Camașa lui: Bestseller-ul din R. Moldova, acum în România

Fii printre primii care descoperă Cămaşa lui, una din cea mai așteptate cărți ale momentului, care merită citite în 2016! Semnată de către tânăra autoare de doar 24 de ani, Augustina Șiman, romanul de dragoste Cămașa lui a fost numit de criticii literari “cartea care îți va schimba destinul.”

Cartea a avut parte de o lansare la Chişinău, unde au participat peste 200 de cititori, iar din 8 Martie apare şi în România la Librex!

Volumul se bucură de un succes enorm, datorat numelui sonor al autoarei în Republica Moldova şi efortului său creativ uriaş de a revoluţiona literatura, prin tematicile despre care  scrie şi noile forme pe care le aduce cititorilor: recitaluri audio şi videoclipuri literare.

Pre-comenzile pentru acest roman au trecut de 15.000 de exemplare și se pot face în continuare aici.

Află în continuare cele mai interesante lucruri despre Cămașa lui și despre autoarea sa, Augustina Șiman!

1. La doar 24 de ani, Augustina Șiman a adus cititorilor români “Cămașa Lui”, cea mai bine citită carte de dragoste din Republica Moldova.

 

2. Cămașa lui aduce o nouă inovație în literatură: este prima carte în baza căreia a fost făcut un videoclip literar bazat pe unul dintre capitolele cărții. Augustina este responsabilă pentru acest nou trend inovativ în artă denumit eseul cinematografic sau videoclipul literar.

 

Definit de către autoare ca fiind un proiect literar unic, videoclipurile literare reprezintă asocierea artistică între discursul eu-lui narativ cu imagini care oglindesc cele spuse, cel puţin într-un fragment de carte audio-video.

Șapte este o revoluție în modul în care înțelegem cărțile. Este al doilea videoclip literar din istoria literaturii, plin de metafore și simboluri, gata de descifrat pentru cei îndeajuns de curajoși să le înțeleagă semnificația.

3. Cartea a fost realizată în trei ani și este, în esență o culegere de solilocvii, de texte scurte, care explorează conexiunea dintre femeie și bărbat, la un nivel intim, aproape sacru.

Este o cercetare a modului în care conexiunea evoluează, cronologic, din punct de vedere sentimental: speranță, neîncredere, salvare, trădare și un amalgam de sentimente care nasc conceptul de cuplu, pînă la definirea unei certitudini: există viaţă chiar şi atunci cînd nu mai există Cămaşa lui.

4. Cartea abordează cele 4 dimensiuni ale iubirii:

  • Eros (o iubire pasională)
  • Philia (afecțiunea sinceră, intimitatea)
  • Storge (iubirea necondiționată)
  • Agape (iubirea sacrificială)

5. Titlul Cămașa lui se referă la transformările pe care femeile le suferă sub cămașa bărbatului iubit. Fie că acesta e potrivit sau nu pentru ea, influența lui îi poate schimba destinul și o modelează ca persoană.

Povestea titlului „Cămașa lui” este o invitație către ce poate deveni o femeie pe sub cămașa bărbatului, potrivit sau nepotrivit, pe care îl iubește, despre cum „Cămașa lui” poate schimba destinul ei, răsturna tot crezul ei de viață și despre cum o poate reinventa.

Titlul sugerează voluptate și senzualitate, denotă o ușoară alură de confesiune, dar, mai presus de atât, oferă un fragment de intuiție cititorului, deoarece este vorba despre „El” sau „Ei”, despre bărbați altfel spus – și nu este o prezumție greșită.

6. O fană înfocată a poeziei, Augustina a  început să scrie de la vîrsta de 7 ani doar versuri si poezie până la vârsta de 19 ani. De cinci ani scrie și proză și speră să publice și a patra carte.

Criticii numesc lucrările Augustinei “proză poetică” datorită tehnicilor de poezie pe care le folosește în frazele sale, le dă viaţă şi „suflet” prin metafore şi epitete.

7. La 19 ani a lansat prima carte de solilocvii – „Încercări de a Trăi sau Prin Prisma Ochilor Albaștri”. La 22 a fost prima carte audio din Republica Moldova – „Parfumul ”, la fel, la 22 a fost videoclipul literar unic în istoria literaturii românești – „Parfumul”, iar la 23 de ani tânăra scriitoare a publicat „Cămașa lui” şi a lansat al doilea videoclip literar: Şapte.”

8. Augustina este o feministă şi crede cu dedicaţie în faptul că femeia sec. XXI este emancipată, carieristă, curajoasă.

Ea a devenit şi prima femeie din Republica Moldova cavaler al Ordinului Crucea Mitropoliei Basarabiei pentru Mireni – ordin acordat graţie activităţii sale artistice de redactor al filmului „Basarabia – două veacuri de străinie”.

Datorită realizărilor sale şi tematicilor abordate în creaţiile sale de pe portalurile de lifestyle feminin din Republica Moldova, Augustina este considerată a fi o voce sonoră şi un exemplu al femeii moderne.

9. Precomenzile pentru cartea Cămașa lui au depășit 15.000 de exemplare - fii și tu printre primii care citesc acest roman de dragoste exotic, venit de pe meleagul Republicii Moldova!

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: