Importanta cititului atat pentru copii, cat si pentru adulti

Fiecare carte citita este o viata in plus traita – atat de simplu ar putea fi motivata importanta cititului! Atat pentru copii, cat si pentru adulti lectura are un impact imens asupra dezvoltarii cognitive, psihice si emotionale.

Inca de la nastere, copilului ii poate fi educata dragostea fata de lectura si alimentata curiozitatea si dorinta de cunoastere si descoperire a lumii inconjuratoare. In primii ani de viata, importanta cititului se concretizeaza in dezvoltarea vocabularului, deprinderea diverselor tipuri de abilitati atat cognitive, cat si motrice. Simpla rasfoire a unei carti il poate ajuta pe copil sa-si dezvolte motricitatea fina, spre exemplu.

 

Importanta cititului la copii

In primul rand, cititul il familiarizeaza pe copil cu sunetele si cuvintele, favorizand dezvoltarea cognitiva si puterea de imaginatie. Iata alte cateva beneficii ale lecturii asupra copilului:

 

·      cunoaste sunete, cuvinte si numeroase limbi si obiceiuri din diferite tari;

·      isi dezvolta pasiunea pentru literatura si invata sa pretuiasca povestile si cartile;

·      isi dezvolta o imaginatie bogata;

·      invata sa faca diferenta intre real si imaginar;

·      intelege schimbarile si evenimentele noi sau, aparent, inspaimantatoare;

·      descopera si intelege ce sunt emotiile si cum le poate gestiona;

·      descopera lumea din jurul lui;

·      isi dezvolta creativitatea;

·      isi dezvolta abilitati sociale si de comunicare;

·      isi imbogateste vocabularul;

·      isi extinde aria de interese.

 

Importanta cititului are o atat mai mare relevanta cu cat aceste carti pentru copii sunt scrise adaptat fiecarei etape de dezvoltare prin care trec cei mici, oferindu-le exemple concrete de gestionare a diverselor provocari cu care se confrunta in evolutia lor (renuntarea la scutec, inceperea gradinitei / scolii, despartirea de parinti etc.).

Importanta cititului la adulti

Lectura ramane o constanta in viata omului de la inceputul si pana la sfarsitul vietii acestuia. Cartile iti sunt cel mai bun prieten, fiindu-ti alaturi atunci cand ai nevoie de raspunsuri la dilemele vietii, cand tanjesti dupa un moment de liniste si relaxare sau cand iti doresti sa calatoresti si nu poti. Cartile sunt cele care iti ofera ”fereastra in timp” de care ai nevoie pentru a evada din cotidian si a fugi mental acolo unde sufletul si-ar dori.

Importanta cititului isi face resimtite efectele atat la nivel cognitiv, cat si emotional, cartile fiind cele care te ajuta sa descoperi incontinuu lumea si sa evoluezi odata cu ea. Iata cateva dintre beneficiile pe care lectura le are asupra adultului:

 

·       te stimuleaza mental – studiile arata ca cititul mentine creierul activ si incetineste progresia dementei sau a bolii Alzheimer. Ca orice alt muschi din corp, creierul are nevoie de antrenament pentru a se mentine in forma si sanatos;

·       reduce stresul – cartile de beletristica reduc stresul si te ajuta sa te deconectezi de la problemele zilnice. Un roman bine scris iti poate atenua tensiunile mentale, transportandu-te intr-o alta lume. Fie ca alegi un roman de dragoste, unul SF, politist sau orice alt tip preferi, povestea te va captiva si, pentru cateva momente, vei uita de propriile probleme. Mai mult decat atat, in povestile personajelor preferate poti ajunge sa identifici rezolvarile propriilor dificultati;

·    dezvolta cultura generala – daca esti pasionat de carti de istorie, geografie, arta etc., fiecare sesiune de lectura te va ajuta sa descoperi lucruri noi despre lume si, astfel, vei ajunge sa-ti imbogatesti cultura generala;

·     imbogateste vocabularul – dezvoltarea limbajului este un proces continuu si niciodata nu vei sti suficient de multe cuvinte si expresii. Fiecare carte citita te va ajuta sa descoperi noi si noi termeni, moduri de exprimare si de frazare, care sa te ajute sa iti imbunatatesti retorica si expresivitatea;

·    dezvolta gandirea analitica – importanta cititului se face simtita si aici. Cititul ajuta la formarea gandirii critice si analitice. Persoanele care iubesc sa citeasca carti din diverse domenii isi dezvolta o gandire de sine statatoare, vad mai clar imaginea generala, sunt mai greu de manipulat si de influentat in directii gresite. Acestea iau mereu decizii in cunostinta de cauza;

·       dezvolta capacitatea de concentrare – cititul cartilor te mentine atent si concentrat pe o singura activitate, astfel incat sa reusesti sa absorbi detaliile de finete, iar acest lucru duce la dezvoltarea puterii de a te mentine focusat o perioada indelungata;

·       creste sansele de a deveni scriitor – dezvoltarea limbajului, expresivitatii, retoricii si creativitatii va conduce in mod natural la dezvoltarea abilitatii de a scrie si imagina propriile povesti, asa ca un cititor bun are mari sanse sa devina un scriitor apreciat.

Cuvintele sunt prea putine pentru a descrie cu adevarat importanta cititului, asa ca incearca si convinge-te de ce cartile iti pot fi cu adevarat cel mai bun si devotat companion. Consulta oferta noastra completa de carti, comanda titlurile care te intriga si descopera motivul pentru care te-au atras.

10 cărți pe care sa nu trebuie le ratezi la BOOKFEST

Festivalurile de carte sunt un paradis pentru bibliofili, oferindu-ne ocazia perfectă de a explora noi cărți fascinante. Dacă ești un cititor pasionat, în căutare de titluri provocatoare, atunci nu trebuie să ratezi această selecție. 

De la înțelepciune antică la dezvoltare personală și povești captivante, promitem să te purtăm într-o călătorie literară remarcabilă.

Iată 10 titluri Librex pe care să nu le ratezi la Bookfest:

 

1. Cartea lui Enoh 

Pentru cei care doresc să deslușească înțelesurile profunde asociate cu figura enigmatică a lui Enoh, Cartea lui Enoh este o lectură obligatorie, oferind o perspectivă spirituală și cunoaștere ezoterică de neegalat. Această lucrare dezvăluie misterele ascunse ale universului și aduce lumină asupra unor subiecte ce au captivat imaginația oamenilor de-a lungul timpului. Este un text ce te provoacă să explorezi adâncimea cunoașterii umane și să contempli aspectele înțelepciunii și adevărului divin.

2. Jocul vieții și cum să îl joci, Florence Scovel Shinn 

Într-o lume în care arta manifestării cucerește inimile și mințile a milioane de oameni, capodopera atemporală a lui Florence Scovel Shinn, Jocul vieții și cum să-l joci, este o lumină călăuzitoare.

Această carte remarcabilă a transformat viețile a nenumărate persoane, dându-le posibilitatea de a-și debloca întregul potențial și de a-și manifesta cele mai profunde dorințe.

Pregătește-te să pornești într-o călătorie de auto-descoperire, în care regulile jocului sunt rescrise, iar puterea de a-ți crea realitatea îți stă la îndemână.

3. Cartea înțelepciunii lui Solomon 

Atribuită regelui Solomon, cartea este o adevărată bijuterie a înțelepciunii, deschizându-ne perspective profunde asupra vieții, moralității și esenței umane. Această scriere captivantă ne împărtășește sfaturi atemporale despre dreptate, virtute și căutarea înțelepciunii, subliniind importanța acestor principii într-o lume în continuă schimbare. Prin explorarea învățăturilor filosofice și etice ale acestei cărți, vom fi însoțiți într-o călătorie fascinantă în adâncurile cunoașterii și introspecției.

4. Masoneria și înțelesul ei tainic, W.L. Wilmshurst 

Masoneria și înțelesul ei tainic este o explorare profundă a simbolismului și învățăturilor care stau la baza tradiției masonice. Scrisă cu claritate de W.L. Wilmshurst, această carte aprofundează semnificațiile ascunse și spirituale a ritualurilor, simbolurilor și practicilor masonice. Ea oferă informații valoroase despre principiile filosofice și morale care stau la baza francmasoneriei, luminând călătoria transformatoare de autodescoperire și dezvoltare personală în cadrul masonic.

Cartea este o lectură esențială pentru cei care caută o înțelegere mai profundă a acestei fraternități străvechi și enigmatice.

5. Gândește și vei fi bogat, Napoleon Hill 

Considerat unul dintre oamenii care au pus bazele dezvoltării personale, Napoleon Hill oferă în cartea sa, Gândește și vei fi bogat, informații valoroase despre mentalitatea și strategiile necesare pentru a avea succes. Principiile atemporale te vor inspira și motiva să deblochezi întregul potențial și să-ți atingi obiectivele în viață.

6. Meditații, Marcus Aurelius 

Scrisă de împăratul roman Marcus Aurelius, Meditații este o colecție de reflecții personale despre viață, virtute și autoperfecționare. Această capodoperă filosofică oferă înțelepciune profundă și sfaturi practice care rămân relevante până în zilele noastre, încurajându-i pe cititori să contemple locul lor în lume și să se străduiască să atingă armonia interioară.

7. Ultima iubire a lui Arsène Lupin, Maurice Leblanc 

Ultima iubire a lui Arsène Lupin îi poartă pe cititori într-o aventură palpitantă alături de legendarul gentleman hoț, Arsène Lupin. Scris de Maurice Leblanc, acest roman captivant explorează ultimele escapade ale lui Lupin, în timp ce acesta navighează într-o rețea de intrigi, secrete și o poveste de dragoste. Cu răsturnările sale inteligente de situație și protagonistul său fermecător, această carte este un deliciu pentru fanii misterului și suspansului.

8. Respiratia dragostei, Brittainy C. Cherry 

Cea mai bine vândută autoare pe Amazon la categoria Emotional Novels, Brittainy C. Cherry ne oferă o poveste sfâșietoare despre dragoste, pierdere și vindecare. Povestea îi urmărește pe Elizabeth și pe Tristan, două suflete frânte cu un trecut tragic, în timp ce își găsesc alinarea unul în compania celuilalt. Cu o narațiune încărcată de emoție și cu personaje frumos conturate, acest roman de dragoste contemporan îi va lăsa pe cititori fără suflare și profund emoționați.

9. Primul minut, Chris Fenning 

Chris Fenning, trainer de companii din Fortune 50 și FTSE 100, a strâns toată experiența sa în cartea Primul Minut, cel mai cuprinzător și clar ghid, ce te îndrumă pas cu pas spre o comunicare clară și concisă în conversațiile de zi cu zi de la locul de muncă.

În paginile acestei cărți vei descoperi cum să ai conversații și întâlniri de lucru mai eficiente și mai productive, cum să te concentrezi asupra subiectului principal și să eviți divagările. Vei căpăta abilitatea de a ghida interlocutorul către soluția dorită și vei învăța tehnici aplicabile în aproape orice discuție, e-mail, prezentare sau interviu, obținând rezultate excelente.

10. Omul devine ceea ce gândește, James Allen 

Considerată o capodoperă atemporală a literaturii de dezvoltare personală, Omul devine ceea ce gândește explorează legătura profundă dintre gândurile noastre, caracterul și destinul nostru. Cartea lui James Allen subliniază importanța cultivării modelelor de gândire pozitivă și constructivă pentru a obține succesul personal și profesional. Prin reflecții introspective și idei practice, această lucrare influentă îi inspiră pe cititori să preia controlul asupra gândurilor lor și să-și transforme viața.

Fie că te afli într-o călătorie de auto-cunoaștere, îți dorești să-ți dezvolți anumite abilități, vrei să afli mai multe despre subiecte misterioase sau vrei să te relaxezi cu o carte de ficțiune, te așteptăm la Bookfest, la standul Librex, în perioada 24-28 mai, cu multe cărți și cadouri la fiecare achiziție! 

Citate din Ana Blandiana care-ti vor schimba perspectiva asupra vietii si a fericirii

Ati vazut vreodata ochii unui copil bolnav? Gravitatea, tristetea, nemarginita uimire in fata durerii care se citeste acolo? Asta este ceea ce am vrut intotdeauna sa exprim in poezie” – este citatul cu care Ana Blandiana prezinta cititorilor sai mesajul pe care si-a dorit sa-l redea prin intermediul operelor sale.

Ana Blandiana (Otilia-Valeria Rusan) este poeta, publicista si disident anticomunist. In timpul regimului comunist, aceasta a avut de suferit din cauza represiunii ideologice. Ea a avut curajul de a infrunta oficialitatile comuniste, facand cunoscuta la Radio Europa Libera opinia publica internationala referitoare la adevarata situatie din Romania acelor vremuri.

