Top 5 carti de dezvoltare spirituala de citit in 2021

Ți-ai promis că în 2021 investești mai mult în tine, fie că vorbim de planul fizic, emotional, financiar sau spiritual. Dezvoltarea spirituală ocupă un loc din ce în ce mai important în gândurile noastre și mulți dintre noi au înțeles deja că instrumentele au fost întotdeauna acolo, tot ce trebuie să facem este să învățăm să le folosim. Indiferent unde te afli în călătoria ta spre atingerea unei trepte superioare de dezvoltare spirituală, cărțile de mai jos îți vor deschide noi orizonturi și, mai ales, calea către puterea ta interioară. 

1. Creierul și Mintea Universului - Dumitru Constantin Dulcan

Dispunem acum de argumente ştiinţifice prin care înţelegem că nu suntem singuri întrun univers indiferent şi rece la patimile şi suferinţele noastre, că nu neam născut întâmplător, ci cu un rost bine precizat.

Fizica actuală ne spune că suntem atât de indisolubil conectaţi unii cu alţii prin fire şi forţe invizibile, încât nu putem decât ori să evoluăm împreună, ori să dispărem împreună.

Concluzia esenţială care se desprinde din comentarea tuturor temelor abordate este aceea că suntem cu toţii rezultatul unei raţiuni care traversează întreaga existenţă de la astre până la ultimul grăunte de nisip.

(Dumitru Constantin-Dulcan)

2. Cartea înțelepciunii – Dalai Lama

În această carte, Dalai Lama, liderul spiritual al poporului tibetan, oferă fiecăruia dintre noi un sfat de care, cu siguranță, avem nevoie.

La orice pagină ai deschide-o te va inspira și te va încuraja. Te va învăța să te ferești de emoțiile distructive și să te lași călăuzit de principii budiste fundamentale. Scrisă cu umor și cu o abordare pragmatică, este un ghid spiritual esențial pentru viața de zi cu zi.

Citește mai departe

Cu cărțile de dezvoltare personala potrivite alături, 2021 va fi anul tău!

Eşti la primele pagini din povestea pe care urmează să o scrii în 2021! Ai, cu siguranță, o mulțime de obiective, dorințe şi speranțe pentru anul ce se întinde înaintea ta. Cărțile bune au puterea de a-ți schimba viața, așa că ți-am pregătit 5 recomandări de neratat pentru a începe aşa cum trebuie noul an:

 

 

1.    Arta subtilă a nepăsării

#1 New York Times Bestseller, descrisă scurt ca fiind ”O metodă nonconformistă pentru o viață mai bună”. În acest ghid revoluționar, definitoriu pentru o întreagă generație, autorul ne învață că, pentru a fi fericiți, trebuie să renunțăm la a fi „pozitivi" mereu și trebuie, în schimb, să ne perfecționăm în învingerea obstacolelor. Mark Manson: "Unii spun că sunt un idiot. Alții zic că le-am salvat viața. Citiți și decideți singuri!"

 

2.    Tată bogat, tată sărac 

Cartea numărul 1 de educație financiară a tuturor timpurilor. Robert Kiyosaki a convins zeci de milioane de oameni din toată lumea că se pot gândi și altfel la bani. Promovând perspective care contestă adesea ideile consacrate, Robert și-a câștigat o reputație de vorbitor direct, curajos și îndrăzneț. Este cunoscut în întreaga lume ca susținător pasionat al educației financiare. Robert Kiyosaki: „Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultățile financiare este acela că au trecut prin școală fără să învețe nimic despre bani. Rezultatul este că învață să lucreze pentru bani... dar nu învață nicio­dată să pună banii să lucreze pentru ei.“

 

 

3.    Puterea prezentului

Mesajul cărţii este pe cât de simplu, pe atât de revelator: dacă alegem să trăim în prezent, ne dăm şansa de a avea o viaţă fericită. Pentru a ajunge însă acolo, trebuie să ne răspundem la o întrebare: imaginea pe care o avem asupra realităţii este, într-adevăr, cea mai adecvată? Prin răspunsurile sale la aceste întrebări, autorul ne iniţiază într-o călătorie spirituală prin care învăţăm să depăşim locurile comune ale gândirii cotidiene. Cea mai înrădăcinată prejudecată este aceea că suntem totuna cu ceea ce gândim.

în urma lecturii, ajungem să fim cu adevărat împăcaţi cu noi înşine şi cu ceilalţi. Ne descoperim sinele autentic, complet şi perfect.

 

4.    Unfu*k yourself

 

Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața!

După ce a lucrat zeci de ani cu oamenii în calitate de coach de dezvoltare personală, Gary John Bishop a descoperit că singura barieră care-ți stă în cale ești chiar tu.

Dacă ești o persoană care se supără ușor, oprește-te din citit. Cartea asta nu e pentru tine.

Dar, daca ești în căutarea unei cărți care să-ți ofere puterea de a descoperi că tot ce ți-ai dorit vreodată se găsește în tine, asemenea unui izvor de potențial care așteaptă să se exprime, consideră-te norocos. Unfu*k Yourself este manualul celor resemnați și înfrânți, un manifest pentru o adevărată schimbare a vieții și descătușarea măreției fiecăruia dintre noi.

 

5.    Atomic habits

Cauți o cale ușoară și eficientă de a-ți forma obiceiuri bune și a scapă de cele proaste? Atomic Habits te ajută ca prin schimbări mici să obții rezultate remarcabile!

„O carte extrem de practică și utilă. James Clear extrage informațiile fundamentale despre formarea obiceiurilor, astfel că tu să poți realiza mai mult concentrandu-te pe mai puține lucruri.” – Mark Manson, autorul bestsellerului Arta subtilă a nepăsării

 

Pentru și mai multă inspirație, găsești o mulțime de cărți de dezvoltare personală aici.

Până data viitoare, lectură plăcută!

Echipa Librex

Îți mulțumim pentru 2020!

Topul celor mai vândute cărți Librex în 2020

Top 100 bestsellers Librex în 2020

Am încheiat un an în care cititul a câștigat multă popularitate. A fost anul în care am fost nevoiți să petrecem mai mult timp în casă și anul în care am avut mai mult timp pentru noi și pentru cei dragi. Pe lângă toate acestea, a fost un an dificil, un an în care multora dintre noi ne-a fost greu să ne adaptăm, un an care ne-a făcut, pe alocuri, să ne gândim cu teamă la viitor. Lectura a fost unul dintre aliații de nădejde, iar faptul că în top 3 cele mai bine vândute cărți de anul acesta se află două cărți de dezvoltare personală înseamnă că mulți dintre noi am căutat răspunsuri în paginile acestora.

 

Cea mai vândută carte de anul acesta pe www.librex.ro este Arta subtilă a nepăsării, #1 New York Times Bestseller, descrisă scurt ca fiind ”O metodă nonconformistă pentru o viață mai bună”. În acest ghid revoluționar, definitoriu pentru o întreagă generație, autorul ne învață că, pentru a fi fericiți, trebuie să renunțăm la a fi „pozitivi" mereu și trebuie, în schimb, să ne perfecționăm în învingerea obstacolelor. Mark Manson: "Unii spun că sunt un idiot. Alții zic că le-am salvat viața. Citiți și decideți singuri!"

 

Pe locul al doilea avem Acolo unde cântă racii, roman ce îmbină cu un talent extraordinar povestea tulburătoare a maturizării unei fete părăsite de familie, un superb omagiu adus naturii, o emoționantă poveste de iubire și misterul unei crime. Vanity Fair: „Delia Owens explorează felul în care izolarea afectează comportamentul uman, precum și efectul profund pe care îl poate avea respingerea asupra noastră."

 

Pe locul al treilea se situează Tată bogat, tată sărac, cartea numărul 1 de educație financiară a tuturor timpurilor. Robert Kiyosaki a convins zeci de milioane de oameni din toată lumea că se pot gândi și altfel la bani. Promovând perspective care contestă adesea ideile consacrate, Robert și-a câștigat o reputație de vorbitor direct, curajos și îndrăzneț. Este cunoscut în întreaga lume ca susținător pasionat al educației financiare. Robert Kiyosaki: „Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultățile financiare este acela că au trecut prin școală fără să învețe nimic despre bani. Rezultatul este că învață să lucreze pentru bani... dar nu învață nicio­dată să pună banii să lucreze pentru ei.“

 

Iată cele mai vândute 100 de cărți pe www.librex.ro în 2020:

    1. Arta subtila a nepasarii
    2. Acolo unde canta racii
    3. Tata bogat, tata sarac
    4. UNFU*K YOURSELF. Elibereaza-ti mintea si traieste-ti viata
    5. Prietena mea geniala TIE-IN
    6. Pacienta tacuta
    7. Atomic Habits
    8. Oamenii fericiti citesc si beau cafea
    9. Sapiens. Scurtă istorie a omenirii
    10. Viata mincinoasa a adultilor
    11. Romaneste. Punct si de la capat
    12. Dora si Minotaurul
    13. Tatuatorul de la Auschwitz
    14. Jurnalul unui librar
    15. Autobiografia
    16. Gânduri către sine însusi
    17. Nu voi mai vedea lumea niciodata
    18. Inteligenta emotionala
    19. Bine ai venit in America!
    20. Povestea mea
    21. Praf de zane
    22. Conversatii cu Dumnezeu vol. I+II+III
    23. Cartea de bucate a lui Pettson si Findus
    24. Pamantul fagaduintei
    25. Povestea fetitei pierdute
    26. Cele cinci limbaje ale iubirii
    27. Cei care pleaca si cei ce raman
    28. Arta subtila a disperarii
    29. Codul lui Dumnezeu
    30. Povestea noului nume
    31. Fa-ti patul
    32. Recviem vesel pentru tata
    33. 12 Reguli de viata
    34. Bunele maniere pentru copii in 365 de zile
    35. Petrecerea de Craciun a lui Pettson
    36. Cartea intelepciunii
    37. Acolo unde femeile sunt regi
    38. Regula de 5 secunde
    39. Homo Deus. Scurtă istorie a viitorului
    40. Viata e usoara, nu-ti face griji
    41. MISTER
    42. Seducătorul domn Nae
    43. Fata din tren
    44. Te voi iubi mereu
    45. Copii de pe Volga
    46. Dupa ce ne-am intalnit TIE-IN
    47. Puterea prezentului
    48. Ceea ce nu poate fi ascuns
    49. Maria Tanase. Artista, omul, legenda
    50. CUM SA-TI reinventezi viata
    51. Cele 15 legi supreme ale dezvoltării personale
    52. La ce sa te astepti cand esti insarcinata
    53. Calatoria Cilkai
    54. Magia ordinii
    55. Viata secreta a scriitorilor
    56. Secretele succesului
    57. Dupa ce ne-am indragostit
    58. Cuvinte care schimba minti
    59. Dupa ce ne-am certat
    60. Regina Maria. Colectia Centenarul Marii Uniri
    61. Magia - Rhonda Byrne
    62. Enzima MIRACOL
    63. Gandeste ca un calugar
    64. Elefantul Elmer
    65. Dupa ce am gasit fericirea
    66. Antreneaza-ti creierul
    67. Alegerea. Accepta cu bucurie posibilul
    68. Cel mai bogat om din Babilon
    69. Codul vindecarii
    70. La ce sa te astepti in primul an de viata
    71. Atitudinea este totul
    72. Ticalos la patru ace
    73. Imi pare rau, sunt asteptata
    74. O mie nouă sute optzeci și patru
    75. Inainte de noi
    76. Lumina unui nou inceput
    77. Din tainele vietii si ale universului
    78. Regina Maria - Povestea vietii mele (set volumul 1 si 2)
    79. Gaseste puterea sa mergi mai departe
    80. De veghe în lanul de secara
    81. Greseala. Seria Off-Campus Vol. 2
    82. Medicina, nutritie si buna dispozitie
    83. Corupt
    84. Fizica povestita
    85. Trandafirul scotian
    86. Vicious
    87. Fara regrete
    88. Cristalul Eteric: Al Treilea Tunel
    89. Creierul si Mintea Universului
    90. New York
    91. Cere-mi ce vrei
    92. Provocare
    93. Medium medical
    94. Creionul de tâmplărie
    95. 21 de lecții pentru secolul XXI
    96. Pământ american
    97. Curajul de a fi vulnerabil
    98. Darul stelelor
    99. Inteligenta erotica
    100. Uneori castigi, uneori inveti

Topul celor mai amuzante căutări de pe LIBREX în 2020

Pentru că ne-am mutat online, binecunoscutul Vă pot ajuta cu ceva?/ Căutați ceva anume? a fost înlocuit, în cea mai mare măsură, cu barele de căutare.

Și pentru că socoteala din tastatură nu se potrivește mereu cu titluri de literatură, vizitatorii noștri ne-au încântat cu o mulțime de căutări care mai de care mai amuzante sau neobișnuite.

 

Categoria – Auto-correct

Urzeala trenurilor

Acolo unde cântă dracii

Câte părți are trilogia Grisha?

Irina blender

Înainte să mă cunosc

Mă iubește sau nu mă iubește?

Băiatul care l-a urmat pe tatăl său la auchan

 

Categoria – Școala vieții

Manual de făcut bani

Arta de a citi gândurile femeii

Ce știu bărbații despre femei

 

Categoria – De sezon

Teste covid

Teste rapide covid

Teste admitere carol davila

 

Categoria – Ghidurile de care avem nevoie

Cum să citești repede

Cum să dormi cu ochii deschiși

Cum să mănânci fără să te îngrași

Cum să slăbesc rapid?

Cum să dormi 6 ore în 3 ore

Cum să faci bani rapid

 

Categoria - Vrac

Cărți la metru

Cărți de tarot cu îngeri

Cărți de mâncat

Cărți de albine

Câte cărți încap într-un metru

 

Categoria – Google e la câțiva pixeli distanță..

Cine este Radu Cinamar

Cine este Robert din cartea fluturi

 

Categoria "Cum se aude, așa se scrie”:

Uitceăr

Lovstorii

Vișăs

 

Într-o notă mai serioasă, în acest an neobișnuit, cele mai multe căutări pe www.librex.ro s-au îndreptat către cărțile de dragoste.

Sapiens, bestsellerul lansat în 2017, alături de noul volum apărut, au reușit să ajungă pe locul al doilea în anul 2020.

După cele două se situează binecunoscutul Chef Florin Dumitrescu, autorul uneia dintre cele mai vândute cărți de anul acesta: Românește. Punct și de la capăt.

TOP 10 căutări pe LIBREX:

1.      carti de dragoste

2.      sapiens

3.      florin dumitrescu

4.      after

5.      jamila

6.      barack obama

7.      pettson

8.      provocare

9.      fluturi

10. conversatii cu dumnezeu

Cele mai cautate carti in luna decembrie

În luna cadourilor, o mulțime dintre voi ați ales să dăruiți bookurii celor dragi, iar copiii au fost cei care s-au bucurat de cele mai multe dintre ele! Acest lucru ne bucură tare mult – ce poate fi mai frumos decât să își lase imaginația să zboare prin tărâmuri pline de magie și aventuri nebănuite?

Cea mai bine vândută carte din luna decembrie este Surpriza de Crăciun pentru Findus, cea mai nouă apariție a lui Sven Nordqvist.

De succes s-au bucurat și cărțile de gastronomie, cele mai căutate două dintre ele fiind Românește. Punct și de la capăt și Rețetele de Crăciun ale lui Jamie.

 

 

Pentru inspirație, îți lăsăm mai jos topurile cu cele mai vândute și dăruite titluri, pe categorii.

 

Top vânzări decembrie – Cărți pentru copii: 

  1. Surpriza de Crăciun pentru Findus – Sven Nordqvist
  2. Poveste De Crăciun - Charles Dickens
  3. Micul Prinț - Antoine de Saint-Exupery
  4. Petrecerea de Crăciun a lui Pettson - Sven Nordqvist
  5. CuMinte de Crăciun - Ioana Chicet-Macoveiciuc
  6. Pettson și Findus. Calendarul Familiei 2021 - Sven Nordqvist
  7. Eu și Moș Crăciun - Matt Haig
  8. Erus și misterul de pe insula zburicornilor - Alec Blenche
  9. Un băiat numit Crăciun – Matt Haig
  10. Caietul - Ioana Chicet-Macoveiciuc

 

Top vânzări decembrie – Gastronomie: 

  1. Românește. Punct și de la capăt – Florin Dumitrescu
  2. Rețetele de Crăciun ale lui Jamie – Jamie Oliver
  3. Maramureș în bucate - Nicolai Tand
  4. VEG - Jamie Oliver
  5. JAMILA CUISINE. Cele mai iubite rețete - Geanina Staicu – Avram
  6. Gătește în 30 de minute cu Jamie - Jamie Oliver
  7. Dictatura gastromică - Constantin Balcabașa
  8. Superfood pentru toată familia - Jamie Oliver
  9. Carte de bucate - Sanda Marin
  10. În bucătăria lui Joseph - Joseph Hadad

 

Top vânzări decembrie – Carte pentru ea: 

  1. Găsește puterea să mergi mai departe - Agnes Martin-Lugand
  2. Acolo unde cântă racii - Delia Owens
  3. Cazul doctorului Kukotki - Ludmila Ulitkaia
  4. Dicționar de optimisme - Chris Simion
  5. Viața mincinoasă a adulților - Elena Ferrante
  6. Orașul Semilunii. Casa Pământului și a Sângelui - Sarah J. Maas
  7. Povestea mea – Michelle Obama
  8. Trandafirul scoțian – Raluca Butnariu
  9. Biblioteca de la miezul nopții - Matt Haig
  10. Arta ei de a reuși. Povestea nespusă a Melaniei Trump - Mary Jordan

 

Top vânzări decembrie – Carte pentru el: 

  1. Românește. Punct și de la capăt – Florin Dumitrescu
  2. Pământul făgăduinței - Barack Obama
  3. Rețetele de Crăciun ale lui Jamie – Jamie Oliver
  4. Arta subtilă a nepăsării - Mark Manson
  5. Unfu*k Yourself. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața
  6. Atomic Habits - James Clear
  7. Sapiens. Scurtă istorie a omenirii- Yuval Noah Harari
  8. Fizica povestită – Cristian Presură
  9. Sapiens. O istorie grafică. Vol.1, Nașterea omenirii - Yuval Noah Harari
  10. Cel mai bogat om din Babilon - George S. Clason

Ce facem când suntem prinși în capcana “ce-ar fi fost dacă?” – Autorul cărții „Biblioteca de la miezul nopții” răspunde

Sigur fiecare dintre noi a avut la un moment dat măcar o fantezie despre o viață paralelă. O viață în care eram parte din povestea unui roman preferat. Cu o viață complet diferită față de a noastră.  V-ați imaginat vreodată cum ar fi viața voastră în prezent dacă ați fi făcut alte alegeri într-un anumit punct al vieții? Ați visat cu ochii deschiși la multitudinea de vieți paralele care puteau izvorî din acea clipă?

Viața modernă ne sufocă cu milioane de opțiuni și decizii la tot pasul, așa că escapismul ajunge să fie tocmai în imaginarea lumilor în care am făcut alte alegeri, am fi spus alte lucruri. Poate contextul ar fi fost altul. Orice, doar să nu fim prezenți, trăind cu toată consecințele ireversibile.

Matt Haig - Jongler Între Ficțiune Și Non Ficțiune

Autorul englez Matt Haig este recunoscut pentru romanele bestseller „Cum să oprești timpul” și „Câteva motive să iubești viața”, însă de-a lungul carierei sale a întrepătruns lumea fanteziei cu cea a realității atât în cărți pentru copii, cât și în romane pentru adulți.

Biblioteca de la miezul nopții”, cel mai nou roman al lui Matt Haig, nu se dezice de la stilul lui recognoscibil, prezentând multe din angoasele și regretele vieții de zi cu zi într-o poveste total ruptă de realitate. Mai mult, personajul principal, Nora, ajută pe oricine se simte ușor pierdut, să se identifice cu ea și cu drumul ei revelator din roman.

Biblioteca drept refugiu - Între viață și moarte

Inceputul romanului ne aruncă direct într-o situație fără scăpare: Nora vrea să moară.

Și-a perdut slujba, prietenii, fratele. Toate relațiile ei sunt terminate, chiar și pisica este moartă. Cel mai mult o afectează, însă, tristețea profundă de care nu mai scapă. Nu mai are speranță sau poftă de viață. Așa că îi pune capăt cu o supradoză. Lumea ei se întunecă.

Se trezește, însă, la un capăt de univers, într-o librărie infinită unde fiecare carte spune povestea unei realități paralele, o șansă de a trăi într-o altă viață de a ei. Aici avea șansa să vadă cum ar fi decurs întreaga ei existență dacă ar fi făcut alte alegeri, dacă ar fi putut da timpul înapoi, să transforme regretele în oportunități. Întrebarea este: poate Nora să găsească o variantă a vieții ei mai bună, în care să nu mai fie copleșită de tristețe și urmari tragice?

Opțiuni infinite, pentru o singură viață împlinită

Călătoria prin Biblioteca de la miezul nopții o pune pe Nora față în față cu întrebări despre ce înseamnă o viață împlinită, despre renunțări și prețul împlinirii unui vis în detrimentul altuia.

Doamna Elm, bibliotecara, o însoțește pe Nora în drumul ei printre posibilitățile infinite de vieți cu un rol precis: să îi fie puntea rațională dintre visările între două cărți. Pe de o parte avem opțiuni infinite, dar poate că nu există un timp inifinit în care Nora să poată alege. Pe de alta parte, descoperim posibilități infinite, însă doar o șansă la fiecare dintre ele.

Până la sfărșitul cărții, Nora traiește o mie de vieți, o bucățică din infinitul de posibilități, însă nu ne putem da seama pe care dintre vieți va alege să o trăiască.

Carti de spiritualitate pe care trebuie sa le ai in biblioteca daca te pasioneaza subiectul!

 

Indiferent care este genul tau preferat de lectura, cateodata este bine sa citesti si altceva, care sa te impresioneze si care sa iti aduca informatii valoroase. Nu stii niciodata cum poti ajunge sa te pasioneze un subiect anume, asa ca nu spune ,,nu” vreunei lecturi. In continuare, iti vom prezenta cinci dintre cartile noastre preferate de spiritualitate, care sigur iti vor starni curiozitatea!

 

1.    Pachet Seria Matei, vorbeste-mi despre rai. Set 4 volume

Aceasta serie este scrisa de catre Suzanne Ward, o femeie care si-a pierdut fiul de 17 ani (Matthew) in urma unui accident de masina. Timp de 14 ani a incercat sa ia legatura cu el prin intermediul unor mediumi, insa fara succes, pana intr-o zi cand fiul ei a contactat-o telepatic. Seria prezinta in detaliu convorbirile dintre cei doi, pe diferite teme. Autoarea spune ca informatiile prezentate in carti sunt cele pe care i le-a transmis fiul ei despre lumea de dincolo, in special despre Rai, dar si despre problemele actuale prin care trece omenirea.

 

2.    Mindfulness zi de zi

Cei mai multi dintre noi au uitat sa traiasca in prezent si aceasta este o problema de care nu ne dam seama pana cand nu intampinam anumite situatii mai putin placute. Acest lucru incearca sa ne spuna si autorul Jon Kabat Zinn, in cartea Mindulfness zi de zi. El considera ca oamenii sunt prea prinsi in proiectarea gandurilor spre viitor, incat uita sa traiasca acum. Conform cartii, oamenii se afla deja unde isi doresc si tot ce trebuie sa se intample, s-a intamplat deja. Insa important este sa ne traim vietile acum, nu pentru viitor, deoarece nu putem sa il schimbam, ci putem sa schimbam doar calea prin care ajungem acolo.

 

3.    Intre Dumnezeu si cosmos

Cartea scrisa de catre Raimon Panikkar este bazata pe o serie de dialoguri cu Gwendoline Jarczyk. Autorul este un cercetator pasionat de dezvoltare spirituala, iubeste meditatia si tacerea cand este necesar, insa stie cum sa vorbeasca ore intregi despre ceea ce ii place fara a plictisi. El crede in treimea formata din Dumenzeu-Om-Lume si isi doreste sa acceseze a treia dimensiune a lucrurilor, care se dezvaluie doar celor care poseda al treila ochi. Este o carte foarte interesanta daca te pasioneaza subiectul si cu siguranta iti va oferi multe informatii utile.

 

4.    Cultivarea rabdarii. Tehnici budiste pentru a depasi mania si furia

Cartea este scrisa de catre Dalai Lama si se adreseaza tuturor oamenilor, indiferent de religie. Dalai Lama a indemnat mereu la compasiune si la intelegerea aproapelui, iar aceasta carte este excelenta daca iti doresti sa intelegi de ce apar sentimentele de manie si de furie si cum le poti depasi. In carte sunt analizate in detaliu cele trei caracteristici ale rabdarii si cu siguranta iti va fi folositoare.

 

 

5.    Din tainele vietii si ale universului

Din tainele vietii si ale universului este ultima carte pe care ti-o prezentam din aceasta serie este scrisa de catre Scarlat Demetrescu si pe scurt putem sa iti spunem ca este o colectie de marturii despre o viata traita in armonie cu Universul.

Speram ca ti-au placut recomandarile noastre si ca vei alege macar una dintre aceste carti pentru a-ti imbogati biblioteca!

Cititul are valoare pe tot parcursul vietii - Afla de ce cititul este o formula esentiala pentru a avea succes in viata

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/YhfxJpa_Ch0

 

În jurul nostru auzim tot mai des plângeri legate de faptul că “nu se mai citeşte la fel de mult”. Dar ce înseamnă asta? Într-adevăr, oamenii petrec tot mai mult timp pe reţele sociale, citind presă online, dar şi articole reprezentative, în funcţie de problemele pe care le întâmpină.

 

În definitiv, poate că s-a schimbat perspectiva. Oamenii citesc să afle răspunsuri la problemele lor, ca să afle date concrete despre anumite teme importante care vizează dezvoltarea umanităţii, a planetei. Pe de altă parte, oamenii citesc cărţi care îi ajută să se auto dezvolte sau să poată fi mult mai bine alături de alţi oameni. Prin urmare, ideea cum că se citeşte mai puţin e complet eronată. Cu siguranţă oamenii citesc mai mult, dar poate că altceva s-a pierdut de-a lungul dezvoltării digitale. Oamenii citesc mai puţin de dragul lecturii. Cu atât mai mult, de ce citesc oamenii? Află din rândurile care urmează principalele avantaje ale cititului. 

 

Oamenii care obişnuiesc să citească au din start un avantaj major în privinţa capacităţii lor de concentrare. Acest lucru atrage de la sine şi un succes deosebit. De exemplu, poate că nu oricine ar avea răbdare (răbdare care se traduce în capacitate de concentrare) pe conţinutul cărţii lui Marcel Proust, „În căutarea timpului pierdut”. Romanul are cu aproximaţie 1.200.000 de cuvinte. Cu siguranţă, procesul nu poate fi uşor. La fel se poate întâmplă şi în cazul unor cărţi scrise de Thomas Mann, precum „Doctor Faustus” sau „Muntele Vrăjit”.

 

Dar dacă te interesează subiectul, dacă devii captivat/ă de acţiunea dintre personaje şi de tematicile propuse de scriitor, atunci cu siguranţă te vei bucura de asta. Cu cât eşti mai concentrat/ă pe lectură, cu atât vei putea să te concentrezi mai bine pe succesul din propria viaţă. De aceea, poţi începe cu cărţi uşoare. Poţi comanda super rapid cărţi dintr-o librărie online. De exemplu, poate îţi vor părea atractive titluri precum „Viaţa mincinoasă a adulţilor” sau „Biblioteca de la Miezul noptii’.  Se spune că un cititor avid, pur şi simplu nu poate să lase o carte din mâna din momentul în care subiectul îl/o interesează cu desăvârşire. Dar acest lucru, că orice alt obicei sănătos, se construieşte în timp. Nu este nevoie să te apuci să citeşti Atlas Shrugged de Ayn Rand. Poţi începe cu cărţi al căror subiect te interesează cu adevărat, imposibil să nu găseşti ceva potrivit pentru tine, mai ales când vrei să faci asta accesând „rafturile” domeniilor unei librarii online.

 

Odată cu dezvoltarea capacităţii de concentrare, cititorii îşi pot stabili şi obiective, ori de câte ori se aşează să citească o carte bună. Fie că intenţionează să citească un anumit număr de pagini înainte de a trece la o altă activitate, fie că decid să citească până când un anumit concept prinde sens în mintea lor, important e că repetă această acţiune.

 

Având mintea activă, oamenii de succes reuşesc să îşi stabilească obiective pentru fiecare moment al vieţii lor şi continuă să lucreze la atingerea obiectivului până când îl depăşesc. Important de reţinut este faptul că a avea succes, nu înseamnă a avea status financiar şi social. A avea succes poate fi văzut ca un obiectiv definit în termeni şi mai simpli: să devii un membru productiv pentru societate, să fii activ în dezvoltarea comunităţii tale şi să îţi dai voie să evoluezi.

 

Orice informaţie merită aprofundată, iar minţile mai luminate, inspirate de tehnică şi talent, reuşesc să lase în urma lor o moştenire greu de atins de orice alt animal social: cărţile.

Viata mincinoasa a adultilor, de Elena Ferrante – O carte manifest pentru aducerea adevarului la suprafata in ochii privitorilor de pretutindeni

Autoarea italiana Elena Ferrante, care sub acest pseudonim a scris si cartea best-seller „Prietena mea geniala”, a lansat un nou roman setat in Napoli. Ferrante a devenit faimoasa in urma "Tetralogiei Napolitane" ("Prietena mea geniala", "Povestea noului nume", "Cei care pleaca si cei ce raman" si "Povestea fetitei pierdute"), ajungand in 2016 in top zece scriitori ai anului de catre New York Review of Books, iar revista Time a numit-o printre cele 100 cele mai influente personalitati.

Fiind experta in povestile adolescentei, in „Viata mincinoasa a adultilor” Elena Ferrante prezinta experienta tinerei Giovanna si drumul ei catre maturizare. Adolescenta Giovanna afla faptul ca adultii din jurul ei au tot mintit-o. Insa nu minciunile sau continutul lor o deranjeaza, ci mai de graba modul in care adultii aleg sa minta. Prin exagerare, omitere, justificare sau confuzie, oameni maturi din jurul fetei isi acopera minciunile, transformandu-le in comportamente mult mai daunatoare pentru mintea Giovannei, aflata in plin proces de dezvoltare.

Insasi Elena Ferrante este o oarecare „minciuna”, caci nu are o identitate, o istorie, fiind un simplu pseudonim

Dar de sub semnatura si scriitura careia se desfasoara povesti de viata reale, mai mult sau mai putin adevarate, precum insasi personajul „Elena Ferrante”.

Subiectul noului roman al Elenei Ferrante graviteaza in jurul celei mai intense si tulburate perioade din viata unui om, adolescenta, care in sine e un timp pentru descoperirea minciunilor pe care ni le spunem noi insine despre viata sau despre identitatea noastra. 

Povestea se desfasoara in mijlocul unei familii educate si afluente din Napoli

Tatal Giovannei este profesor la un liceu de renume si un Marxist intelectual, dupa a carui iubire si admiratie tanjeste fiica lui adolescenta. Mama preda Greaca si Latina si este editor de romane pe tematica iubirii. Din lumea Giovannei fac parte si prietenele ei cele mai bune, frumoasa Angela si creativa Ida.

Intriga povestii spulbera fericirea burgheza a personajelor, odata cu o conversatie intre parinti, auzita de Giovanna la 12 ani. Prinsa intre secrete de familie, intre minciunile moralizatoare ale tatalui ei si minciunile erotice ale matusii ei indepartate, Giovanna invata cum sa navigheze intre ele, protejandu-se. Aceste tensiuni o imping inspre descoperirea propriului sau stil de minciuna, deceptie si inselaciune.

“Nu sunt inteleapta, dar citesc multe romane,“ spune Giovanna despre educatia sa in “lumea” minciunilor

 “In locul propriilor mele cuvinte, citate din carti imi vin in minte.“ Adolescenta incepe sa citeasca cartile preferate ale tatalui pentru o initiere usoara, apoi minciunile ei oscileaza intre fabula si romanta, cu obiecte fermecate si arhetipuri din basme. Cu cat minte mai mult, Giovannei i se transforma imaginatia si lumea interioara, vazand cu tot mai multa claritate viata adultilor din jurul lei.

Astfel, Elena Ferrante releva in fata cititorilor un proces al maturizarii in care adolescentul incepe sa cunoasca din ce in ce mai multe din lumea adultilor si astfel, ii crede din ce in ce mai putin. Minciunile din jurul Giovannei incep sa para tot mai false, pline de clisee, fara originalitate sau imaginatie.

Romanul „Viata mincinoasa a adultilor” ne invita sa evaluam deceptia nu doar ca o problema morala, ci ca pe o provocare artistica: poate o minciuna sa fie imbunatatita, astfel ridicandu-se la rangul de arta? Asteptam parerile voastre pe adresa redactiei la sectiunea “Scrie un review”.

Corupt, de Penelope Douglas: mister, suspans si o dragoste izvorata din ura

 

Sursa foto: https://www.librex.ro/Carti-de-dragoste/corupt.html

 

Una dintre cele mai noi carti de dragoste lansate anul acesta in Romania este si Corupt, de Penelope Douglas. Aceasta se poate inscrie cu succes si in categoria Young Adult, avand in vedere subiectul pe care il abordeaza. Ca si stil, pe langa elementele caracteristice unui roman de dragoste (nerecomandat minorilor) cartea inglobeaza si elemente de mister si suspans, asa ca te va tine cu sufletul la gura pana la final.

 

Cartea este deja foarte apreciata pe plan international, iar autoarea, Penelope Douglas, este recunoscuta si pentru alte titluri la fel de incitante. Penelope Douglas s-a nascut in S.U.A. (Iowa) si a castigat rapid admiratia a milioane de persoane datorita modului unic de a scris. Nu este o autoare care sa lanseze titlu dupa titlu, deoarece ii place sa dea timp personajelor, sa le recreioneze ori de cate ori este nevoie, astfel incat rezultatul final sa fie impresionant, iar pana acum a reusit. Alte carti populare ale autoarei sunt: Falling Away, Bully, Flacara dintre noi, toate fiind carti de dragoste, cu elemente de erotism si putin sau mai mult mister.

 

 

Corupt de Penelope Douglas a fost lansata prima data in 2015 in S.U.A. si datorita succesului pe care l-a avut pe plan local, a fost tradus in peste 15 limbi (anul acesta si in romana). Stim ca iti doresti sa afli cat mai multe detalii despre carte inainte de a o comanda, asa iti vom prezenta pe scurt o parte din intriga, astfel incat sa iti dai seama ca merita sa ii acorzi toata atentia de care are nevoie.

 

Cartea are drept personaje principale doi tineri total opusi din toate punctele de vedere: Erika si Michael. Singura legatura dintre ei era reprezentata de relatia Erikai cu fratele lui Michael. In ciuda faptului ca Erika a fost prezenta multi ani in viata familiei lor, nu au reusit nici macar sa fie amici, iar Michael este un om ingrozitor in opinia Erikai, din cauza faptelor sale.

 

Lui Michael nu ii pasa de parerea Erikai, deoarece a stiut dintotdeauna ce vrea: sa o determine sa se teama de el si sa plateasca pentru ce i-a facut in urma cu trei ani, cand a ajutat la arestarea unor prieteni de-ai lui. Ani de zile, Michael nu a reusit sa isi puna planul in aplicare, insa acum, cand fratele sau a plecat la scoala militara in alt oras si Erika este singura, a venit momentul perfect. Prietenii sai au fost eliberati din inchisoare, iar planul sau poate prinde contur. Ce se intampla mai departe si care a fost motivul pentru care Michael a inceput sa o urasca pe Erika, poti afla citind cartea!

 

Dupa cum iti poti da seama, in aceasta carte apreciata de milioane de persoane, misterul se imbina perfect cu elemente de dragoste, insa nu trebuie sa te astepti la o poveste de dragoste clasica. Este mai mult de atat si cu siguranta o vei citi pe nerasuflate!

 

Daca ti-a atras atentia cea mai noua carte scrisa de Penelope Douglas, o poti comanda cu transport gratuit de la LIBREX!

Cele mai frumoase carti de dragoste pe care le poti citi toamna aceasta, in zilele ploioase!

 

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/4QTfjewH4RU

 

Ce poate fi mai potrivit intr-o seara ploioasa de toamna decat sa citesti o carte de dragoste? Desi pare un cliseu, probabil ai observat si tu ca toamna iti creste apetitul pentru citit si mai ales pentru povestile de dragoste, care te vor tine cu sufletul la gura si iti vor incalzi sufletul intr-o seara tarzie de toamna. Daca nu stii ce sa mai citesti toamna aceasta, in continuare iti prezentam cinci carti de dragoste aparute anul acesta, pe care sigur le vei adora!

 

1.    Dupa ce ne-am certat. Seria AFTER Vol. 2

 

Daca iti plac cartile de dragoste un pic altfel, aceasta va intra cu siguranta in topul preferintelor tale. Si nu doar aceasta, ci toata seria After, deoarece pentru a o citi, trebuie sa parcurgi intai primul volum: After. In cazul in care ai citit deja prima carte, trebuie sa stii ca autoarea pastreaza acelasi stil de scris intrigant, iar actiunea este si mai interesanta. Dupa ce ne-am certat prezinta vietile celor doi protagonisti, Hardin si Tessa, dupa ce au hotarat sa mearga pe drumuri diferite (daca ai citit prima carte stii ce s-a intamplat). Ce se va intampla cu ei? Vor reusi sa se regaseasca? Poti afla raspunsurile doar daca vei citi aceasta carte. In plus, trebuie sa stii ca a aparut deja si ecranizarea celui de-al doilea volum, asa ca ai un motiv in plus sa te grabesti sa citesti cartea. 

 

2.    Frankissstein. O poveste de iubire

Aceasta carte a fost declarata printre cele mai bune titluri ale anului 2019 de catre numeroase publicatii, printre care: The Guardian, Financial Times, New York Times Book Review, The Washington Post si multe altele. In plus, a fost nominalizata si la Booker prize, Polari Prize si Comedy Women in Print Prize.

 

Probabil te intrebi de ce este o carte atat de apreciata si putem sa iti spunem doar ca subiectul este unul cu totul diferit, din care putem afla ca si in cele mai ciudate conditii, oamenii au nevoie de iubire. Cartea este o reinterpretare a romanului Frankenstein, iar actiunea se petrece pe doua planuri: unul in care Mary Shelley scrie romanul in anul 1816, iar altul in care in prezent, Ry Shelley isi doreste sa foloseasca inteligenta artificiala in alte moduri. Este o carte interesanta, pe care sigur o vei aprecia.

 

 

3.    Biblioteca de pe Luna

Actiunea cartii scrise de Francesc Miralles este plasata in viitor si ne invita la o calatorie pe Luna, unde un magnat excentric a intemeiat prima colonie umana. Acesta este un centru turistic pentru milionarii lumii. Acolo se afla Moira, responsabila cu telecomunicatiile si cea care i-a furat inima personajului principal, Verne. Acesta isi doreste sa ii castige inima Moirei si de aici pana la o aventura indrazneata ale carei consecinte nu vor intarzia sa apara, nu a mai fost decat un pas.

 

 

4.    Trandafirul scotian

Scrisa de o autoare romanca, Raluca Butnariu, aceasta carte o sa te cucereasca de la primele pagini. Este o poveste de dragoste clasica, dar care te va atrage ca un magnet. El este un marchiz cu o avere impresionanta, excentric si libertin, fara vreun gand de a se insura vreodata. Ea, o ducesa extrem de frumoasa, de asemenea bogata, nu ducea lipsa de curtezani. Intre cei doi parea ca se infiripa o poveste frumoasa de iubire, insa totul este doar o iluzie. Ce doi se urasc aparent, insa in secret, fiecare il doreste pe celalalt. Cum se va termina aceasta poveste? Afla comandand aceasta carte superba!

 

 

5.    Pactul

 

Pactul - Off Campus este un bestseller scris de catre Elle Kennedy si care deja a atras ca un magnet milioane de persoane din intrega lume. Este o carte despre doi studenti care ar face orice pentru persoana pe care si-o doresc. Hannah isi doreste o intalnire cu baiatul de care ii place de ceva timp si singura modalitate prin care poate face acest lucru este cu ajutorul lui  Garrett, capitanul echipei de hochei. El isi dorea sa termine facultatea si sa joace la profesionisti, insa o nota proasta ii ameninta viitorul. Pentru a-si indeplini visul, accepta sa o ajute pe Hannah si sa aranjeze o intalnire cu baiatul pe care il placea, insa intre cei doi se aprinde flacara dorintei si astfel Garrett are un nou obiectiv: sa o cucereasca definitiv pe Hannah.

 

 

Speram ca aceste carti sa fie pe placul tau si sa le alegi pentru serile ploioase de toamna!

Librexclusive

 

Librexclusive – clubul unde pasiunea pentru citit îți este răsplătită mai mult decât te aștepți!

Am creat Librexclusive din pasiune pentru cărți și pentru că vrem să îți dăm în continuare #MotiveSăCitești, în cazul în care încă mai ai nevoie.

Beneficii: Așa cum am promis, pasiunea pentru citit îți este răsplătită în clubul nostru. Fie că vorbim despre cadouri, reduceri la coșul de cumpărături, vouchere pentru comenzi ulterioare, prioritate la livrarea comenzilor fără niciun cost suplimentar, transport gratuit dar și multe alte surprize, toate sunt create special pentru a te ajuta să citești oricât de mult îți dorești!

Beneficiile cresc odată cu valoarea comenzilor, așadar cele mai multe beneficii le vei avea la comenzi de minim 150 de lei. Dar promitem că nici celelalte nu sunt deloc de neglijat. În plus, beneficiile sunt schimbate periodic.

Cum te înscrii în Librexclusive: Ce trebuie să faci pentru a face parte din acest club exclusivist al iubitorilor de cărți?

Comandă de minim 50 de lei în fiecare lună orice cărți de pe Librex.ro (îți promitem că ai de unde alege) pentru a face parte din grupul Cititorilor Relaxați, de 100 de lei în fiecare lună, dacă ești un Cititor Pătimaș, iar dacă te consideri deja un Cititor Expert, 150 de lei este suma lunară pe care trebuie să o atingi.

1. Cititor relaxat – Îți place să citești, dar alegi pe sprânceană cărțile. Uneori începi mai multe cărți, iar pe unele nici nu le mai termini. Comanzi de minim 50 de lei pe lună 2-3 titluri care crezi că ți-ar fi suficiente câteva săptămâni.

 

2. Cititor pătimaș – Nu-i niciun dubiu că citești mult. Câteodată descoperi un autor care îți place și nu te lași până nu-i citești toate cărțile. Sau te axezi pe un subiect și găsești cele mai bune cărți despre el. De cele mai multe ori vânezi reducerile și îți umpli locurile pe care le-ai lăsat goale special în biblioteca ta perfect aranjată. Comanzi cărți de minim 100 de lei pe lună și termini cel puțin două pe săptămână.

 

3. Cititor expert – Devorezi tot ce apare nou. Cauți recomandări, discuți despre cărți cu oamenii care împărtășesc aceeași pasiune. Știi totul de la clasici la contemporani, de la science fiction la dragoste și de la dezvoltare personală la știință. Comanzi de minim 150 de lei pe lună ca să poți să ții pasul cu dorința ta nestăvilită de a citi.

 

Pasiunea pentru citit se întreține cu cărți bune și cât mai multe! Te așteptăm în Librexclusive!

Librex 10 ani

 

Sunt 10 ani de când îți dăm #MotiveSăCitești și tot atât de când aducem pentru tine zeci de mii de titluri care să îți bucure sufletul și să îți îmbogățească viața!

Așa că e normal să sărbătorim cei 10 ani împreună cu tine!

Cum?

Ți-am pregătit super reduceri, de până la 90%.

Îți oferim, în continuare, transport gratuit la orice comandă, indiferent de valoare acesteia.

 

Dacă plasezi o comandă până la 30 august, vei fi înscris automat în campania ”10 abonamente pentru 10 luni de lectură”.

Ce înseamnă un abonament de lectură? Timp de 10 luni, vei primi din partea noastră un voucher lunar cadou ca să îți cumperi cărțile preferate. Poți consulta regulamentul aici.

 

Castigatorii celor ”10 abonamente pentru 10 luni de lectură” sunt:

 

Amalia Mihalache

Anca Vilceanu

Zaharia Denisa

Alexandru Nedelcu

Erno Nagy

Florentina Harasim

Simionov Loredana

Luminita Mihu

Ciobanu Luiza

Bianca Brebenel

”E mai bine să nu te scuzi decât să dai o explicație proastă” – George Washington

 

Dacă ești aici, știm sigur că îți place să citești, dar știai că 93,5% dintre români nu cumpără nici măcar o carte pe an? Iar în cazul multor persoane care cumpără cărti, vorbim despre un coș de cumpărături de 5 sau chiar și de 10 ori mai mic, comparativ cu alte state europene.

De ce nu citesc românii? Sau de ce citesc prea puțin? Unii spun că nu au timp suficient. Alții dau vina pe prețul cărților, alții pe cel al transportului și așa mai departe.

 

Librex demontează câteva dintre cele mai comune scuze invocate de români și îți dă în continuare numeroase #MotiveSăCitești!

 

 1. Nu am timp să citesc

Te invităm să pui pe hârtie cât timp aloci zilnic lucrurilor nesemnificative din viața ta. Fă calculul, apoi transformă orele neproductive în timp pentru lectură. Deci? Câte cărți ai putea citi într-o lună?

 

  2. Cărțile sunt, în general, scumpe

Unele da, altele mai puțin. Însă noi includem ambele categorii de prețuri în campaniile de oferte. Apropo, luna aceasta avem reduceri de până la 90% pe librex.ro și o promoție de 2+1 gratuit la orice titluri de la Editura Epica.

 

   3. Nu vreau să plătesc transport  

Te credem pe cuvânt! Mai ales dacă transportul este mai costisitor decât cartea ?  Așa că facem noi cinste cu transportul, iar tu te bucuri de autorii tăi preferați.  Da, ai transport gratuit, indiferent de valoarea comenzii, ai citit bine!

 

 

 4. Nu am timp să frecventez librăriile și nici nu am una în zonă 

Dacă nu te duci tu la librărie, vine ea la tine ?  Și asta în doar câteva click-uri de mouse. Sau două minute, pe ceas.  Intră pe www.librex.ro, alege titlurile pe care le dorești, plătește online și primești comanda prin curier, fără costuri de transport.

 

   5. Prefer să mă uit la filme sau la seriale

Cel mai fain cinematograf este în capul tău. Citind, tu de ocupi regie, tu ilustrezi personajele, tu creezi efectele speciale și, poate cel mai important, trăiești emoția firului epic la prima mână, fără niciun alt filtru! Pe Librex găsești cele mai interesante titluri de beletristică. Așa că așează-te confortabil în scaunul tău de regizor șiiiiii….. ACȚIUNE! 

 

6. Nu știu ce să citesc

Începe cu orice! Orice te intrigă, te pasionează, îți stârnește curiozitatea. Orice vrei să înveți sau să trăiești. Tot nu știi ce vrei? Scrie-ne și îți recomandăm noi ceva. Avem atâtea bestselleruri și cărți pentru toate gusturile că n-o să știi cu ce să începi mai întâi.

5 carti de religie si spiritualitate pe care trebuie sa le ai in biblioteca

 

 

Fiecare persoana ar trebui sa aiba in biblioteca sa carti din diferite domenii. Bineinteles, ar trebui sa predomine genul preferat, indiferent daca este vorba despre carti de dragoste, romane politiste sau carti de specialitate. Te incurajam si pe tine sa alegi carti diverse si sa le dai o sansa. Se spune ca din fiecare carte poti invata un lucru util, asa ca nu ai ce pierde. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cinci carti de religie si spiritualitate pe care orice pasionat al domeniului ar trebui sa le aiba in biblioteca. De asemenea, daca nu ai mai citit astfel de carti pana acum, poti incepe cu una dintre ele. 

 

  1. Conversatii cu Dumnezeu. Set 4 Volume + Cutie. Editie Speciala, de Neale Donald Walsch: aceasta serie literara este fara indoiala cea mai cunoscuta serie a subgenului dezvoltare spirituala. Pana in prezent, cartile au fost vandute in milioane de exemplare in intreaga lume si in anul 2006, au fost ecranizate. Conform tuturor celor care au citit pana in prezent cartile, oricine va incerca sa le inteleaga isi va schimba total viata. Cartile prezinta intrebarile ipotetice pe care orice persoana le-ar avea daca ar putea sa aiba un dialog cu Dumnezeu. 

  2. Mesajul lui Dumnezeu catre lume, de Neale Donald Walsch: acelasi autor prezentat mai devreme a scris si alte carti spirituale. Acest titlu s-a vandut pana in prezent in peste 10 milioane de exemplare si in Romania a fost tradus anul acesta. Cartea este centrata pe ideea ca tot ceea ce stim despre Dumnezeu si scopul Lui ar putea fi eronat. Conform autorului, omenirea se poate indrepta spre o transformare spirituala care va schimba in bine viitorul tuturor. 

  3. Cum a devenit Isus Dumnezeu, de Bart D. Ehrman: o carte foarte interesanta care prezinta modul in care crestinii l-au perceput pe Iisus de-a lungul timpului. Autorul subliniaza ideea ca Iisus a fost recontextualizat in functie de epoci si de locuri. Aceasta carte te poate lamuri in privinta anumitor subiecte referitoare la religie si mai ales in ceea ce il priveste pe Iisus.

  4. Codul lui Dumnezeu, de Gregg Braden:  este o carte ce isi doreste sa demonstreze faptul ca genetica are mare legatura cu Dumnezeu. Mai exact, se spune ca in interiorul ADN-ului uman se afla mesaje codificate ce leaga alfabetul biblic de codul genetic. Autorul a denumit aceasta legatura ,,limba vietii” si crede ca mesajul din spatele lui este aceleasi pentru fiecare persoana, indiferent de varsta, rasa si religie. Gregg Braden sustine ca descoperirea i-a schimbat viata si ca ar putea schimba si omenirea per total.

  5. Realitatea, spiritualitatea si omul modern, de Dr. David R. Hawkins: o carte profunda, despre cercetarea constientei de catre Dr. David R. Hawkins. Acesta isi propune sa ne arate in detaliu cum putem discerne adevarul de fals si iluzia aparentei de realitate. Autorul isi doreste sa invete oamenii cum sa isi recastige autonomia fundamentala si armonia interioara intr-o lume complexa si moderna. 

 

Acestea fiind spuse, speram sa iti placa recomandarile noastre si daca subiectele ,,religie” si ,,spiritualitate” sunt in aria ta de interes, am vrea sa stim care dintre carti ti se pare cea mai interesanta si de ce! 

 

Carti de dragoste perfecte pentru a fi citite in concediul de vara aceasta!

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/3w1XBUGj4ds

 

Te-ai pregatit pentru concediul de vara aceasta? Indiferent daca ai ales sa il petreci in tara sau in straintate, la mare sau la munte sau daca ai decis ca vrei sa ramai acasa, sa te odihnesti sau sa rezolvi anumite lucruri ce nu mai suporta amanare, nu uita si de relaxarea psihica. In acest sens, iti propunem sa citesti, iar cele mai recomandate lecturi de vara sunt romanele de dragoste. In continuare, iti vom prezenta cateva dintre cele mai frumoase carti de dragoste pentru vara aceasta!

 

Cum sa furi o inima cu un sarut, de L.J. SHEN prezinta povestea incredibila a unei fete care se lupta pentru adevarata iubire. Nu te astepta sa citesti o poveste cliseica de iubire, pentru ca vei descoperi ceva mai mult de atat. Este vorba despre o iubire atipica, despre lupta constanta cu sentimente contradictorii si despre puterea de a rescrie fiecare capitol al vietii. Francesca Rossi, protagonista cartii, este fortata sa se marite cu un tip arogant, un senator puternic, inamicul tatalui sau. Dincolo de dorinta de a o avea pe Francesca drept sotie, Wolfe are intentii ascunse, pe care le vei descoperi doar daca citesti cartea. Iti garantam ca o sa iti placa!

 

 

Verity, de Colleen Hoover: probabil ai auzit de aceasta autoare sau poate chiar ai citit una dintre cartile ei foarte populare (Ugly Love). De data aceasta, ne incanta cu un roman plin de suspans, cu elemente de dragoste si cu un final neasteptat. Lowen (protagonista cartii) este o scriitoare debutanta, care accepta o propunere neobisnuita: sa continue o serie de romane pe care o celebra autoare nu o mai poate duce la bun sfarsit, din cauza conditiei in care se afla. Lowen este invitata de catre sotul autoarei in casa acestora, pentru a aduna schite si manuscrise, insa ce gaseste este total neasteptat. In plus, incepe sa aiba sentimente contradictorii pentru sotul autoarei. Ce se intampla mai departe? Afla citind cartea!

Adio, New Orleans, de Ruta Sepetys: prezinta viata lui Josie Moraine, o adolescenta de 17 ani care traieste in New Orleans. Actiunea se desfasoara la jumatatea secolului trecut si scoate la iveala dedesubturile orasului in care banii murdari erau la putere si se obtineau usor. Josie isi doreste nespus sa plece din oras si sa duca o viata total diferita, pentru a-si depasi conditia, insa isi da seama ca este mult mai complicat decat s-ar fi asteptat. Cu toate acestea, nu se lasa invinsa si norocul va fi de partea ei.

  

Vara in care te-am intalnit, de JoJo Moyes: autoarea ne incanta cu o noua poveste de iubire clasica, presarata cu mister si cu rasturnari de situatie. Initial, actiunea este plasata in anii ‘50 si ne este prezentata viata a doua tinere, Lottie si Celia, care doreau sa plece din oraselul in care au crescut. Pare ca norocul este de partea lor cand in Casa Arcadia se muta un grup de artisti nomazi: era exact ce aveau nevoie pentru a incepe o viata noua. 50 de ani mai tarziu, casa este renovata si secretul despre ce s-a intamplat atunci iese la iveala. Care a fost soarta celor doua tinere? Chiar daca suna ca un thriller, cartea este un roman de dragoste neasteptat, care sigur o sa iti placa!

 

 

Dragostea nu moare, de Maitreyi Devi: cu siguranta o stii pe Maitreyi din romanul cu acelasi nume, scris de Mircea Eliade. Cartea este scrisa din perspectiva lui Maitreyi si prezinta povestea de dragoste dintre ei asa cum nu ti-ai fi imaginat-o. Desi nu este la fel de cunoscuta ca romanul original, aceasta carte este o adevarata capodopera si este interesant faptul ca poti afla povestea de dragoste din perspectiva ambelor personaje.

 

Speram ca ti-au placut recomandarile noastre si ca vei putea sa le citesti pe toate vara aceasta. Alege-o pe cea care ti se pare cea mai interesanta pentru concediu!

Femei de Oscar - cartea ce dezvaluie adevarata viata a actritelor de la Hollywood din secolul trecut!

 

 

 

 Lumea cinematografica din SUA este fascinanta pentru foarte multe persoane, mai ales daca ne referim la cele intamplate in secolul trecute. Actorii de la Hollywood au fost admirati, iubiti, urati, omagiati de catre public, iar lumea filmului i-a taxat sau i-a premiat ori de cate ori s-au facut remarcati. De ce sunt atat de apreciati actorii si actritele si de ce toata lumea vrea sa stie care este viata lor adevarata? In general, oamenii isi cauta modele in persoane foarte cunoscute, in vedete, iar acest lucru nu este neaparat unul bun de cele mai multe ori. Insa, de aici vine si curiozitatea de a afla ce mai fac vedetele si de a le felicita sau de a le ,,certa” de fiecare data cand gresesc.

 

Daca ai terminat de citit toate cartile din biblioteca in perioada aceasta si daca vrei sa te bucuri de unele noi, iti sugeram sa comanzi online. In felul acesta, te poti bucura de transport gratuit de la LIBREX, indiferent de valoarea comenzii si vei putea sta acasa pentru a te proteja si pentru a-i proteja si pe cei dragi tie de o eventuala imbolnavire. Si aceasta nu este singura surpriza, daca ii putem spune asa: pe site vei gasi si multe carti cu preturi promotionale, astfel incat sa poti avea ocazia de a te bucura de cate mai multe. Nu-i asa ca este super?

 

Dintre cartile existente pe site, vrem sa iti recomandam una care are legatura cu lumea filmului american. Este vorba despre Femei de Oscar, de Melanie Benjamin. Aceasta carte a aparut anul acesta la Editura Humanitas si este o fictiune pe care cu siguranta o vei savura pana la ultima pagina.

 

In primul rand, trebuie sa mentionam faptul ca aceasta carte este scrisa de catre Melanie Benjamin, o autoare cunoscuta international pentru bestseller-urile Lebedele de pe Fifth Avenue si Sotia Aviatorului. Daca nu le-ai citit inca, ti le recomandam pentru ca sunt excelente si te vor tine in suspans.

 

In ceea ce priveste noua carte, Femei de Oscar, autoarea a vrut sa prezinte lumii prietenia si parteneriatul dintre doua femei puternice de la Hollywood. Este vorba despre doua femei (o actrita si o regizoare) care infrunta legile nescrise ale Hollywood-ului din secolul trecut. Desi in ceea ce priveste planul profesional, ambele femei aveau un succes imens si castigau Oscaruri pentru talentul lor, lumea reala nu le oferea rasplata pe care si-ar fi dorit-o. Ele doreau mai mult de a deveni cunoscute: voiau sa reinventeze anumite concepte de film, sa prezinte lumii intregi idei noi, indraznete. Numai ca aceasta lume era dominata de catre barbati, iar publicul larg nu primea atat de bine idei venite de la doua femei, indiferent de talentul lor. Astfel, viata le va rezerva surprize mai putin placute, peste care cele doua personaje incearca sa treaca.

 

Daca ti-am starnit curiozitatea in legatura cu aceasta carte, iti reamintim ca o poti comanda de pe LIBREX si te poti bucura si de transport gratuit. Speram sa iti faca placere sa o citesti sa descoperi lucruri la care nici nu te-ai fi asteptat despre lumea filmului!

Ce mai citim in perioada aceasta? Recomandarea noastra: Copiii de pe Volga!

 

 

 

Speram ca esti bine si ca respecti indicatia de a sta acasa. Stim ca nu este tocmai o perioada buna pentru a sta in casa, avand in vedere ca primavara parca se roaga de noi sa ii admiram frumusetea, insa este pentru binele nostru sa respectam indicatiile autoritatilor.

 

In plus, cand te-ai bucurat ultima data de o perioada atat de lunga de stat acasa? De multe ori poate ti-ai dorit ca weekend-ul sa tina cat mai mult, iar acum putem spunem ca intr-un fel este o dorinta devenita realitate. Daca lucrezi de acasa, probabil ai deja un program stabilit, iar in restul timpului, poti face lucruri care iti plac. Poti organiza in sfarsit dressing-ul asa cum ti-ai dorit. Sau poti face o curatenie generala de primavara, pe care o tot amani de ceva vreme. Incepe sa faci sport, chiar daca poate ti-e greu: incepe cu 10 minute pe zi daca mai mult nu poti, iar in cateva zile vei observa ca vei capata rezistenta si ca va fi din ce in ce mai usor sa faci exercitiile. Si bineinteles, fa lucruri care te relaxeaza: uita-te la serialele preferate, dezvolta-ti un hobby si mai ales, citeste!

 

Este momentul ideal sa citesti cat mai mult, deoarece aceasta activitate iti va mentine mintea ocupata si nu te vei mai gandi la situatia neplacuta prin care trecem cu totii. In plus, cititul antreneaza creierul si il mentine sanatos, asa ca te relaxezi, ai parte de o pauza de la problemele reale din prezent si iti mentii mintea sanatoasa. Cum sa nu vrei sa citesti in fiecare zi? Sa nu mai spunem ca poti afla lucuri interesante din orice fel de carte, iti poti imbogati vocabularul si dezvolta imaginatia, la orice varsta!

 

Iar daca nu stii ce sa mai citesti, iti sugeram sa comanzi carti dintr-o librarie online. Acestea vor ajunge la tine in cel mai scurt timp posibil si in cele mai bune conditii de igiena. Nu iti fie teama sa comanzi in perioada aceasta, deoarece atat librariile online, dar si firmele de curierat si-au luat toate masurile de precautie astfel incat toata lumea sa fie in siguranta.

 

Daca ne permiti, vrem sa iti recomandam una dintre cele mai asteptati carti ale anului 2020: Copiii de pe Volga, de Guzel Iahina. Este o carte aparuta foarte recent si pe care suntem siguri ca o vei aprecia. Autoarea este cunoscuta pentru romanul Zuleiha deschide ochii, un bestseller international.

 

Cartea Copiii de pe Volga se bucura deja de un succes enorm in tarile in care a fost lansat inainte si iti putem spune ca oricine il recomanda persoanelor care isi doresc o altfel de lectura. Cartea prezinta coloniile germane de pe Volga si modul in care acestea isi desfasoara viata, in fiecare zi. Este despre dragoste, despre dificultati si mai ales, despre cum pot fi invinse toate obstacolele. Romanul este o fictiune care prezinta iubirea dintre doua persoane  complet diferite, care va sfida reguli nescrise si destine. Este cu siguranta una dintre lecturile ce te va capitva si te va tine cu sufletul la gura pana cand vei termina cartea.

 

Speram sa iti placa recomandarea noastra si sa citesti cat mai mult in perioada aceasta!

Iti doresti o carte de spiritualitate? Recomandarea noastra este: Secretul Multumirii. De fapt, Eu pe tine te iubesc.

 

 

In ziua de astazi, tot mai multe persoane aleg sa se dezvolte prin intermediul lecturii. Fie citesc carti de dezvoltare personala, carti de psihologie, biografii, memorii sau prefera cartile de spiritualitate. Toate acestea, care se adreseaza publicului larg, au puterea de a schimba vieti! O persoana care se afla intr-un moment dificil, poate sa isi revina daca afla ca nu este singura care experimenteaza asa ceva. Uneori, cu totii simtim nevoia sa stim ca nu ni s-a intamplat doar noua un anumit lucru. Iar in momentul in care stim ca nu suntem singurii care trecem printr-o anumita situatie, incepem sa vedem lucrurile mult mai clar. De preferat sa ascultam sfaturile celor care au reusit sa depaseasca momentele neplacute. Important nu este sa ajungi sa nu mai simti dezamagire si tristete, ci sa treci prin toate etapele necesare pentru a te simti iar bine si pentru a te asigura ca sufletul tau este complet refacut.

 

Cartile de spiritualitate sunt foarte populare in ziua de astazi si au schimbat vietile a milioane de oameni. Acestea aduc calm, bucurie, intelegere. Unele persoane nu isi doresc sa vorbeasca despre suferintele lor, iar o carte care sa le aduca bucurie si sentimentul de acceptare, va fi exact ceea ce au nevoie.

 

O astfel de carte este si Secretul Multumirii de Marius Ghidel. Autorul este renumit pentru cartile sale superbe, unele fiind inspirate din trairile sale. Si-a dorit sa ajute oamenii si astfel si-a dat seama ca prin propriile trairi va transmite mult mai multe sentimente si va ajunge exact in inimile tuturor celor care au nevoie.

 

Cartea este despre iubirie, despre recunostinta, despre apreciere si acceptare. Este o carte menita sa ne invete pe noi toti sa vedem doar lucrurile pozitive din viata. Astfel, putem depasi momentele neplacute. Oricat de dureros ni s-ar parea un anumit eveniment, sa incercam sa ne gandim la viitor. Poate in acel moment, nu concepem o viata fericita, insa ea exista pentru fiecare dintre noi. Si exact acest lucru incearca autorul sa il transmita. Chiar si in momentele in care esti criticat de catre cei din jur, alege sa vezi partea buna a lucrurilor si sa le demonstrezi ca esti mai bun decat spun ei. Nu te lasa afectat de vorbe pentru ca tu stii cum esti de fapt!

 

Aceasta carte este scrisa sub forma unor mesaje de dincolo, care se repeta. La inceput, poate nu o sa intelegi esenta ei, insa daca inveti sa citesti dincolo de cuvinte, vei descoperi despre ce este vorba cu adevarat. Vei ajunge sa intelegi multe lucruri si sa fii mai recunoscator pentru viata ta si pentru cine esti. Lasa prejudecatile deoparte, conceptele gresite si tot ce crezi tu ca este eronat. Invata sa privesti viata cu alti ochi si incepe sa te iubesti pentru cine esti si ce ai realizat. Doar in acel moment vei putea sa devii mai bun, atat cu tine, dar si cu persoanele din jurul tau!

 

Cartea a aparut la Editura Dharana, are 512 pagini si o poti comanda online la un pret special!

Vrei sa iti schimbi radical viata? Citeste ,,Magia” si lasa-te purtat de o lume de poveste!

 

Cand ai fost ultima data multumit cu viata ta? Cu tot ce ai pana in prezent, cu starea ta psihica si fizica? Cu familia si prietenii tai? In ziua de astazi, vietile oamenilor arata exact ca o cursa fara oprire, in care toti iti doresc mai mult: atat un job foarte bine platit, dar si mult timp liber petrecut alaturi de cei dragi. O casa frumoasa, dar obtinuta fara munca prea multa. Probabil ti-ai dat seama din start ca dorintele oamenilor nu sunt de cele mai multe ori in concordanta cu realitatea. Daca iti doresti un job bine platit si o titulatura importanta, va trebui sa sacrifici din timpul petrecut alaturi de cei dragi. Foarte putini sunt oamenii care au o viata fericita, in care au timp si de familie si prieteni, de hobby-uri si in acelasi timp au si un job perfect.

 

Daca si tu iti doresti mai mult de la tine si de la viata in general, este timpul sa faci o schimbare, cat de mica. Daca jobul actual nu te mai multumeste, analizeaza foarte bine situatia si da-ti seama daca o schimbare ar fi oportuna. Nu lua o decizie pe moment, pentru ca s-ar putea sa o regreti!

 

In primul rand, gandeste-te la ce te face nemultumit. Foarte multe dintre persoanele care au o viata buna in general si care isi doresc din ce in ce mai mult, nu mai sunt recunoscatoare pentru tot ce au realizat. Dorinta de a avea mai mult succes si mai multi bani ii impiedica sa vada tot ca de fapt au o viata excelenta.

 

Asa ca daca si tu te regasesti in situatia in care nu iti mai place nimic si consideri ca este timpul pentru o schimbare, ia-ti cateva zile libere si incepe sa te gandesti la tine si la viata ta. Daca esti sanatos, ai o situatie materiala buna, un job excelent, familia si prietenii alaturi, ce iti lipseste? In goana dupa a avea si mai mult, s-ar putea sa pierzi esentialul!

 

Daca iti doresti sa iti schimbi cu adevarat viata, incepe prin a te schimba pe tine! Te cunosti suficient de bine? Ai fi surprins sa afli ca multe persoane nu se cunosc suficient! Nu mai stiu ce le place, nu isi aduc aminte ce ii facea fericiti in copilarie si au ajuns sa traiasca doar dupa normele impuse de societate, nefiind cu adevarat fericiti.

 

Incepe prin a fi recunoscator pentru ceea ce ai! Pentru fiecare lucru mic sau pentru fiecare gest al persoanelor dragi. Si ca sa te ajutam, iti vom recomanda o carte ce a schimbat vietile a milioane de oameni si care suntem siguri ca o sa te ajute si pe tine: Magia - Rhonda Byrne.

 

Iti aduci aminte de copilarie, cand totul parea mult mai usor? Aproape… magic de usor? Despre acest lucru este vorba in carte. Cand eram copii, eram recunoscatori pentru orice si ne bucuram de fiecare lucru frumos pe care il vedeam. Cand ai admirat ultima data ploaia la fel cum o faceai in copilarie? Cand te-ai bucurat ultima data de un curcubeu sau de florile de primavara?

 

Citind aceasta carte, vei invata ca orice vis poate fi transformat in realitate cu ajutorul ,,magiei”, care este de fapt o energie pozitiva, formata din gandurile noastre frumoase, care se intorc pentru a ne oferi tot ce ne-am dorit!

 

Alege sa iti schimbi viata, citind aceasta carte si punand in practica sfaturile!

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: