transformi obiceiurile bune intr-un comportament obisnuit, astfel incat cele rele sa devina imposibile. Volumul este bazat pe teorii dovedite din domenii precum biologie, psihologie si neurostiinta.

 

Lectura acestei carti va fi una inspirationala, care iti va capta si mentine interesul cu povesti adevarate impartasite de catre olimpici medaliati cu aur, artisti premiati, lideri de succes, medici si comedianti renumiti care au folosit filosofia obiectivelor mici pentru a evolua de la nivel de amatori la profesionisti in domeniile lor.

 

Rezultatul acestei lecturi va produce schimbari reale. Prin intermediul acestei carti, Clear te va ajuta sa:

 

·       iti faci timp pentru obiceiuri noi (chiar si in momentele tensionate sau super-aglomerate ale vietii);

·       iti depasesti lipsa de motivatie si vointa;

·       iti dezvolti strategii care sa-ti faciliteze succesul;

·       iti revii din momentele de decadere;

·       plus multe altele.

 

Cartea Atomic Habits – James Clear te va ajuta sa reconfigurezi imaginea progresului si iti va oferi tehnicile si strategiile de care ai nevoie pentru a atinge succesul, indiferent de domeniul vizat: sport, organizatie sau la nivel personal (renuntare la fumat, scadere in greutate, reducerea nivelului de stres) etc.

 

Iti doresti sa renunti la fumat? Cartea Atomic Habits – James Clear poate fi raspunsul pe care-l cautai. In paginile acesteia, autorul te va invata cum sa refuzi o tigara atunci cand iti este oferita, plus o multime de alte strategii care te pot ajuta sa renunti la acest comportament nesanatos. De exemplu, daca iti doresti sa slabesti, Clear iti dezvaluie unde este cel mai bine sa iti depozitezi dulciurile sau cum te pot ajuta niste agrafe de birou sa pierzi in greutate. 

 

Atomic Habits – James Clear poate fi considerata un ghid de optimizare a starii de bine. Implementarea unor interventii la nivel micro te va face sa reusesti sa iti atingi obiectivele stabilite. Tehnicile si strategiile prezentate sunt cuprinse in douazeci de capitole, structurate in sase parti. Patru dintre aceste parti sunt numite de Clear „Legi ale schimbarii comportamentale”.

 

Atomic Habits – James Clear. Cele patru legi pentru formarea unui obicei pozitiv:

·       indiciul trebuie sa fie vizibil;

·       actiunea trebuie sa fie atractiva;

·       actiunea trebuie sa fie usor de efectuat;

·       actiunea trebuie sa ofere satisfactie.

 

Citate din Atomic Habits – James Clear:

 

·   Obiceiurile atomice sunt acele mici actiuni pe care le intreprindem in mod constant si care se acumuleaza in timp pentru a produce rezultate remarcabile”.

·   Schimbarile mici, cand sunt repetate in mod constant, au puterea de a produce transformari remarcabile”;

·       Cunoasterea buclei de obiceiuri, care cuprinde patru etape: indiciu, dorinta, raspuns, recompensa, ne permite sa identificam si sa modificam eficient obiceiurile”;

·      Mediul joaca un rol crucial in formarea obiceiurilor noastre. Crearea unui mediu propice obiectivelor noastre creste sansele de succes”;

·      Este esential sa incepem cu mici pasi, sa ne adaugam obiceiuri, sa monitorizam progresul si sa fim consecventi pentru a forma obiceiuri durabile”;

·       Procrastinarea, lipsa de motivatie si distragerile sunt obstacole frecvente pe drumul formarii unor noi obiceiuri. Foloseste strategii practice pentru a le depasi”;

·       Obiceiurile nu doar ne reflecta comportamentul, ci ne si formeaza identitatea. Cultivarea obiceiurilor pozitive ne ajuta sa devenim imaginea dorita si ne stimuleaza dezvoltarea personala”;

·   Succesul in diverse domenii, inclusiv cariera, sanatatea si relatiile, este profund influentat de obiceiurile noastre. Cultivarea obiceiurilor sanatoase dezvolta baza pentru obtinerea succesului in aceste domenii”.

 

Atomic Habits – James Clear este o carte care ne vizeaza pe fiecare in parte si ne ofera raspunsurile de care avem nevoie pentru a ne atinge obiectivele. Indiferent de domeniul in care iti doresti sa faci o schimbare, volumul de fata te va ajuta sa identifici obiceiurile noi de care ai nevoie pentru a-ti atinge obiectivul!

Cat timp infloresc lamaii - Zoulfa Katouh: o carte nascuta din suferintele autoarei

Cat timp infloresc lamaii - Zoulfa Katouh este una dintre acele carti care-ti rascoleste sufletul in cele mai adanci profunzimi. Este o poveste care te face sa privesti suferinta si deznadejdea in ochi, pentru ca apoi sa gasesti puterea de a intelege ca nimic nu este fara de sfarsit, nici chiar durerea sufleteasca. Pentru ca, atat timp cat infloresc lamaii, inca mai exista speranta!

 

Aceasta carte s-s nascut din durerea mea, din vinovatia mea, din iubirea mea, din suferintele mele, din visele si sperantele mele. Pe scurt, s-a nascut din zonele vulnerabile ale inimii mele”, marturiseste autoarea cititorilor ei.

Zoulfa Katouh isi sustine romanul de debut chiar si pe forumurile de cititori, unde le dezvaluie acestora ca a pus in aceasta carte 110% din suferinta propriului suflet. Durerea tesuta in aceste randuri reprezinta episoade scrise pe pamantul tarii ei, cu sangele oamenilor care au luptat si au indraznit sa spere la o lume mai buna. Autoarea precizeaza ca nu a trait aceste evenimente tragice pe pielea ei, dar a reusit sa cuprinda in paginile acestei carti o poveste pe care o vei citi cu sufletul facut ghem, cu suspine si lacrimi care-ti vor juca in coltul ochilor.

 

Cat timp infloresc lamaii - Zoulfa Katouh este un volum pe care il vei citi cu o senzatie apasatoare si un sentiment de rusine fata de oameni pe care nici nu-i cunosti si nici nu le-ai fi banuit vreodata suferintele. Tu, la fel ca toti ceilalti, ai jucat cartea normalitatii din coltul tau de lume.

Povestea Salamei, personajul principal al cartii Cat timp infloresc lamaii - Zoulfa Katouh, a devenit vocea tuturor oamenilor care au murit si continua sa moara in contextul evenimentelor sangeroase din Siria. Revolutia siriana, devenita razboi cu implicare internationala, a facut, dupa 120 de luni, 594.000 de victime, dintre care 22.000 de copii. In cei 11 ani de conflict, 2.1 milioane de civili au fost raniti si au ramas mutilati pe viata, iar 80.000 de civili au murit torturati in inchisorile regimului Assad.

Impresia cartii semnate de Zoulfa Katouh este dublata de constientizarea impactului pe care aceste incidente le au asupra oamenilor nevinovati, asa cum marturiseste si realizatorul Radio ZU Mihai MORAR:

Cum ii supravietuiesti durerii? Cat timp infloresc lamaii, speranta nu va muri niciodata… Am pus mana pe aceasta carte si mi-a fost imposibil sa ma despart de ea. Zoulfa Katouh scrie o poveste prin care traiesti organic, cu mintea si cu inima, revolutia care a inceput in Siria in 2011 si continua si in zilele noastre. Insa puritatea primei iubiri are forta sa dizolve chiar si ororile razboiului. Am plans de durere, de furie, si intr-un final, de bucurie, pentru ca, dincolo de tragedii, de suferinta, este o carte a sperantei, a iubirii care straluceste chiar si in culmile disperarii. Razboiul e devastator. Dar aceasta poveste e devastator de frumoasa. Lectura ei va lasa urme adanci in interiorul tau si dorinta suprema de a lasa, in exteriorul tau, o lume mai buna”.

Cat timp infloresc lamaii - Zoulfa Katouh este considerata mai mult decat o carte, reprezinta un studiu transant al perioadei de inceput a revolutiei siriene, utilizand tehnici narative sofisticate si neasteptate si revelatii surprinzatoare.