Dupa caderea regimului comunist, Ana Blandiana s-a implicat in lupta pentru libertate si drepturile omului, numarandu-se printre fondatorii primelor organizatii ale societatii civile.

 

10 citate din Ana Blandiana care iti vor oferi o alta perspectiva asupra vietii

 

·       Este curios cum lucrurilor grave le place sa se deghizeze in haine frivole pentru a nu fi luate in seama.

·       Cum am devenit poet? As fi tentata sa raspund: nascandu-ma.

·       Ar trebui sa ne nastem batrani,

Sa venim intelepti,

Sa fim in stare de-a hotari soarta noastra in lume,

Sa stim din rascrucea primara ce drumuri pornesc

Si iresponsabil sa fie doar dorul de-a merge.

Apoi sa ne facem mai tineri, mai tineri, mergand,

Maturi si puternici s-ajungem la poarta creatiei,

Sa trecem de ea si-n iubire intrand adolescenti,

Sa fim copii la nasterea fiilor nostri.

Oricum ei ar fi atunci mai batrani decat noi,

Ne-ar invata sa vorbim, ne-ar legana sa dormim,

Noi am disparea tot mai mult, devenind tot mai mici,

Cat bobul de strugure, cat bobul de mazare, cat bobul de grau…

·       Intre pasiune si suferinta asemanarea este atat de mare incat, de-a lungul timpului, oamenii au ajuns sa le confunde si sa le boteze cu acelasi cuvant: patima, a patimi. O ironie filologica.

·       Ii plang pe prosti si prostii ma inving.

·   Toti avem talent, dar talentul nu este decat un mijloc de tractiune cu care unii transporta diamant, altii carbune, si atat de multi materiale sintetice.

·       Suntem nefericiti nu pentru ca ne lipseste fericirea, ci pentru ca absenta ei nu atarna de noi.

·       Sunt fericita cand reusesc sa fiu singura si sufar caineste cand sunt lasata singura.

·       Traitul si cititul nu se afla pe trepte diferite ale intensitatii, ci numai in stari de agregare diferite.

·     Pentru a tinde spre fericire trebuie sa credem ca fericirea este posibila, pentru a ne apropia de adevar trebuie sa credem ca adevarul poate fi spus.

 

Carti semnate de Ana Blandiana care sa-ti satisfaca pofta de lectura si dorinta de cunoastere

Daca nu ai citit inca nicio lucrare semnata de renumita poeta, iata cateva sugestii de titluri pe care le poti regasi in oferta noastra:

 

·       Sora lume –  autoarea descrie aceasta carte drept o continuare a volumului ”Falsul tratat de manipulare”, un ”itinerariu ce leaga intre ele punctele de sprijin ale intelesului si nefericirii lumii” prin care aceasta a trecut.

·    Povestiri fantastice – este un volum care reuneste 17 nuvele, din mai multe aparitii editoriale. Acestea se remarca printr-o varietate de exprimari ale fantasticului, diversitate generatoare de ”clipe de mare puritate a emotiei si fara putinta de uitare”. Este un volum ce te va purta in lumi fantastice, care te vor emotiona si care-ti vor aminti de Proust; o incercare feminina de fixare a fantasticului in cotidian;

·      Variatiuni pe o tema data – este o carte sublima intre lumea de aici si cea de dincolo. Este un volum scris ca un dialog cu Romulus Rusan, sotul autoarei, plecat din aceasta lume de curand. Este un volum plin de lumina si de profunzimea unui sentiment care depaseste limitele lumii naturale, constituind inca o dovada a faptului ca dragostea trece dincolo de moartea fizica. Poeta descrie acest volum drept ”un poem de dragoste despre nedespartirea prin moarte. Cea mai metafizica dintre cartile mele”;

·     Cartea cu delfini – este un volum in care Ana Blandiana ofera cateva ”imagini”, intr-un interviu extins, despre viata si opera sa literara.

 

·     Povesti de dragoste la prima vedere – este un volum care iti propune cinci povesti de dragoste la prima vedere. Cand Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ana Blandiana, Nicolae Manolescu si Ioana Parvulescu sunt autorii povestilor, nu este exclus sa te indragostesti fulgerator de aceasta carte.

 

Navigheaza oferta completa de carti din gama librex.ro si asigura-ti ”minutul” de lectura atat de necesar pentru hrana si sanatatea creierului.

Top 5 cele mai bune carti romanesti care iti schimba viziunea asupra vietii

Literatura este locul in care fiecare dintre noi putem regasi parti din noi, in care putem trai mai multe vieti si, totodata, locul in care reusim sa ne adunam si sa ne limpezim viziunea asupra vietii.

Am realizat un top 5 cele mai bune carti romanesti care trebuie sa faca parte din biblioteca ta, ce poarta semnatura unora dintre cei mai apreciati scriitori autohtoni. Fiecare dintre cele cinci volume recomandate te va purta in lumi diferite si iti va completa filosofia de viata si viziunea asupra lumii in care traim.

Theodoros, de Mircea Cartarescu

Cel mai recent roman al lui Cartarescu este o carte care te va intriga, care va starni in tine emotii de neinteles si care te va prinde in universul lui ca intr-o panza de paianjen, astfel incat nu-ti vei gasi linistea pana cand nu-l vei termina. Este uluitor modul in care autorul reuseste sa intersecteze domnia lui Solomon cu girafa nubiana Zarafa oferita de Muhammad Ali conducatorilor europeni in 1827 sau cu inventia stiloului de catre Petrache Poenaru sau cu Mitul Zburatorului.

Theodoros, care incepe ca Tudor, continua ca Theodoros si se desavarseste sau distruge ca Thewodro, este personajul care creeaza un roman-basm al devenirii. Personajul principal, Theodoros, ne face sa ne intrebam cat putem empatiza cu drama unui om malefic caruia i se distrug toate sperantele. Theodoros ne vorbeste despre Judecata Lumii, despre iertare, sacrificiu, despre luptele sau atrocitatile vietii.

Universuri imaginate, renuntari, lumi care colcaie de urechelnite, paianjeni, minciuni, despotisme, degradari, disperari, pieiri ale visului de liubov, palate de sticla facute tandari, porti deschise spre lumi nesperate.

Este de-a dreptul miraculos sa poti scrie asa ceva. Theodoros este o experienta literara care iti va schimba intr-un mod profund perceptia asupra realitatii si asupra puterii de imaginatie a omului. Cea mai recenta lucrare semnata de Mircea Cartarescu nu este inclusa doar pe lista noastra a celor mai bune carti romanesti, ci are mari sanse sa fie castigatoarea Premiului Nobel din acest an.

Confesiunile unui cafegiu, de Gheorghe Florescu

Este un volum care surprinde fidel modul de viata in Epoca de Aur a Romaniei. Lectura – desi voluminoasa – este usor de parcurs, iar finalul este absolut savuros.

Civilizatii si tipare istorice, de Neagu Djuvara

Este o carte care te va surprinde cu interpretari frapante. Este un volum care iti va oferi o lectie interesanta de istorie. Scrisa in 1975, in limba franceza, aceasta carte prezinta succint 11 civilizatii si indica multiple asemanari intre acestea privind durata, fazele de evolutie, manifestarile artistice etc. Volumul reprezinta un punct major de referinta in cunoasterea trecutului istoric, dar si pentru aprecierea reala a prezentului, ceea ce o face sa-si merite incontestabil locul in top 5 cele mai bune carti romanesti.

Razne, de Emil Cioran

Intreg amarul fiintarii se evapora la ideea ca oricand e in putinta noastra sa-l curmam, ca ascundem in noi insine imensa libertate a absentei noastre si ca ne putem rascumpara caderea in dureri sterpe sau in banalitate prin genialitatea negativa a sinuciderii.“ - Cioran.

Volumul acesta reprezinta o carte despre definirea neantului care traieste si moare odata cu omul. Este o carte care te va solicita emotional si care te va determina sa-ti privesti in ochi si cele mai adanci suferinte. O astfel de carte provocatoare din punct de vedere emotional iti va oferi ragazul de a gasi energia pentru a depasi momentele de suferinta si de a iesi invingator din lupta cu aceasta.

Sora lume, de Ana Blandiana

Autoarea descrie aceasta carte drept o continuare a volumului ”Falsul tratat de manipulare”, un ”itinerariu ce leaga intre ele punctele de sprijin ale intelesului si nefericirii lumii” prin care aceasta a trecut. Compasiunea – acesta este sentimentul resimtit pe care lumea prin care a trecut i l-a starnit scriitoarei. Volumul Anei Blandiana te va face sa reflectezi asupra bucuriei de a calatori si de a cunoaste lumea intreaga.

Cu toate ca nu o spune in mod direct, aceasta lasa impresia, printre randuri, ca tocmai eforturile depuse si dificultatile financiare suferite i-au intensificat bucuria calatoriilor si descoperirea lumii. Odata citita aceasta carte, vei intelege si vei aprecia la adevarata valoare importanta posibilitatii de a calatori liber in lumea intreaga.

Consulta oferta completa de carti si nu sta pe ganduri. Comanda cele mai bune carti romanesti si ofera-ti prilejul de a-ti imbogati cultura generala si de a te extrage din cotidian pentru a putea avea o imagine de ansamblu mult mai clara asupra vietii si realitatii inconjuratoare.

Top 5 carti ecranizate la care vei reveni dupa ce vei vedea filmul

De ce sa citesc cartea, daca pot vedea filmul?” - este o intrebare frecvent intalnita, insa cei care iubesc cu adevarat cititul cunosc diferentele majore dintre experienta unei carti bune si vizionarea unei ecranizari.

Motivele pentru a citi o carte dupa ce i-ai vazut ecranizarea pot fi similare cu cele pentru care ai viziona un film dupa ce ai citit cartea. Unul dintre acestea este prelungirea savurarii universului personajelor preferate. In plus, cartile iti ofera o experienta mult mai autentica comparativ cu un film. Pe de alta parte, multe dintre filmele ecranizate dupa un best-seller au ajuns sa fie aspru criticate deoarece nu au reusit sa se ridice la nivelul asteptarilor cititorilor.

In concluzie, cartea este singura care iti poate oferi imaginea reala asupra mesajului si povestii construite de autor: scriitorul romanului. Filmele, in general, sunt interpretari ale romanelor pe care le pun in scena alte persoane si, indiferent cat de fidel ar urmari povestea cartii, nu reusesc sa surprinda 100% atmosfera si emotia pe care o vei trai in calitate de cititor.

Top 5 carti ecranizate

Iata o selectie de 5 titluri de romane ale caror ecranizari au fost primite cu sufletul la gura de intreg mapamondul. Dupa ce vei vizualiza filmul, vei reveni neindoielnic la lectura, caci nu vei sti ce ti-a placut mai mult, cartea sau filmul:

 

·       Cincizeci de umbre ale lui Grey – volumele semnate de E. L. James iti vor oferi una dintre cele mai intense lecturi erotice pe care le-ai parcurs vreodata. Acest roman erotic a devenit best-seller mondial absolut, fiind cartea despre care vorbeste toata lumea. Seria contine patru volume care urmeaza a fi traduse in peste 30 de limbi. Drepturile de ecranizare ale romanelor au fost castigate de Universal Pictures;

·      Bridgerton – este o alta serie de carti ecranizate care iti va pune la lucru imaginatia si iti va starni tot felul de emotii si sentimente. Seria Bridgerton este formata din 8 volume semnate de Julia Quinn, care reuseste sa creioneze cu suspans si pasiune povestea celor 8 frati din familia Bridgerton. Autoarea este considerata o adevarata maestra a romanelor de dragoste, deoarece a reusit sa creeze o familie atat de atragatoare si de fermecatoare, o comunitate atat de vibranta si de captivanta, incat te face sa tanjesti sa ii cunosti mai bine pe fiecare in parte. Astfel ca, daca ai descoperit serialul Bridgerton si ai urmarit cu sufletul la gura ambele sezoane, atunci nu astepta vizualizarea urmatoarei carti ecranizate, ci descopera singur continuarea cu ajutorul cartilor;

·       Hotul de carti – este o experienta de neuitat, indiferent de ordinea in care le vei urmari: filmul si apoi cartea sau cartea si apoi filmul. Romanul a fost ecranizat in 2013, cu actorii Geoffrey Rush si Emily Watson in rolurile principale. Volumul semnat de Markus Zusak este una dintre acele carti ecranizate care te va inspira si iti va schimba optica asupra vietii;

·     Marele Gatsby – volumul semnat de F. Scott Fitzgerald ocupa, astazi, locul al doilea, dupa Ulise de James Joyce, pe lista celor mai bune romane ale secolului XX, alcatuita de New York Times. Acesta s-a bucurat de sase ecranizari, fiecare dintre ele fiind spectaculoase si asteptate cu nerabdare de cinefili;

·      Mananca, roaga-te, iubeste – este un volum care iti va schimba modul de raportare la viata si te va ajuta sa descoperi puterea vindecatoare a iubirii de sine. Ecranizarea volumului semnat de Elizabeth Gilbert o are ca personaj principal pe Julia Roberts. Filmul surprinde doar o parte din atmosfera transformatoare a cunoasterii de sine, care te va prinde inca de la primele pagini ale acestei carti ecranizate. (Poti comanda de AICI cartea care iti va schimba viata).

Acolo unde canta racii, de Delia Owens, nu poate lipsi de pe lista ta de carti ecranizate, de asemenea. Descopera oferta variata de carti de pe site-ul nostru si completeaza-ti colectia cu cele mai incitante romane, care sa te rupa din anostul cotidian si sa te poarte catre o lume in care totul este posibil. Ofera-ti bucuria unei lecturi care te va purta catre tine si te va ajuta sa cresti odata cu personajele cartilor alese. Drumul catre Paradis este pavat cu... cele mai bune carti!

Theodoros, considerata de critici cartea lui Mircea Cartarescu de Nobel

Perseverenta este cheia succesului” pare a fi motto-ul care ar descrie pe scurt cariera literara a unuia dintre cei mai apreciati scriitori romani contemporani, Mircea Cartarescu. Inca din 2011, acesta se afla pe lista scriitorilor romani nominalizati pentru premiul Nobel pentru literatura, insa in acest an pare a fi mai aproape ca niciodata de a-l obtine.

Va fi oare Theodoros volumul care ii va aduce lui Mircea Cartarescu Nobelul in acest an?” - este intrebarea tuturor celor care ii iubesc opera, dar si a celor care nu, insa care-i urmaresc cu aviditate cariera.

Romanul surprinde cu o povestire ludica, ”servita” cititorului intr-o scriitura perfecta, plina de intelepciune si incarcatura emotionala.

 

Theodoros – povestea romanului care se crede ca ii va aduce lui Mircea Cartarescu Nobelul

 

Theodoros”, cel mai recent roman semnat de Mircea Cartarescu, spune, la prima vedere, povestea unui tanar care si-a pierdut mama pe cand avea numai 4 ani si care a crescut alaturi de tatal sau, un om autoritar si exigent.

 

Pe toata perioada copilariei, tanarul a fost nevoit sa suporte abuzuri fizice si emotionale din partea tatalui. Nefericit fiind, Theodoros a incercat sa scape de sub tutela tatalui si sa isi gaseasca propria cale, asa ca ajunge sa se dedice artei si sa se descopere pe sine prin intermediul ei. Terapia prin arta il ajuta sa se impace cu trecutul si sa se elibereze de controlul tatalui sau, gasind astfel o modalitate de a-si exprima emotiile.

Din aceasta perspectiva, cea mai recenta carte semnata de Cartarescu este o explorare a durerii, a copilariei nefericite si a libertatii personale.

Pe de alta parte, romanul te va surprinde cu o calatorie mentala in vremuri de demult, caci eroul acestuia, Theodoros, pare sa fie un personaj real construit pe baza scrierilor lui Ion Ghica, un tanar servitor de la curtea Ghiculestilor.

Cand Ion Ghica a mers la Londra, ca diplomat al nostru acolo, a facut cercetari in arhive, la British Museum. Si a gasit scrisori ale unui imparat al Abisiniei, adica al Etiopiei, catre regina Victoria. Scrisori care i-au atras atentia, pentru ca, i s-a parut lui, formulele de introducere si de incheiere, ar fi fost tipic romanesti. Adica: „Majestate, Regina, aflati despre mine ca sunt sanatos, ceea ce va doresc si Domniei Voastre”. Si se terminau: „Fie ca ingerii din ceruri sa va tina in paza lor etc”. Si atunci el s-a gandit daca nu cumva acest tanar, care a disparut la 19 ani, prin cine stie ce intorsaturi ale sortii, a devenit insusi imparatul abisinian. Care fireste ca a existat in realitate, a fost o mare personalitate istorica, Tewodros al II-lea, care a luptat impotriva englezilor, care s-a sinucis dupa batalia de la Magdala cu un pistol pe care i l-a daruit regina Victoria”, a povestit Mircea Cărtărescu in cadrul unui interviu recent.

Mircea Cartarescu insusi apreciaza ca Theodoros va fi una dintre scrierile sale cele mai populare, accesibile unui public mult mai larg, comparativ cu precedentele volume:

Aici eu am incercat sa-mi ies din propria mea umbra, sa-mi ies din propria mea piele, am incercat sa fac un roman obiectivat. Celelalte romane ale mele, cum spunea Nicolae Manolescu cu o expresie, musteau de subiectivitate. Erau romane foarte subiective, aproape poeme - si „Orbitor”, si „Solenoid”, niste romane uriase si din punctul de vedere al numarului de pagini. Erau romane ale eului, ale vietii mele interioare. Acest roman, „Theodoros”, nu paraseste cu totul ideea de viata a mea, ca pana la urma, „Madame Bovary, c'est moi”, si Theodoros, cu binele si cu raul din el, e intr-un fel o proiectare a mea. Dar povestea lui nu este si povestea mea. Povestea lui este una obiectiva, este povestea unui om, care traieste in cateva lumi foarte speciale si foarte diferite (...) Eu sunt primul meu cititor si pot sa spun ca sunt lucruri care mi-au iesit in aceasta carte, sunt foarte fericit ca am scris-o si cred ca va avea un public mult mai mare si la noi, si peste tot in lume decat cartile precedente. In „Theodoros” exista o samanta de roman de larga circulatie, nu pentru iubitorii de literatura inalta, ci pentru toata lumea”.

Comanda chiar acum Theodoros, volumul care i-ar putea aduce lui Mircea Cartarescu Nobelul, dupa mai bine de 10 ani de nominalizari. Numara-te printre cei care vor citi cartea si descopera personajele pline de farmec si misticism, intr-un context istoric inedit.

5 biografii care iti vor schimba modul de a te raporta la lume si la succes

Cele mai importante lectii de viata le invatam tot de la oameni, motiv pentru care unele dintre arhicunoscutele figuri ale lumii au ales sa-si imparta povestea succesului cu noi, multimea.

Am ales pentru tine 5 biografii ale unora dintre cele mai importante nume, din diverse arii de activitate. Astfel, vei putea sa-ti faci o imagine despre modul de viata de la curtea Angliei, despre realitatea istorica vazuta prin ochii Reginei Maria a Romaniei, sa cunosti viata uneia dintre cele mai apreciate personalitati hollywoodiene, pentru a ”vizita” apoi teatrul de razboi din Ucraina.

5 biografii care iti vor schimba modul de a te raporta la lume si la succes

 

·       Rezerva, de Printul Harry – aceasta este mai mult decat povestea controversata a printului care a renuntat la titlu pentru a-si trai iubirea alaturi de o actrita americana. Lasa prejudecatile in urma si vei citi una dintre cele mai dureroase biografii celebre. Patrunde in intimitatea Familiei Regale a Marii Britanii si vei intalni un suflet chinuit de durere, care doreste sa fie vazut si auzit, asa cum nu a fost pana acum. Volumul este de o onestitate necrutatoare, plina de dezvaluri, revelatii si lectii de viata cu greu invatate despre eterna putere a iubirii. Iubire, dezamagire, suferinta si… iar iubire – sunt emotiile pe care le vei trai pe parcursul lecturii autobiografiei Printului Harry;

 

·    Regina Maria. Povestea vietii mele – poate una dintre cele mai puternice biografii celebre, care te va impresiona nu doar prin forta si dedicarea personajului, ci si prin scriitura impresionanta. Puterea cu care a luptat pentru Romania si dragostea pe care a avut-o pentru tara au fost cele care au ghidat-o pe Regina Maria in toate luptele vietii sale. In cele patru volume ale biografiei Reginei Maria, vei avea ocazia de a face cunostinta cu cele mai intime ganduri si trairi ale acesteia, incepand din copilarie, continuand cu episodul perioadei din Malta, unde tatal sau era detasat, apoi viata la Coburg, impresiile despre Carmen Sylva, nunta, casnicia si imaginea capitalei Romaniei si a unei societati straine pe care o descopera;

 

·   Povestea mea. Adaptata pentru tinerii cititori, de Michelle Obama – este una dintre acele biografii celebre care nu are cum sa-ti lipseasca din biblioteca, din minte si din suflet. Aceasta carte te va ajuta sa intelegi ca, atunci cand stii sa-ti stabilesti obiective si lupti pentru ele, nimic nu este imposibil. Fosta Prima Doamna a Statelor Unite vorbeste despre lupta purtata cu ea insasi pentru a reusi sa echilibreze rolurile de femeie de cariera, sotie si mama a doua fiice. Totodata, vei descoperi detalii despre trecerea sotiei lui Barack Obama la viata politica si despre reprecusiunile acestei decizii. Volumul este un exemplu ca nimic nu este imposibil atat timp cat exista dorinta, dublata de munca si dedicare;

 

·       Volodimir Zelenski. In mintea unui erou, de Régis Genté si Stéphane Siohan – daca esti in cautarea unei biografii celebre traita la cald, cu efecte vizibile si in prezent, atunci povestea presedintelui Ucrainei este cartea pe care o cautai. Acest volum imbina precizia de bisturiu a documentarii jurnalistice cu suspansul si versatilitatea unei povesti bine spuse. Scrisa din multiple perspective, povestea te invita sa iti definesti singur personajul principal, punand lupa pe el si fiind martorul unei anchete realizate la rece, direct din miezul evenimentelor in fierbere;

 

·    Apropo de nimic, de Woody Allen – este una dintre acele biografii celebre mult asteptate, extrem de interesanta, devenita bestseller New York Times, USA Today, Los Angeles Times si Publisher’s Weekly. Acest volum autobiografic te va surprinde cu sinceritatea si umorul caracteristice celebrului regizor, comediant, scriitor si actor. In aceasta carte biografica, Woddy Allen te invita sa il cunosti dincolo de cariera sa, oferindu-ti o perspectiva completa si personala asupra vietii sale tumultuoase. Astfel, te vei bucura de o lectura fantastica, extrem de amuzanta, ce iti va oferi senzatia ca te afli in aceeasi camera cu el. La final, dupa ce ii vei parcurge povestea, iti va fi greu sa crezi ca omul acesta a fost capabil de ceva rau.

 

Completeaza-ti imaginea despre lume cu informatii oferite chiar de principalii actori ai actiunilor. Ofera-ti un refugiu mental si un moment de liniste, pentru a putea intelege si vedea viata, dincolo de realitatea ta. Literatura iti daruieste prilejul de a trai alaturi de aceste personaje marcante din istoria umanitatii si de a fi parte din povestea vietii lor, din umbra, pret de cateva zile. Consulta AICI oferta completa de carti care sa te ajute sa-ti schimbi modul de a trai si de a vedea viata!

Cele mai bune carti de dezvoltare personala. Descopera-ti slabiciunile si transforma-le in atuuri

Activitatea profesionala intensa, expunerea la o multime de stimuli si diversitatea activitatilor cotidiene ne-au facut sa acceleram viteza cu care ne desfasuram viata de zi cu zi. Din acest motiv, am ajuns sa ne ”rupem” de noi si de nevoile noastre emotionale, insa, in timp, ajungem sa constientizam efectele nocive. Aceasta constientizare ne poarta pasii catre nevoia de cunoastere de sine si, astfel, ajungem sa descoperim literatura psihologica.

Cu ajutorul celor mai bune carti de dezvoltare personala ai prilejul de a te cunoaste mai bine si de a-ti intelege diversele tipuri de reactii, dar si lipsa lor, in functie de contextele si circumstantele vietii. Asadar, iata un top 5 cu cele mai bune carti de dezvoltare personala pe care sa nu le ratezi in 2023:

  • Regasirea sensului, de Jamie Wheal – reprezinta o meditatie extrem de personala, foarte documentata si cu mare acoperire culturala asupra pierderii Sensului in epoca noastra si a cailor prin care sa-l redescoperim, de la respiratie la psihedelice. In acest volum, vei intalni raspunsuri la probleme comune, precum: cum inlocuiesti credinta oarba cu experienta directa, cum treci de la parte la intreg si cum vindeci izolarea prin conectare. Pe scurt, vei descoperi strategiile care sa te ajute sa iti revitalizezi corpul, sa iti stimulezi creativitatea, sa iti reactivezi relatiile si sa iti raspunzi la intrebarile: ”De ce sunt aici?” si ”Ce fac acum?”;         

                                                                                                                                                  

  • Puterea regretului, de Daniel Pink – aceasta este una dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala care iti va spune un adevar direct: toti avem regrete! Potrivit autorului, regretul reprezinta o componenta universala si sanatoasa a fiintei umane. Pink sustine ca intelegerea modului in care functioneaza regretul te poate ajuta sa iei decizii mai inteligente, sa obtii rezultate mai bune la munca si la scoala, astfel incat sa ajungi sa dai mai mult sens vietii tale;     

                                                                                     

  • Turistul interior, de Allan Percy - este un volum ce iti propune una dintre cele mai intense si revelatoare calatorii: in sufletul tau! O calatorie in interiorul tau nu iti solicita investitii financiare, ci atentie si deschidere. Allan Percy realizeaza o trecere in revista a unor tehnici precum autohipnoza, autosugestia sau calatorii samanice, vise lucide si mantre. Cu ajutorul uneia dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala vei avea oportunitatea de a descoperi hartile necesare pentru a initia aceasta calatorie catre tine, a carei destinatie sunt linistea si echilibrul interior;   

                                                                                                                                     

  • Omul devine ceea ce gandeste, de James Allen – este un volum ce isi propune sa-ti dezvaluie modul in care gandurile iti modeleaza realitatea. Allen intentioneaza sa te ajute sa descoperi strategiile de care ai nevoie pentru a-ti modela caracterul si a te adapta la circumstantele vietii, astfel incat sa reusesti sa iti creezi viata pe care ti-o doresti si sa te eliberezi de esecuri si frustrari;           

                                               

  • Termina ce ai inceput, Ayelet Fishbach – ti se intampla adesea sa incepi proiecte pe care, apoi, sa le abandonezi inainte de a te apropia macar de final? Atunci, volumul semnat de Fishbach este una dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala care iti va schimba viata si perspectivele asupra viitorului. Astfel, vei avea oportunitatea de a descoperi strategiile care sa te ajute sa te automotivezi si sa mergi mai departe atunci cand intalnesti blocaje si distrageri. Psiholog si cercetator in stiinta comportamentala, Ayelet Fishbach te va ajuta sa iti identifici obiectivele corecte, sa ataci ”problema intermediara”, sa infrunti tentatiile, sa folosesti ajutorul celor din jur, plus o multime de alte strategii de coping.   

                                     

In oferta librariei noastre online, ai oportunitatea de a descoperi cele mai bune carti de dezvoltare personala, care sa te poarte catre cele mai intime si profunde revelatii. Cu ajutorul acestor carti de specialitate, scrise pe intelesul tuturor, vei avea prilejul de a te cunoaste mai bine si de a-ti dezvolta strategiile de coping necesare unei vieti armonioase, atat din punct de vedere personal, cat si profesional.

Astfel, vei constata cat de importanta este linistea interioara oferita de micile detalii care permit eliberarea tensiunii si a furiei. Fie ca iti doresti un volum care sa te ajute sa iti dezvolti abilitatile de comunicare cu cei din jur, fie unul care sa iti ofere o noua perspectiva asupra evolutiei profesionale, cu siguranta vei gasi volumul dorit in oferta Librex. Asadar, nu ezita sa consulti intreaga noastra oferta de carti de dezvoltare personala!

10 cărți perfecte pentru cadoul de Crăciun

 

Respirația dragostei, Brittainy C. Cherry

Perfectă pentru romantica incurabilă care trăiește fiecare poveste de dragoste ca pe una proprie.

Respirația dragostei este o carte care îți va lăsa cu siguranță o amprentă puternică în suflet. Plină de emoții intense, pe alocuri foarte, dar și amuzantă și plină de speranță, este o lectură ideală pentru serile de iarnă.

Tristan și Elizabeth sunt doi oameni care au încercat din răsputeri să găsească o cale de a trăi - de a respira din nou, după evenimentele tragice petrecute în viețile lor. Sunt atrași unul de celălalt în mod inexplicabil și niciunul dintre ei nu a fost inițial conștient de adevărata legătură care i-a adus întâmplător împreună în primul rând.

 

Meditații, Marcus Aurelius

Perfectă pentru prietenul care încearcă în permanență să își îmbunătățească viața și aspiră la o evoluție pe plan intelectual și spiritual.

Meditații este o capodoperă de filosofie atemporală care îți va schimba, cu siguranță, viața.

Este una dintre cele mai faimoase și mai influente cărți din lume, scrisă de împăratul roman Marcus Aurelius, în jurul vârstei de 40 de ani. Cartea este, practic, un jurnal privat de autoperfecționare al unuia dintre cei mai influenți oameni din lume și este plină de îndemnuri de a fi mai înțelept, mai blând, mai concentrat, mai puțin mânios.

Autorul inspiră și instruiește prin calmul său și prin faptul că recunoaște fără să clipească dificultățile elementare ale vieții umane, punând accentul pe căutarea păcii interioare și a certitudinii etice într-o lume aparent haotică.

 

Povestea vieții mele în Casetă de colecție

Perfectă pentru cei pasionați de regalitate, îndeosebi de Regina Maria și tot ce a reprezentat ea pentru România

Cele patru volume, scrise de Regina Maria însăși, într-o traducere de excepție, cuprind viața sa din copilărie și până la momentul 1914. Cărțile ne poartă în toate reședințele în care Missy a locuit, de la Coburg la Malta, Cotroceni și Peleș, portretizând într-un mod fascinant curțile regale ale Europei, din Anglia și până în Rusia și oferind detalii de o impresionantă acuratețe, atât a locurilor pe care le-a vizitat, cât și a persoanelor pe care le-a cunoscut.

Personalitatea sa unică și fascinantă ne însoțește pe tot parcursul volumelor în care își povestește cele mai intime gânduri și trăiri și ne face să ne reamintim de ce este numită și astăzi ”Cea mai iubită Regină a României”.

 

Micul Prinț

Perfectă pentru copiii de toate vârstele, ideală pentru a fi citită și recitită încă de la vârsta de 5 ani.

Micul prinţ este un fenomen mondial editorial, o poveste împărtășită de la o generație la alta de aproape 80 de ani.

Este cea mai iubită dintre scrierile lui Antoine de Saint-Exupéry şi una dintre cele mai traduse cărţi din toate timpurile. Din 1943 şi până acum, povestea micului prinţ s-a bucurat de un imens succes: i s-au dedicat muzee şi expoziţii, a fost ecranizată şi dramatizată, iar copiii de pretutindeni o citesc şi o recitesc de fiecare dată cu aceeaşi bucurie.

Cartea este o pledoarie pentru iubire, pace, prietenie, comunicare între lumea copiilor şi cea a adulţilor, relaţionare, încredere, o carte de interpretare a simbolurilor, a mesajelor, o carte despre frumuseţe şi ocrotirea ei, o carte despre valorile omenirii.

 

Pachet Jocul vieții și cum să-l joci

Perfectă pentru cei care sunt interesați să atragă prosperitatea și sănătatea în viața lor.

Florence Scovel Shinn este unul dintre cei mai populari profesori de predare a modalităților de succes. Cărțile ei, populare în toată lumea, au schimbat viețile a milioane de oameni. Cu un mesaj atemporal și cu abilitatea de a explica principiile succesului și modul în care acestea funcționează într-un stil plăcut și ușor de înțeles, scrierile ei sunt considerate și astăzi printre cele mai bune în cadrul literaturii despre prosperitate.

Luiza și magia prieteniei

Perfectă pentru copiii mici, în special pentru cei care iubesc pisicuțele.

Miau și Miorlau sunt două pisicuțe adorabile care îi învață pe cei mici cât de importantă este dragostea și comunicarea în viețile tuturor, fie că sunt oameni sau animăluțe.

„Prin intermediul acestei povești am încercat să explic pe înțelesul celor mici (în cazul meu: fetițele mele gemene, Patri și Sofi, care sunt simbolizate de cele două pisicuțe, Miau și Miorlau) importanța comunicării, identificarea sentimentelor, indiferent de natura lor: tristețe, îngrijorare, veselie sau iubire.

Și să știm să apreciem ceea ce avem deja, cu credința că în final TOTUL VA FI BINE!” – Claudia Frățilă

 

Omul devine ceea ce gândește

Perfectă pentru cei interesați de dezvoltarea personală și crearea unei vieți cu adevărat împlinite.

În Omul devine ceea ce gândește, un bestseller clasic, James Allen dezvăluie modul în care gândurile noastre ne modelează realitatea. De la caracter la circumstanțele de viață, de la sănătate la aspectul fizic, autorul ne ajută să deținem controlul asupra gândurilor noastre pentru a ne crea viața pe care ne-o dorim și pentru a ne elibera de eșecuri și frustrări.

Plină de sfaturi practice pentru persoanele care doresc să devină cea mai bună versiune a lor, cartea a inspirat milioane de oameni și continuă să arate adevărata cale spre o viață fericită și plină de succes.

 

Profetul

Perfectă pentru oricine își dorește să trăiască o viață fericită, în pace și liniște sufletească.

Profetul este cea mai îndrăgită carte de spiritualitate din lume - o colecție de eseuri poetice, filosofice, spirituale și, mai presus de toate, inspiraționale. Publicată în 1923, capodopera lui Gibran a fost tradusă în peste douăzeci de limbi și vândută în milioane de exemplare în întreaga lume.

 

Revelații despre sănătate din Rai și de pe Pământ

Perfectă pentru cei care vor să-și crească vibrația și să pună în aplicare sfaturi pertinente pentru a-și îmbunătăți sănătatea

În 1999, Tommy Rosa, instalator născut în Bronx, a murit în urma unui accident  iar vinovatul a fugit de la fața locului. Întins pe marginea drumului, a simțit o strângere de inimă care l-a dus într-un tunel de lumină pentru a se întâlni cu Învățătorul său divin, în Rai. După mai multe săptămâni de comă, Tommy s-a întors pe Pământ cu un nou sentiment de conectare sporită cu partea divină.

Cam în aceeași perioadă, Dr. Stephen Sinatra, un cardiolog integrativ, demonta ideile predominante ale farmacologiei preventive cu abordarea sa holistică a tratamentului. Când o întâlnire întâmplătoare i-a adus împreună pe cei doi bărbați, aceștia și-au dat seama că revelațiile de vindecare pe care Tommy le primise în Rai se aliniau cu rezultatele revoluționare pe care Dr. Sinatra le vedea în propria practică și în cercetările științifice.

În Revelații despre sănătate din Rai și de pe Pământ, Tommy dezvăluie cele 8 revelații ale sale, culese de la Dumnezeu, care vă vor conduce spre o sănătate revitalizată, un nou sentiment de scop și echilibru spiritual - coroborate în totalitate cu cele patru decenii de expertiză medicală ale Dr. Sinatra - aducând Raiul și Pământul un pic mai aproape.

Seria Pasiuni

Perfectă pentru cei care nu se tem de povești pasionale și dureroase deopotrivă.

„După primul volum citit am zis: vreau mai mult, trebuie să fie mai mult! Rodica Mijaiche a reușit să mă țină trează până noaptea târziu, iar acest lucru nu zice decât de bine!” – Diana

Seria Pasiuni: 5 povești pline de pasiune, cu personaje care intrigă și momente care îți vor tăia respirația. Descoperă cărțile perfecte care te vor încălzi în nopțile friguroase de iarnă.

10 cărți de neratat în luna octombrie

Serile lungi de toamnă sunt mai frumoase atunci când citești în liniște, sub o pătură pufoasă! Îți venim în ajutor cu reduceri de până la 85% la mii de cărți și pachete de cărți de pe Librex.ro în SALE de toamnă! Iată mai jos cele mai căutate titluri, iar pentru restul te așteptăm pe site!

 

În seara asta nu avem voie să plângem

O femeie în pragul morții.

Un bărbat incapabil să-și pună capăt vieții.

Vocile celor doi se ridică pe rând pentru a ne împărtăși povestea lor, suferințele, demonii lor și, mai mult decât orice, o dragoste nebună. O dragoste nebună, care inspiră, reunește și salvează în aceeași măsură în care poate să distrugă și să dezbine.nebună. O iubire care inspiră, reunește și salvează la fel de mult pe cât a distrus și despărțit.

Mitul Normalității

Gabor Mate ne poartă într-o călătorie epică prin care descoperim că modul în care bunăstarea noastră emoțională și felul în care ne conectăm în societate (pe scurt: modul în care trăim) este strâns legat de sănătate, boli și dependențe ... Această poveste captivantă și frumos scrisă are implicații profunde pentru viețile noastre, inclusiv pentru practica medicală și sănătatea mintală.

Cu peste patru decenii de experiență clinică, Gabor Maté a ajuns să recunoască predominanta înțelegere a „normalității” că fiind una falsă, deoarece neglijează cu totul rolul pe care atât traumele și stresul, precum și presiunile vieții moderne, le exercită asupra corpului și mintii noastre în detrimentul stării de sănătate. Cu toată expertiza și sofisticarea tehnologică, medicina occidentală eșuează să trateze persoana că întreg, ignorând modul în care cultura toxică din zilele noastre stresează organismul, încarcă sistemul imunitar și subminează echilibrul emoțional.

Frânturi din el

O poveste de dragoste epică, ce dezvăluie o lecție de viață importantă. O carte despre judecata greșită și despre societatea care crează răufăcători. Este, de asemenea, o poveste despre iertare. Despre iertarea propriei persoane. Este o poveste despre cum dragostea te poate face să vezi o persoană într-o nouă lumină.

O tânără mamă se zbate pentru dreptul de a face parte din viața propriului copil. Dar oare mai este loc pentru ea?

În urma unei greșeli tragice, Kenna Rowan a petrecut cinci ani în închisoare. După ce a fost eliberată, se întoarce în orașul unde a avut loc evenimentul fatidic și speră să-și vadă fiica, acum în vârstă de patru ani. Toți cei din jurul fetiței sunt hotărați s-o țină la distanță, indiferent cât de mult se străduiește tânăra să dovedească faptul că merită să facă parte din viața ei.

Singura persoană care nu o respinge de tot pe mama este Ledger Ward, proprietarul unui bar din oraș și, totodată, una dintre puținele verigi care o leagă pe Kenna de fiica ei.

Crima de la conacul Remy

Descoperă cum a început totul în acest prequel al multipremiatei serii-bestseller Crima Perfectă!

Pippa Fitz-Amobi nu are chef de petrecerea cu tematică polițistă pe care au pus-o la cale prietenii ei. Totuși, când începe jocul, Pip se trezește atrasă în lumea imaginară a intrigilor, a amăgirilor și a crimei. Dar, în timp ce adolescenta intră în rolul detectivului, încercând să descopere identitatea ucigașului, indiciu cu indiciu, moartea fictivă a lui Reginald Remy nu este singurul caz care nu îi dă pace. . .

Inimi purpurii

Când un soldat cu un trecut zbuciumat și o cântăreață aspirantă sunt de acord să încheie o căsătorie de conveniență pentru a obține anumite beneficii din partea armatei, niciunul dintre ei nu se așteaptă la mare lucru după ce a spus „Da”. Apoi lovește tragedia, iar linia dintre ceea ce este real și ceea ce este minciuna începe să se estompeze.

Cujo

Cujo este un Saint-Bernard de aproape nouăzeci de kilograme prietenos, iubitor și loial. Până într-o zi când totul s-a schimbat. Câinele a pornit la vânătoare și a intrat într-o grotă, unde a fost mușcat de un liliac. Cujo se îmbolnăvește din cauza mușcăturii și, ușor, ușor devine din ce în ce mai agresiv. Rapid, el devine centrul unui vârtej al terorii ce-i va absorbi pe toți din jurul său, terorizând locuitorii orașului Castle Rock.

„Cel mai tulburător roman al lui Stephen King!“ The New York Times

 

Tentație

Lasă-te pradă tentației și descoperă o poveste de dragoste interzisă dintre o studentă timidă și chipeșul ei profesor. Penny Taylor se îndrăgostește de James, profesorul ei foarte apreciat și inaccesibil, un fost miliardar care a renunțat la viața sa pentru a deveni profesor.

Bântuită de vise cu seducătorul profesor Hunter, Penny nu reușește să își respingă fanteziile, iar tentația de a-l avea devine tot mai mare. Oare emoția, pericolul și misterul din jurul profesorului Hunter o vor îngenunchea?

Din America, experiment în doi

Rosie Graham are o problemă. De fapt, are mai multe. Și-a dat demisia de la slujba ei bine plătită, că să se poată concentra asupra carierei sale ținute în secret: scrie romane de dragoste, iar acum a primit un termen-limită pentru noua ei carte. Însă intră într-o mare pană de inspirație. Și, de parcă n-ar fi de ajuns, tavanul apartamentului ei din New York se prăbușește — la propriu. Rosie se duce acasă la prietena ei, Lina, fară să știe că aceasta deja i-a împrumutat apartamentul lui Lucas, unul dintre verii ei. Spre uimirea lui Rosie, Lucas îi propune să locuiască împreună în apartamentul Linei, până când ea își vă găsi o altă locuință.

În curând, Rosie descoperă că vărul Linei tine morțiș să-i sară în ajutor, aidoma unui cavaler spaniol în armură strălucitoare. Numai că acest cavaler umblă prin apartament doar cu un prosop pe el, are un zâmbet care-i sucește mințile, un accent irezistibil și un talent uimitor la gătit.

Sfâșiere

Tot ce credea Ivy Morgan că știe nu mai e valabil. După ce a fost trădată și aproape ucisă de prințul din Lumea de Dincolo, tânăra se trezește grav rănită și cu sufletul bucăți. În plus, a aflat și un secret cumplit, pe care este silită să îl protejeze cu orice preț. Nimeni nu trebuie să îl afle, cu atât mai mult membrii Ordinului, care, odată informați, crede Ivy, ar ordona să fie omorâtă.

Și apoi, în peisaj continuă să existe trimisul sexy și plin de tatuaje al Elitei, seducătorul Ren Owens, care i-a furat inima. Pasiunea care îi leagă este incontestabilă, dar Ivy știe bine că Ren a pus întotdeauna mai presus de orice datoria față de Ordin – în aceste condiții, daca ar descoperi adevărul, luptătorul nu s-ar mai apropia niciodată de ea. Asta dacă ar decide să o lase în viață. Și totuși, cum poate să trăiască Ivy cu propria persoană când își minte iubitul? Însă, cum prințul se apropie tot mai mult, cu scopul declarat de a deschide pentru totdeauna porțile către Lumea de Dincolo, Ivy rămâne fară variante.

Dacă nu își da seama rapid în cine se poate încrede, nu doar inima ei vă fi făcută una cu pământul, ci și civilizația însăși.

Dulce Uitare

Elena e poreclită Dolce Abelli datorită firii sale calde și supuse. Zâmbește la comandă și e fermecătoare în toate împrejurările. Este fiica preferată a familiei, prințesa desăvârșită a unui clan mafiot… sau, cel puțin, așa a fost până nu de mult timp.

Acum, când se privește în oglindă, tot ce vede este sângele de pe propriile mâini, că o vopsea purpurie.

În apele tulburi ale mafiei newyorkeze, s-a stabilit că sora Elenei să se mărite cu Nicolas Russo. El e un capo dei capi, un sef, un trișor, un viclean — chiar și după standardele mafiei. Are o reputație mai întunecată decât costumele și cravatele negre pe care le poartă. Prima interacțiune dintre Elena și Nicolas a fost plină de tensiune și pasiune inexplicabile din ambele părți. Însă Elenei nu îi plac nici Nicolas, nici legile după care trăiește el. În ciuda acestui fapt, în prezența lui totul și toate dispar, iar atracția față de acest bărbat o mistuie fară încetare.

Gabor Maté: o investigație revoluționară despre cum societatea în care trăim ne îmbolnăvește

Este puțin probabil să nu fi auzit numele Gabor Maté, renumitul medic si specialist in domeniul adictiilor si traumei, speaker și autor de bestselleruri, cum ar fi Când corpul spune nu și Pe tărâmul fantomelor înfometate.

Cea mai nouă apariție semnată de el, Mitul Normalității, promite să fie cea mai ambițioasă și importantă a popularului specialist.

Dr. Gabor Maté este foarte apreciat datoriză expertizei sale pe o gamă largă de subiecte de interes actual pentru societatea noastră, cum ar fi dependența, stresul și dezvoltarea copilăriei. Lucrările sale au fost publicate la nivel internațional în peste treizeci de limbi.

Mitul Normalității este o investigație revoluționară a surselor bolilor, o critică încurajatoare a modului în care societatea poate favoriza dezvoltarea afecțiunilor cronice, dar și o cale către sănătate și vindecare.

Hotărât să ofere cititorilor cea mai valoroasă carte de până acum, scrisă alături de fiul său, Daniel Maté, își dirijează atenția catre a demonta cele mai comune mituri despre ceea ce ne îmbolnăvește. El subliniază punctele comune ce apar între bolile indivizilor și declinul coeziunii sociale, oferindu-ne un ghid pentru sănătate și vindecare plin de compasiune.

Gabor Maté ne poartă într-o călătorie epică prin care descoperim că modul în care bunăstarea noastră emoțională și felul în care ne conectăm în societate (pe scurt: modul în care trăim) este strâns legat de sănătate, boli și dependențe ... Această poveste captivantă și frumos scrisă are implicații profunde pentru viețile noastre, inclusiv pentru practica medicală și sănătatea mintală.

Cu peste patru decenii de experiență clinică, Gabor Maté a ajuns să recunoască predominanta înțelegere a „normalității” că fiind una falsă, deoarece neglijează cu totul rolul pe care atât traumele și stresul, precum și presiunile vieții moderne, le exercită asupra corpului și mintii noastre în detrimentul stării de sănătate. Cu toată expertiza și sofisticarea tehnologică, medicina occidentală eșuează să trateze persoana că întreg, ignorând modul în care cultura toxică din zilele noastre stresează organismul, încarcă sistemul imunitar și subminează echilibrul emoțional.

Deși țările occidentale se bucură de sisteme de sănătate dezvoltate și bine puse la punct, acestea înregistrează de fapt o creștere a incidenței bolilor cronice și o scădere a sănătății generale a populației. Consumul de medicamente prescrise, hipertensiunea arterială, bolile mintale, bolile autoimune și multe alte probleme îngrijorătoare sunt în continuă creștere. Maté argumentează că o mare parte din ceea ce pare normal în societatea noastră nu este nici sănătos, nici natural și că a îndeplini criteriile de normalitate ale societății moderne înseamnă, în mai multe feluri, conformarea la cerințe care sunt profund anormale în ceea ce privește nevoile umane – adică nesănătoase și dăunătoare la nivel fiziologic, mental și chiar spiritual.

Descoperă toate cărțile lui Gabor Maté pe Librex.ro!

 

 

 

10 cărți de neratat în luna iunie

 

Îți place să fii la curent cu noile apariții și cauți mereu cele mai populare cărți?

Luna iunie vine cu o mulțime de cărți noi, iar noi am selectat pentru tine 10 dintre acestea, ideale pentru o vară în care să topești pagină după pagină! 

Le găsești pe toate, alături de mii de alte titluri, cu reducere sau transport gratuit pe Librex.ro! 

 

Povestea vietii mele – Regina Maria 

Ediția de Colecție a Jurnalului Reginei Maria a României, „Povestea vieții mele”, este una dintre cele mai populare cărți de luna aceasta.

Jurnalul este plin de detalii încântătoare din culisele vieții de la Curțile Regale Europene, povestite de cea mai iubită regină a României. 

Patul Fridei

Frida Kahlo este una dintre cele mai excentrice artiste care a trăit vreodată. Pentru că a fost bolnavă o mare parte din viața ei de adult, artista Frida și-a petrecut o mare parte din timp în pat în dormitorul ei din Coyoacán, în afara orașului Mexico City, acest pat devenind lumea ei zilnică. 

În Patul Fridei, Slavenka Drakulić dă naștere unei meditații despre natura durerii și a creativității, prin ochii Fridei.

Finalul

Seria bestseller internațional, Off-Campus a ajuns la cel de-al cincilea volum, Finalul. O carte pe care o vei citi pe nerăsuflate, ce povestește viața protagoniștilor din celelalte volume, după terminarea facultății. Te vei întâlni cu o nuntă, o cerere în căsătorie, o căsătorie spontană și o sarcină neașteptată.

Sezonul uraganelor

După ce Vrăjitoarea este ucisă, în satul La Mantosa, din Mexic, apa numeroase zvonuri. Corpul său este descoperit pe apele canalului de irigație, iar toți localnicii se întreabă cum a avut loc această crimă. Cartea Sezonul uraganelor portretizează într-un mod excepțional lumea mexicană, viața plină de sărăcie, violență, prejudecăți și superstiții. 

Scandalul din Malibu

Cea mai reușită petrecere din Malibu ia o întorsătură șocantă. În august 1983, evenimentul găzduit de Nina Riva, ce marchează sfârșitul verii, scapă complet de sub control.

Toată lumea bună se va bucura de muzică, alcool, secretele și iubirile fraților Riva vor ieși la suprafață unul câte unul, iar până dimineață, casa va fi cuprinsă de flăcări.

Despre timp

O carte fascinantă ce ne prezintă istoria măsurării timpului, cele mai importante inveții în acest domeniu, dar și modul în care acestea i-au ajutat pe oameni să descopere lumea, să clădească imperii, dar i-au și adus în pragul distrugerii. 

Autorul, David Rooney, povestește despre ceasurile medievale cu apă la clepsidrele renascentiste și de la marcajele temporale de bursă la sateliții aflați pe orbita Pământului.

Rivali în croaziera

Job-ul de vis este aproape, dar competiția este colegul pe care nu îl cunoaște în persoană, dar cu care duce bătălii zilnice prin e-mailuri și mesaje telefonice.

Pentru a hotărî cine va primi postul, șeful le încredințează celor doi colegi sarcina de a prezenta cea mai bună strategie de a crește numărul de rezervări în Galapagos. Iar pentru a face acest lucru, cei doi rivali vor fi nevoiți să meargă într-o croazieră în insulele Galapagos… împreună.

Istoria filozofiei

Prima istorie a filosofiei într-un singur volum care acoperă atât tradițiile occidentale, cât și cele orientale — o lucrare de referință prestigioasă și accesibilă, de la unul dintre cei mai străluciți gânditori de azi

Cu o claritate și o eleganță aparte, A.C. Grayling poartă cititorul de la epoca lui Buddha, Confucius și Socrate până la dominația creștinismului asupra gândirii europene, din Renaștere și Iluminism până la Mill, Nietzsche, Sartre și, în sfârșit, la filosofia de astăzi.

Arta subtilă a nepăsării - Jurnal

Mark Manson, autorul de bestselleruri New York Times, revine cu un Jurnal interactiv, împărțit în cinci secțiuni care oglindesc temele din Arta subtilă a nepăsării și care te vor îndruma să reflecți asupra emoțiilor și valorilor noastre.

”Reziliența, fericirea și libertatea vin din a ști de ce să-ți pese și - mai important, de ce să nu-ți pese.” - Ryan Holiday

Trandafir de asfalt

Maverick Carter are 17 ani și este fiul unui interlop care se află la închisoare. El este convins că un bărbat adevărat are grijă de familia sa, așa că, firește, știe să facă asta într-un singur fel: fiind traficant.

El câștigă bani pentru a o ajuta pe mama sa, ce are două slujbe are o iubită frumoasă și un văr pe care se poate baza în situații dificile, așa că se simte stăpân pe situație. Până în ziua în care află că este tată.

Descoperă cele mai noi titluri, la super prețuri, pe Librex.ro!

10 cărți de luat la plajă vara aceasta

Dacă una dintre activitățile tale preferate la plajă este să te cufunzi într-o carte bună, sub soarele fierbinte, atunci nu trebuie să ratezi aceste noi apariții care îți vor face zilele de vară mai frumoase! Inspiră-te din selecția de mai jos, dar și din mii de alte titluri disponibile pe Librex.ro, locul de unde îți poți cumpăra cărți online la cele mai bune prețuri!

 

Finalul. Seria Off-Campus Vol.5

Off-Campus este o serie bestseller internațional, vândută în milioane de exemplare și tradusă în peste douăzeci de limbi, ce a cucerit milioane de cititori din întreaga lume! Finalul este cea de-a cincea carte din serie și prezintă viața protagoniștilor din celelalte volume, după terminarea facultății: Patru povești. Patru cupluri. O nuntă. O cerere în căsătorie. O căsătorie spontană. O sarcină neașteptată.

Rivali în croazieră           

Henley Evans are șansa de a primi o promovare pe care o așteaptă demult, doar dacă îl învinge pe Graeme Crawford-Collins, colegul care se ocupă de rețelele de socializare, ce candidează pentru același post. Nu s-au întâlnit niciodată în persoană, însă bătăliile lor prin e-mailuri și mesaje telefonice sunt la ordinea zilei.

Când șeful le încredințează sarcina de a crește numărul de rezervări în Galapagos, miza e uriașă: cel care va prezenta cel mai bun proiect, va fi promovat. Există însă un mic amănunt: cei doi rivali vor fi nevoiți să meargă într-o croazieră în insulele Galapagos… împreună.

Rivali în croazieră este o poveste amuzantă și fermecătoare, una dintre cele mai bune carti de dragoste, perfectă pentru citit vara aceasta!

Complexul fetei cuminți             

Mac se pricepe să-și controleze impulsurile de răzvrătire și de independență, dar când îl întâlnește pe Cooper Hartley, autocontrolul ei este pus la grea încercare. Cooper e un tip direct și o amenințare pentru stilul de viață foarte organizat al lui Mac. Curând, prietenia lor devine cel mai firesc lucru din viața fetei și îi permite să fie ea însăși.

Însă, tocmai când Mac începe să simtă că este acceptată de Cooper și de prietenii acestuia, secretul pe care el i-l ascunde amenință să distrugă ceea ce au clădit împreună. 

Scandalul din Malibu     

Malibu: august 1983. Cel mai așteptat eveniment monden al anului: petrecerea ținută de Nina Riva ce marchează sfârșitul verii. Toată lumea bună își dorește să fie acolo, în preajma strălucitorului clan Riva, format din: Nina, supermodel, pasionată de surf, frații ei, Jay și Hud, unul, surfer de succes, celălalt, fotograf renumit; și adorată lor sora mai mică, pe nume Kit.

Petrecerea va scăpa de sub control, iar până dimineață, conacul Riva va fi cuprins de flacări. Însă, înainte de răsărit, alcoolul va curge în valuri, muzica va răsuna cu putere, iar iubirile și secretele care nu le dau pace celor patru frați vor ieși la suprafață.

Șase cocori stacojii         

O carte young adult, ideală pentru cititorii îndrăgostiți de fantasy. O prințesă în exil, un dragon metamorfic, șase cocori fermecați și un blestem cumplit…

Shiori’anma, singura prințesă din Kiata, are un secret. Prin vene îi curge magie, care a fost interzisă în regatul său. De obicei, tânăra se pricepe să își strunească darul, însă, în dimineața logodnei sale, Shiori își pierde controlul.

Secrete în miez de noapte          

Atunci când Charlie începe să lucreze la un butic cu haine și accesorii trăsnite, pentru a-și putea plati amenzile din trafic, fata se trezește dintr-odată în lumea nouă și ciudată a machiajului, a fustelor din dantelă și a ștrasurilor aplicate pe orice obiect vestimentar.

Pentru a face față stresului cu care se confruntă navigând prin această nouă realitate, Charlie caută refugiu noapte de noapte în curtea casei, la gard, vorbind despre problemele sale cu vecinul ei preferat. Cu toate acestea, discuțiile de la adăpostul întunericului nu o pot ajuta pe Charlie să îi dea de capăt celei mai mari probleme cu care se confruntă: s-a îndrăgostit de Braden. Lulea!

Semipur. Seria Legământul, Vol.1    

Elevii Legământului sunt obligați să urmeze mai multe reguli, însă Alex are probleme în a le urma pe toate. În special, regula #1: Relațiile dintre puri și semipuri sunt interzise! Din nefericire, ea se îndrăgostește de Aiden, un semipur foarte atrăgător. Dar nu aceasta este problema ei cea mai mare – ci să rămână în viață până vă reuși să absolve Legământul.

Daca eșuează în misiunea ei, se va confrunta cu o soartă mai cruntă decât moartea: se va transforma în daimon și va fi vânată tocmai de Aiden. Iar asta ar fi destul de neplăcut.

Destinele noastre zbuciumate

Un alt bestseller fantasy ce a vrăjit cititorii din întreaga lume! Ne aflăm în anul 1927, iar în Shanghai e pe cale să izbucnească revoluția. După ce și-a sacrificat relația cu Roma pentru a-l proteja de conflictul din moși strămoși, Juliette s-a transformat într-o fată cu o misiune clară în minte. O singură mișcare greșită, iar vărul ei va interveni ca să-i uzurpe locul de moștenitoare a Bandei Stacojii. Singura cale de a-l salva de mania Stacojiilor pe băiatul pe care-l iubește este ca acesta să-i dorească moartea după ce i-a ucis cu sânge rece prietenul cel mai bun.

Un tăciune întunecat

Sera trebuie să renunțe la viața ei și să se ofere drept jertfă zeului primitiv al morții, pentru a-i deveni consoartă. Totuși, adevăratul destin al Serei este secretul cel mai bine păstrat din întreaga Lasanie – nu este Fecioara cea protejată, ci o asasină cu o singură misiune, cu o singură țintă: să îl determine pe zeul primitiv al morții să se îndrăgostească de ea, să devina slăbiciunea lui și apoi... să îl ucidă. Dacă va da gres, își vă osândi regatul la o moarte lentă din pricina Stricăciunii.

Un regat întrețesut

Un regat întrețesut este o poveste despre împărății care se ciocnesc, iubiri interzise și o regină demult uitată care trebuie să își croiască drum prin întuneric pentru a-și recăpăta tronul, a-și reconstrui imperiul și a-și salva poporul de la viața pe care au fost obligați să o ducă.

Pentru toți, Alizeh este o slujnică de care te poți lipsi oricând și a cărei identitate nu va fi dezvăluită niciodată: ea este moștenitoarea de mult pierdută a unui străvechi regat al djinnilor. Este mereu vânată și silită să se ascundă la vedere, altminteri se va expune la pericole cumplite. Până într-o zi, când face o greșeală. 

Descoperă toate cărțile, dar și mii de alte titluri pe librarie online Librex.ro!

5 serii de carti pentru copii care nu trebuie să lipsească din biblioteca celui mic

Cel mai frumos cadou pe care îl putem face copiilor este dragostea față de lectură.

Nu numai pentru că cititul de la vârste cât mai fragede ajută la dezvoltarea creierului, a limbajului, stimulează creativitatea, ci și pentru cât de mult consolidează aceste momente relația cu cei mici. Cărțile ne oferă o oportunitate excelență de a vorbi, de a povesti, de a inventa și de a ne conecta cu copiii.

Insuflă celor mici pasiunea pentru citit, cu serii tare iubite, ce le vor deschide apetitul pentru lectură. Iată mai jos 5 serii de carti pentru copii care nu trebuie să lipsească din biblioteca celor mici:

 

Colecția Pettson & Findus

Un motan hazliu + un bătrân fermier + ilustrații superbe + povești amuzante = fenomen mondial, vândut în milioane de exemplare, tradus în 44 de limbi.

Poveștile lui Pettson și Findus au pornit din Suedia și au devenit rapid una dintre cele mai îndrăgite serii de copii din toată lumea, remarcându-se prin ilustrații minunate și povești amuzante, cu dialoguri savuroase!

Colecția Vânătorii de comori

O serie potrivită pentru copiii ce iubesc aventura, cu pirați nemiloși, spioni CIA, teroriști, opere de artă furate și comori neprețuite. Cei mici vor porni într-o călătorie distractivă și plină de voiciune, unde personajele scapă dintr-o belea doar pentru a intrat în alta. Din Egipt și până la Moscova, de la mările înghețate și până la cele tropicale, faimoasa familie Kidd are parte de o mulțime de pericole, totul pentru a recupera comorile.

Seria Harry Potter

Harry Potter este cea mai vândută serie literară din toate timpurile, un fantasy excelent ce îi poartă pe cei mici pe tărâmuri magice, alături de îndrăgitele personaje Harry, Ron și Hermione. Povestea începe la Hogwarts și urmărește viața celor trei prieteni, pe măsură ce învață să devină vrăjitori și au parte de aventuri periculoase.

Seria Matei

Cei mici vor fi încântați să descopere aventurile Iepurașului Matei și ale fraților săi, într-o serie plină de culoare, farmec și unor, dar cu un important conținut educativ. Cartea oferă un aer de copilărie autentică, petrecută în natură, pentru lecțiile despre prietenie și solidaritate. Fiecare carte este o nouă ipostază a copilăriei, în care copiii se vor oglindi și pe care-și vor dori să o citească din nou și din nou.

Adevărații porumbei

Lupta cu infractorii n-a fost nici o data atat de grrrozavă! Cei mici vor fi încântați să dezlege mistere alături de Adevărații Porumbei! Sucita, Tovărel, Zburlita, Gușatul si Pietricel, împreuna cu Așchiuță, crenguța lui de companie, sunt o echipă secretă de prieteni înaripați care protejează orașul și se luptă cu răufăcătorii!

Nu uita că orice comandă plasată săptămâna aceasta pe Librex.ro te înscrie automat în tombolă cu șansa de a câștiga o bibliotecă de cărți! În plus, ai transport gratuit la orice comandă de peste 99 de lei și reduceri de până la 90% la mii de titluri!

10 cărți de neratat în luna mai

Ești mereu cu ochii după noutăți literare? Vrem să-ți povestim în continuare despre cele mai căutate apariții ale lunii mai! Avem o mulțime de noutăți interesante: de la cărți de dragoste la thrillere care îți vor tăia respirația sau cărți de dezvoltare personală, luna mai a venit cu o mulțime de bestsellere, toate disponibile cu reducere sau transport gratuit pe Librex.ro! 

Vezi mai jos selecția noastră și descoperă pe site restul noutăților, dar și cărți din Marea Lichidare, unde vei găsi reduceri de până la 90%!

 

1.    Din Spania cu dragoste

Dacă visezi la o poveste de dragoste perfectă, o vei găsi în acest bestseller!

Catalina Martin s-a mutat din Spania în New York și acum trebuie să zboare înapoi peste ocean la nunta surorii ei. Toată familia ei știe că ea are un iubit american și sunt tare nerăbdători să în cunoască. Doar că iubitul ei american... nu există. Acum are nevoie disperată de un partener pentru nuntă și să-și convingă familia, cunoscuții și chiar pe fostul ei prieten, prezent la nuntă cu actuala sa iubită, că este îndrăgostită și fericită.

Colegul său arogant, dar chipeș, Aaron Blackford, se oferă s-o ajute. Ea preferă să-l refuze, pentru că nu îl consideră foarte antipatic, dar pe măsură ce nunta se apropie, își dă seama că este unica ei soluție.

2.    Necunoscuta din Sena

Dacă ești în căutarea unui thriller autentic, pe care îl vei citi pe nerăsuflate, îți recomandăm Necunoscuta din Sena, o intrigă polițistă ce se combină perfect cu emoțiile intense!

Într-o noapte friguroasă de decembrie, o tânără este scoasă din Sena, în apropiere de Pont-Neuf. Este complet dezbrăcată, dezorientată, dar trăiește. Aceasta este dusă la infirmeria prefecturii de poliție din Paris, dar, aflată într-o stare de mare agitație, fuge câteva ore mai târziu.

Fotografiile și analizele ADN îi ajută pe polițiști să-i găsească identitatea: e vorba de celebra pianistă Milena Bergman. Situația începe să se complice atunci când își dau seama că Milena a murit, de fapt, într-un accident de avion, de mai bine de un an.

3.    Hărțile sensului

Scisă de autorul bestsellerului 12 reguli de viață, Hărțile sensului. Arhitectura Credinței este o sinteză strălucitoare a sensului mitologiilor și a nevoii noastre umane de a transforma în poveste latura profundă a experiențelor pe care le trăim.

De ce au formulat oameni din culturi și epoci diferite mituri și povești ce se aseamănă ca structură? Ce ne arată această asemănare despre mintea, moralitatea și structura lumii în sine? Sunt oare noțiunile științei și cele ale religiei cu adevărat ireconciliabile?

Canadianul Jordan B. Peterson răspunde la toate aceste întrebări și multe altele și ofertă o nouă viziune provocatoare, care explorează legătura dintre ceea ce ne dezvăluie neuropsihologia modernă despre creier și ceea ce ritualurile, miturile și poveștile religioase ne spun de mult timp.

4.    After. După ce ne-am întâlnit. Roman grafic, Vol. 1

După fenomentul AFTER, bestsellerul cu milioane de fani, Anna Todd revine cu un nou concept al seriei AFTER: romanul grafic, volumul 1.

Tessa Young este o fată liniștită, cu un iubit drăguț și de încredere, ce o așteaptă acasă, și o mamă hotărâtă să o îndrume spre cele mai bune alegeri. Tessa e ambițioasă, știe ce vrea și tocmai a intrat la facultate. Aici îl cunoaște pe Hardin Scott, un băiat plin de tatuaje, cu un păr reberl și un accent britanic arogant. Hardin arată foarte bine, este sigur pe el, dar de multe ori lipsit de maniere, ba chiar puțin crud. Atitudinea și insultele lui ar trebui să o determine pe Tessa să-l urască, iar o vreme tocmai asta se întâmplă – până când ceva din latura lui întunecată o atrage și în scurt timp trezește în ea o pasiune pe care nu a mai cunoscut-o niciodată.

5.    Anatomie. O poveste de iubire

Recomandată de clubul de carte a lui Reese Witherspoon, Anatomie. O poveste de iubire este o carte de dragoste și, totodată, un horror plin de mister.

Hazel Sinnett este o tânără aristocrată dornică să devină chirurg și aproape deloc interesată să se mărite.

Jack Currer este un recuperator de cadavre care încearcă să supraviețuiască într-un oraș unde e foarte ușor să mori.

Întâmplarea îi aduce pe cei doi împreună în Edinburgh, însă Hazel își dă seama de importanța întâlnirii abia după ce e dată afară de la cursurile renumitului doctor Beecham, pentru simplul motiv că e femeie…

6.    Femei imperfecte

Femei imperfecte este un thriller psihologic sfâșietor pe care nu-l vei putea lăsa din mână!

Când Nancy Hennessy este ucisă, în urma ei rămân două prietene foarte apropiate, un copil și un soț, dar și un iubit secret. Nancy a fost superbă, bogată și îndrăgită de cei care o cunoșteau — din afară, viața ei părea minunată.

Dar odată ce ancheta intră în desfășurare, ies la iveală detalii întunecate care arată cât de puține știau prietenele lui Nancy despre ea sau una despre cealaltă, și poate și cât de puțin se cunoșteau chiar pe ele.

 

7.    Privind înăuntru

Privind înăuntru îi oferă cititorului o descriere a călătoriei lungi și anevoioase, cu suișuri și coborâșuri, cu obstacole și victorii, către acceptarea și împăcarea cu un sine rănit, care a adunat traume de când se știe. Este povestea zbuciumului și zbaterii sinelui care se apără de realitatea poate prea crudă pentru a fi suportată și care recurge la mecanisme de protecție ce­l ajuta să supraviețuiască, dar care îl izolează totodată de realitate. Este și povestea luptei — în ani de terapie, individuală și de grup — cu aceste mecanisme, dar și povestea drumului către vindecarea eului rănit și împăcarea dificilă cu sine.

8.    Tyll

În Tyll, Daniel Kehlmann combină cu măiestrie poveștile unor personalități istorice reale, într-o carte ce urmărește aventurile celebrului bufon Till Eulenspiegel (în text, Tyll Ulenspiegel) prin Europa devastată de Războiul de Treizeci de Ani.

Printre regi blestemați, regine ce complotează neîncetat, iezuiți care vânează vrăjitori și blasfematori, printre obuze ucigătoare și țărani-alchimiști, Tyll dansează și păcălește moartea, aducând la lumină nebunia regilor și înțelepciunea nebunilor.

Cartea exploatează legende medievale germane, Daniel Kehlmann portretizează cu un umor negru un personaj aflat în căutarea libertății absolute, un spirit rebel.

9.    Înțelepciunea de la Acceptare la Zen

„Cele două cărți anterioare ale noastre, Libertatea interioară și Trei prieteni, în căutarea înțelepciunii, însumează aproape o mie de pagini, în care am încercat să găsim câteva răspunsuri la întrebările pe care ni le punem în privința cursului existenței noastre: ce obiective merită să ne propunem în viață? Cum să ne ușurăm de starea de rău? Cum să ne eliberăm de limitele noastre? Putem fi cu adevărat fericiți? Cum săi ajutăm pe ceilalți?

Scopul acestui abecedar este de a extrage esența discuțiilor noastre și de a vo prezenta sub forma unor texte concise și accesibile, așezate în ordinea alfabetică a termenilor. Am ales astfel să vorbim despre: biofilie (sau dragoste de viață), eșec, echilibru emoțional, uimire, Iisus și Buddha, femei înțelepte, ideal, recădere, succes, îmbătrânire etc. De asemenea am încercat să definim, sau măcar să vorbim despre înțelepciune, întro manieră nouă, inedită.”

10.    Jurnal esențial

Jurnalul esențial al Monicăi Lovinescu se află la a doua ediție (prima datează din anul 2010) și reprezintă o selecție, făcută cu deosebită atenție de Cristina Cioabă, din toate cele șapte jurnale scrise între 1981 și 2002. În cartea de față nu se prezintă, practic, un concentrat de viață, precum esențele de parfum greu de uitat. Cartea este, totodată, un prilej de recitire nu numai a unor însemnări zilnice, ci a întregii noastre istorii din acea perioadă.

„Redus la miez, decojit de redundante și de fraze-parazit, jurnalul Monicai Lovinescu pune în lumină, ca oglinzile venețiene, faimoase pentru claritatea lor, un om fară ascunzișuri, frumos și curat. Nici o minciuna – nici măcar acele benigne fraze neadevărate cu care avem obiceiul să ne consolăm uneori pe noi înșine – nu încape în aceste pagini.” - IOANA PARVULESCU

 

 

 

 

 

 

Cartile: cel mai frumos cadou pentru persoanele dragi din viata ta!

Pentru ca este luna decembrie si perioada cadourilor, probabil te gandesti si tu in fiecare zi la ce sa le daruiesti celor dragi. Sarbatorile de iarna nu ar trebui sa fie strict despre cadouri, ci despre timp de calitate petrecut impreuna cu persoanele dragi, despre revederea prietenilor sau membrilor familiei care sunt plecati departe in restul anului si despre recunostinta de a mai trece un an peste noi toti. Sarbatorile nu trebuie sa fie comerciale, ci sa ne aducem aminte ce sarbatorim in primul rand. 

Cadourile sunt optionale, asa ca putem spune ca reprezinta un mic bonus al faptului ca vom petrece mai mult timp impreuna cu persoanele dragi nou. In cazul in care nu stii ce sa le oferi in dar prietenilor si familiei, avem sugestia ideala pentru tine: carti online. Da, anul acesta, de Sarbatori, cel mai frumos cadou poate fi reprezentat de carti, iar in continuare iti vom explica de ce! 

Cartile reprezinta un bilet catre o lume minunata, fara sa fim nevoiti sa facem un pas 

Cititul ne poarta spre lumi magice, ne transpune in locuri si timpuri la care poate nici nu ne-am fi gandit. Acum esti intr-o tara exotica, bucurandu-te de o vacanta pe care ai asteptat-o cu sufletul la gura, iar peste 10 pagini poti fi intr-o misiune secreta, intr-o tara despre care nu stii prea multe. Cartile au darul de a ne pune imaginatia la contributie si de a ne purta in lumi, timpuri si culturi diferite fara a ne deplasa. Este nevoie doar sa ne deschidem mintea si sa dam pagina dupa pagina, pana terminam povestea. 

Cititul este benefic pentru corp si minte 

Ai putea spune ca lectura este benefica doar pentru minte, insa si corpul se bucura de fiecare pagini citita. In momentul in care citesti, te relaxezi si astfel poti elimina efectele stresului. Citeste ori de cate ori simti ca ai ganduri ce nu iti dau pace sau intr-o perioada stresanta, inainte de culcare si vei observa diferenta. 

Discutiile despre lectura sunt un mod minunat de a te conecta cu persoane dragi sau chiar si cu necunoscuti 

Cartile pot reprezenta cel mai bun pretext pentru a initia o discutie cu o persoana draga si pentru a va apropia si mai mult sau de ce nu, pentru a cunoaste oameni care impartasesc aceeasi pasiune. Poti vedea pe cineva care citeste o carte pe care ai indragit-o sau te poti folosi de retelele de socializare pentru a gasi noi prieteni de lectura. 

Orice carte te ajuta sa inveti ceva 

Nu conteaza ce fel de carti citesti, deoarece din orice lectura vei avea ceva de invatat. Stiai ca sunt persoane care si-au schimbat meseria dupa ce au citit o carte si au fost entuziasmati de informatiile descoperite? Nu trebuie sa citesti doar carti dintr-un anumit domeniu pentru a invata. Chiar si dintr-o carte de dragoste poti afla informatii interesante. 

Oamenii care citesc sunt mai empatici 

Nu in ultimul rand, trebuie sa mentionam si acest aspect. Oamenii care citesc au mai multe cunostinte, sunt dispusi oricand sa asculte si alta versiune a povestii si mai ales au mintea deschisa si pot empatiza cu persoanele din jur. 

Daca vrei ca si persoanele dragi din viata ta sa se bucure de toate aceste beneficii, ofera-le carti in dar in perioada sarbatorilor!

Cine este Gabor Mate si de ce ii sunt atat de apreciate cartile?

Gabor Maté este un medic canadian de origine maghiara, cunoscut international datorita teoriilor sale si cartilor prin intermediul carora a intrat si in casele oamenilor obisnuiti, nu doar ale specialistilor din domeniu. Are experienta in terapia familiei si a studiat intens mecanismele explicative ale traumelor copilariei si repercusiunilor in viata de adult. 

De asemenea, a adus in atentia noastra faptul ca fiecare om poate fi afectat de astfel de traume, deoarece nu se refera doar la cele mai negre scenarii, cum ar fi razboaie, accidente sau decese ale persoanelor dragi. Un alt domeniu asupra caruia si-a pus amprenta este cel al dependentelor, demonstrand ca nu doar consumul de substante interzise defineste o persoana ,,dependenta”, ci si cele mai banale obiceiuri, dandu-se pe el ca exemplu (a fost dependent de discuri de vinil si de modul in care se auzea muzica prin intermediul lor). De asemenea, Gabor Mate este profesor in cadrul Facultatii de Criminologie de la Universitatea Simon Fraser si cofondator al ONG-ului Compassion for Addiction. 

Gabor Mate s-a nascut la Budapeste in 1944 si a emigrat alaturi de tatal sau in anul 1956. In 1969, s-a casatorit cu Rae Mate si au impreuna trei copii. La inceputul carierei, a fost profesor de engleza si literatura, iar mai apoi a devenit medic de familie. A profesat la Portland Hotel, ca medic, iar apoi a fost coordonator al Unitatii de Ingrijiri Paliative din cadrul Spitalului Vancouver. 

De-a lungul timpului, a studiat legatura dintre minte si corp, mai exact dintre sanatatea fizica si mental, despre cum ne afecteaza stresul si anumite traume din copilarie. Asa cum spune si autorul, fiecare persoana poate avea o trauma din copilarie, ceea ce determina anumite tipare de comportament in viata adulta. Dependenta de mancare, de munca, de adrenalina, de validare din partea celorlalti, de jocuri de noroc, de cumparaturi, de retele sociale si asa mai departe sunt in stransa legatura cu primii ani din viata. 

Din fericire, datorita studiului intens de-a lungul anilor, Gabor Mate ne propune diverse modalitati prin care ne putem regasi echilibrul minte corp si ne spune ca nu este imposibil sa scapam de dependente. Pentru ca a vrut sa ajunga la cat mai multe persoane, Gabor Mate a scris diverse carti, iar cea mai noua se numeste ,,Cand corpul spune nu” si prezinta cauzele stresului asupra corpului. Este o carte utila pentru toti cei care isi doresc sa scape de efectele neplacute ale grijilor si sa isi intareasca mintea astfel incat sa fie pregatiti pentru orice situatie, oricat ar fi de stresanta. 

La LIBREX vei gasi cele mai bune carti de Gabor Mate, printre care Cand corpul spune nu, Minti imprastiate si Pe taramul fantomelor infometate. Iti recomandam sa o alegi pe cea care consideri ca ti se potriveste cel mai bine sau chiar un pachet ce le contine pe toate, pentru a afla mai multe despre corpul uman si legatura acestuia cu mintea.

Pregateste cadourile pentru Mos Nicolae: cele mai noi carti pentru copii

 

Ziua de Mos Nicolae se apropie cu pasi repezi, iar daca ai copii cu siguranta ai inceput sa te gandesti la cadourile perfecte pentru acestia. Traditie spune ca Mos Nicolae este mai sarac decat Mos Craciun si ca daruieste cadouri simbolice: fructe, ciocolata si cateodata carti. Daca vrei sa pastrezi traditia pana la capat, in ghetute ar trebui sa pui aceste daruri, iar de Craciun poti sa le oferi copiilor tai altfel de cadouri (poate ceva ce si-au dorit de ceva vreme). Sfatul nostru este sa alegi cele mai frumoase carti pentru copii de la LIBREX, pentru a le pune in ghetute de Mos Nicolae! Daca nu stii care sunt cartile pe care toti copiii le-ar aprecia, in continuare iti prezentam cele mai noi aparitii de la LIBREX. Este mult mai simplu sa comanzi carti dintr-o librarie online, mai ales cand vine vorba despre cadouri pentru orice ocazie.

Prima carte pe care ti-o prezentam a fost aleasa de Canadian Children’s Book News printre cele mai bune carti din 2020: Micuta fantoma care era o paturica. Este o carte despre ce inseamna sa fii diferit si de ce nu trebuie sa lasi niciun obstacol sa iti stea in cale. Cartea prezinta o fantoma care nu putea pluti si careia ii era greu sa zboare pentru ca era paturica si nu cearceaf, ca prietenii si parintii ei. Era foarte trista din aceasta cauza, insa de Halloween afla ca poate sa faca lucruri diferite si deosebite si incepe sa constientizeze ca poate realiza orice isi propune. Lectia pe care o prezinta aceasta carte este perfecta atat pentru copii, dar si pentru adulti.

  

O iarna de povesti, de Cristina Donovici si Alex Donovici este ideala pentru perioada de dinaintea Craciunului. Cartea prezinta o lume cu personaje magice: fulgi de nea, ingeri, Mos Nicolae, elfi si multi altii. Cuprinde sapte povestiri despre iarna si lumea magica ascunsa printre fulgii de nea. De asemenea, este o lectie despre cum sa fim mai buni,  mai toleranti si mai generosi.

Cine nu il cunoaste pe simpaticul Mog? De data aceasta, Judith Kerr ne aduce in atentie o carte de Sarbatori: Craciunul lui MOG. Pregatirile pentru Craciun nu sunt deloc pe placul pisicii Mog care tulburata de toata forfota din casa, decide sa se refugieze pe acoperis. Desi parea ca este linistita, totul se schimba cand coboara pe neasteptate. Ce se intampla mai departe? Afla citind cartea!

 

Ultima carte pe care ti-o prezentam este Miko, vulpita friguroasa. Miko s-a nascut in cea mai geroasa zi din an si din de atunci ii este frig intruna. Incearca tot felul de solutii pentru a se incalzi, inclusiv apeleaza la prietenii ei blanosi, insa nimic nu pare sa aiba succes, pana cand are o idee nastrusnica. Aceasta carte ii va invata pe copii sa aiba incredere in ei si in ideile lor, oricat ar parea de ciudate. 

Speram ca aceste carti sa ajunga si in ghetutele copilului tau, iar daca vrei sa vezi si alte titluri, intra pe site la categoria carti pentru copii.

Carti pentru minivacanta de 1 decembrie

 

Minivacanta de 1 decembrie este asteptata cu nerabdare de toata lumea. Indiferent daca alegi sa pleci din localitate sau daca ai planuit cateva zile de rasfat acasa ori daca vei vizita persoanele dragi, important este sa te relaxezi si sa te odihnesti inainte de ultimele saptamani de lucru din anul acesta. Este un prilej bun si sa iti faci planuri pentru Sarbatori, asa ca profita de aceste zile pentru a imbina utilul cu placutul. 

Pentru a te relaxa, iti propunem si sa citesti. Intotdeauna, cititul a fost o activitate relaxanta si utila, din care poti invata multe lucruri. Indiferent ce gen de carti alegi sa citesti (beletristica, memorii si biografii, carti de istorie, carti de specialitate, de dezvoltare personala si asa mai departe) important este sa iti antrenezi mintea si sa iti imbogatesti cultura generala. Multe persoane si-au descoperit noi hobby-uri cu ajutorul cartilor sau chiar si-au schimbat meseria. Cine ar fi crezut ca o simpla carte poate influenta in bine destinul unui om? 

In cazul in care ti-am trezit apetitul pentru citit, insa nu ai carti atractive, care sa te convinga sa petreci minivacanta rasfoind pagina dupa pagina, avem o veste buna pentru tine. Poti comanda carti online de la LIBREX. Partea buna este ca vei primi comanda in cel mai scurt timp dupa plasarea acesteia, chiar a doua zi daca este posibil si astfel te vei putea bucura de cartile dorite. Avantajele comandarii unor carti online sunt numeroase, mai ales daca vorbim despre LIBREX. In primul rand, poti alege dintre mii de titluri care sunt pe stoc in momentul actual, ceea ce asigura si un transport rapid. Apoi, bineinteles ca vei economisi bani. LIBREX organizeaza adesea campanii cu reduceri de pret si astfel vei putea cumpara numeroase titluri la preturi extrem de mici. Sa mai spunem si despre timpul economisit? De ce sa mai pierzi timp in trafic si in magazine, cand poti plasa comanda din confortul casei ori cand esti in pauza la serviciu? 

Si iti mai propunem ceva: in aceasta minivacanta, poti gandi si cadourile celor dragi. De ce sa nu le oferi carti? Reprezinta un cadou reusit! Asadar, cand alegi cartile pentru tine, adauga in cos si carti pentru cei dragi tie si in zilele libere, sorteaza-le si impacheteaza-le. Astfel, vei economisi timp pretios de Craciun! 

Daca nu stii ce sa alegi, iti spunem ca la LIBREX vei gasi cele mai noi titluri din toate domeniile. Daca vrei carti de dragoste, iti recomandam Indecent, Jocul cu Focul si Scandalos. Iti place beletristica? Alege Cei sapte soti ai lui Evelyn Hugo, E cineva la tine acasa sau Billy Summers. Acestea au fost doar cateva dintre titlurile noi pe care le poti comanda de la LIBREX. 

Poti achizitiona atat noutati, dar si carti clasice, care nu ar trebui sa iti lipseasca din biblioteca. Speram sa alegi cele mai bune carti pentru minivacanta de 1 decembrie si sa te relaxezi citind cat mai mult!

Stresul te doboara? Comanda cartea ,,Cand corpul spune nu” si invata cum sa il gestionezi!

Una dintre cele mai asteptate carti ale anului 2021 este Cand corpul spune nu, de Gabor Mate. Autorul descrie in aceasta carte costul ascuns al stresului si cat de mult ne poate afecta, chiar si cand nu ne dam seama. Stresul este considerat factorul declansator sau cel care intretine cele mai multe dintre afectiunile moderne, indiferent daca sunt fizice sau mentale.

 

Gabor Mate este unul dintre cei mai cunoscuti si indragiti psihologi, cu renume international, ce subliniaza in scrierile sale legatura dintre psihic si fizic. Acesta noteaza faptul ca pentru a ne vindeca de anumite afectiuni sau pentru a ne ajuta corpul sa le tina in remisie, este foarte important sa reducem influenta stresului asupra noastra. Gabor Mate a scris mai multe carti foarte interesante, iar la LIBREX poti gasi si Pe taramul fantomelor infometate si Minti Imprastiate. 

"Background-ul medical și stilul clar ale lui Maté fac astfel incat chiar si procesele biologice complexe sa fie accesibile cititorilor care nu au o pregatire stiintifica." – The Gazette

Autorul subliniaza faptul ca stresul ne afecteaza in mod diferit, deoarece fiecare persoana este unica. Acelasi eveniment poate avea un efect aproape insesizabil asupra unei persoane si poate sa o afecteze sever pe o alta. Efectele stresului nu trebuie neglijate, indiferent daca este vorba despre o perioada foarte scurta, de cateva zile sau daca ne referim la cateva luni sau ani. Ceea ce a cauzat stresul este posibil sa nu poata fi controlat, insa modul in care ne raportam la acesta poate. Spre exemplu, daca locul de munca iti provoaca stres in fiecare zi, cea mai buna decizie ar fi sa il schimbi, chiar daca presupune eforturi uriase. Sanatatea ta este mai importanta decat orice. La fel si in cazul persoanelor. Daca o persoana apropiata tie iti provoaca anxietate prin gesturile sale sau prin faptul ca te critica in fiecare zi, este momentul sa ai o discutie cu acea persoana si sa o faci sa inteleaga ca nu este ok modul in care se comporta. Nu trebuie sa lasi pe nimeni si nimic sa iti mai provoace stres, deoarece sanatatea ta este cea mai importanta din lume. 

Asa cum explica si autorul in cartea sa, stresul nu trebuie acceptat ca o parte ,,normala” a vietii moderne. O viata sanatoasa si armonioasa nu ar trebui sa il includa. De cele mai multe ori, daca ai o anumita afectiune, observi ca tratamentul nu functioneaza. Cel mai probabil, stresul este cel care a declansat sau care contribuie la cronicizarea acesteia. Insomnia, afectiunile digestive cum ar fi gastrita si colonul iritabil, probleme ale pielii, caderea parului si unele boli autoimune pot fi intretinute de stres sau chiar provocate de acesta. Nu trebuie sa mai ignori simptomele, ci sa faci o schimbare cat mai curand. 

Primul pas spre a diminua efectele stresului este sa comanzi cartea Cand corpul spune nu si sa incepi sa pui in aplicare sfaturile lui Gabor Mate. Vei observa ca pe masura ce trece timpul, te vei simti mult mai bine!

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: