Instrucțiuni pentru fete cuminți, seria Crima perfectă, de Holly Jackson – Când lucrurile nu sunt ce par a fi

Dacă sunteți pasionați de mistere, cazuri de crime în care aparențele sunt diferite de realitate și detectivi neobișnuiți... avem o recomandare ce vă va ține ocupați o vreme: seria Crima perfectă, de Holly Jackson. Trei volume ale genului young adult devenite deja bestsellere. În plus, pentru prima carte, Instrucțiuni pentru fete cuminți, există deja și o ecranizare făcută de BBC. Chiar dacă ecranizările BBC sunt celebre pentru calitatea lor, noi vă recomandăm să citiți și cărțile, pentru că întotdeauna în ele sunt mai multe detalii și povestea este mai complexă. Oricât de reușită ar fi o adaptare, ea nu va reuși niciodată să includă absolut tot, pentru că este limitată de timpul pe care îl are la dispoziție, pe când cartea nu suferă din cauza asta.

După cum v-am obișnuit, în librăria online Librex, prețurile sunt mereu reduse, astfel încât să vă puteți bucura de mai multe cărți cu mai puțini bani! Evident, se poate comanda online și seria Crima perfectă, într-un pachet la ofertă specială.

Să vedem ce anume i-a făcut pe cititorii din întreaga lume să fie atât de încântați de această poveste. Totul începe cu un caz aparent simplu și închis repede. Frumoasa și populara elevă Andie Bell a fost ucisă de iubitul ei, Sal Singh. Aceasta este concluzia poliției. Asta cred și oamenii din oraș. Este adevărat, Andie Bell a dispărut fără urmă, iar iubitul ei, Sal Singh, a fost suspectat de uciderea ei. De altfel, Singh a mărturisit crima printr-un mesaj text, înainte de a se sinucide.

Totuși, polițiștii nu au reușit s-o găsească pe Andie. Întreaga populație a orașului Fairview l-a catalogat pe Sal Singh drept un monstru, iar furia publicului a fost îndreptată împotriva familiei sale.

Cinci ani mai târziu, însă, Pippa Fitz-Amobi, care a crescut în același orășel și care a fost foarte afectată de cele întâmplate, nu este atât de sigură că poliția are dreptate. Când alege cazul ca temă pentru proiectul său de final de an, ea începe să descopere secrete pe care cineva din oraș vrea cu disperare să le țină ascunse. Iar adevăratul motiv pentru care ea alege acest caz pentru proiectul său este redeschiderea cazului, deoarece ancheta inițială fusese făcută cam în grabă și defectuos. În demersul său, Pipa își găsește un partener de investigație, pe Ravi, fratele mai mic al lui Sal, în vârstă de 20 de ani. Și el este convins că fratele său nu a comis crima respectivă.

Și atunci, dacă adevăratul criminal este încă în libertate? Și cât de departe va merge el pentru a o ține pe Pip departe de adevăr? Eh, v-am făcut curioși?

Pe măsură ce începe să sape, lista de suspecți a Pippei se lungește și lucrurile se complică. La un moment dat, printre suspecți se numără și sora celei mai bune prietene a Pippei. Și, bineînțeles, se nasc tot felul de întrebări. Oare Andie chiar este moartă? Cine a vrut să facă să se creadă că Sal e criminal? Și totuși, poate că el chiar este criminal… Apoi, cineva încearcă s-o oprească pe Pippa și începe să-i trimită mesaje de amenințare.

Ca în orice thriller bun, există răsturnări de situație și, cu toate că ești tentat s-o iei înaintea poveștii și să ghicești cine este criminalul sau dacă într-adevăr există un criminal, afli la final că ai în față o carte prea bună ca să-i poți descifra misterul prea ușor.

First down, de Grace Reilly – Când contrariile se atrag sau... never say never

Știți comediile acelea romantice în care contrariile se atrag, deși la început pare că niciodată n-ar fi posibil așa ceva? Ei bine, First Down este o astfel de poveste, care nu doar că vă va face să râdeți pe alocuri, ci vă va ține și cu sufletul la gură, pentru că tot timpul veți vrea să știți ce se întâmplă mai departe.

Dacă veți comanda online cartea First Down, din librăria Librex, vă veți bucura de o ofertă specială!

Să vedem despre ce este vorba. Pe de o parte, îl avem pe James, pasionat jucător de fotbal american, student, care la un moment dat este nevoit să se transfere la o altă universitate, deoarece distracțiile riscau să-l coste cariera sportivă. După un an de-a dreptul dezastruos, James este hotărât să evite toate distracțiile, inclusiv fetele și relațiile. De acum înainte, singurele sale priorități sunt să-și refacă viața fotbalistică și să fie recrutat în NFL. Pentru asta, însă, va trebui inclusiv să reia cursul de scriere pe care nu îl trecuse la universitatea anterioară, iar pentru un sportiv ca el asta poate fi o problemă.

Pe de altă parte, o avem pe Beckett Wood, studentă care vrea să obțină o diplomă în afaceri și este pasionată de fotografie. Viitorul său este restaurantul familiei - o promisiune pe care i-a făcut-o mamei sale după ce tatăl său le-a părăsit. Viața este complicată pentru Bex, care trebuie să includă în responsabilitățile sale grija pentru mama sa și pentru restaurant. În plus, este genul care spune că nu se va încurca niciodată cu sportivii. Numai că never say never nu este chiar o vorbă-n vânt...

Când Bex și James se întâlnesc la o petrecere universitară, ea îl sărută pe James din panică, pentru a-și ține la distanță fostul iubit, care, deși o înșelase, acum este dispus să facă orice ca s-o recucerească. Scânteile se aprind, numai că, pentru James, să se implice în așa ceva ar însemna să se lase din nou distras de la principalul său scop, iar ultimul lucru pe care și-l dorește Bex este să aibă o relație cu un sportiv.

Când James îi propune lui Bex să devină tutorele lui, în schimbul a orice își dorește, Bex nu poate refuza oferta. Își dă seama că îl poate folosi pe James în avantajul ei. Așa se face că James devine falsul ei iubit, pentru a-i arăta fostului său, Darryl, că ea l-a uitat și că își vede de viață. Tot ce trebuie să facă pentru asta este să îl mediteze pe sportivul James.

Ceea ce începe ca o relație falsă, pentru a o proteja pe Bex de fostul iubit insistent, devine în scurt timp ceva real. Deși mult timp ei încearcă să își nege sentimentele, chimia lor de netăgăduit se transformă în altceva și... vă lăsăm să descoperiți singuri în ce anume.

Sigur, v-am spus povestea pe repede înainte, dar lucrurile nu se derulează chiar atât de simplu. Ca în orice poveste de dragoste, există momente bune și altele mai puțin bune, există familia, care complică lucrurile, mai ales când protagoniștii sunt tineri în formare, dar și altele... Cum spuneam, nu vrem să vă răpim plăcerea unei lecturi reconfortante. De altfel, această carte este prima din seria Beyond the Play, care deja a făcut senzație pe BookTok.

 

Căsătorie din dragoste, de Monica Ali

Multe dintre noi visează la o căsătorie din dragoste, mai ales în adolescență. Totuși, ce mai înseamnă azi o căsătorie din dragoste? Monica Ali ne oferă o poveste centrată pe o relație ce începe din dragoste, dar se complică pe parcurs, din cauza diferențelor culturale. Un roman despre logodna dificilă dintre Yasmin Ghorami, o doctoriță stagiară în vârstă de 26 de ani, ai cărei părinți sunt originari din Calcutta, și colegul său medic Joe Sangster, fiul din clasa de mijloc superioară britanică al unei autoare feministe declarate. Astfel de povești între oameni care provin din culturi diferite sunt tot mai întâlnite, urmare a fenomenului tot mai amplu al imigrației.

 

În deschiderea cărții, Yasmin așteaptă cu neliniște o cină de familie în casa imensă din Primrose Hill a viitoarei sale soacre, Harriet. Aceasta din urmă este oarecum entuziasmată de perspectiva noilor legături de familie diverse din punct de vedere cultural, dar nu chiar același lucru se poate spune despre familia lui Yasmin. Harriet are un trecut feminist rebel, ea devenind faimoasă în anii 1990 pentru o fotografie în care pozase goală, privind sfidător la cameră, fotografie pe care fratele mai mic al lui Yasmin a găsit-o pe internet. Așa se face că așteptata cină la care cele două familii urmează să se cunoască anunță din start ciocniri culturale, tensiuni între generații și posibile conflicte.

 

După chinuitoarea cină introductivă, cele două mame leagă o prietenie neașteptată și oarecum improbabilă în realitate și toți ceilalți membri ai celor două familii sunt influențați unii de alții, ajungându-se la tot felul de situații neprevăzute. Yasmin are parte și ea de o criză în relația cu logodnicul pe care îl crezuse perfect, în momentul când el recunoaște că a avut o aventură de o noapte. Yasmin reacționează prin propria rebeliune sexuală și în scurt timp totul pare s-o ia razna. Se lasă cu aventuri, bătăi cu pumnii, rasism, o sarcină neașteptată și secrete de familie ce ies la iveală după mulți ani. Două familii care se străduiesc să se înțeleagă una pe alta și relația dintre ele.

 

Inevitabil, apare întrebarea: căsătoria din dragoste chiar există sau este un mit? Yasmin fusese convinsă că există, doar văzuse căsnicia părinților ei. Trecutul, însă, vine din urmă și pare să o contrazică... În scurt timp, ea se vede nevoită să reexamineze toate convingerile pe care își clădise viața până atunci. Și nu este ușor, pentru că toate fisurile apărute parcă de nicăieri amenință să dărâme întreaga construcție care este viața ei.

 

În ansamblu, romanul acesta este o explorare a modernității britanice multiculturale, a iubirii, sexului, clasei, politicii, credinței și familiei. Toate componentele identității moderne sunt expuse în el: rasă, clasă, gen, credință, sexualitate. Ali explorează tensiunile generaționale și culturale, precum și probleme politice contemporane precum islamofobia, Brexitul și altele. Printre toate acestea se țese și o componentă a vieții morale, a moravurilor epocii noastre, în care toți ridicăm tot felul de construcții sociale complicate, dar fragile. Iar minciuna este mai prezentă decât ne place să credem. Într-atât, încât de multe ori este foarte dificil să distingem între adevăr și minciună sau adevăr și lucruri spuse pe jumătate.

 

Este un roman ce merită citit, cu siguranță, o poveste modernă, cu personaje diverse și interesante. Lucrurile încep aparent simplu, dar apoi povestea se ramifică și se complică, pe măsură ce se întrevăd situații complexe, de care mulți dintre noi ne lovim în viața de zi cu zi, fără ca uneori să le acordăm prea multă importanță.

 

Fostul meu și alte blesteme, de Erin Sterling - Niciodată să nu amesteci vrăjile cu vodca

Sunteți în căutarea unei lecturi amuzante, care să aibă în ea și un pic de romantism, și niște vrăji, chiar și niște urme de feminism și, de ce nu, niște sex? Ei bine, avem soluția perfectă. Comandați online din librăria Librex romanul Fostul meu și alte blesteme, de Erin Sterling, și vă garantăm relaxare maximă!

Totul începe cu nouă ani în urmă, când vrăjitoarea adolescentă Vivienne Jones încearcă să-și revină după ce s-a ales cu inima frântă în urma despărțirii de vrăjitorul Rhys, care renunțase la aventura lor de vară și se întorsese în Anglia. Cu ajutorul verișoarei sale și al unei sticle de vodcă, Vivi își blestemă fostul iubit, gândindu-se că e mai mult o glumă și nu ceva ce va avea efecte și în realitate. Așa și pare, pentru că nu se întâmplă nimic imediat. Însă... vrăjile sunt vrăji și nu poți glumi cu ele! Mai mult, un sfat prețios: niciodată să nu amestecați vrăjile cu vodca...

De ce? Veți vedea în curând... Atunci când Rhys, descendent al strămoșilor orașului, se întoarce acasă, totul începe s-o ia razna. Ceea ce el credea că va fi doar o revenire scurtă, pentru a reîncărca orașul cu magie și pentru a trece pe la festivalul local al toamnei, ce are loc în fiecare an, se transformă într-un adevărat dezastru. Pentru că, nu-i așa, blestemele au felul lor de a prinde viață și de a manevra lucrurile. La urma urmei, magia nu se numește așa degeaba.

Brusc, orășelul lor, Graves Glen, este lovit de o serie de întâmplări supranaturale. Acela este momentul când Vivi își dă seama că blestemul ei de inimă frântă n-a fost atât de inofensiv pe cât intenționase. După ce crezuse că nici măcar nu avusese efect, acum, părea că funcționa chiar un pic prea bine. La început, se gândește că au de-a face doar cu unele întâmplări ciudate și cu unele coincidențe și nu face legătura cu blestemul ei de cândva. Abia când Rhys o invită să îl ajute să reîncarce magic liniile secrete ale orașului și vraja merge teribil de prost, își dă seama că au de-a face cu mai mult de atât.

Graves Glen, locuit atât de vrăjitori, cât și de oameni obișnuiți, amenință să devină un haos total. Cranii de jucărie posedate, case bântuite, spirite răzbunătoare, o fantomă supărată, ce își face apariția în bibliotecă, și chiar o pisică vorbitoare, ce pare să aibă de spus diverse. Sunt doar câteva dintre nebuniile cu care se confruntă. Unde mai pui că Vivi simte cum chimia dintre ei s-a întors și e bine-merci, iar asta n-o ajută deloc în eforturile pe care trebuie să le facă împreună cu fostul ei, ca să readucă orașul la normal. Și, cu cât sunt nevoiți să petreacă mai mult timp împreună pentru asta, cu atât mai tentant este pentru Vivi să vadă dacă îl poate ierta pe Rhys pentru că i-a frânt inima cândva. În fond, atracția magnetică dintre ei n-a dispărut niciodată.

Desigur, momentele înfricoșătoare sunt bine echilibrate de dialoguri și întâmplări amuzante, pentru că, să nu uităm, avem de-a face cu o comedie romantică. O poveste plină de umor, despre puterea celei de-a doua șanse, familie și iubire. Cu personaje foarte simpatice și cu o atmosferă de toamnă perfectă, presărată cu obligatoriile detalii magice. Toate la un loc, te vor atrage în farmecul orășelului fictiv pe care ți-l vei dori real, ca să-l poți vizita!

Hooked, de Emily McIntire - Ce se întâmplă când te îndrăgostești de tipul cel rău?

Hooked, prima carte din seria Never After este un dark romance numai bun de savurat atunci când ai chef de ceva care să te scoată din rutină și să te ajute să visezi cu ochii deschiși. Ce se întâmplă când te îndrăgostești de tipul cel rău? Ei bine, comandați online romanul Hooked, acum la preț special în librăria online Librex, și veți afla!

Autoarea seriei Never After, Emily McIntire, spune în prefață că aceasta nu este o repovestire, nici o fantezie. Este o reimaginare completă a personajului preferat al copilăriei sale, Peter Pan. Numai că, de data aceasta, răufăcătorul are parte de propria versiune a celebrei vorbe fericiți până la adânci bătrâneți. 

Hooked spune povestea lui James Hook, șeful unui clan mafiot, care este obsedat de distrugerea dușmanului său, Peter Michaels. Cei doi se urăsc de mult timp, deoarece Peter este cel responsabil de uciderea tatălui lui James. Dar, după o întâlnire întâmplătoare cu o persoană foarte importantă pentru Peter, James pare să fi găsit planul perfect pentru a-i veni de hac.

Într-o seară, stând în la barul lui, James urmărește imaginile de pe camerele de securitate și vede o tânără frumoasă intrând în local. Și mai important, însă, tânăra este nimeni alta decât Wendy, fiica în vârstă de 20 de ani a lui Peter. Deși Wendy nu are cea mai bună relație cu tatăl său bogat și distant, Peter o iubește foarte mult și o numește mica lui umbră. De aceea, James știe foarte bine că seducerea lui Wendy Michaels ar fi răzbunarea perfectă.

Numai că, să nu uităm, aceasta nu este doar o poveste dark, este și romance. Așa se face că planul lui James nu merge chiar șnur, așa cum și-a imaginat. În scurt timp, lucrurile o iau razna în rândul mafioților lui, iar sentimentele îi dau și ele planul peste cap. Atât sentimentele lui, cât și ale lui Wendy. Pentru că, la un moment dat, James începe să vadă în ea mai mult decât un pion al răzbunării, iar Wendy este tot mai atrasă în relația lor și ajunge să se îndrăgostească. În timp ce relația lor devine tot mai intensă, ea începe să înțeleagă lumea în care se învârte el și face cunoștință cu cele două laturi opuse ale personalității lui, încercând să-și dea seama de cine s-a îndrăgostit, de fapt? De James sau de Hook, cele două fețe ale aceluiași bărbat de care acum nu se poate distanța?

De la o vârstă fragedă, Hook a învățat că e mai bine să nu se lase pradă emoțiilor, pentru că acestea ar putea fi un dezavantaj în lumea lui, dar pe măsură ce o cunoaște pe Wendy convingerile lui încep să se clatine. Ea pare să fie steaua ce luminează întunericul din el și, oricât de mult încearcă el să se convingă că o ține aproape doar pentru răzbunare, odată emoțiile eliberate, e greu să le controlezi.

Dar, pentru că vorbim despre o lume plină de secrete și mistere, până și poveștile de dragoste din ea sunt complicate. La un moment dat, totul pare să meargă prost și lucrurile scapă de sub control... Ce se va întâmpla cu cei doi? Este posibil ca o astfel de relație să aibă final fericit? Veți afla citind acest roman, care, deși face parte dintr-o serie, poate fi citit și ca stand alone.

 

Seria Miliardarii de la Dreamland, de Lauren Asher

Ce-ar fi ca în loc de un serial TV să vă delectați cu trei povești ce formează o serie? Trei cărți de care vă veți îndrăgosti. Pentru că au de toate, personaje interesante, intrigă la fel, dragoste și alte sentimente, totul într-o combinație numai bună să vă țină atenția trează.

 

Și, ca totul să fie cât mai la îndemână, găsiți seria Miliardarii de la Dreamland la pachet, în librăria online Librex. Trei cărți la o ofertă de neratat.

 

Așadar... avem trei frați cu un bunic bogat, fondatorul Dreamland. Când bunicul lor moare, cei trei - Declan, Callahan și Rowan - își primesc partea de moștenire, însă cu anumite condiții: fiecare dintre ei trebuie să îndeplinească o sarcină într-un anumit interval de timp. Dacă nu reușesc, nu numai că își vor pierde moștenirea, 18% din acțiunile companiei Kane, dar și cele 25 de miliarde de dolari care vor ajunge la tatăl lor abuziv. Iar Dreamland nu este ceva ce ai vrea să pierzi.

 

Intenții ascunse

 

Prima carte este povestea dintre Rowan și Zahra. Pentru că, să nu uităm, dincolo de povestea moștenirii, avem și povești de de dragoste, altfel, ce-ar fi banii pe care te lupți să-i moștenești, nu? Rowan este cel mai mic dintre frații Kane, iar Zahra este o angajată a companiei, „moștenită” și ea.

Sarcina lui Rowan este să preia funcția de director al parcurilor Dreamland timp de 6 luni și să creeze un plan care să readucă acolo magia. O echipă secretă formată din oameni selectați de bunicul Kane este cea care va evalua acest plan și care va decide dacă Rowan a reușit sau nu să-și îndeplinească sarcina și să-și merite astfel moștenirea.

Muza lui va fi, desigur, Zahra, cu care va ajunge să construiască o relație tumultuoasă. Povestea lor este un adevărat carusel de emoții, cu suișurile și coborâșurile pe care le implică o astfel de întâlnire în astfel de împrejurări. Vă spunem mai mult? Nu, desigur. Dar veți avea parte și voi, ca cititori, tot de un veritabil carusel cu de toate: iubire, vulnerabilitate, dramă, pasiune, demoni...

 

Termene și condiții

 

În cartea a doua a seriei, avem povestea lui Declan și a lui Iris. Cei doi lucrează împreună de trei ani, iar el este hotărât să devină următorul CEO al imperiului familiei sale. Iris, care este asistenta lui, pare hotărâtă să-l ajute să-și atingă scopul. Așa că atunci când el are nevoie de cineva cu care să se căsătorească, pentru a se asigura că își primește moștenirea, Iris este acolo. Pare a fi soluția perfectă, numai că în scurt timp ea descoperă că să fii căsătorită cu Declan nu este atât de ușor pe cât a crezut.

Desigur, lucrurile nu se petrec atât de simplu, povestea lor nu se derulează cât ai bate din palme, doar că nu vă putem spune tot, vă lăsăm să trăiți singuri emoțiile, alături de ei. Este o poveste amuzantă pe alocuri, dificilă în unele momente, există și o chimie aparte, dar și obstacole. La urma urmei, totul începe cu o căsătorie de conveniență, iar asta vine la pachet cu tot felul de ciocniri. Dar pentru a înțelege mai bine și pentru a afla cum se încheie povestea lor va trebui să o citiți!

 

Oferta finală

 

Callahan și Alana, o poveste de dragoste cu multă tensiune. El este mai degrabă un antierou, un fel de oaie neagră a familiei, care se ferește să-și înfrunte sentimentele, dar este nevoit să îi facă față singurei femei care i-a cucerit cu adevărat inima vreodată. Cei doi au un trecut comun, dar tot ce își dorește Alana e să fugă de acel trecut. Numai că viața are alte planuri și de această dată.

Cal se luptă cu multe, inclusiv cu dependența de alcool, de mulți ani. Și cu el însuși se luptă, ba chiar pare cel mai mare dușman al său. Iar acum, pentru a-și moșteni partea, trebuie să rabde și să petreacă o vară întreagă aproape de femeia căreia în urmă cu șase ani i-a frânt inima. O provocare ce îi va pune la tot felul de încercări dificile pe amândoi. Conflicte, tensiune, sentimente ce se bat cap în cap. Va fi acesta sfârșitul lor definitiv sau nu? Rămâne să descoperiți singuri, dar să nu vă așteptați la o poveste simplă, ușoară, pentru că stilul în care este scrisă nu este deloc așa.

Si cum vestile bune circula repede, editura leda are surprize pentru fanii lui Lauren Asher. Luna aceasta a lansat prima carte din Seria Miliardarii de pe malul lacului: Dragoste reproiectata.

Asa ca nu ne mai ramane decat sa avem spor la lecturi!

 

Stăpâna, de E L James - O poveste de dragoste ce sfidează normele sociale

Stapana de E L James este un roman de dragoste, în care se continuă povestea lui Maxim Trevelyan și a Alessiei Demachi, care s-au cunoscut și s-au îndrăgostit în cartea anterioară, Mister. Puteți comanda online ambele cărți, din librăria Librex, astfel încât să vă bucurați de întreaga poveste dintr-o singură lectură.

În primul roman, Maxim Trevelyan, un playboy londonez și proaspăt numit conte de Trevethick, s-a îndrăgostit de Alessia Demachi, care a fost traficată din Albania și ulterior răpită și salvată de el. Această a doua carte începe imediat după evenimentele respective, cu Maxim și Alessia la casa familiei ei din Albania, plănuind să se căsătorească. La început, intriga se concentrează asupra planificării nunții, asigurării statutului de cetățean al Alessiei și gestionării problemelor lui Maxim cu moșia Trevethick. De asemenea, Maxim încearcă să-și dea seama cum să își facă fericită noua soție, în timp ce Alessia se teme că nu este suficient de frumoasă și de cultă pentru a satisface un playboy atât de renumit. Toate acestea, în timp ce familia și fostele lui iubite dezaprobă mariajul lor și încearcă să le tulbure fericirea.

Pe lângă povestea lor, avem parte de diverse detalii din tradițiile și cultura albaneză, ceea ce face ca totul să fie mai complex și mai interesant. În plus, acest aspect conferă autenticitate și tensiune firului narativ.

Îi vedem apoi pe cei doi întorși în Anglia, unde continuă să se confrunte cu alte provocări și obstacole în calea fericirii lor. Maxim trebuie să facă față secretelor, scandalurilor și așteptărilor familiei sale, precum și propriului său trecut de playboy. Alessia trebuie să se adapteze la o nouă cultură, limbă și societate, unde simte că nu își găsește locul, iar asta o face să se simtă nesigură. De asemenea, trebuie să facă față traumei răpirii ei și amenințării traficanților, care sunt încă pe urmele ei.

Foarte interesantă este în acest volum transformarea lui Maxim, care, ușor-ușor, face trecerea de la imaginea de playboy din primul volum la cea de gentleman, totul de dragul Alessiei și în numele iubirii. De altfel, nici Alessia nu rămâne aceeași persoană pe care am cunoscut-o la început. Este afectată de toate încercările la care a fost supusă, dar găsește capacitatea de a merge înainte și de a deveni o femeie mai puternică, adaptându-se din mers la noul mediu în care trăiește și la noua ei viață generată de acesta. Asta, în ciuda faptului că adaptarea la viața într-o familie aristocratică este foarte dificilă pentru ea. Totuși, găsește resursele interioare necesare și reușește...

În esență, avem de-a face cu un cuplu în care cei doi se motivează reciproc. Un cuplu dinamic, hotărât să treacă peste diferențele dintre ei, ce păreau un adevărat obstacol la început.

Unii spun că în realitate astfel de cupluri provenite din lumi complet opuse nu supraviețuiesc. Poate că n-ar trebui să fim atât de siguri, ne-o dovedește această poveste, chiar dacă este ficțiune. La urma urmei, poate fi o lecție, o posibilă sursă de inspirație pentru viața reală. În fond, se poate și invers, poveștile din cărți să inspire viața, nu doar poveștile să fie inspirate din viață...

Desigur, nu se întâmplă totul foarte lin, peste noapte. Povestea lor are suișuri și coborâșuri, este presărată cu intrigi, suspans... toate ingredientele pentru o lectură antrenantă, la care, de altfel, vă invităm, ca să aflați toate detaliile și să vă bucurați pe deplin de ea.

 

Sumbra ispită, de Danielle Lori - Când naivitatea întâlnește mafia!

Dacă sunteți în căutarea unei lecturi de vară provocatoare, din librăria online Librex se poate face precomandă pentru Sumbră ispită, cea de-a treia carte din seria Made, care este în curs de apariție. Sumbră ispită, un adevărat fenomen pe TikTok, va fi disponibilă pentru livrare începând cu data de 27 august, așa că, grăbiți-vă, deoarece acum o găsiți și la ofertă!

Dacă ați citit primele două cărți ale seriei Made, probabil că sunteți familiarizați deja cu genul de personaje ce populează aceste romane. Dacă nu le-ați citit încă, vă spunem doar că avem de-a face cu mafioți și agenți FBI, dar cam atât cu spoilerul, am vrut doar să vă stârnim curiozitatea!

În Sumbră ispită, vom avea parte de dragoste și adrenalină alături de Mila și Ronan, personajele principale ale poveștii. Mila este o tânără foarte protejată, crescută ca în puf, care locuiește în Miami. Știe că s-a născut la Moscova și că a venit în SUA când era mică. Mai știe că tatăl său are multe afaceri în Rusia, dar habar nu are ce înseamnă, de fapt, aceste afaceri. Este obișnuită cu faptul că este plecat foarte mult, așa că nu își pune foarte multe întrebări. Până într-o bună zi, când, dându-și seama că nu l-a văzut de mult timp și nici măcar nu a sunat-o de ziua ei, începe să își facă griji.

Așa se face că Mila decide să fugă de pe proprietatea bine păzită unde trăiește, reușește să scape de gărzile de corp și pornește spre Moscova, hotărâtă să-și găsească tatăl. Numai că, desigur, n-are nici cea mai mică idee încotro s-o ia, odată ajunsă acolo. Nu durează mult până când intră în scenă Ronan, care este nici mai mult nici mai puțin decât un mafiot extrem de periculos și care și arată la fel. O figură dură, plină de tatuaje, cu ochi ce ascund o mulțime de secrete sumbre... Cândva, o prezicătoare îi spusese Milei că va veni ziua când va cunoaște un bărbat care îi va tăia respirația. Numai că Mila cea naivă și crescută ca într-un turn de fildeș s-a gândit la asta ca la o metaforă, nu la un bărbat capabil să taie respirația cuiva la propriu...

Mai spunem doar că Ronan este fratele unui agent FBI care lucrează cu mafia și inamic al tatălui Milei. Mila, care ajunge să fie ținută captivă de Ronan, pe o proprietate îndepărtată, unde ea află despre secrete de familie, învață lucruri noi despre ea și descoperă că iubirea poate veni de unde te aștepți mai puțin.

O poveste alertă, incitantă și sexi. Emoții contradictorii și personaje pe măsură. Pe unele le veți detesta, de altele vă veți atașa, pe măsură ce veți pătrunde în lumile lor întortocheate și pline de mister și pericol. Un cuplu aparent imposibil, cu un drum neprevăzut și un trecut ce nu pare să-i ajute pe niciunul dintre ei. Totuși, lumile lor nu sunt chiar atât de diferite, iar sufletul oricum nu ține cont mereu de astfel de obstacole.

Cum va reuși Mila să facă față pericolelor în care se bagă fără să-și dea seama? Chiar poți să te „joci” cu mafioții în felul acesta? Poate că în realitate nu, dar în povești totul este posibil, așa că, noi zicem să comandați cartea și să vă îmbarcați într-un carusel de emoții și senzații tari!

Seria Elemente, de Brittainy C. Cherry: Respirația dragostei și Focul care ne unește

 

Poveștile de dragoste sunt de multe feluri, unele mai simple și mai senine, altele cu hopuri și tot felul de piedici. Oricum ar fi, însă, ne plac. Iar azi vă recomandăm cele două povești din seria Elemente, de Brittainy C. Cherry, apărută la Editura Librex. În librăria online Librex găsiți aceste cărți la pachet, la un preț special, ca să vă puteți bucura de ele împreună.

 

Respirația dragostei

 

Elizabeth și Tristan. Amândoi au trecut prin momente dificile și nici prezentul nu este chiar roz, pentru că situațiile prin care au trecut sunt de genul din care este cu adevărat greu să-ți revii. Elizabeth și-a pierdut soțul și se luptă să meargă mai departe pentru fiica ei. Tristan a rămas fără soție și fiu, devenind un singuratic, un adevărat antisocial și subiect de bârfă în oraș.

 

Soarta face ca drumurile celor doi să se intersecteze atunci când Elizabeth lovește cu mașina câinele lui Tristan. O întâlnire ce nu decurge foarte bine, numai că nu va fi singura, nici ultima. Viața îi va aduce din nou unul în calea celuilalt și vor încerca să se vindece unul pe altul de trecutul ce îi apasă.

 

La prima vedere, Tristan este greu de suportat, dar sub aparența de nemernic inabordabil se ascunde opusul, un bărbat grijuliu și iubitor. Elizabeth este vulnerabilă și bântuită de fantomele trecutului, dar în cele din urmă reușește să vadă dincolo de suprafața lui dură. Încet, se obișnuiesc unul cu altul și ajung la un fel de „prietenie cu beneficii”, în speranța că astfel vor reuși să se scuture de trecut.

 

Totuși, povestea se complică, apar răsturnări de situație și lucrurile nu sunt mereu ce par a fi. Nu vă dezvăluim mai mult, ar fi păcat să vă luăm plăcerea de a descoperi singuri cum evoluează lucrurile și emoțiile ce le însoțesc. Vă spunem doar că nu vă veți plictisi...

 

Focul care ne unește

 

Alyssa și Logan, două firi complet opuse, cu interese diferite și vieți diferite. Dar având între ei un foc greu de ignorat. Cu un trecut complicat, afectați de părinți, chiar dacă nu în același fel, amândoi deveniseră niște singuratici, care, de fapt, își doreau un singur lucru: să fie iubiți. Pentru că lipsa dragostei din partea părinților devine un bagaj greu de dus. Numai că, ceea ce la început părea un zid de netrecut se dovedește apoi doar o poartă spre sufletele lor.

 

Totul începe cu o prietenie în copilărie, se continuă cu o dragoste de adolescenți, după care viața îi desparte. Inseparabili cândva, bazându-se unul pe altul, având nevoie unul de altul, sunt apoi nevoiți să învețe să trăiască unul fără altul. Cel puțin pentru o vreme. Pentru că o decizie poate schimba totul, o decizie poate să te arunce din rai în iad, într-un fel sau altul.

 

O poveste sfâșietoare pe alocuri, cu emoții contradictorii și personaje bine conturate, cu bune și rele, așa cum se întâmplă și în realitate. La urma urmei, este meritul unei povestitoare talentate. Iar în felul acesta povestea devine mai autentică și mai incitantă.

Multe emoții, aspecte uneori mai greu de digerat, pentru că este prezentă dependența și efectele ei asupra tuturor celor din jur. Iar cei care suferă cel mai mult sunt de obicei copiii, care apoi nu mai știu să simtă, găsesc greu drumul spre iubirea adevărată și îi rănesc și pe alții, fără să vrea.

 

Ca de obicei, nu vom intra în foarte multe detalii ale firului narativ, vă mai spunem doar că este o poveste pentru care trebuie să fii pregătit, în sensul că vă va merge la suflet, dar într-un fel mai complicat. Pentru că are de toate, dragoste, ură, familii cu probleme, devotament, luptă, speranță, o grămadă de suișuri și coborâșuri...

 

Tetralogia Napolitană, de Elena Ferrante - povestea extraordinară a două femei și a unui oraș

Probabil că toată lumea a auzit deja despre Elena Ferrante și Tetralogia Napolitană, cele patru cărți care au făcut-o faimoasă aproape peste noapte. Dacă, totuși, vă numărați printre cei care încă nu au citit cărțile Elenei Ferrante, vă recomandăm să comandați online din librăria Librex pachetul Tetralogia Napolitană, la un preț special!

 

Identitatea reală a misterioasei autoare nu se cunoaște nici acum - se știe că Elena Ferrante este un pseudonim și, în ciuda încercărilor și speculațiilor mass-media, nu s-a confirmat încă niciuna dintre variantele vehiculate -, însă cărțile ei continuă să facă valuri și să ocupe poziții fruntașe în topurile cititorilor din întreaga lume.

 

Iată pe scurt poveștile celor patru volume din Tetralogia Napolitană:

 

1. Prietena mea geniala

Acesta este și cel mai cunoscut și mai îndrăgit roman al Elenei Ferrante, care a fost și ecranizat. Cartea urmărește prietenia de o viață dintre Elena (Lenù) și Lila, două fete dintr-un cartier dur din Napoli. Elena, naratoarea poveștii, este fiica cuminte și studioasă a unui portar, iar Lila este fiica îndrăzneață și intimidantă a unui cizmar. Prietena mea genială ne poartă prin copilăria și adolescența celor două fete, care încă de la prima întâlnire devin prietene, o prietenie profundă, în ciuda faptului că familia, relațiile și munca vor face ca la un moment dat viețile lor să o ia în direcții diferite.

 

Ceea ce îi atrage foarte mult pe cititori la această poveste este felul în care autoarea o spune, făcând apel la foarte multe detalii intime din viețile femeilor, lucru pe care alți scriitori nu reușesc să îl facă sau chiar îl evită. În acest sens, există o anumită sinceritate și prospețime în scrisul Elenei Ferrante, astfel încât personajele și viețile lor capătă o mai mare autenticitate. Prietenia lor este una unică, un amestec de dragoste, loialitate, dar și gelozie și rivalitate, toate îmbinate într-un fel care te face să nu lași cartea din mână, să vrei să afli tot ce li se întâmplă celor două fete care visează să iasă din lumea limitată și agresivă în care cresc, unde pentru femei nu este deloc ușor.

 

De asemenea, detaliile despre un Napoli al începutului anilor ‘50, despre stilul de viață al unor familii de acolo, violența caracteristică unor categorii sociale, peisajul, mirosurile și multe altele ne oferă o imagine cu adevărat cinematografică a poveștii. Mai mult, după ce citești această carte, îți dorești să vezi Napoli, să cauți locurile unde au crescut cele două fete...

 

2. Povestea noului nume

În acest al doilea volum, mergem mai departe alături de cele două prietene și le însoțim în poveștile lor. Având firi diferite și aspirații diferite, cel puțin în anumite privințe, drumurile celor două se despart. Lila este acum căsătorită, devenind Signora Carracci, soția bine îngrijită a băcanului Stefano, dar mariajul ei reflectă fidel personalitatea ei: furtunoasă și nestatornică.

 

Între timp, Elena alege să își continue studiile la prestigioasa Scuola Normale Superiore di Pisa, unde își întâlnește și ea viitorul logodnic. În seara absolvirii, ea îi dă acestuia o copie a primului ei roman; mama lui îl citește, se pare că îi place foarte mult și îl trimite unei edituri, iar cartea apare în primăvara următoare. Elena alege să își semneze cărțile cu numele de fată, consolidându-și reputația și, într-un fel, alegându-se și ea cu un nume nou, doar că nu este unul care o ține prizonieră într-o căsătorie, ca în cazul Lilei. Desigur, este nevoie să citiți cartea, pentru a afla în detaliu cum se petrec toate acestea...

 

3. Cei care pleacă și cei ce rămân

Prietenia celor două, devenite între timp femei în toată regula, continuă în cel de-al treilea roman, cu aceeași atenție pentru detaliile din viețile lor și cu aceleași tușe inconfundabile pe care autoarea le trasează descriindu-le viețile. O vedem acum pe Lila după ce a renunțat la mariaj și la viața confortabilă pe care o avea, pentru a deveni o muncitoare.

 

Elena, devenită între timp o scriitoare recunoscută, este presată de presimțirea că fiecare revenire acasă, în Napoli, poate aduce un eveniment neașteptat, ceva ce o va împiedica să iasă din nou de acolo. Suntem în anii ‘70 acum, iar schimbările sociale și politice nu le ocolesc nici pe ele, nici Napoli, care este, de altfel, un personaj în sine. Însă pe Elena nu doar Napoli este cel care o bântuie, la fel simte că face și Lila, rămasă acolo, umbra ei urmărind-o mereu, provocând-o și stârnindu-i sentimente contradictorii...

 

4. Povestea fetiței dispărute

Ultima carte a seriei oferă un fel de oglindă a întregii ei structuri, un mister care, de fapt, fusese anunțat încă de la începutul primei cărți, doar că e ușor să uiți de el, pentru că te lași prins de poveste în sine. Într-un fel, se leagă de misterul creat în jurul identității autoarei...

La începutul celui de-al patrulea volum, Lila ne reamintește că ceea ce a determinat-o să scrie povestea lor este tocmai dispariția Elenei. În acest ultim volum, cele două prietene se reunesc în Napoli, confruntându-se cu violența copilăriei lor, căutându-i pe frații Solaras, agenți locali ai Camorra, versiunea italiană a mafiei. Ce se întâmplă mai exact și cum se încheie această serie atât de discutată, vă lăsăm să descoperiți singuri.

 

Vă mai spunem doar că cele patru volume vă vor ține atenția trează și vă vor face să trăiți toate emoțiile personajelor...

Trei povești ideale pentru zilele de vară

Unii dintre voi vă pregătiți de vacanță, alții v-ați întors și încă aveți nostalgia zilelor leneșe petrecute pe o plajă sau la umbra plăcută de la munte... Oricum ar fi, august încă înseamnă vară și zile lungi, din care putem fura câteva ore de citit. Și ce poate fi mai potrivit decât niște povești care să te ducă pe alte meleaguri și să te scoată din cotidian? O știm și noi foarte bine, așa că am ales pentru voi trei cărți de citit în luna august, trei romane care să vă țină în continuare în atmosfera de vacanță.

 

Vă recomandăm să faceți o comandă online de pe librăria Librex, unde reducerile nu prea iau vacanță și găsiți mereu cărți la prețuri mici.

 

O vară în Provence, Lucy Coleman

 

Un câștig la loterie, cine nu visează la așa ceva? Numai că, vorba aceea, banii nu mereu aduc fericirea. Dovadă că eroii cărții O vară în Provence ajung la o neașteptată și nedorită pauză în relație, tocmai după ce în viețile lor apare un... câștig la loterie. Chiar e posibil? Se pare că da. De obicei, când doar visezi să câștigi mulți bani, îți faci planuri de genul: dacă aș câștiga la loto, mi-aș cumpăra nu-știu-ce; aș călători; aș investi în ceva... șamd, fiecare cu visele lui. Dar când norocul dă peste un cuplu cu viziuni diferite despre viață... ei bine, norocul acela se poate transforma în altceva.

 

Fern își dorește doar să plătească ipoteca pentru casă și s-o transforme în căminul mult visat, pe când Aiden e decis să călătorească și să vadă lumea. Cât ai clipi, reacțiile lor duc la un an de pauză în căsnicie, ea se îndreaptă spre Provence, iar el spre Australia. Două colțuri de lume diferite, care le vor aduce preocupări diferite... Și ce se va întâmpla cu ei în final? Veți afla citind cartea, desigur!

 

Sub soarele din Positano, Lucy Coleman

 

E suficient să spui Positano, Coasta Amalfi, și gândul te duce la peisajele minunate din zona aceea și la o vară de neuitat. Eroina acestei cărți, Marci James, ajunge acolo neplanificat, în urma unei scrisori primite de la nașul ei, Richard. După cinci ani fără o vacanță adevărată, Marci ajunge în peisajul plin de frumusețe al Rivierei italiene cu misiunea de a pune ordine în afacerea cu antichități a nașului ei. Cum se întâmplă adesea, lucrurile nu sunt atât de simple cum păreau de la distanță, iar această misiune a sa nu este nici ea lipsită de surprize. Totuși, are parte de ajutorul unui localnic, chipeșul Nico, cu care formează treptat o legătură la care nu se aștepta. Dacă adăugăm secretele de familie scoase la iveală cu ocazia vizitei ei acolo, plus locul în sine, Positano fiind prin excelență o destinație romantică, și mâncarea italiană delicioasă... avem toate ingredientele unei povești perfecte pentru zilele de vară!

 

(Ne)făcuți unul pentru celălalt, de Meghan Quinn

 

Uneori, contrastele se atrag. Uneori, contrastele sunt doar aparente. Dar e bine să dai frâu atracției, când sentimentele tale se îndreaptă spre bărbatul cu care ești nevoită să lucrezi? Unii spun că e de preferat să nu amesteci afacerile cu plăcerea. La fel crede și Kelsey, eroina din această poveste, despre JP, care este fermecător, dar și cu o reputație de playboy. Totuși, necunoscute se dovedesc adesea căile dragostei.

La început, iritată de JP și de flirtul lui pe față, Kelsey e hotărâtă să-i reziste și să se țină departe de el. Numai că soarta are alte planuri. Lucrând pentru aceeași corporație a familiei lui JP, într-o bună zi, cei doi sunt trimiși împreună la San Francisco, să vadă ce se poate face cu o clădire istorică proaspăt achiziționată. Mai mult, vor fi nevoiți să locuiască împreună în același penthouse! Se putea o provocare mai mare pentru Kelsey? Greu de spus... O poveste amuzantă și fermecătoare, o comedie romantică à la carte, care vă va însenina zilele.

Înainte să renunț, de Kennedy Ryan - O a doua șansă chiar există, dar uneori trebuie s-o ajuți puțin

Yasmen și Josiah Wade s-au cunoscut în facultate, iar după ce s-au căsătorit au deschis un restaurant de succes în Atlanta și și-au întemeiat o familie. Totul părea perfect, ei doi păreau unul dintre cuplurile acelea care vor rezista până la adânci bătrâneți, numai că imprevizibilul își vâră uneori coada și stârnește haos. O tragedie schimbă totul, iar căsnicia lor aparent de neclintit se destramă. Un accident îi provoacă lui Yasmen un avort, iar ea se prăbușește într-o depresie brutală. Incapabili să facă față durerii împreună, cei doi divorțează.

 

Au în continuare o afacere de administrat împreună, la fel și doi copii care au nevoie de ei, dar fiecare încearcă să-și continue viața pe cont propriu. Terapia o ajută pe Yasmen să-și revină și să încerce să trăiască din nou cu adevărat. Și ea, și Josiah sunt de acord că viața merge înainte și chiar încearcă să găsească alți oameni de care să se apropie. Numai că și ei doi sunt nevoiți să continue să se întâlnească, iar inevitabilul se produce într-o bună zi și un sărut neașteptat reaprinde o scânteie.

 

De aici, un întreg iureș de sentimente pe care Yasmen le credea îngropate își croiește drum spre suprafață. Plus o întrebare greu de evitat: dacă divorțul lor a fost o greșeală?

 

O poveste complexă, în care se împletesc sentimente contradictorii și tocmai de aceea veridice. Nu este o poveste de dragoste obișnuită, nici liniară. Fericirea alternează cu tristețea și tragedia, iar personajele sunt pe măsură, ne lasă să le vedem atât atunci când sunt puternice, cât și atunci când sunt slabe. Îndeosebi Yasmen este o imagine realistă a unei femei care nu se ferește să-și arate vulnerabilitatea și nici nu se preface că totul este mereu roz. Prin intermediul ei, autoarea transmite un mesaj puternic: nu este nimic în neregulă dacă uneori nu ne simțim bine, dacă lăsăm să se vadă emoțiile; dimpotrivă, asta ne ajută să ne vindecăm și să mergem mai departe. Întregul roman este o călătorie emoțională din care putem învăța foarte multe lecții utile.

 

Totuși, tristețea este echilibrată de puterea celor doi de a se regăsi. În ciuda greutăților, încă se simt capabili să simtă bucurie, încă mai au puterea să descopere sentimente bune. Regăsirea nu se întâmplă brusc, desigur, este nevoie de pași mici, de trăiri asumate una câte una, dar nimic nu este imposibil atunci când există o conexiune... Uneori, a doua șansă există. La fel cum uneori e bine să-i permiți acestei a doua șanse să vină spre tine.

 

Citind Înainte să renunț, veți vedea cum un cuplu aparent distrus va găsi drumul înapoi spre împlinire. O poveste de familie superbă, chiar dacă dură pe alocuri. La urma urmei, așa este viața, se întâmplă să dea cu tine de pământ, după care te ridică și te ajută să te repui pe picioare. Desigur, trebuie să vrei și tu. La fel cum trebuie să fii dispus să schimbi anumite lucruri. Josiah, de exemplu, care la început refuză să-și exteriorizeze anumite sentimente, acceptă în cele din urmă terapia și astfel începe să înțeleagă ce simte și de ce simte într-un anumit fel. Iar asta îi ajută pe amândoi să-și regăsească drumul comun. Pentru că uneori dragostea nu este suficientă. Nu atunci când nu știi cum s-o exprimi sau s-o manifești în cel mai potrivit fel. Comunicarea este un ingredient cheie într-o relație...

Una peste alta, este o poveste densă, plină de învățăminte.

 

După căderea Romanovilor. Elita rusă în exil la Paris, Helen Rappaport

Pentru pasionații de istorie, cărțile Helenei Rappaport sunt o adevărată comoară. Foarte minuțios documentate și scrise într-o manieră accesibilă, literatura ei istorică este o plăcere. Iar familia Romanov a exercitat dintotdeauna o fascinație aparte pentru cei care privesc spre perioada ei de gorie, mai ales. După cum spune și titlul - După căderea Romanovilor. Elita rusă în exil la Paris -, în această carte ni se oferă însă o relatare despre soarta familiei Romanov după ce membrii ei au fugit din calea revoluției bolșevice. Refugiați în majoritate la Paris, dar și prin alte orașe ale Europei, Romanovii vor avea parte de o soartă sinuoasă, cu bune și rele, prezentată de autoare pe fundalul faimoasei Belle Epoque.

Dar nu numai pe Romanovi îi vom întâlni în această carte. De fapt, Helen Rappaport recreează imaginea de ansamblu a refugiaților ruși din perioada respectivă. Astfel, avem o imagine a Parisului anilor nebuni, în care se întâlnesc deopotrivă oameni foarte bogați - precum unii dintre Romanovi, dar și alți nobili ruși fugiți din calea tăvălugului bolșevic - și artiști foarte săraci. Nobili ruși nevoiți să lucreze ca șoferi, ușieri sau să presteze te miri ce alte munci de care habar n-aveau, membri ai familiei regale ruse care împrăștie cu bani în stânga și-n dreapta, poeți ruși, dansatori, pictori, femei stilate, femei ușoare... un amalgam de personaje reale care se mișcă pe fundalul unui Paris în continuă schimbare.

Este o relatare pe alocuri amuzantă, dar în esență tristă, pentru că vorbim despre o lume smulsă din mecanismele ei obișnuite și obligată să supraviețuiască în cu totul alte condiții. Unii reușesc să își păstreze banii, alții nu, pentru că nu este ușor să faci această trecere bruscă de la huzur la disperare, uneori. Pentru că, așa cum aminteam mai devreme, nu doar Romanovii au luat calea exilului când a venit Revoluția. Peste o sută de mii de ruși s-au înghesuit pe navele trimiste de aliați în portul Odesa pentru a-i evacua spre Constantinopol mai întâi și abia apoi spre Europa. Foarte mulți dintre aceștia au ajuns pe străzile Parisului, unde au luat cu ei cultura și obiceiurile de acasă, pe care au încercat să le păstreze.

Așa se face că vă veți întâlni în carte cu personaje precum Serghei Diaghilev, Igor Stravinski, Chagall, Ivan Bunin și mulți alții, care își vor lăsa pentru totdeauna amprenta asupra culturii și artei universale. Dincolo de detaliile referitoare la viețile acestor imigranți, veți descoperi și multe detalii sociale și economice ale Parisului din acea vreme, o adevărată frescă a acestui oraș ce a exercitat dintotdeauna o fascinație aparte pentru toată lumea, atât oameni de rând, cât și oameni celebri.

 

 

La porțile tărâmului de nicăieri, de Samar Yazbek - povestea unei lumi sfâșiate

Pe lângă nenorocirile pe care le aduc cu ele, războaiele au fost dintotdeauna și sursă de inspirație pentru nenumărate povești din care cu toții ar trebui să învățăm diverse lecții. Samar Yazbek este una dintre scriitoarele care ne oferă astfel de povești. Născută în Siria, țară greu încercată de războaie, cărțile ei poartă în ele durerea unor lumi greu de imaginat pentru noi, cei mai norocoși, care trăim în țări pașnice. Eu am descoperit-o pe Samar Yazbek citind prima carte a ei tradusă la noi, Fata care nu se putea opri din mers. Și m-a cucerit. Într-atât încât am căutat ce a mai scris și am citit în engleză romanul care acum se găsește și tradus în română, La porțile tărâmului de nicăieri, apărut la Editura Pandora M.

Deoarece este și jurnalistă, la un moment dat, Samar Yazbek a fost nevoită să ia calea exilului în Franța, fiind urmărită de serviciile secrete ale regimului din Siria. Simțind că avea o datorie față de țara pe care o lăsase în urmă, ea a trecut înapoi în Siria de trei ori, hotărâtă să facă tot ce putea pentru a-și ajuta patria și poporul, făcând ceea ce credea ea că este corect. Scopul ei era să pună pe picioare mici programe de formare pentru femei, pentru a a le ajuta să devină independente financiar și să ofere educație copiilor.

La porțile tărâmului de nicăieri nu este o lectură ușoară, nu pentru că scrisul Samarei ar fi dificil de digerat, ci pentru că poveștile pe care le spune sunt încărcate de grozăviile războiului. Încă de la început ești introdus în atmosfera apăsătoare a acelui colț de lume, dar odată intrat între paginile cărții nu te mai poți opri, tocmai pentru că este o lume fascinantă prin răul pe care îl zugrăvește. Iar răul a exercitat dintotdeauna un fel de farmece asupra omului. Toate ororile posibile îți trec prin față, ca într-un film de pe un ecran ce continuă să se deruleze în timp ce Samar Yazbak le descrie cu o acuitate dureroasă. Copii împușcați, case dărâmate, femei violate, oameni nevinovați mutilați și uciși... o brutalitate care, din păcate, nu este ficțiune...

În plus, vrei să știi ce se întâmplă după fiecare pagină și în același timp vrei să înțelegi de ce. De ce oamenii își provoacă reciproc suferință, de ce copiii, mai ales copiii trebuie să treacă prin așa ceva... întrebări foarte grele, la care, din păcate, nu există încă răspuns. Și totuși, dincolo de toate aceste grozăvii, cartea lui Samar Yazbek arată și o altă față a omului, prin personajele care indiferent cât le este de greu ajută, fac tot posibilul să rămână oameni, chiar riscându-și viața. Și asta ar putea fi raza de speranță a omenirii, fărâma de bine din noi, pe care ar trebui s-o lăsăm să trăiască...

Chiar dacă sunt triste, vă recomand cu insistență cărțile lui Samar Yazbek... măcar pentru recunoștința că ne-am născut de partea potrivită a istoriei.

5 cărți pentru o vară fierbinte

Vara aduce cu ea momente perfecte pentru a te cufunda în lectură. Indiferent dacă ești pe plajă, în grădină sau te bucuri de răcoarea serii, aceste cinci cărți te vor transporta în lumi pline de pasiune, suspans și aventură. Iată selecția noastră de lecturi noi și captivante pentru zilele fierbinți de vară:

1. Stăpâna de E. L. James

O dragoste pasională și complicată

Între peisajul sălbatic al Albaniei și rafinamentul Londrei, Stăpâna urmărește povestea contelui Maxim Trevelyan și a iubitei sale, Alessia Demachi. Maxim, un libertin reformat, se confruntă cu provocările unei căsătorii neașteptate și cu secretele întunecate ale familiei sale aristocratice. Alessia, care a scăpat de un trecut traumatic, trebuie să facă față ostilității și prejudecăților elitei londoneze. Această carte îți va purta inima printr-o călătorie emoțională intensă, plină de dragoste, acceptare și izbăvire.

2. Sumbra Ispită de Danielle Lori

O aventură periculoasă

Mila, o tânără protejată excesiv de tatăl său autoritar, decide să evadeze din colivia sa aurită și ia primul avion către Moscova pentru a-și vizita țara natală. Acolo, descoperă rapid că trecutul tatălui său ascunde multe pericole. Mila este prinsă într-o lume interlopă periculoasă și captivă în brațele unui mafiot plin de tatuaje și mister. Lupta ei pentru supraviețuire și încercarea de a dezgheța inima acestui bărbat periculos te vor ține cu sufletul la gură.

3. Blush de Helen Hardt

Explorarea dorințelor ascunse

Amanda Thomas decide că este timpul să exploreze latura sa sexuală și se înscrie pe o aplicație de întâlniri. Acolo, îl întâlnește pe enigmaticul domn Dark, care promite să-i îndeplinească toate fanteziile. Ceea ce Amanda nu știe este că domnul Dark este, de fapt, Jackson Paris, cel mai bun prieten al ei. Într-un joc de identități ascunse și dorințe interzise, Amanda și Jackson își descoperă adevăratele sentimente. Blush este o poveste plină de tensiune erotică și emoțională, perfectă pentru nopțile de vară.

4. Hooked de Emily McIntire

Dragoste și răzbunare în lumea mafiei

James, cunoscut sub numele de Hook, este un mafiot hotărât să se răzbune pe dușmanul său de moarte, Peter Michaels. Când fiica lui Peter, Wendy, intră în viața lui James, el vede în ea oportunitatea perfectă de răzbunare. Dar pe măsură ce o seduce, planul său începe să se complice din cauza sentimentelor neașteptate. Hooked este un dark romance care combină pericolul și pasiunea, oferind o lectură intensă și captivantă.

5. Întunericul lui Romeo de L.J. Shen

O poveste despre dragoste și răzbunare

„Iar in povestea mea, Julieta nu moare. Dar Romeo? Ei bine, Romeo piere

Întunericul lui Romeo, de L.J. Shen și Parker S. Huntington ne spune povestea lui Romeo, un miliardar morocănos și tulburat și Dallas, o nonconformistă care își trăiește viața fără scuze, cu o atitudine autentică și adorabilă.

Romeo și Dallas sunt total opuși, dar felul în care crește atracția lor face din această carte o lectură captivantă.

Avem căsătorie aranjată, un erou morocănos și un personaj feminin gata să-l calce pe nervi la fiecare pas și un vibe de mafia romance, fără să fie cu adevarat mafia romance.

Este o poveste de dragoste întunecată și intensă care te va ține cu sufletul la gură și îți va oferi o evadare perfectă în zilele toride de vară.

 

 

Visând la un copac, de Maja Lunde - vor reuși oamenii să-și salveze planeta?

Inevitabil, schimbările climatice la care suntem martori în ultimii ani au devenit și ele subiecte de carte. Una dintre cele mai frumoase tetralogii pe această temă îi aparține scriitoarei norvegiene Maja Lunde. Recomandarea noastră de azi este cartea care încheie această miniserie, carte ce poartă titlul Visând la un copac. Cărțile care au precedat-o sunt Istoria albinelor, Istoria apelor și Ultimii cai din stepă. Toate sunt scrise sub forma unor romane distopice având ca fundal un viitor în care lumea nu mai este așa cum o știm, niște povești fascinante, menite să tragă un semnal de alarmă.

La fel ca și celelalte povești din această tetralogie, și cea din romanul Visând la un copac este una captivantă și terifiantă, în același timp, pentru că ne pune față în față cu un posibil viitor, dacă nu vom lua măsuri la timp și nu ne vom asuma responsabilitatea pentru planeta noastră. Pentru cei care nu au citit celelalte carti scrise de Maja Lunde, vă spun că nu trebuie să vă așteptați la vreo prelegere ecologistă, o carte de specialitate scrisă sec sau ceva de acest fel. Nici vorbă, ele sunt romane cu povești interesante, care vă vor ține atenția trează, fără îndoială. Sunt povești despre familii, părinți, copii, despre lume și viață, despre alegeri și urmări ale lor.

Pe de o parte, avem Longyearbyen, anul 2110: undeva în nord, îngropat adânc în munți, se află un seif imens, plin cu semințe din toate colțurile Pământului. Tommy, unul dintre personaje, crește în peisajul nu tocmai primitor din Spitzbergen, alături de cei doi frați ai săi și de bunica sa, păstrătoarea semințelor din seif. Izolați de restul lumii de mulți ani, oamenii de acolo par împăcați cu lucrurile și par să fi găsit o modalitate de a-și duce zilele în perfectă armonie cu natura. Numai că, după cum știm, viața este adesea surprinzătoare, și nu într-un sens bun. Un dezastru lovește ținutul lor, iar familia lui Tommy are norocul să fie printre puținii supraviețuitori. Cel puțin aparent este un noroc. Pentru că poartă cu ei comoara neprețuită a semințelor, iar comorile constituie mereu o atracție pentru alții.

În paralel, într-un loc aflat la mare depărtare de ei, Tao trăiește din amintirile fiului ei Wei-Wen, pe care l-a pierdut în urmă cu 12 ani. Tot într-un ținut arid, ce are puține de oferit celor care îl locuiesc, întrucât nenumărate specii vegetale au dispărut. În felul acesta, oamenii de acolo duc o viață mai mult decât dificilă, la limita foametei. Până când, într-o bună zi, lui Tao i se cere să conducă o expediție spre nord. Unde anume, mai exact? Probabil că ați ghicit, spre Spitzbergen și legendarele semințe ascunse acolo.

Fiind ultima carte din serie, pare să fie și cea mai întunecată, cumva, mai apăsătoare. Probabil, pentru că autoarea insistă pe mesaj, pe întrebările pe care ar trebui să ni le punem cu toții referitoare la specia umană și la planeta pe care (încă) o locuiește. Cartea se citește ușor, dar atmosfera încărcată îi conferă greutate și tocmai asta face să fie un must read. Pentru că viitorul va fi unul la fel de sumbru, dacă nu ne vom opri din goana de zi cu zi și nu vom reflecta la relația pe care o avem cu natura și cu planeta noastră în ansamblu.

Dacă mă întrebați pe mine, preferatele mea din această serie distopică este Istoria apelor, dar le recomand pe toate.

Cartea bate filmul! Crima perfectă, de Holly Jackson

Cunoaștem cu toții expresia Cartea bate filmul, iar când vine vorba de serialul momentului, #1 NETFLIX, așteptările sunt cu atât mai mari. Crima perfectă. Instrucțiuni pentru fete cuminți, de Holly Jackson, este primul volum al seriei Crima Perfectă, apărută la Editura Leda, și este unul dintre cele mai bine vândute romane thriller din ultimii ani. Găsești seria la un preț special pe librăria online Librex.

Povestea o urmărește pe Pippa Fitz-Amobi, o adolescentă isteață, amuzantă și curajoasă care este hotărâtă să redeschidă cazul dispariției lui Andie Bell. Toti locuitorii din Little Kilton știu povestea. Frumoasă și populară printre colegii de liceu, Andie Bell a fost ucisă de iubitul ei, Sal Singh, care, mai apoi, cuprins de remușcări, și-a luat viața. Cinci ani mai târziu, tragedia încă îi bântuie pe locuitorii liniștitului orășel britanic.. Deși totul trebuia să fie doar un proiect pentru școală, Pip se transformă într-un adevărat detectiv particular, urmărind numeroase piste și acționând ca un specialist în domeniu.

Ea deschide seria interviurilor cu fratele în vârstă de 20 de ani al lui Sal, Ravi, care devine partenerul ei în aflarea adevărului. Secrete întunecate încep să iasă la suprafață, pe măsură ce Pip pătrunde în viețile cunoscuților ei, dar și a conexiunilor lui Andie Bell, lista de suspecți devine din ce în ce mai lungă, iar cineva nu este deloc încântat de întorsătura pe care au luat-o lucrurile și începe să-i trimită mesaje de amenințare adolescentei.

Pe măsură ce citești povestea, încep să apară numeroase întrebări în mintea ta. Cine a ucis-o cu adevărat pe Andie? Este ea cu adevărat moartă? Oare Sal chiar s-a sinucis? A fost Sal cel care a ucis-o pe Andie? Merita Andie ceea ce i s-a întâmplat? Cât de mulți oameni o plăceau cu adevărat și cine ar fi avut mai multe motive să-i dorească moartea? Cine îi trimite mesaje de amenințare lui Pip?

Povestea este plină de intrigi captivante și te atrage imediat, ca un magnet. Ritmul este rapid și palpitant, iar finalul este, cu siguranță, unul la care nu te aștepți! Cu greu o vei putea lăsa din mână pentru că este exact genul de carte care te ține prins până la ultima pagină. Desigur, abilitățile tale de detectiv vor fi puse la încercare cu fiecare interviu, fiecare pistă și fiecare conexiune dintre personaje.

Este un roman cu emoții intense, dar amuzant, înfricoșător, pe alocuri, dar în mod clar o lectură satisfăcătoare.

Îți recomandăm seria completă Crima Perfectă pentru a afla ce se întâmplă în continuare!

 



 

Dragoste reproiectată, de Lauren Asher - poți să-l iubești, dacă înainte l-ai detestat?

Poveștile de dragoste vor fi mereu tentante, indiferent dacă la trăim, le vedem la TV sau le citim. Și pentru că oricine se poate bucura de o poveste bună, astăzi vă recomandăm romanul Dragoste reproiectată, apărut la Editura Leda, primul volum dintr-o serie intitulată Miliardarii de pe malul lacului, de Lauren Asher. Foarte incitant titlul seriei, nu-i așa?

 

Desigur, noi vă îndemnăm să faceți o comanda online pentru această carte, deoarece librăria online Librex are întotdeauna oferte atrăgătoare!

 

Așadar, ce aveam în această poveste? În primul rând, doi rivali din copilărie, Julian Lopez și Dahlia Muoz, care mai târziu se trezesc prinși într-o prietenie a familiilor lor, cu care vor fi nevoiți să se descurce. Inițial, carismaticul miliardar Julian Lopez plănuiește să o evite pe cât posibil pe Dahlia, revenită din San Francisco în Lake Wisteria, numai că în viață lucrurile nu merg întotdeauna conform planului, mai ales când în peisaj sunt și niște mame băgăcioase, care au propriile planuri. Iar dacă se întâmplă să fii un bărbat care suferă de complexul salvatorului și în cale îți ies niște oferte irezistibile... ai cam dat de belea.

 

După o logodnă eșuată, Dahlia vede în Julian un fel de întrupare a diavolului, însă când acesta propune să renoveze împreună un conac istoric pare că adevăratul diavol și-a băgat coada în viețile lor. Pentru că ea este designer interior și unele tentații sunt greu de ignorat sau de refuzat, întrucât latura ei artistică o împinge să accepte. Propunerea lui nu este lipsită de substraturi, înctrucât speră ca după ce scânteia artistică a Dahliei va fi reaprinsă ea va pleca de acolo și astfel va scăpa de compania ei, impusă, de fapt, de mama lui.

Ce nu prevede Julian este că tot acest joc poate aprinde o flacără neașteptată, care îi va încurca planurile. Întrebarea este va putea el stăpâni focul atracției sau își va asuma riscul de a se arde? Nici pentru Dahlia nu este ușor, deoarece este nevoită să facă slalom printre tot felul de emoții confuze și să nege o atracție ce există, totuși, împotriva voinței ei.

 

Ce se va întâmpla cu ei în cele din urmă? Nevoiți să își înfrunte trecutul dificil și sentimentele pe care le-au avut de-a lungul anilor, își vor da seama că sunt mai puternici împreună sau vor porni din nou pe drumuri separate? Poate fi depășită rivalitatea lor de cândva? Nu vă spunem, desigur, va trebui să aflați singuri. Dar vă spunem sigur că este o poveste frumoasă, fără să fie lipsită de provocări, umor și personaje bine conturate.

Umbra mamei, de Nikola Scott - de legăturile de familie nu poți fugi

Există momente când avem nevoie de povești ce se remarcă prin atmosfera pe care o creează. Un strop de melancolie presărată cu un pic de mister este tot ce ne trebuie pentru a fi atrași într-o lume ce ne duce departe de grijile cotidiene. Pentru astfel de momente vă recomandăm romanul Umbra mamei, de Nikola Scott. Este un roman de debut, lucru care îl face cu atât mai remarcabil, pentru că este o poveste fermecătoare, foarte bine scrisă. Romanul a apărut în Colecția Raftul Denisei, a Editurii Humanitas și o puteți comanda online de pe Librăria Librex.

Eroina principală este și naratoarea poveștii, Addie, a cărei voce ne poartă de-a lungul anilor în două universuri temporale, trecutul și prezentul, care, după cum veți vedea, nu sunt niciodată complet separate, întotdeauna există secrete care trec de granițele timpului și ne influnețează astfel viețile. Addie crede că știe totul despre mama ei, până când la ușa ei apare o străină care pretinde că este sora ei își dă seama că viața ei de până atunci a fost o minciună.

Totul începe în 1958, când Liz este trimisă în frumoasa casă Hartland, pentru a fi ferită de boala mamei sale. Liz își petrece vara cu familia Shaw, o familie înstărită, care o tratează ca pe una de-a lor, numai că influența membrilor ei ar putea avea urmări neașteptate. Secretele din casa Hartland nu sunt ceva nou și mereu au fost bine ascunse...

Suntem conduși apoi în prezent, unde Addie are impresia că știe totul despre mama ei, Elizabeth, decedată recent, și despre relația lor, care nu a fost una chiar ușoară. Numai că, într-o bună zi, la ușa ei apare o străină, care pretinde că îi este nici mai mult nici mai puțin decât soră, lucru care o uimiește nespus. Oare asta însemna că tot ce știuse ea până atunci despre viața ei se năruia, fusese totul doar o minciună abil construită? Și cum fusese posibil așa ceva? Numai că singura în măsură să facă lumină asupra acestui mister este mama ei, care nu mai este în viață... Ce poate face Addie pentru a afla adevărul, ca să poată merge mai departe? Singura soluție, în aceste circumstanțe, este să se întoarcă la acea vară de cândva, despre care, de fapt, mama ei nu a vorbit niciodată, și la o noapte anume, care a schimbat viața unei tinere fără ca ea să aibă habar...

Aceasta este doar o mică parte din firul roșu al poveștii din această carte, nu vă vom oferi mai multe detalii, ca să nu vă stricăm plăcerea descoperirii ei. Desigur, ideea unei persoane străine care apare de nicăieri și pretinde că face parte din familie nu este una chiar nouă, la fel cum nu este nici pendularea între prezent și trecut. Importantă este, însă, forma pe care autoarea o dă poveștii și tonul pe care o spune. Și povestea ce decurge de aici, bineînțeles. Partea pe care o veți citi fără să vă spunem mai multe, deoarece intenția noastră este să vă facem curioși. Vă asigurăm, însă, că deși nu este o carte scrisă alert povestea este bine dozată și cu unele răsturnări de situație și detalii neprevăzute, care îi conferă un farmec aparte și vă vor ține atenția trează până la final.

Atitudinea - superputerea ta, Eduardo Clemente

Cu toții am trecut prin momente dificile în viață, momente pe care le-am gestionat mai bine sau mai puțin bine, în funcție de situație și de puterea fiecăruia dintre noi de a face față greutăților. Uneori reușim să trecem de astfel de momente singuri, dar alteori e nevoie de ajutor. Iar ajutorul necesar poate veni și din unele cărți de dezvoltare personală. Și venim cu o recomandare de carte de dezvoltare personală care credem noi că vă va fi de mare folos: Atitudinea - superputerea ta, de Eduardo Clemente, publicată de Editura Librex. Într-adevăr, atitudinea cu care întâmpinăm problemele este foarte importantă, o gândire pozitivă fiind cheia reușitei atunci când ne străduim să le depășim.

 

Este o carte foarte practică, se citește ușor și este axată exact pe ce spuneam, lecții care vă pot ajuta să depășiți orice, cu atitudinea potrivită. Vă veți da seama citind-o că puteți face orice, puteți înfrunta orice dificultate, cu condiția să aveți încredere în voi și să adoptați atitudinea potrivită - este o expresie ce se repetă, pentru că este importantă. Autorul ei oferă exemple pornind de la viața și cariera lui, deoarece a lucrat mulți ani ca bancher și s-a lovit de diverse situații dificile.

 

Printre aspectele care sunt tratate în detaliu sunt: încrederea de sine, pozitivitatea, mentalitatea de dezvoltare, inteligența emoțională, adaptabilitatea, reziliența. Așa cum spuneam, autorul dă exemple din viața reală, iar limbajul folosit este simplu și ușor de înțeles. Iată câteva exemple de lecții pe care le puteți învăța din această carte. Puterea pozitivității - poate că sună simplist și în mod sigur ați mai auzit asta, dar chiar este un aspect care vă poate schimba viața în bine. Tocmai de aceea, Eduardo Clemente subliniază impactul incredibil pe care îl poate avea o atitudine pozitivă asupra vieții noastre, inclusiv în ce privește lucrurile aparent neînsemnate. Abordând provocările, eșecurile și chiar sarcinile zilnice cu o mentalitate pozitivă, ne putem remodela experiențele și rezultatele. pozitivitatea este o alegere care ne poate transforma viața în bine.

 

Cultivarea încrederii de sine este un alt aspect esențial pe care îl abordează în această carte, deoarece încrederea în noi înșine este esențială pentru succes și dezvoltare personală. Un alt aspect detaliat în carte și care se leagă de atitudinea pozitivă este exprimarea recunoștinței pentru binecuvântările din viața noastră. Eduardo Cemente ne încurajează să apreciem lucrurile mărunte, să cultivăm o mentalitate a recunoștinței și să ne concentrăm mai degrabă pe ceea ce avem decât pe ceea ce ne lipsește. În felul acesta, perspectiva se schimbă, putem găsi satisfacție în ceea ce avem și în momentul prezent și nu alunecăm în negativism și lamentări, care nu fac decât să ne tragă înapoi.

 

Acestea sunt doar câteva exemple, fără detalii, pe care le veți găsi în carte, desigur.

 

 

 

  Produsul a fost adaugat in cos