In paginile acestei carti, sub acest titlu inocent si simplist, se ascunde o poveste sfasietoare despre razboi, pierderi, familie si iubire, despre cautarea alinarii in toiul nebuniei si a sperantei in tragedie. Cat timp infloresc lamaii e o poveste fenomenala, un studiu patrunzator al Siriei care a fost odata si al Siriei de acum. O carte pe care trebuie s-o citesti, pentru a vedea si cealalta fata a lumii actuale, o realitate care se petrece nu departe de noi!

 

Rezumat Cat timp infloresc lamaii - Zoulfa Katouh

 

Cat timp infloresc lamaii - Zoulfa Katouh este un roman care o are in prim - plan pe Salama, o tanara in varsta de 18 ani, din Siria, studenta la Farmacologie. Crescuta intr-o familie fericita, in plina armonie, viata acesteia ia o turnura cu totul bulversanta atunci cand incepe razboiul. Salama ajunge sa indeplineasca atributii de chirurg la spitalul local, din lipsa de personal care sa se ocupe de ingrijirea victimelor razboiului.

 

Membrii familiei sale isi pierd viata sau dispar in razboi. Singura supravietuitoare e Layla, cumnata ei insarcinata. Spitalul, responsabilitatea fata de compatriotii ei, si, ulterior, iubirea care se naste intre ea si tanarul protestatar Kenan o indeamna sa ramana in Siria, cu toate ca fiecare moment e o noua amenintare letala. In cele din urma, grija fata de Layla si copilasul acesteia o sileste sa negocieze emigrarea.

 

Comanda volumul Cat timp infloresc lamaii - Zoulfa Katouh si bucura-te de o experienta literara ravasitoare si inspirationala!

Crima perfecta - Holly Jackson: o capodopera literara moderna care iti va provoca mintea

Crima perfecta - Holly Jackson este o capodopera literara, motiv pentru care a si ajuns rapid in topul celor mai bune carti citite in 2023. Este o carte care iti va starni latura de detectiv, te va face sa te gandesti la o multime de presupuneri, sa creezi harti mentale ale desfasurarii crimei, dar, ghici ce? Odata ce vei ajunge la final, tot cazul pe care mintea ta il va construi va fi pus la pamant de toate dezvaluirile autoarei.

Scriitura face ca aventura cititorului in povestea acestei carti sa fie mult mai interesanta. Crima perfecta - Holly Jackson este un roman in care vei face cunostinta direct cu mintea personajului principal, detectivul implicat in rezolvarea cazului. Holly Jackson a inclus o multime de insertii din jurnalul acestuia, fragmente care contin notite legate de rezolvarea cazului, dar si capturi din email-uri, mesaje, transcrieri de convorbiri telefonice, harti, tabele.

Pe langa toate aceste detalii, perspectiva scrisa la persoana a III-a te va duce cu gandul si mai mult la latura personala a personajelor. Astfel, vei vrea sa le cunosti si mai in profunzime si vei dori sa stii cum decurge de fapt viata acestora.

Toate acestea sunt puse in contrast cu relatarea la persoana I din jurnal, unde cititorul are ocazia de a afla toate gandurile personajului strict in legatura cu desfasurarea investigatiilor. Nu putine vor fi ocaziile in care vei simti ca vei urmari viata a doua persoane cu totul diferite. Aceasta abordare de a scrie din cele doua perspective contribuie in mod esential la complexitatea personajelor, dar ajuta si cititorul sa le inteleaga mai bine deciziile si opiniile.

 

Crima perfecta - Holly Jackson este, de fapt, o serie care cuprinde 3 volume, cu povesti incitante, in care autoarea isi invita cititorii sa patrunda intr-o lume plina de mister si adrenalina. Iata care sunt cele trei carti ale acestei serii si rezumatul fiecareia dintre povesti:

 

Instructiuni pentru fete cuminti – rezumat

   

Este prima carte din seria Crima perfecta - Holly Jackson. Primul volum semnat de autoare o are in prim-plan pe Pip, prietena presupusului criminal care nu poate scapa de sentimentul obsedant ca disparitia frumoasei si popularei Andie Bell nu a avut loc asa cum vorbeste lumea. Pip se transforma intr-un adevarat detectiv particular si face tot posibilul sa afle adevarul despre moartea frumoasei Andie Bell si a iubitului ei, Sal Singh, care se presupune ca s-ar fi sinucis dupa ce i-ar fi luat viata acesteia.

 

Perseverenta si atentia la detalii o ajuta pe Pip sa descopere o serie de secrete intunecate care demonstreaza fara urma de indoiala ca Sal a fos invinuit pe nedrept. Cineva insa nu este deloc incantat de intorsatura pe care au luat-o lucrurile, iar viata lui Pip este in pericol.

 

Fata cuminte, razbunare crunta  - rezumat

 

A doua carte a seriei Crima perfecta - Holly Jackson este un thriller psihologic modern, care te va tulbura cu adevarat. In aceasta, Pip nu mai este detectiv de ocazie, ci vei avea oportunitatea de a face cunostinta cu Ravi, o adolescenta care a lansat un podcast despre uciderea lui Andie Bell si Sal Singh, caz pe care l-a anchetat impreuna cu iubitul ei in urma cu un an.

 

In ciuda faptului ca podcastul are succes, Pip jura ca a terminat-o pentru totdeauna cu joaca de-a detectivul neobosit si plin de zel. Socoteala de acasa nu se potriveste insa cu cea din targ, asa ca Pip se vede nevoita sa-si incalce promisiunea in momentul in care Jamie Reynolds, fratele mai mare al prietenului ei, dispare fara urma chiar in noaptea in care orasul comemoreaza sase ani de la moartea lui Andie si a lui Sal.

 

Din cauza faptului ca autoritatile par ca nu fac nimic pentru rezolvarea cazului, Pip porneste din nou in cautarea adevarului. Ancheta este dificila si imprevizibila, iar adolescenta descopera alte secrete intunecate ale orasului.

 

La un pas de moarte – rezumat

 

Este al treilea volum al seriei Crima perfecta - Holly Jackson si pare a fi finalul povestii care face senzatie pe TikTok.

Pip se pregateste sa mearga la facultate, dar este inca urmarita de felul in care s-a sfarsit ultima ei investigatie. In ciuda faptului ca nu o mai sperie ca primeste amenintari cu moartea, in urma podcastului ei despre crime adevarate, Pip nu poate sa nu remarce un mesaj anonim care revine cu insistenta: „Cine o sa te caute cand tu vei fi cea disparuta?”.

Nu dureaza mult pana ce Pip intelege ca cineva o hartuieste si ii doreste raul, asa ca incepe sa faca legaturi intre urmaritorul ei si un criminal in serie, prins in urma cu sase ani si aflat inca in inchisoare. Incet - incet, in mintea adolescentei isi face loc o intrebare: „Nu cumva in spatele gratiilor a ajuns un nevinovat?”.

Din cauza faptului ca politia refuza sa reactioneze, Pip se vede nevoita sa actioneze: ori il gaseste pe vinovat, ori va sfarsi ea insasi pe lista victimelor. Pe parcursul acestui joc diabolic de-a soarecele si pisica, Pip descopera ca toate informatiile se invart in jurul acelorasi persoane si evenimente, asa ca daca nu gaseste mai repede raspunsurile care sa completeze puzzle-ul, va avea o soarta cumplita.

Daca ti-am starnit curiozitatea, nu mai ezita! Comanda acum seria Crima perfecta - Holly Jackson si bucura-te de o lectura cu adevarat captivanta.

Conversatii cu Dumnezeu - Neale Donald Walsch: o serie care a schimbat viata a milioane de oameni

Conversatii cu Dumnezeu - Neale Donald Walsch este nu o carte, ci o serie de volume. Acestea au luat nastere nu din satisfactie si bucurie, ci, dimpotriva, din nemultumirea si nefericirea autorului.

 

Aflat intr-un moment de cumpana al vietii sale, intr-o zi, Neale Donald Walsch s-a asezat la birou si a inceput sa astearna pe hartie cateva intrebari adresate lui Dumnezeu. In timp ce isi scria intrebarile, autorul a avut o revelatie: Dumnezeu ii raspunde… Rezultatul nu este o carte despre predictii apocaliptice sau excentricitati cultice, ci despre adevaruri perene si accesibile oricui.

 

Aceste volume reprezinta o lectura „must” pentru orice cititor, deoarece raspund unor intrebari pe care ni le adresam cu totii. In paginile volumelor Conversatii cu Dumnezeu - Neale Donald Walsch, vei intalni un Dumnezeu ingaduitor, care insita pe faptul ca cel mai important scop al nostru in viata este sa ne descoperim Cine suntem si Cine ne dorim sa fim. Fiecare dintre volumele acestei serii reprezinta un pansament pentru suflet, fiind ca o briza de aer.

 

Neale Donald Walsch cucereste cititorul cu scriitura simpla, dupa cum simte, sentiment ce poate fi usor resimtit pe toata perioada lecturii. Volumele acestei serii sunt recomandate atat celor interesati de spiritualitate, cat si umanistilor convinsi.

 

Primul volum din aceasta serie, „Conversatii cu Dumnezeu: Cartea 1”, a fost publicat in anul 1995 si a devenit imediat un bestseller international. Cartea contine dialogurile dintre Neale si Dumnezeu, unde sunt discutate subiecte precum scopul vietii, dragostea, suferinta, religia si multe altele. Aceste dialoguri au oferit cititorilor o perspectiva noua si provocatoare asupra vietii si spiritualitatii.

 

Aceasta serie de carti a avut un impact profund asupra cititorilor sai. Multi oameni au declarat ca aceste "Conversatii cu Dumnezeu" le-au schimbat perspectivele asupra vietii si spiritualitatii. Oamenii au gasit consolare si intelegere in paginile acestor carti, iar unii chiar au inceput propriile lor conversatii cu Divinitatea.

 

Conversatii cu Dumnezeu - Neale Donald Walsch. Principiile volumelor acestei serii:

 

·       Dumnezeu este iubire - acest concept ne invita sa ne reevaluam relatia cu Divinitatea si sa ne apropiem de Aceasta cu inimile deschise si incredere;

·       Oamenii trebuie sa fie autentici si sinceri - Walsch sustine ca suntem liberi sa fim autentici si sinceri in relatia noastra cu Dumnezeu. Nu trebuie sa ne ascundem sau sa ne temem sa ne exprimam gandurile si sentimentele;

·       Fiecare dintre noi trebuie sa-si inteleaga propria putere - autorul sustine ca suntem co-creatori ai vietii noastre si ca putem folosi aceasta putere pentru a aduce schimbari pozitive;

·       Trebuie sa avem respect pentru toate religiile si credintele - Conversatii cu Dumnezeu - Neale Donald Walsch incurajeaza respectul pentru toate religiile si credintele. Neale crede ca toate caile duc catre Dumnezeu si ca nu exista o religie superioara.

 

Conversatii cu Dumnezeu - Neale Donald Walsch: 10 citate care te vor ajuta sa iti schimbi perspectiva asupra vietii:

1.     Sufletul concepe, mintea creeaza, corpul traieste experienta. Cercul este complet”;

2.     Ca o fereastra de cer albastru intr-o lume plina de nori...;

3.     Toate marile descoperiri s-au produs cand oamenii au acceptat si au dorit sa nu aiba dreptate”;

4.     Este in natura oamenilor sa iubeasca - apoi sa distruga, apoi sa iubeasca din nou - ceea ce ei pretuiesc cel mai mult”;

5.     ...Si, astfel, in momentul in care tu fagaduiesti dragostea cea mai inalta, iti recunosti, de fapt, cea mai mare frica. Pentru ca primul lucru ce te ingrijoreaza dupa ce spui ”Te iubesc” este daca ti se va raspunde la fel. Si, daca ti se va raspunde la fel, iti faci imediat griji ca vei pierde dragostea pe care abia ai gasit-o”;

6.     Pentru un prieten sau o ruda moartea inseamna dezastru. Numai pentru suflet moartea este o usurare - o eliberare”;

7.     (...) judecatile voastre va impiedica sa va bucurati, iar faptul ca va asteptati la ceva va face nefericiti”;

8.     Rusinea este raspunsul unei persoane care isi implica inca ego-ul in intrebarea ”Cum sunt vazut de ceilalti?”;

9.     Viata ar trebui sa fie o bucurie, o sarbatoare, dar ea a devenit o experienta a fricii, a nelinistii, a lui «nu-mi ajunge»”, a invidiei, furiei si tragediei”;

10.  Cel care renunta nu-si neaga niciodata pasiunile - el neaga doar atasamentul de rezultate. Pasiunea este dragostea de a face ceva. (...) Cel care cu adevarat renunta nu renunta ci, pur si simplu, alege altceva. (...) Dar trebuie sa stii ca nu exista ceva care sa insemne calea incorecta, pentru ca, in aceasta calatorie, nu se poate «sa nu ajungi la destinatie»

Cele cinci limbaje ale iubirii - Gary Chapman, o carte care-ti poate salva relatia de cuplu

Viata de cuplu este compusa dintr-un amalgam de emotii si evenimente care ne influenteaza in mod vital conexiunea cu partenerul. Cartea Cele cinci limbaje ale iubirii - Gary Chapman este un volum care te va ajuta sa te intelegi pe tine, dar si pe partenerul tau.

 

Autorul volumului Cele cinci limbaje ale iubirii - Gary Chapman - iti ofera o perspectiva inovatoare asupra modului in care poti relationa cu partenerul tau de viata. Gary Chapman a lansat o teorie potrivit careia fiecare persoana isi ghideaza actiunile in viata de cuplu dupa un limbaj propriu. Cu o experienta de peste 30 de ani in consilierea de cuplu, dr. Chapman sustine ca secretul unei relatii fericite consta in descoperirea limbajului iubirii al partenerilor. Potrivit acestuia, exista cinci limbaje de iubire:

 

·       cuvintele de incurajare;

·       timpul petrecut alaturi de persoana iubita;

·       cadourile;

·       serviciile;

·       contactul fizic.

 

Dr. Chapman explica pe larg fiecare concept si modul in care limbajul fiecaruia dintre noi ne influenteaza in relatia de cuplu si daca ne simtim iubiti sau nu.

 

Cartea Cele cinci limbaje ale iubirii - Gary Chapman include chestionare scurt cu ajutorul carora, in primul rand, poti sa iti descoperi propriul limbaj de iubire. De asemenea, vei reusi sa iti formezi o imagine mai clara asupra a ceea ce ar trebui sa faci pentru a-i arata partenerului tau ca il iubesti. Cu alte cuvinte, pentru a-i vorbi „pe limba lui”,  limba iubirii lui.

De exemplu, daca limbajul iubirii partenerului tau este reprezentat de cadouri, iar al tau este timpul petrecut alaturi, poti sa incerci sa iti manifesti iubirea prin propriul limbaj. Dar a petrece timp indelungat alaturi de partenerul tau poate deveni sufocant pentru acesta si sa ajunga sa aiba efect contrar asteptarii.

 

In cazul in care cadourile sunt limbajul iubirii pentru el si tu nu obisnuiesti sa i le oferi, pentru ca pentru tine nu au importanta, nu vei reusi sa comunici pe limba lui. Partenerul tau se va simti mereu frustrat si iti va reprosa mereu ca nu il iubesti.

 

Insa, odata ce i-ai decodificat limbajul iubirii si ai aflat ca micile atentii il fac sa se simta iubit, poti face fiecare zi sa fie una speciala. Fie ca ii oferi un cadou simbolic (o floare, o cafea, un covrig etc.), fie un cadou important (o bijuterie, un gadget mult dorit s.a.m.d), acesta se va simti apreciat, va simti ca ii acorzi atentie si ca… il iubesti!

 

Cele cinci limbaje ale iubirii - Gary Chapman este mai mult decat o carte, este esenta relatiei tale! O relatie sanatoasa, bazata pe intelegere si comunicare intr-un limbaj recunoscut de partener.

 

Cele cinci limbaje ale iubirii - Gary Chapman este un volum care te invita intr-o calatorie de cunoastere si auto-cunoastere. Cartea te va ajuta sa intelegi de ce partenerul tau nu simte iubirea ta sau de ce ajungi sa te simti neglijat si nedorit. Astfel, poti afla ca nu iubirea va lipseste, ci un limbaj comun. In urma acestei lecturi, vei reusi sa dezvolti un limbaj propriu relatiei tale prin care tu si partenerul tau sa va exprimati sentimentele.

 

Cele cinci limbaje ale iubirii - Gary Chapman: 10 citate care te vor inspira si iti vor schimba modul de a te raporta la partenerul de viata:

 

1.     Iubirea este limbajul pe care inima noastra il vorbeste, iar intelegerea limbajului iubirii este cheia pentru o relatie fericita.”

2.     Nu conteaza cat de mult ne iubim, daca nu folosim limbajul iubirii partenerului nostru, mesajul nostru de iubire poate fi pierdut in traducere.”

3.     Cuvintele pot vindeca sau pot rani. Folositi cuvintele de incurajare pentru a construi si nu pentru a distruge.”

4.     Timpul petrecut impreuna este un dar pretios. Alocati timp de calitate pentru partenerul vostru si relatia voastra va inflori.”

5.     Cadourile nu trebuie sa fie costisitoare. Gestul si semnificatia din spatele lor este ceea ce conteaza cel mai mult.”

6.     Serviciile facute cu dragoste arata angajamentul si grija fata de partener. Mici gesturi pot avea un impact mare.”

7.     Contactul fizic este limbajul iubirii care ne conecteaza la nivel emotional si fizic. Nu subestimati puterea unei imbratisari.”

8.     Iubirea nu inseamna doar a spune „Te iubesc”, ci si a arata acest lucru in fiecare zi prin gesturi mici si atentie.”

9.     Intelegerea limbajului iubirii este un pas esential pentru a construi o relatie fericita si satisfacatoare.”

10.  Nimeni nu are o reteta perfecta pentru iubire, dar a invata sa vorbim limbajul iubirii poate face diferenta in viata noastra.”

Baltagul - Mihail Sadoveanu, o carte care iti va schimba perspectiva asupra vietii si iubirii

Lectura nu are varsta, iar lectiile pe care fiecare carte citita ni le ofera sunt resurse importante pentru suflet, atunci cand viata ne confrunta cu situatii complexe si complicate. Baltagul - Mihail Sadoveanu este un roman care trebuie citit nu doar de adolescenti, pentru ca se afla pe lista de lecturi obligatorii pentru examenele scolare. Romanul lui Mihail Sadoveanu merita citit si recitit chiar si de adulti, care vor descoperi in paginile acestuia cuvinte pline de substanta si intelepciune si citate motivationale si inspirationale.

Victoria Lipan este personajul care da voce cugetarilor filosofice ale autorului, cugetari care au trecut testul timpului si care se dovedesc la fel de actuale in lupta cu problemele vietii curente.

In lupta cu destinul, sufletul uman se dezvaluie in toata splendoarea sa”, este marturisirea pe care Mihail Sadoveanu le-o face cititorilor sai. Totodata, autorul ii indeamna pe acestia sa se increada in puterea sentimentelor lor, caci „Dragostea este forta care ne da curajul de a infrunta cele mai mari obstacole si de a ne regasi pe noi insine.”

 

Baltagul - Mihail Sadoveanu este mai mult decat o carte clasica, pe care o regasesti in lista lecturilor obligatorii din gimnaziu sau liceu. Elibereaza-te de prejudecati si descopera-i cugetarile filosofice, pline de substanta, care te pot calauzi in momentele in care te simti descurajat din cauza provocarilor vietii.

In definitiv, aceasta este morala romanului, expusa prin povestea Victoriei Lipan, care pleaca in cautarea sotului disparut si care depune eforturi supraomenesti pentru a-si regasi sotul mult iubit. Devotamentul Victoriei este motorul care o face pe aceasta sa isi descopere noi si noi resurse in lupta ei de a afla adevarul despre disparitia tatalui copiilor ei: „Nimic nu o poate opri in cautarea lui, nici muntele, nici raul, nici frica de necunoscut”, le spune autorul citirorilor sai.

Baltagul - Mihail Sadoveanu poate fi considerat atat un roman politist, cat si unul psihologic. Victoria Lipan este un adevarat detectiv care cauta neobosit indicii si dovezi care sa o ajute sa desluseasca misterul mortii sotului ei, Nechifor Lipan. Pe de alta parte, toate framantarile si suferinta traite de eroina sunt urmarite indeaproape de autor pe intreaga desfasurare a actiunii romanului.

Romanul Baltagul - Mihail Sadoveanu este, indubitabil, o capodopera a literaturii noastre, care ar trebui sa ocupe un loc de cinste in literatura universala, la fel ca operele unor scriitori precum Fyodor Dostoevsky, Lev Tolstoi sau Nikolai Gogol.

 

10 citate motivationale care iti vor schimba mindset-ul si pentru care merita sa citesti romanul Baltagul - Mihail Sadoveanu, indiferent de varsta:

 

1. „Dragostea infrunta toate primejdiile, invinge toate obstacolele si ramane neclintita in fata timpului”;

2. „In cautarea adevarului, uneori trebuie sa facem fata intunericului si sa strabatem cararile necunoscute ale vietii”;

3. „Am invatat ca fiecare pas pe care-l facem in viata ne aduce mai aproape de ceea ce suntem cu adevarat”;

4. „Uneori, singura modalitate de a intelege trecutul este sa ne confruntam cu el cu curaj si hotarare”;

5. „Frica este doar o umbra a trecutului. Adevarul este lumina care ne calauzeste spre intelegere”;

6. „In lumea asta, norocul trebuie cucerit cu mana ta. Cand vine, tine-l strans!”;

7. „Am avut asa un singur om, dar el m-a facut sa uit de toti ceilalti. Si daca am sa mor cu mainile goale, tot n-am sa-mi para rau!”;

8. „Toate gandurile si toata dragostea mi s-au dus la barbatul meu. Nimic nu ma poate opri in cautarea lui, nici muntele, nici raul, nici frica de necunoscut”;

9. „Moartea e singurul lucru pe care nu-l putem evita in aceasta viata”;

10. „In adancul suferintei, uneori gasim resursele pentru a ne regasi pe noi insine."

Too late, de Colleen Hoover - o poveste ce nu ar fi trebuit sa apara niciodata!

Te-ai indragostit de cartile semnate de Colleen Hoover? Acum ai posibilitatea sa te bucuri de un nou roman care-i poarta semnatura, unul cu totul neasteptat, chiar si pentru scriitoare. Aceasta isi caracterizeaza povestea ca fiind una „morbida”, cu intrigi bulversante, care se deosebeste intru totul de restul volumelor sale.

 

Romanul Too late - Colleen Hoover este o poveste ce a fost scrisa si publicata in timp real, pe o platforma gratuita. O carte scrisa la cererea fanilor, dar ca impuls necenzurat al autoarei, care si-a lasat imaginatia libera, lucru dezvaluit chiar de ea in debutul volumului.

 

Dragi cititori,

 

Aceasta carte a inceput ca un proiect la care lucram in paralel cu scrisul la celelalte carti. Niciodata nu am intentionat sa o public deeoarece nu seamana deloc cu celelalte carti pe care le-am scris. Este morbida, este plina de situatii neasteptate si a fost o evadare amuzanta atunci cand ma simteam blocata in povestile celorlalte carti, atunci cand lucram la intrigile acestora. Am lansat primul capitol pe un site gratuit in urma cu doi ani deoarece dezvaluisem ca scriu la acest subiect si cativa cititori mi-au cerut sa vada ce scriu. Apoi, ocazional, am adaugat capitole pe acest site gratuit.

 

Ceea ce a inceput ca ceva ce nu am intentionat niciodata sa ajunga sa fie citit de cineva rapid a devenit ceva ce abia asteptam sa termin. Am ajuns sa scriu capitole aproape zilnic, asa ca povestea a fost scrisa in timp real, diferit de toate celelalte romane ale mele”, este marturia cu care Colleen Hoover isi seduce cititorii si le starneste curiozitatea inca dinainte de a le face cunostinta cu personajele acestei carti care a cucerit publicul inca inainte de a fi scrisa.

 

Too late, de Colleen Hoover – rezumat

Povestea principala este una de dragoste, dar cu o intriga care te va face sa resimti clocotul interior al autoarei si emotiile intense ale personajelor principale, Sloan si Asa.

 

Sloan este o tanara care se trezeste prinsa intr-un vartej de evenimente neasteptate, ale carei lupte si transformari sunt explorate pe tot parcursul romanului.

 

Asa ese un personaj enigmatic, cu un trecut intunecat, care ii cucereste inima inocentei Sloan si care are o puternica influenta asupra tuturor celorlalte personaje ale povestii. Trecutul sau tulbure si personalitatea enigmatica il fac un personaj complex si captivant.

 

Romanul exploreaza teme profunde precum: abuzul, iertarea, vindecarea, complicitatea si consecintele acesteia, cat si capacitatea umana de a supravietui in fata adversitatilor.

 

Indragostita si ranita, Sloan este personajul prin care Colleen Hoover vorbeste cititorului despre abuzurile pe care le acceptam la nivel inconstient din partea partenerilor, atunci cand suntem implicati in relatii disfunctionale. Autoarea ofera o imagine simpla, dar reala a iubirii: „Dragostea nu ar trebui sa fie violenta. Dragostea nu ar trebui sa fie distructiva. Dragostea ar trebui sa vindece, nu sa raneasca”.

 

Autoarea ofera cele mai la indemana solutii cititorului, care empatizeaza cu povestea de dragoste dintre Sloan si Asa prin mesaje simple, puse in contexte limita: „Uneori, viata ne pune in fata unor alegeri imposibile, iar singura solutie este sa ne ascultam inima.

 

Too late de Colleen Hoover este un roman care te seduce inca de la primele randuri cu stilul de scris conversational, care ajuta cititorul sa se conecteze rapid cu personajele si sa le simta emotiile din plin. Povestea de dragoste complicata dintre Sloan si Asa este narata din perspectivele multiplelor personaje, astfel incat sa ofere cititorilor o privire detaliata asupra gandurilor si sentimentelor acestora.

 

Too late, de Colleen Hoover – citate cheie extrase din roman:

 

1.     Am invatat ca nu este niciodata prea tarziu sa incepi din nou. Viata poate avea intotdeauna un nou inceput.” - Asa

2.     Iertarea este un dar pe care ti-l faci tie insuti, nu celuilalt. E calea catre eliberare.” - Carter

3.     Complicitatea in actiunile gresite ne face la fel de vinovati ca si cei care le comit.” - Sloan

4.     In mijlocul intunericului, exista intotdeauna o raza de lumina. Trebuie doar sa avem curajul sa o cautam.” - Asa

5.     Adevarata putere consta in a ne ridica dupa ce am cazut si a continua sa mergem inainte.” - Asa

6.     Cateodata, iertarea este cea mai mare forma de curaj pe care o putem arata.”- Carter

7.     Nu suntem definiti de greselile noastre, ci de modul in care le corectam si invatam din ele.” - Sloan

8.     In mijlocul haosului, gasim adesea raspunsurile cele mai intelepte in linistea noastra interioara.” - Asa

9.     Dragostea adevarata inseamna sa fii acolo pentru celalalt, indiferent de obstacolele care se ivesc in cale.” - Sloan

 

 

Micul Print, de Antoine de Saint-Exupery: o carte fara varsta ce dezvaluie lucrurile care ofera sens vietii

Micul Print este mai mult decat o poveste pentru copii, este o poveste a sufletului, pe care merita sa o descoperi indiferent de coltul de lume in care te afli atunci cand o citesti, de varsta sau sex. Este o carte fara varsta, ale carei sensuri infinite ajungi sa le descoperi la fiecare citire.

Odata deschise paginile acestei carti, vei porni intr-o calatorie prin labirintul complex al vietii. Romanul Micul Print - Antoine de Saint-Exupery este un fenomen mondial editorial, o poveste impartasita de la o generatie la alta de mai bine de 80 de ani, fiind una dintre cele mai traduse carti din toate timpurile.

Povestea Micului Print se citeste cu mintea, dar se intelege cu sufletul, dupa cum autorul insusi spune: „Limpede nu vezi decat cu inima. Ochii nu pot sa patrunda-n miezul lucrurilor.” Antoine de Saint-Exupery marturiseste prin vocea personajelor sale: „Mie nu-mi place sa-mi citeasca nimeni cartea in chip usuratic”.

 

Limbajul simplu si comun face din acest roman o poveste fascinanta, scrisa din perspectiva copilului, tocmai pentru a reaminti adultilor care este sensul vietii si lucrurile care conteaza cu adevarat la cei din jurul nostru:

Oamenilor mari le plac cifrele. Atunci cand le vorbesti de un nou prieten, ei nu te intreaba niciodata esentialul. Nu iti spun niciodata: «Cum e sunetul vocii sale? Care sunt jocurile lui preferate? Face colectie de fluturi?» Ei te intreaba: «Cati ani are? Cati frati are? Cate kilograme are? Cat castiga tatal lui?» Abia atunci li se pare ca-l cunosc. Daca le spui oamenilor mari: „Am vazut o casa frumoasa, din caramizi trandafirii, cu muscate la ferestre si cu porumbei pe acoperis...” ei nu sunt in stare sa-si inchipuie cum arata o asemenea casa. Lor trebuie sa le spui: „Am vazut o casa care costa o suta de mii de franci”. „Ce frumoasa e!” vor exclama atunci.

Tot asa, daca le spui: „Drept marturie ca Micul Print a existat intradevar sta si faptul ca era o fiinta incantatoare, ca radea si ca-si dorea o oaie. Cand cineva isi doreste o oaie, e o marturie ca exista”, ei vor ridica din umeri si vor socoti ca nu esti decat un copil! Dar daca le spui: „Planeta de pe care venea Micul Print e asteroidul B612”, atunci va vor crede si va vor lasa in pace cu intrebarile lor. Asa sunt ei. Nu trebuie sa le-o luati in nume de rau. Copiii se cuvine sa fie foarte ingaduitori cu oamenii mari. Fireste insa ca noua, celor care stiu ce-n-seamna viata, putin ne pasa de cifre!”

 

Povestea romanului surprinde relatia de prietenie dintre Micul Print si un aviator al carui avion s-a prabusit in desertul Sahara. O poveste dedicata celui mai bun prieten al autorului si nevoii de a nu-l da uitarii:

Sunt sase ani de cand prietenul meu, luandu-si oaia, a plecat. Daca incerc sa-l zugravesc aici, e pentru ca nu vreau sa-l uit. E un lucru trist sa uiti un prieten. Nu toata lumea a avut un prieten. Si pot si eu sa ajung ca unul dintre acei oameni mari pe care nu-i mai intereseaza decat cifrele”, marturiseste Antoine de Saint-Exupery prin vocea aviatorului care spune povestea Micului Print.

In ciuda faptului ca romanul Micul Print, de Antoine de Saint-Exupery, a fost scris acum mai bine de 80 de ani, povestea lui se dovedeste a fi la fel de actuala si astazi. In paginile romanului, vei gasi tratate teme precum superficialitatea si eterna lupta cu timpul care ne este mereu putin sau lipsa disponibilitatii de a oferi atentie suficienta unei persoane pentru a o cunoaste: „Nu cunoastem decat ceea ce imblanzim, zise vulpea. Oamenii nu mai au timp sa cunoasca nimic. Cumpara lucruri de-a gata, de la negutatori. Cum insa nu exista negutatori de prieteni, oamenii nu mai au prieteni. Daca vrei sa ai un prieten, imblanzeste-ma!

 

Intrebarile simple, specifice copiilor, au raspunsuri pline de talc si substanta, care „imbraca” mii de sensuri, pe care fiecare cititor le poate descoperi adaptat istoricului emotional personal.

 

- Unde sunt oamenii? vorbi in cele din urma Micul Print. Te simti cam singur in pustiu...

- Singur te simti si printre oameni, zise sarpele”, este unul dintre dialogurile care, cu siguranta, vor avea ecou in sufletul fiecarui cititor.

 

Te intrebi cat cantareste valoarea judecatii de sine? Raspunsul pe care-l cautai este chiar in paginile acestui volum care-ti dezvaluie secretul intelepciunii: „A te judeca pe tine insuti e mult mai greu decat a-l judeca pe altul. Daca ajungi sa te judeci cum trebuie, inseamna ca esti cu-adevarat un intelept.

 

Antoine de Saint-Exupery, despre povestea Micului Print

 

Autorul insusi marturiseste cititorului faptul ca, desi este o poveste pentru copii, romanul Micul Print poate fi inteles mult mai bine de adulti. Antoine de Saint-Exupery dedica povestea Micului Print celui mai bun prieten al sau si isi motiveaza alegerea astfel:

 

Lui Léon Werth

 

Le cer iertare copiilor ca am dedicat aceasta carte unui om mare. Am o scuza serioasa: acest om mare este cel mai bun prieten pe care-l am pe lume. Mai am o scuza: acest om mare intelege tot, chiar si cartile pentru copii. Am si o a treia scuza: acest om mare locuieste in Franta unde ii este foame si frig. Are mare nevoie de alinare. Daca toate aceste scuze nu sunt de ajuns, sunt dispus sa dedic aceasta carte copilului care a fost odinioara acest om mare. Toti oamenii mari au fost mai intai copii. (Insa putini dintre ei isi mai amintesc.) Prin urmare, imi corectez dedicatia:

 

LUI LEON WERTH pe vremea cand era baietel”.

Tine-ti copiii aproape - Gabor Mate si Gordon Neufeld. O carte care te ajuta sa vezi dincolo de nonconformism si rebeliune

Volumul Tine-ti copiii aproape - Gabor Mate si Gordon Neufeld este mai mult decat o carte de parenting. Acest volum are la baza studii ample realizate de cei doi specialisti in domeniul dezvoltarii copilului pe parcursul a 30 de ani de experienta de cabinet si propune cititorului o dezbatere aplicata, plecand de la cazuri concrete.

 

Cu toate ca este promovata ca o carte dedicata parintilor care doresc sa isi cunoasca si sa isi inteleaga mai bine copiii, cartea ofera o imagine ampla si tinerilor adulti asupra propriei raportari la „grupurile de egali” – asa cum a fost numit anturajul de catre cei doi specialisti. Astfel, nu doar parintii vor avea oportunitatea de a intelege de ce copilul alege sa se indeparteze de ei, ci si tinerii adulti, care vor avea o noua perspectiva asupra tendintei personale de a se sacrifica pentru a se face placuti de cercul de prieteni.

 

Volumul de fata prezinta o analiza fina a adolescentilor din anii 2000. Dar adolescentii din anii 2000 sunt adultii tineri din prezent! Din acest motiv, cartea Tine-ti copiii aproape - Gabor Mate si Gordon Neufeld este un volum complex, care merita parcurs de oricine isi doreste sa isi inteleaga copilul mai bine. Atat pe cel nascut de el, cat si copilul interior, care este prezent in fiecare dintre noi, si care ne influenteaza alegerile si comportamentele.

 

Tine-ti copiii aproape - Gabor Mate si Gordon Neufeld: scurt istoric

 

Cartea a aparut pentru prima data in anul 2004, sub numele de „Cum sa ne pastram copiii aproape”. Aceasta a fost republicata apoi in anii 2005, 2008, 2011, 2013, 2019. In 2023, aceasta a fost republicata in Romania sub titlul „Tine-ti copiii aproape”.

 

Publicatia Edmond Journal nota: „Desi este vorba despre teoria personala a lui Neufeld, Mate a exprimat ideile colegului sau intr-o proza precisa, pe un ton vehement, care face ideile complexe accesibile, fara a le simplifica excesiv. Rezultatul este o carte care prinde, cu potentialul de a influenta parintii”.

 

Tine-ti copiii aproape - Gabor Mate: parenting, atasament si maturizare

Inca din primele pagini, Gabor Mate isi distanteaza discursul fata de clasicele carti de parenting. Celebrul psihoterapeut explica in detaliu cititorului de ce metodele citite si invatate din cartile de parenting pot sa nu aiba aplicabilitate in cazul propriului copil:

 

Parentingul are nevoie de un context pentru a fi eficient [...] Daca abilitatile de parenting nu sunt suficiente, de ce este nevoie? Exista un tip de relatie speciala indispensabila, fara de care parentingul nu poate avea o fundatie solida. Psihologii si alti cercetatori care studiaza dezvoltarea umana o numesc relatie de atasament [...] Secretul parentingului consta nu in ceea ce face parintele, ci mai degraba in ce este parintele in ochii copilului”.

 

Mate sustine ca singurul care conteaza in relatia parinte - copil este atasamentul, care poate inlocui cu succes toate cartile de parenting. Tine-ti copiii aproape - Gabor Mate sustine ca odata stabilita relatia, parintele nu va mai avea nevoie de ghidarea oferita din carti, ci va sti intuitiv ce sa faca si cum sa se comporte cu propriul copil:

 

Ce este atasamentul? Simplist spus, este o forta de atractie care atrage doua corpuri unul spre altul. Fie ca este fizica, electrica sau chimica, este cea mai puternica forta din univers pe care o luam de buna in fiecare zi a vietii. Ea ne tine pe Pamant si ne tine toate partile corpului intr-o bucata. Ea mentine particulele unui atom impreuna si planetele pe orbita in jurul Soarelui. Ea este cea care da forma universului. Din punct de vedere psihologic, atasamentul este in centrul relatiilor si al functionarii sociale. In domeniul socio-uman, atasamentul se refera la cautarea si mentinerea proximitatii, apropierii si conectarii fizice, comportamentale, emotionale si psihologice”.

 

Mate si Gordon Neufeld sustin ca „atasamentul este cel care determina copilul sa-si doreasca sa fie bun pentru parintele sau”, motiv pentru care daca iti doresti sa iti tii copilul departe de un anturaj nociv, atunci trebuie sa te implici activ si sa te dedici intru totul crearii si mentinerii unei relatii de atasament sanatos intre tine si copilul tau. Totodata, autorii subliniaza responsabilitatea parintilor de a alimenta dorinta copilului de a fi bun pentru parintii sai si explica efectul pe care retragerea increderii il are asupra acestuia:

 

Sa retragem copilului increderea pe care o avem in el inseamna sa-l lasam fara replica si sa-l ranim profund. Daca dorinta de a fi bun pentru noi nu este ingrijita si pretuita, copilul isi va pierde motivatia de a incerca in continuare sa se ridice la inaltimea asteptarilor. Dorinta copiilor de a fi buni pentru noi si nu abilitatea lor de a se comporta conform asteptarilor este cea care nedreptateste increderea noastra in ei”.

 

Tine-ti copiii aproape - Gabor Mate si Gordon Neufeld este un volum care iti prezinta nu doar problemele, ci si solutiile la care poti apela pentru a te ajuta sa te reconectezi cu copilul tau. In paginile volumului care a facut inconjurul lumii, indiferent de titlul sub care a fost publicat, vei gasi metode simple si practice, care sa te ajute sa stimulezi maturizarea copilului intr-o maniera calda, dar ferma:

 

Maturizarea se dezvolta in pantecele atasamentului. Asa cum pantecele biologic da nastere unei fiinte separate in sens fizic, atasamentul da nastere unei fiinte separate in sens psihologic. In urma nasterii fizice, scopul dezvoltarii este de a crea un pantece de atasament emotional pentru copil din care acesta sa se nasca ca o fiinta autonoma, capabila de functionare fara a mai fi condusa de impulsurile atasamentului. Oamenii nu scapa niciodata de nevoia de a se conecta cu altii si nici nu ar trebui, insa indivizii cu adevarat maturi nu mai sunt controlati de aceste nevoi. Pentru a deveni o astfel de fiinta separata este nevoie de toata copilaria, perioada care astazi se intinde cel putin pana la sfarsitul adolescentei si uneori chiar mai mult.”

 

Comanda cartea Tine-ti copiii aproape - Gabor Mate si ofera-ti o alta perspectiva asupra parentingului modern si relatiei cu propiul copil. Descopera ce ascund accesele de rebeliune si nonconformism ale copilului tau sau chiar ale tale, strategiile si metodele potrivite ca sa le atenuezi si sa-ti eliberezi copilul sau pe tine insuti de sub povara eforturilor de a se / te face placut de anturaj, pentru a se / te simti inteles si iubit!

5 carti despre istoria Holocaustului pe care trebuie sa le ai in biblioteca

Holocaustul reprezinta unul dintre cele mai intunecate si tragice capitole din istoria umanitatii. Acest eveniment teribil a avut loc in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, intre anii 1941 si 1945, si a fost, de fapt, o campanie sistematica de exterminare a evreilor si a altor grupuri considerate indesirabile de catre regimul nazist condus de Adolf Hitler si aliatii sai.

Holocaustul a avut un impact profund asupra lumii si este considerat a fi un moment rusinos pentru omenire. Milioane de oameni si-au pierdut vietile in cele mai ingrozitoare moduri posibile, iar memoria lor trebuie sa fie onorata si pastrata pentru a ne asigura ca astfel de orori nu se vor mai repeta niciodata. Istoria Holocaustului reprezinta o lectie dureroasa despre pericolul intolerantei, discriminarii si urii si despre necesitatea de a lupta impotriva acestor forte intunecate pentru a proteja drepturile si demnitatea fiecarui individ.

Una dintre cele mai cunoscute marturii ale Holocaustului il reprezinta volumul „Jurnalul Annei Frank”, semnat de Anne Frank. Aceasta capodopera literara ofera o perspectiva unica asupra vietii in clandestinitate si a fricii constante de a fi descoperit.

Cartea este una impresionanta datorita faptului ca ofera cititorului o viziune personala si profunda a Holocaustului si aminteste de importanta rezistentei si a sperantei in cele mai intunecate momente ale istoriei.

Iata alte 5 carti despre istoria Holocaustului pe care le poti gasi in oferta noastra si care iti vor oferi o imagine mai ampla asupra suferintelor celor implicati:

 

·       Istoria Holocaustului, de Ovidiu Raetchi – acest volum iti prezinta o sinteza a celei mai cutremuratoare crime din secolul XX: anihilarea deliberata, printr-o „banda industrializata a mortii”, a unui intreg popor. Istoria Holocaustului este o carte care prezinta desfiintarea omului: de la ascensiunea lui Hitler pana la executia lui Eichmann. Cartea trece in revista originile intelectuale ale nazismului, psihologia lui Hitler - pe care autorul il numeste „asasinul zero”, sursa absoluta a Holocaustului - si politicile antisemite ale fiecarui stat european, din Germania pana in Romania, din Scandinavia pana in Italia, din Franta pana in Grecia si in Ungaria;

 

·       Copilul de la Auschwitz, de Lily Graham - romanul prezinta o poveste sfasietoare despre supravietuire, in care viata sau moartea se bazeaza pe cea mai mica sansa si fericirea poate fi gasita in cele mai intunecate momente. Fanii romanelor „Alegerea. Accepta cu bucurie posibilul”, de Edith Enger si „Tatuatorul de la Auschwitz”, de Heather Morris se vor indragosti de acest roman splendid;

 

·       Tatuatorul de la Auschwitz, de Heather Morris – este un volum despre istoria Holocaustului care a fost vandut intr-un milion de exemplare in numai noua luni de la aparitie, in perioada ianuarie – septembrie 2018. In acel an, cartea a fost declarata cel mai bine vandut roman din Marea Britanie si Irlanda. De asemenea, este bestseller in SUA, Canada, Australia, Africa de Sud, Olanda, Portugalia etc. Cartea a fost tradusa in peste 35 de tari si este in curs de adaptare TV;

 

·       Fiica de la Auschwitz, de Tova Friedman, Malcolm Brabant – este o carte despre Istoria Holocaustului scrisa de Tova Friedman impreuna cu fostul reporter de razboi, Malcolm Brabant. Aceasta carte este o marturie cutremuratoare despre unele dintre cele mai mari crime din istoria umanitatii. „Tova Friedman relateaza atrocitatile Holocaustului din perspectiva unui copil. Documentata temeinic de Malcolm Brabant, cartea de fata constituie o lectura impresionanta si absolut necesara.”, noteaza publicatia The Jewish Chronicle;

 

·       Evadare de la Auschwitz, de Joel C. Rosenberg – este o carte despre istoria Holocaustului care iti va oferi o imagine clara asupra conditiilor inumane din lagarul de concentrare si care subliniaza importanta solidaritatii si a luptei pentru libertate. Volumul de fata iti aminteste ca, in cele mai intunecate momente ale istoriei, exista scantei de umanitate si curaj care pot straluci. Joel C. Rosenberg reuseste sa creeze personaje complexe si autentice, iar cititorii traiesc alaturi de acestea toate momentele de incercare si triumf. Aceasta carte este o marturie a rezistentei umane si a determinarii de a supravietui in ciuda tuturor obstacolelor. ”Rosenberg a facut ceea ce stie cel mai bine: a creat, intr-un context politic si religios concret, personaje credibile, care actioneaza din convingere sau exploateaza religia in scopuri egoiste ori malefice. Este cea mai impresionanta lucrare a lui Rosenberg de pana acum”, sustine publicatia Publishers Weekly.

Cum scrii o carte? Raspunsul pe care orice scriitor aspirant ar dori sa-l afle

Cum scrii o carte?” - este o intrebare pe care si-o pune orice indragostit de litere si literatura. Indemnul lui Ion Heliade - Radulescu, ”Scrieti baieti, numai scrieti” trebuie sa fie raspunsul care-ti vine in minte ori de cate ori te asezi in fata colii albe ce-ti apare pe monitorul calculatorului. Lasa cuvintele sa curga, spune-ti povestea si, apoi, lasa publicul sa decida daca ea va trece testul! Si nu te descuraja! Daca nu ai avut succes azi, asta nu inseamna ca maine, poate, nu vei reusi sa scrii un text care va deveni un best-seller international.

 

Cu toate acestea, intrebarea ”Cum scrii o carte?” are sens si raspunsuri care sa te ghideze in construirea povestii tale. Iata cateva reguli generale de care trebuie sa tii cont atunci cand scrii o carte:

 

·       alege-ti un public tinta – astfel vei reusi sa folosesti un limbaj adaptat cititorilor vizati. Spre exemplu, daca iti doresti sa scrii o carte pentru copii, atunci va trebui sa ai in vedere constructii simple, care sa poata fi intelese de micuti. Daca doresti sa scrii o carte care sa ajunga, indeosebi, la inima publicului feminin, atunci trebuie sa ai in vedere subiecte / teme de interes pentru femei;

·       varsta publicului tinta – la fel ca si publicul, varsta viitorilor tai cititori are un impact important asupra tipului de scriitura abordat. Spre exemplu, daca doresti sa scrii o carte pentru adolescente, atunci va trebui sa alegi un subiect de interes acestui segment de varsta. In cazul in care iti doresti sa te adresezi femeilor mature, cu experienta de viata, va trebui sa construiesti o poveste mai sofisticata in acord cu experienta de viata si problemele de interes ale segmentului de public vizat;

·       domeniu – inainte de a incepe sa scrii prima ta carte, incearca sa clarifici daca ea va fi un roman de dragoste, o poveste SF sau un volum de specialitate (istorie, filosofie, dezvoltare personala etc.);

·       mesaj – nu poti pleca la lupta fara arme, asa ca inainte de a incepe sa creionezi primele trasaturi ale personajului tau, pune-ti intrebarea: ”Ce vreau sa transmit cititorilor mei?” si defineste-ti in minte mesajul pe care vrei sa-l transmita povestea ta.

 

Dupa ce ai parcurs pasii de mai sus, poti spune ca ai elementele esentiale pentru a intocmi scheletul povestii. Aseaza-te la birou si scrie! Lasa povestea sa prinda viata si scrie!

Cum scrii o carte? Detaliile care fac diferenta dintre reusita si esec

 

Primul pas este sa scrii ghidat de emotia pe care doresti sa o transmiti cititorilor tai. Scrie, scrie si iar scrie! Pastrarea motivatiei este unul dintre cele mai importante detalii care fac diferenta dintre reusita si esec. Incearca sa nu revii asupra textului scris pentru a evita eventuale blocaje din cauza unor corecturi. Ai incredere in instinctul tau de scriitor si da frau liber imaginatiei!

 

In momentul in care consideri ca ai ajuns cu povestea la sfarsit, reciteste cu voce tare si efectueaza corecturile necesare pentru a obtine un text coerent si interesant pentru cititor. Apoi, apleaca-ti atentia asupra detaliilor ce tin de tehnoredactare si alege formatul impus de fiecare editura in parte. Majoritatea editurilor prefera formatul clasic: Times New Roman, caractere de 12, spatiere 1,5 – 2.

 

Odata finalizat si acest pas, poti spune ca ai primul tau manuscris! Drumul de la manuscris la carte nu este lung, insa este decis de increderea pe care tu o ai in textul tau. In concluzie, urmatorul pas pe care-l ai de facut este sa trimiti manuscrisul tuturor editurilor carora crezi ca ar putea fi interesate de el.

 

Exista multiple moduri de a publica o carte, iar asta, din nou, tine doar de increderea pe care tu o ai in abilitatile tale de scriitor si in povestea pe care ai creat-o. Daca nu ai rabdare sa astepti raspunsul unei edituri, atunci poti alege sa publici in regim propriu.

 

2 autori pentru care succesul s-a lasat asteptat

 

Elizabeth Gilbert a cunoscut succesul literar la varsta de 34 de ani, dupa 13 ani de incercari, odata cu publicarea romanului ”Mananca, roaga-te, iubeste”, in anul 2006. Scriitoarea si-a inceput cariera in anul 1993 cand revista Esquire a publicat una dintre nuvelele ei. Cu toate ca in intervalul 1993 – 2006 Elizabeth Gilbert a mai publicat diverse carti, niciuna dintre acestea nu s-a bucurat de recunoasterea pe care a avut-o ”Mananca, roaga-te, iubeste”, roman care a fost tradus in 46 de limbi, a fost vandut in peste 15 milioane de exemplare in toata lumea si a stat la baza ecranizarii filmului cu acelasi nume.

 

Marin Preda este unul dintre autorii romani care ar fi ramas necunoscuti, din cauza lipsei de incredere in puterea scriiturii sale.

 

Marin Preda si-a făcut debutul literar in anul 1942 cu schita ”Parlitu’”, iar succesul l-a cunoscut abia in 1955 odata cu publicarea romanului ”Morometii”, scris in perioada 1949 – 1945. Timp de 10 ani, romanul considerat capodopera autorului a stat ascuns, pana ce a fost descoperit de prima sa sotie, Aurora Cornu. Poeta povestea intr-un interviu: ”Dumnezeu ni l-a dat pe Marin Preda, dar ”Morometii” vi l-am dat eu. Eu i-am descoperit manuscrisul cu copilaria lui in sertar, pe care nu voia sa-l publice. El bagase deja personaje in alte scrieri, pe Adam Fantana, Marioara Fantana. A publicat ”Morometii” si voia sa scrie ”Risipitorii”.

 

Ernest Hemingway: citate despre viata si frumusetea scrisului

Ernest Hemingway a fost cunoscut pentru stilul sau distinct de scriere si pentru abordarea sa profunda a temelor legate de viata, frumusete si scris. Iata cateva citate celebre ale lui Hemingway despre aceste subiecte:

 

Ernest Hemingway: citate despre frumusetea scrisului

Aceste citate reflecta filozofia lui Hemingway cu privire la scris si la modul in care el a trait si a experimentat viata si frumusetea in propriile sale opere literare. Hemingway era cunoscut pentru economia sa de cuvinte si pentru abordarea sa simpla si directa a scrisului, dar, in acelasi timp, el explora teme profunde si complexe legate de viata si de conditia umana. Iata unele dintre cele mai profunde citate despre frumusetea scrisului ale lui Ernest Hemingway:

  • „Scrie despre ce stii si despre ce simti. Unii oameni nu cred ca poti scrie despre ceva in afara de ceea ce stii. Eu cred ca poti. Dar inca si mai mult, cred ca trebuie sa scrii despre ce simti in cel mai profund mod posibil”;
  • „Scrisul este lupta singuratatii. Nimeni nu te poate ajuta in afara cuvintelor pe care le scrii”;
  • „Frumusetea lucrurilor era uneori insuportabila. Frumusetea sufletului meu era insuportabila. Si in mare parte a vietii mele am fost bolnav sau am fost prea sarac ca sa pot sa traiesc in lumea pe care o doream, dar am fost intotdeauna un om foarte bun la scris”;
  • „In scris, trebuie sa fii cel mai sincer om din lume. Daca poti sa fii cinstit si sa spui oamenilor cum vezi lumea, vei scrie lucruri interesante”;
  • „Scriitorii traiesc intr-o lume de senzatii - totul poate fi izbucnit, amplificat sau inabusit, cuvintele pot fi aruncate in locuri in care nu vor cadea niciodata in viata reala, iar simturile pot fi explorate si extinse la nesfarsit”;

 

Ernest Hemingway: citate despre viata

 

Autorul a fost cunoscut atat pentru modul sau de a scrie, cat si pentru viata publica pe care a dus-o. Proza sa a influentat fictiunea americana si britanica a secolului al XX-lea, dar a oferit si adevarate lectii de viata. Iata cateva citate pe care le poti lua ca principii morale:

   • „Curajul este gratie sub presiune”;

   • „Cei mai buni oameni au un sentiment aparte pentru frumusete, au curajul sa isi asume riscuri, disciplina sa spuna adevarul, capacitatea de sacrificiu. Ironic, virtutile lor ii fac si vulnerabili: sunt deseori raniti, uneori distrusi”;

   • „Lasa-l sa creada ca sunt mai barbat decat sunt si voi fi”;

   • „Cel mai bun mod in care poti afla daca poti avea incredere in cineva este sa ai pur si simplu”;

   • „Cel mai dureros lucru este sa te pierzi, in timp ce iubesti pe cineva atat de mult, incat uiti ca si tu esti special”;

   • „Nu confunda niciodata miscarea cu actiunea”;

  • „Pana acum, legat de moralitate, tot ce stiu este ca daca te simti bine dupa ce faci ceva, inseamna ca este moral, iar daca te simti rau, inseamna ca este imoral”;

   • „Nu pleca niciodata in excursii cu oameni pe care nu ii iubesti”;

   • „Cand oamenii vorbesc, asculta in totalitate. Cei mai multi oameni nu asculta niciodata”;

  • „Viata fiecarui barbat se incheie la fel. Detaliile din modul in care a trait si modul in care a murit fac diferenta dintre un om si un altul”;

  • „Primul si ultimul lucru pe care trebuie sa il faci in aceasta lume este sa rezisti si sa nu te lasi strivit de ea”;

  • „Nu este nimic nobil in a fi superior unui alt om. Adevarata nobilitate este sa iti fii superior tie”;

  • „Fericirea la oamenii inteligenti este cel mai rar lucru pe care il stiu”;

  • „Nu este nimic special la scris. Nu faci decat sa stai in fata unei masini de scris si sa sangerezi”;

  • „Sa nu crezi niciodata ca razboiul, oricat de necesar si justificat ar fi, nu este o crima”;

  • „Fa-ti griji cate un pic in fiecare zi, iar intr-o viata, vei pierde cativa ani. Daca ceva este gresit, incearca sa repari cum poti. Dar antreneaza-te sa nu iti faci griji: grijile nu rezolva nimic”;

  • „Acum nu este momentul sa te gandesti la lucrurile pe care nu le ai. Gandeste-te la ce poti face cu ce ai”;

  • „Omul nu este facut pentru a fi invins. Un om poate fi distrus, dar nu poate fi invins”;

  • „Cand esti treaz, sa faci intotdauna ce ai spus ca vei face cand erai beat. Asta te va invata sa iti tii gura.” 

Daca aceste citate ti-au starnit curiozitatea si vrei sa faci cunostinta cu scriitura lui Ernest Hemingway, nu ezita sa comanzi volumele „Iubirile lui Hemingway povestite de el insusi” sau „Draga tata”.

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: