TOP 15 cele mai frumoase citate despre toamnă

Toamna, cu aerul său proaspăt și frunzele care cad, este de mult timp un anotimp care aprinde imaginația scriitorilor, inspirându-i să reflecte în operele lor frumusețea și melancolia acestei perioade de tranziție.

În această călătorie încântătoare prin literatură, vom descoperi împreună cele mai frumoase citate despre toamnă, dăruite nouă de scriitori renumiți:

 

1.       „Toamna este o a doua primăvară, în care fiecare frunză este o floare.” – Albert Camus

2.       „Toate lunile sunt niște experimente brute, din care s-a născut luna septembrie, luna perfectă.” – Virginia Woolf

3.        „Toamna – ultimul și cel mai frumos zâmbet al anului”. – William Cullen Bryant

4.       „Toamna cu-a ei albă frunte/Și cu galbenii conduri/A lăsat argint pe munte/Și rugină pe păduri." – George Topârceanu

5.       „Toamna este mai mult un anotimp al sufletului decât al naturii…” – Friedrich Nietzsche

6.       „Toamna a fost întotdeauna anotimpul meu favorit. Un sezon în care natura explodează într-un ultim moment de frumusețe, ca și cum s-a pregătit tot anul pentru acest final glorios.” – Lauren DeStefano

7.       „Bătrâneţea începe ca toamna. Cu melancolii, cu umbre care se lungesc, cu reverii şi doruri vagi”. – Octavian Paler

8.       „Fiecare om trebuie să își găsească timp să se așeze și să privească căderea frunzelor”. – Elizabeth Lawrence

9.        „Viața începe din nou atunci când aerul redevine rece la începutul toamnei”. – F. Scott Fitzgerald

10.   „Nici frumusețea primăverii și nici cea a verii nu are grația pe care am zărit-o în al toamnei obraz”. – John Donne

 

Alte citate celebre despre toamnă:

 

1.       „Cât timp toamna rezistă, nu am suficiente mâini, pânze și culori pentru a picta lucrurile minunate pe care le văd. ” – Vincent Van Gogh

2.       Nimic nu moare atât de frumos ca toamna.” – Ashlee Willis

3.       Ce frumos îmbătrânesc frunzele. Ce pline de lumină și culoare sunt ultimele lor zile.” – John Burroughs

4.       Cei care cred că frunzele care cad sunt moarte nu le-au văzut niciodată dansând pe o zi cu vânt.” – Shira Tamir

5.       În curând va fi toamnă iar noi nu avem nici măcar puterea de a opri o frunză din a cădea din copac.” – Marty Rubin

Care sunt cele mai cunoscute citate din Shakespeare?

Unul dintre cei mai mari dramaturgi si poeti din istoria literaturii mondiale, William Shakespeare  a lasat o amprenta durabila asupra culturii globale. Opera sa vasta si variata exploreaza adancimile psihologiei si emotiilor umane, de la dragoste si pasiune pana la intriga si tragedie.

Capodoperele sale continua sa inspire si sa captiveze cititorii si spectatorii din intreaga lume, care descopera ca scrierile lui au ramas actuale, prezentand conditia umana universala.

 

Shakespeare si cultura pop

 

Chiar daca nu ai citit pana acum un text original, cu siguranta te-ai intalnit deja cu citate din Shakespeare. Gandeste-te, de exemplu, la faimoase fraze „Romeo, Romeo!” sau „A fi sau a nu fi”, pe care oricine le-a auzit sau utilizat cel putin o data.

La fel de celebra este si fraza „All the world's a stage”, reluata adesea in cultura pop. Un exemplu in aceasta directie este faimosul cantec de dragoste al lui Elvis Presley. Referinte la Shakespeare apar si in cinematografie, daca te gandesti la desenul Disney „Regele Leu”, inspirat de „Hamlet”, sau la „10 lucruri pe care le urasc la tine”, inspirat de „Imblanzirea scorpiei”.

Acestea sunt doar cateva exemple menite sa iti demonstreze importanta acestui scriitor, relevant pentru cultura generala. Daca vrei sa te familiarizezi cu opera sa ori daca esti in cautarea unui cadou deosebit pentru un copil, iti recomandam „Lumea povestilor lui Shakespeare”, o carte ilustrata, in care cele 12 dintre piesele sale de teatru sunt repovestite intr-un limbaj actual si accesibil.

Citate din Shakespeare demne de retinut

Traduse si jucate in toate limbile, operele lui Shakespeare reprezinta una dintre marile bogatii culturale ale umanitatii. In cele ce urmeaza, vei descoperi doar cateva citate din acestea care te vor ajuta sa intelegi farmecul pe care acestea il dovedesc in ciuda trecerii timpului.

-      „Nu exista bine sau rau, dar gandul le face asa.” (Hamlet)

-      „Azi iarna vrajbei noastre s-a schimbat.” (Richard al III-lea)

-      „Lasii mor de mai multe ori intr-o viata inainte sa moara definitiv; cei mai viteji nu musca din moarte decat o data.” (Iulius Cezar)

-      „Mai ascutit decat dintele unui sarpe este sa ai un copil nerecunoscator.” (Regele Lear)

-      „Eu sunt cel care a iubit fara intelepciune, dar bine.” (Othello)

-      „Nu tot ceea ce straluceste este aur.” (Negustorul din Venetia)

-      „Cursul dragostei adevarate nu este niciodata lin.” (Visul unei nopti de vara)

-       „Un cal! Un cal! Dau regatul meu pentru un cal!” (Richard al III-lea)

-      „Dragostea nu se priveste cu ochii, ci cu mintea. De aceea Cupidon este pictat orb.” (Visul unei nopti de vara)

-      „Vina, draga Brutus, nu este in stele, ci in destin.” (Iulius Cezar)

-      „Greu este acest cap care poarta coroana.” (Henry al IV-lea)

-      „Uneori Cupidon omoara cu sageti, alteori cu capcane.” (Mult zgomot pentru nimic)

-      „Acest tron regal al regilor, aceasta insula… Acest teren binecuvantat, acest pamant, acest taram, aceasta Anglie.” (Richard al II-lea)

-      „As da toata faima pentru o halba de bere si pentru siguranta mea.” (Henry V)

-      „Si tu, Brutus?” (Iulius Caesar)

 

Lista nu se incheie aici. Aproape orice a scris Shakespeare este memorabil, atat din punct de vedere filologic, cat si filosofic. Rasfata-te cu povestile sale si vei intelege mai multe despre conditia umana!

Vocea eterna a literaturii – descopera universul autorilor canonici!

Originea cuvantului canon poate fi identificata in trei limbi – neogreaca, franceza si germana. Indiferent de provenienta sa, acesta termen inseamna „norma” sau „regula”. Referitor la autorii care fac parte din canonul literar romanesc, acestia sunt considerati reprezentativi pentru o anumita perioada si/sau pentru un anumit curent (viziune) artistica.

 

Mai exact, autorii canonici reprezinta scriitori si opere literare recunoscute ca fiind de valoare si relevanta culturala si artistica superioara, fiind inclusi in canoanele literare si academice. Acesti autori si opere au fost studiati si apreciati de-a lungul timpului pentru contributia lor la dezvoltarea culturii, limbii si a gandirii umane.

 

In total, literatura romana insumeaza 17 autori canonici, care au scris poezii, piese de teatru, proza lunga (romane) sau scurta (nuvele, povestiri, basme culte), critica, eseistica si altele.  Numele acestor autori le sunt cunoscute tuturor celor care au facut parte din sistemul de invatamant romanesc. Este vorba de:

 

1.        Mihai Eminescu – Luceafarul si Floare albastra;

2.        Ion Creanga – Povestea lui Harap-Alb;

3.        Ion Luca Caragiale – O scrisoare pierduta;

4.        Ioan Slavici – Moara cu noroc;

5.        George Bacovia – Plumb sau Lacustra;

6.        Lucian Blaga – Eu nu strivesc corola de minuni a lumii;

7.        Tudor Arghezi – Testament sau Flori de mucigai;

8.        Ion Barbu – Riga Crypto si lapona Enigel;

9.        Mihail Sadoveanu – Hanu Ancutei sau Baltagul;

10.     Liviu Rebreanu – Ion sau Padurea spanzuratilor;

11.     Camil Petrescu – Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi sau Patul lui Procust;

12.     George Calinescu – Enigma Otiliei;

13.     Nichita Stanescu – Leoaica tanara, iubirea… sau In dulcele stil clasic;

14.     Marin Sorescu – Iona;

15.     Marin Preda – Morometii sau Cel mai iubit dintre pamanteni;

16.     Titu Maiorescu – eseuri/critica;

17.     Eugen Lovinescu – critica, istorie literara.

 

Alaturi de numele fiecarui autor, poti descoperi si opera care este invatata de obicei pentru examenul de bacalaureat.

 

De retinut si faptul ca anumiti autori care nu au primit eticheta de canonici sunt inclusi in examenul de bacalaureat. Opera acestora aduce un plus de valoare incontestabil in literatura si cultura romaneasca. Exemple de nume din aceasta categorie sunt Mircea Eliade, Ion Pillat, Vasile Voiculescu, Ion Vinea si Costache Negruzzi.

 

Cat de importanti sunt autorii canonici?

 

Importanta autorilor canonici poate fi considerata deosebit de semnificativa in contextul literaturii si educatiei, iar operele lor influenteaza societatea in ansamblu. Studierea acestora ajuta la intelegerea evolutiei culturii si a valorilor umane, dezvoltand abilitati critice si analitice. Autorii canonici sunt considerati modele pentru alti scriitori si sunt adesea citati sau mentionati in literatura, istorie si discursuri publice.

 

Totusi, este important de subliniat ca, pe masura ce societatea evolueaza, canonul literar poate suferi ajustari si revizuiri pentru a reflecta diversitatea culturala si noile perspective. Astfel, abordarea critica si deschiderea catre autori din diferite culturi si perioade istorice sunt esentiale pentru a mentine relevanta studiului literaturii si pentru a promova o intelegere mai completa si inclusiva a lumii in care traim.

 

De amintit si faptul ca raspunsul la intrebarea „cat de importanta este lectura operelor semnate de autori romani?” poate varia in functie de persoana intrebata. Totusi, la Librex, noi credem ca literatura autohtona este extrem de importanta, motiv pentru care iti punem la dispozitie numeroase titluri din piata editoriala din Romania.

 

In plus, in cazul operelor canonice, te poti bucura de reduceri substantiale, care urca pana la 50%. Exploreaza colectia, alege cartile care te incanta si noi iti garantam ca vor fi livrate in cel mai scurt timp posibil la adresa indicata de tine!

Ce este terapia prin scris si cum te poate ajuta sa te echilibrezi emotional si sa-ti dezvolti o cariera ca scriitor?

Cuvantul este puterea prin care noi cream sau distrugem. Cuvantul este darul care vine direct de la Dumnezeu. La inceput, a fost Cuvantul, şi Cuvantul era la Dumnezeu, si Dumnezeu era Cuvantul”, sta scris in Evanghelia dupa Ioan, Intruparea Cuvantului.

Cuvantul este creator, iar scrisul este arta care ofera glas sufletului. Cuvantul este cel care te ajuta sa asterni pe hartie momente care-ti lasa urme adanci pe suflet sau care-ti fac inima sa tresalte de fericire. Din acest motiv, scrisul a ajuns sa fie inclus in tehnicile de psihoterapie, pentru a ajuta oamenii sa se regleze emotional si sa-si constientizeze problemele cele mai sensibile.

Terapia prin scris este extrem de reconfortanta si te ajuta sa iti explorezi propriul Eu, sub forma de constructii lingvistice imaginare sau chiar prin asternerea intamplarilor reale pe hartie, sub forma de jurnal.

Fiecare dintre noi este personajul principal in romanul vietii sale, asa ca ai un motiv in plus sa-ti asculti instinctul si sa iti lasi condeiul condus de suflet! Una dintre tehnicile psihoterapeutice folosite in timpul terapiei prin scris este externalizarea. Aceasta iti permite sa dai forma emotiei si sa o lasi sa prinda viata pe hartie. Decat sa ai urme de suferinta pe suflet, mai bine urme de cerneala pe hartie!

Terapia prin scris este reflexia sufletului tau sub forma de cuvinte. Aici, iti poti intalni adevaratul Sine, dezbracat de teama de etichete sau de prejudecati. Asumarea evenimentelor in lumina reflectorului emotional te va ajuta sa te eliberezi de energia negativa si sa te cunosti mai bine.

 

Cum te poate ajuta terapia prin scris sa-ti dezvolti o cariera ca scriitor?

Scrie pentru ca simti, scrie cum simti si ce simti! Odata ce pornesti de la acest deziderat, vei avea certitudinea ca textul tau are ”suflet”. Pagina cu pagina, vei reusi sa aduni fapte, ganduri, emotii, tipuri de personalitati si evenimente, care pot lua cu usurinta forma unui roman.

Fiecare rand scris va contribui la slefuirea tehnicilor de redactare si, impreuna, te vor ajuta sa iti formezi ”mana” ca scriitor. Odata ce ai prins gustul de a scrie, vei intelege ca, desi a inceput ca o pasiune, aceasta activitate poate lua si alte forme si poate fi transformata intr-o cariera. Astfel, punandu-ti imaginatia si creativitatea la lucru, vei putea sa construiesti mici povesti si nuvele, in care sa iti slefuiesti scriitura si sa incepi sa iti dezvolti o un stil propriu de a scrie, care sa poata fi recunoscut cu usurinta.

In timpul procesului de terapie prin scris, vei exersa o alta abilitate necesara ca scriitor: observarea si detasarea. Astfel, cu toate ca vei ramane conectat cu personajele povestilor tale, vei deprinde capacitatea de a te detasa de acestea suficient incat sa le poti observa, pentru a le construi personalitati puternice, distincte, care sa ajunga la sufletul cititorului si sa-i capteze interesul si atentia.

Un scriitor aflat la inceput de drum poate avea mai multe temeri care sa-l tina blocat si departe de stilou si foaia de hartie... sau de laptop. Printre acestea se numara:

·       gasirea subiectului ideal;

·       gasirea momentului ideal;

·       teama de volum (numarul de pagini vizate in mod ideal);

·       gasirea propriei voci ca scriitor.

Toate aceste temeri pot fi eliminate odata cu exersarea abilitatii de a scrie, in cadrul exercitiului de terapie prin scris. In primul rand, odata dezvoltata abilitatea de a scrie despre tine si de a te lasa ghidat de propriile emotii, vei reusi sa elimini atat preconceptia gasirii subiectului ideal, cat si a asteptarii momentului ideal. Odata trecut prin procesul de terapie prin scris, vei sti ca prezentul este cel mai bun timp, iar cel mai bun subiect suntem chiar noi, oamenii, cu povestile noastre de viata si cu personalitatile noastre.

Totodata, teama de a nu scrie suficient se va risipi, caci vei avea exercitiul de a scrie etapizat. Astfel, nu vei avea teama ca, odata ce te-ai intrerupt, inspiratia dispare. Vei sti ca inspiratia vine atat de la tine, cat si din lumea care te inconjoara, caci fiecare avem o poveste ce merita pusa in cuvinte!

Gasirea propriei voci ca scriitor este un pas pe care il descoperi in timpul exercitiilor de terapie prin scris si o etapa pe care o continui cu fiecare poveste, nuvela sau roman pe care le scrii. Fiecare dintre etape va contine si urme din sufletul tau si va fi marturia evolutiei tale. Iata AICI 5 biografii care-ti vor arata ca terapia prin scris chiar functioneaza si poate fi folosita atat pentru a te elibera, cat si pentru a evolua profesional.

 

Recomandate de celebrități! 7 cărți iubite de vedete

Dincolo de luminile reflectoarelor și de evenimentele strălucitoare, celebritățile de pe întreg globul își găsesc adesea alinarea și inspirația în paginile cărților. Fie că sunt autobiografii motivaționale, romane clasice, sau povestiri contemporane, cărțile reprezintă o sursă inepuizabilă de înțelepciune și cunoaștere, care nu ține cont de statutul social sau faimă.

Descoperă 7 cărți iubite de celebrități de top află motivele din spatele alegerilor lor. De la paginile care i-au inspirat în momentele dificile, până la lecturile care i-au făcut să râdă sau să plângă, vă invităm să vă alăturați acestui fascinant drum literar alături de noi.

 

 

Anne Hathaway: Grădina secretă de Frances Hodgson Burnett

Romanul lui Burnett a lăsat cititorii să tânjească după o șansă de a intra în grădina faimoasă, încă de la lansarea sa la începutul secolului XX. Grădina secretă a rămas o emblemă a copilăriei, continuând să inspire fete precum Hathaway să ia exemplul atitudinii îndrăznețe a protagonistei într-o lume dominată în mare parte de bărbați.

 

 

Emma Watson: Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupéry

Acest roman, în ciuda statutului său aparent de carte pentru copii, a fost o piesă literară de bază, cunoscută pentru descrierea unor teme mature precum singurătatea, pierderea și alienarea. Watson, cunoscută în mod special pentru interpretarea unor personaje faimoase, cum ar fi Hermione Granger din Harry Potter, a vorbit despre impactul pe care această carte l-a avut asupra ei atât în copilărie, cât și ca adult, numind-o una dintre cărțile sale preferate din toate timpurile.

 

 

Daniel Radcliffe: Maestrul și Margareta de Mihail Bulgakov

Deși Radcliffe a jucat într-una dintre cele mai de succes adaptări cinematografice ale unei opere literare, lucrarea preferată a starului din Harry Potter nu face parte din seria de bestsellere a lui J.K. Rowling. Maestrul și Margareta, scrisă de Mihail Bulgakov, romancier rus, în Uniunea Sovietică sub regimul lui Stalin, este o comedie neagră care urmărește călătoria diavolului creștin în URSS.

 

 

Zoë Saldana: Alchimistul de Paulo Coelho

Saldana și-a exprimat admirația pentru romanul emblematic al lui Paulo Coelho într-un interviu acordat pentru Oprah.com. Actrița din Avatar a dezvăluit că a citit pentru prima dată romanul din 1988 după ce i-a fost dăruit de către tatăl ei vitreg și a fost imediat cucerită de temele alegorice ale poveștii despre dragoste, familie și angajament, care i-au consolidat statutul de clasic modern.

 

 

Adele: De neimblanzit de Glennon Doyle

Într-o postare pe Instagram, Adele a spus: "Dacă sunteți pregătiți - această carte vă va zdruncina mintea și vă va face sufletul să țipe. Sunt atât de pregătită pentru mine însămi după ce am citit această carte! Este ca și cum aș fi intrat în corpul meu pentru prima dată. Oricine are capacitatea de a renunța cu adevărat și de a se dărui lui însuși - Fă-o! Citește-o! Trăiește-o. Practic-o. Suntem o mulțime! Dar suntem meniți să fim mulți! ... "Cine știa că propria noastră eliberare îi eliberează pe cei din jurul nostru? Pentru că eu nu am știut!!! Credeam că suntem meniți să fim stresați și dezorientați, confuzi și altruiști ca un personaj Disney!"

 

 

Olivia Rodrigo: Minunata familie Marvel de Brian Selznick

Lecturi amare? Olivia nu le cunoaște.

Două povești aparent fără legătură între ele - una în cuvinte, cealaltă în imagini - se întâlnesc cu o sinergie fermecătoare. Povestea ilustrată începe în 1766 cu Billy Marvel, singurul supraviețuitor al unui naufragiu, și urmărește aventurile familiei sale de actori de-a lungul a cinci generații. Povestea în proză începe în 1990 și îl urmărește pe Joseph, care a fugit de la școală în casa plină de nedumerire a unui unchi înstrăinat din Londra, unde, împreună cu cititorul, trebuie să pună cap la cap multe mistere. Felul în care poveștile cu imagini și cele cu cuvinte se intersectează îi va lăsa pe cititori să se minuneze de măiestria de povestitor a lui Selznick.

Plină de mister, personaje vibrante, răsturnări de situație surprinzătoare și frumusețe sfâșietoare, și cu cea mai captivantă artă de până acum a lui Selznick, Minunile este un tribut emoționant adus puterii poveștilor. Fiți avertizați, vă va înghiți cu totul.

 

 

Kit Harington: 1984 de George Orwell

Christopher Catesby Kit Harington a devenit celebru prin rolul lui Jon Snow, unul dintre personajele principale din celebrul serial Urzeala Tronurilor (Game of Thrones). Kit se înscrie, de asemenea, pe lista celebrităților de la Hollywood care adoră să citească o carte, el înțelege că cititul dă un sens profund vieții. Kit adoră să citească cărți, este pasionat de lectură, iar 1984 de George Orwell este cartea sa preferată din toate timpurile.

 

Într-o lume plină de lux și strălucire, cărțile ne amintesc că toți suntem călători ai imaginației și că poveștile sunt singurele care nu se demodează niciodată.

Vedetele ne-au dezvăluit cărțile lor preferate, te invităm și pe tine să explorezi o colecție vastă de cărți pe Librex.ro!

Surse foto: instagram.com

Top 10 cărți de citit vara aceasta

Vara este momentul perfect pentru a te răsfăța cu plăcerea de a citi. Fie că te relaxezi pe plajă sau te bucuri de o după-amiază liniștită în curte, o carte bună te poate transporta în lumi noi și îți poate aprinde imaginația. Cu o serie de lansări fabuloase în acest an, am alcătuit o listă cu 10 cărți care promit să te captiveze, să te inspire și să te distreze vara aceasta.

 

Nopți în Marrakech

 


 

Nopți în Marrakech este o lectură captivantă de vară, inspirată dintr-o poveste adevărată.

O carte vibrantă, plină de descrieri fermecătoare ale Marrakechului, o poveste provocatoare despre cultura tinerilor din anii 60, într-o lume la care cei mai mulți pot doar visa. Din exterior, viața Talithei pare perfectă. Deja un model faimos și actriță la numai douăzeci de ani, ea se mută din Londra într-un palat din Marrakech, împreună cu soțul ei, Paul Getty, moștenitorul celebrei familii de bogătași. Acolo, Talitha strânge în jurul ei artiști din toate domeniile, de la membrii trupei The Rolling Stones la designerul Yves Saint Laurent, dând frâu liber iubirii, artei, unei vieți fară opreliști.

 

O nuntă un pic mortală

 


 

Într-un weekend nebun, Meddy Chan pătrunde într-un vârtej de evenimente bizare: o întâlnire pe nevăzute care se transformă într-un accident nefericit și un cadavru ascuns într-un frigider pentru prăjituri de la o nuntă de miliardari.

Însă haosul ia o turnură surprinzătoare când iubirea sa din liceu apare pe neașteptate, în mijlocul acestei aventuri de groază.

 Urmează o cursă contracronometru pentru a evita acuzațiile de crimă, a-și recuceri inima trecutului și a crea o nuntă de basm.

 

Ultima iubire a lui Arsène Lupin

 


 

Un roman magistral ce aduce un nou suflu vieții celui mai celebru gentleman hoț din literatură, Arsène Lupin.

Cu o intrigă palpitantă și o scriitură captivantă, "Ultima iubire a lui Arsène Lupin" te va purta într-o călătorie incredibilă prin Parisul interbelic, unde misterul și aventura se întrepătrund în mod fascinant. Vei explora ascunzători secrete, vei decripta indicii și vei fi martorul unei povesti de dragoste tulburătoare care îți va captiva inima. 

 

 Vara în care am spus doar DA


 

Înainte să-și înceapă viața de adult, Rachel acceptă o provocare: vreme de o vară întreagă va accepta tot ce-i va propune viața, va spune doar DA.

De când se știe, Rachel a fost un copil-model. Odată cu terminarea ultimului an de liceu însă, ar dori ca, în sfârșit, să sărbătorească... dar ce anume? Când trage linie, observă că și-a petrecut toată adolescența spunând NU. A spus NU petrecerilor, aventurilor și, în special, băieților. Așa că-i vine o idee trăsnită și haioasă: în această vară va spune doar DA.

Ar vrea să plece într-o călătorie peste hotare? Să meargă la un party unde să joace beer-pong? Să trăiască experiențe noi și să facă greșeli mai mici sau mai mari? Să reînnoiască prietenii vechi și să se îndrăgostească la prima vedere?

 

Never Never

 


 

O poveste de iubire plină de mister, așa cum nu s-a mai scris până acum.

Charlie Wynwood și Silas Nash au fost cei mai buni prieteni încă de când au învățat să meargă. S-au îndrăgostit unul de celălalt de la paisprezece ani. Dar într-o dimineață… au devenit complet străini. Primul lor sărut, prima ceartă, momentul în care s-au îndrăgostit… amintirile acestea s-au evaporat. Din ce cauză s-a întâmplat totul? Care este adevărul?

Cu cât află mai multe despre relația lor, cu atât mai mult se întreabă de ce au hotărât să fie împreună. 

 

S-a întâmplat într-o vară

 


 

Piper Bellinger e bogată, are influență, iar reputația sa de petrecăreață face ca paparazzi să fie mereu pe urmele ei. După ce lucrurile – și consumul de șampanie – scapă de sub control în timpul unei petreceri, Piper ajunge la închisoare, iar tatăl sau vitreg decide că tânăra are nevoie de o lecție, așa că o lasă fară bani și o trimite să învețe ce-i responsabilitatea alaturi de sora sa, obligandu-le să plece în Westport, să se ocupe de barul familiei.

După nici cinci minute în pitorescul orășel, Piper îl întâlnește pe căpitanul Brendan Taggart, un tip masiv, cu barbă, care e convins că ea n-o să reziste nici măcar o săptămână fără luxul cu care e obișnuită. Numai că Piper e hotărâtă să le demonstreze tatălui ei vitreg și localnicului sexy și morocănos că are mai multe de oferit, nu doar drăgălășenia. 

 

Hotelul Portofino

 


 

Un roman perfect pentru fanii Downton Abbey și The Crown, transformat într-un serial de succes, cu Natascha McElhone în rolul principal.

În 1926, pe Riviera italiană, în Hotelul Portofino, prosecco-ul curge în valuri, iar rafinații gliteratti se bucură de soarele care strălucește cu putere. Însă încep să se adune nori negri...

Hotelul Portofino a început să funcționeze doar de câteva săptămâni, dar proprietarei sale, Bella Ainsworth, i se pare deja că problemele au devenit insurmontabile. Clienții din lumea bună au o mulțime de pretenții și sunt aproape imposibil de mulțumit, iar ea a ajuns tintă comploturilor puse la cale de un politician local corupt. 

 

Carrie Soto se întoarce

 


 

Carrie Soto este aprigă, iar hotărârea ei de a căștiga cu orice preț nu a făcut-o populară. Dar, până la retragerea ei din activitatea sportivă, a fost cea mai bună jucătoare de tenis din lume. A doborât toate recordurile posibile și a câștigat douăzeci de titluri de Grand Slam. Dacă o întrebi pe Carrie, a învins pe drept de fiecare dată, căci nu s-a ferit de sacrificii pentru a deveni cea mai bună, avandu-l drept antrenor pe tatăl ei, Javier. El însuși fost campion, Javier s-a ocupat de pregătirea temeinică a fiicei sale de când aceasta era o copilă.

La șase ani de la retragerea din activitate, Carrie se află în tribunele de la US Open, turneul din 1994, și privește cu uimire cum recordul îi este smuls de o jucătoare agresivă și uimitoare pe nume Nicki Chan.

La 37 de ani, ia așadar decizia surprinzătoare de a reveni pe teren, antrenată de tatăl ei, pentru un ultim sezon competițional, în încercarea de a-și recupera recordul. 

 

Termene și condiții. Seria Miliardarii de la Dreamland, vol. 2

 


 

„Autoarea propune o mulțime de teme – dușmanii care se transformă în iubiți, diferența de vârstă relativ mare dintre partenerii de cuplu (24/36), iubirea care se înfiripă la serviciu, căsătoria de conveniență, tipul morocănos versus fata veșnic optimistă –, iar povestea își păstrează prospețimea și ritmul trepidant.” jeevesreads.com

Declan

Îmi e scris să devin următorul director executiv al imperiului media pe care îl deține familia mea. Singurul impediment? Clauza de moștenire a bunicului. Să-i împlinesc ultima dorință, aceea de a mă căsători și de a avea un urmaș, părea o misiune imposibilă, până când asistenta mea personală s-a oferit să mă ajute. Căsătoria noastră trebuia să fie soluția perfectă pentru cea mai dificilă dintre problemele cu care mă confrunt.

Iris

Planul meu de a mă căsători cu Declan era simplu. Teoretic. Ne mutăm împreună. Organizăm o nuntă de ochii lumii. Facem un copil. Stabilim reguli pentru a preveni orice fel de probleme. Reguli care nu ar trebui niciodată încălcate, oricât de mult mă tentează Declan. 

 

 Septembrie în Shiraz

 


 

Roman ecranizat, cu Salma Hayek și Adrien Brody în rolurile principale.

După revoluția iraniană din 1979, negustorul de bijuterii Isaac Amin este arestat și acuzat pe nedrept de spionaj în favoarea Mossad-ului, din cauza averii și a originii evreiești. Îngrozită de dispariția lui, familia să trebuie să supraviețuiască în această nouă lume a cruzimii și a haosului, asistând neputincioasă la prăbușirea a tot ceea ce cunoscuse și iubise până atunci.

În vreme ce Isaac îndură terorile închisorii, iar soția sa îl caută cu disperare, copiii lui se confruntă cu înțelegerea noilor valori și perspectiva unei călătorii extrem de periculoase.

 

✨ Aceste cărți sunt doar începutul aventurilor literare care te așteaptă în această vară.

Nu te opri aici! Urmează drumul pasiunii tale pentru lectură și descoperă mii de alte titluri pe Librex.ro! Explorează selecția noastră de bestsellere, descoperă multe alte noi apariții, pachete captivante, la prețuri speciale.

Așadar, profită la maximum de această vară și lasă magia cărților să te însoțească oriunde vei merge!

Ce inseamna pseudonim si care este motivul pentru care este folosit de unii autori?

Un pseudonim reprezinta un nume fictiv folosit de o persoana, ca alternativa la numele legal. In general, artistii, scriitorii si celebritatile aleg sa foloseasca pseudonime. Scriitori celebri, ale caror opere de arta au facut istorie, au ales sa-si publice lucrarile folosindu-se de un pseudonim.

Currer Bell sau Marguerite Annie Johnsons sunt nume care, la prima vedere, nu-ti spun nimic, pentru ca operele lor literare au fost semnate cu un pseudonim. Currer Bell a publicat o multime de nuvele si poezii, iar opera sa este renumita in lumea intreaga, fiind semnata cu pseudonimul Charlotte Brontë.

Marguerite Annie Johnsons poate iti este un nume total strain pentru ca scriitoarea a ales sa-si publice operele sub pseudonimul Maya Angelou, fiind o reprezentanta de seama a apararii drepturilor civile, poeta si memorialista.

Top 5 scriitori straini care au publicat sub pseudonim:

Motivele pentru care scriitorii au ales sa isi asunda adevarata identitate sunt diverse, de la unele personale la cele politice. Iata 5 dintre cei mai cunoscuti autori universali, care au publicat folosindu-si adevarata identitate:

·       Pablo Neruda – cand avea numai 13 ani, Ricardo Neftali Reyes Basoalto stia ca va deveni scriitor, insa tatal lui i-a interzis sa faca asta. Din acest motiv, tanarul a decis sa isi schimbe numele si a inceput sa publice folosind pseudonimul Pablo Neruda;

·       Aleksandr Puskin – pentru a deruta cenzura personala a tarului, in toamna anului 1830, a publicat o serie de povestiri anonim, dand drept autor un fals ”raposat Belkin”. Povestirile lui Belkin au aparut pentru prima data cu specificarea completa a numelui autorului abia patru ani mai tarziu, in 1834;

·       Mark Twain – numele real al iubitului scriitor este Samuel Langhorne, iar pseudonimul ales este inspirat de activitatea din tineretea acestuia. Pe cand avea 20 de ani, autorul lucra pe nave cu abur, pe raul Mississippi. Apa trebuia sa aiba o anumita adancime, pentru a putea fi strabatuta de vapoare. In caz contrar, cineva striga ”Mark Twain” (echivalentul unei adancimi de 3,6 metri). Ulterior, cand a inceput sa scrie povesti scurte si amuzante, Samuel a adoptat acest nume;

·       Richard Bachman – este pseudonimul folosit de Stephen King. Celebrul autor a ales sa isi semneze operele cu un alt nume deoarece editorii lui credeau ca piata este suprasaturata de cartile sale. Pseudonimul a fost ales spontan. In momentul in care editorul l-a sunat, pe biroul lui King se afla un roman de Richard Stark, iar in casa se auzea o melodie a celor de la Bachman – Turner Overdrive;

·       George Elliot – Mary Ann Evans a ales sa foloseasca un pseudonim masculin deoarece considera ca munca ei nu ar fi luata in serios si nu ar fi considerata un autor romantic, din cauza ca este femeie. Totodata, a ales folosirea unui astfel de pseudonim pentru a evita scandalul ce ar fi fost starnit de ideea ca a avut o relatie cu un barbat casatorit, cu care a fost impreuna pana la moartea acestuia.

 

Top 5 scriitori romani care au publicat sub pseudonim:

 

Si literatura romaneasca are reprezentanti de seama care au ales sa nu-si dezvaluie identitatea reala in momentul publicarii operelor. Iata 5 dintre acestia:

·       Carmen Sylva – este un pseudonim atat de cunoscut incat a ajuns sa dea numele Colegiului de Arta din Ploiesti. Acesta este pseudonimul literar folosit de Regina Elisabeta a Romaniei, sotia Regelui Carol I. Carmen Sylva s-a ”nascut” odata cu aparitia primului volum de poezii al Reginei. Traducerea acestui nume ar fi ”cantecul padurii”;

·       Tudor Arghezi – numele real al poetului era Ion N. Teodorescu;

·       George Bacovia este, de asemenea, un pseudonim. Numele real al poetului fiind Gheorghe Vasiliu;

·       Veronica Micle, femeia cunoscuta nu doar pentru operele sale, ci si pentru povestea de dragoste traita cu Mihai Eminescu, se numea, de fapt, Ana Campeanu;

·       Mihail Sadoveanu este, de asemenea, un pseudonim. Numele real al scriitorului fiind Mihail Ursachi.

Consulta oferta completa de carti si relaxeaza-te cu operele semnate de autorii de mai sus! In plus, descopera noi autori si carti care sa te ajute sa iti imbogatesti cultura generala si sa ”evadezi” din rutina zilnica, in lumea fascinanta a literaturii. Daca si tu esti indragostit de citit, descopera aici cele mai interesante volume.

Bildungsroman – definitie si exemple de carti care fac parte din acest curent literar

Bildungsroman, un termen ce se traduce ca "roman de formare" sau "roman al devenirii", reprezinta un gen literar care exploreaza si ilustreaza procesul de crestere si dezvoltare personala a unui protagonist. Acest tip de opere captivante ofera cititorilor o imagine asupra evolutiei personajelor principale, de la stadiul de copil sau adolescent la cel de adult matur. Cititorii pot explora, astfel, complexitatile si provocarile traversate de personajele centrale in drumul lor catre maturitate.

Procesul de maturizare a unui personaj are loc in acest fel: la inceput, el nu are experienta, iar, lovindu-se de obstacole si provocari, reuseste sa se maturizeze si sa invete lectiile pe care viata i le ofera.

Bildungsromanele se concentreaza, in primul rand, pe transformarea psihologica, sociala si morala a personajului principal. Aceste romane sunt structurate in jurul unor evenimente-cheie care influenteaza evolutia personajului. De obicei, protagonistul se confrunta cu intrebari existentiale, isi descopera propriile limite si valori, se confrunta cu adversari si este nevoit sa ia decizii cruciale care il ajuta sa se maturizeze si sa isi gaseasca locul in lume.

De asemenea, intalnirea cu diversi mentori si modele ii ofera perspectiva necesara pentru a-si forma propriile convingeri si valori. Astfel, bildungsromanele ofera cititorilor oportunitatea de a se identifica cu personajele si de a reflecta asupra propriei dezvoltari personale.

Bildungsromanele nu sunt doar despre dezvoltarea individuala, ci si despre relatia personajului cu societatea in care traieste. Astfel de opere prezinta de cele mai multe ori aspecte ale societatii dintr-o anumita perioada de timp si analizeaza influentele sociale, politice si culturale asupra personajului.

Daca ai aflat cele mai importante informatii despre bildungsroman – definitie si caracteristici, trebuie sa te delectezi cu cateva carti care fac parte din acest curent literar.

„Intinde mana, Tiberiu” – Horea Sibisteanu

Aceasta este o carte care urmareste evolutia lui Tiberiu, un personaj prins intre copilarie si maturitate, intre relatii si despartiri, intre traume si impliniri. Viata lui se imparte in doua: pe deoparte, este Tibi sau “grasu”, asa cum ii spun prietenii si familia, iar, pe de alta parte, este Tiberiu, asa cum isi doreste copywriterul din Capitala sa fie recunoscut.

Memoriile unei gheise” – Arthur Golden

Bestseller international, aceasta carte prezinta viata unei fete dintr-un sat de pescari, Chiyo, care este vanduta pentru a fi initiata in lumea gheiselor. Romanul dezvaluie procesul de transformare a unei fete de 9 ani care ajunge sa construiasca un imperiu al erotismului ritualic. Cartea este o descriere a vechii culturi japoneze, unde o gheisa este privita ca o forma de arta.

„Open. O autobiografie” – Andre Agassi

Desi, la o prima vedere, poate parea doar o carte de memorii despre viata unui profesionist in tenis, aceasta opera este un bildungsroman fascinant. Cartea prezinta viata sportivului Andre Agassi, care, desi are performante in tenis, uraste acest sport care l-a facut sa obtina succesul, dar sa se piarda pe sine.

Departe de casa. Memoriile unui copil - soldat” – Ishimael Beah

Acest bildungsroman spune povestea unui copil ce se afla intr-o lupta pentru supravietuire. Este vorba despre razboiul civil din Sierra Leone in care intra si tanarul Ismael, iar, odata cu inrolarea, incepe lungul drum al dezumanizarii sale. Cartea prezinta razboiul din perspectiva unui copil, pe care moartea il pandeste la orice pas, iar posibilitatea salvarii vine prea tarziu.

Odata ce ai aflat toate informatiile despre bildungsroman, de la definitie pana la exemple de carti bune care fac parte din acest gen literar, nu ramane decat sa o alegi pe cea preferata. Ai la dispozitie o multime de opere in libraria online de AICI.

Delecteaza-te cu cele mai bune romane de formare si urmareste cu suspans evolutia protagonistilor, observand transformarile si invataturile pe care le experimenteaza de-a lungul vietii!

Ce sunt analfabetii functional? Iata cum poti combate aceasta problema!

Diferit de termenul de analfabet, analfabetismul functional se refera la incapacitatea unei persoane de a intelege ceea ce citeste, de a reproduce un text si de a-i extrage ideile principale. Cand ne referim la un analfabet, este vorba despre un individ care nu stie sa scrie si sa citeasca, nereusind sa se integreze in societate, insa in cazul analfabetilor functional, acestia pot absolvi o scoala si pot face chiar o cariera, insa fara a asimila prea multe din informatiile din jur.

Cauzele analfabetismului functional

Educatie deficitara - Analfabetismul functional poate fi cauzat de un sistem educational inadecvat sau de lipsa accesului la o educatie de inalta calitate. Abilitatile de citire, scriere si intelegere pot fi afectate de lipsa de resurse, absenteismul scolar sau instruirea slaba.

Factori socio-economici - Saracia si inegalitatea socio-economica sunt frecvent asociate cu analfabetismul functional. De cele mai multe ori, persoanele care provin din medii defavorizate sau care se confrunta cu conditii de trai precare au un acces limitat la o educatie de inalta calitate sau sunt nevoite sa practice meserii cu un nivel de alfabetizare scazut.

Lipsa de sprijin din partea familiei - Un mediu familial care nu incurajeaza sau nu sustine invatarea si alfabetizarea poate afecta negativ dezvoltarea abilitatilor de citire si intelegere. Copiii pot ajunge la analfabetism functional, daca nu primesc ajutor sau sprijin in timp ce invata. Implicarea parintilor este cruciala in procesul de dezvoltare a unui copil, care are nevoie de sprijin in primii ani de scoala, pentru a evolua intr-un mod armonios.

Probleme de sanatate - Persoanele cu probleme de sanatate sau dizabilitati pot fi expuse la un risc crescut de analfabetism functional. Problemele de vedere, tulburarile de invatare sau dificultatile de concentrare pot afecta capacitatea de a citi, a intelege informatiile si a scrie.

Cum tratam analfabetismul functional?

Daca te confrunti cu aceasta problema, trebuie sa stii ca exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a-ti dezvolta abilitatile de alfabetizare si pentru a-ti imbunatati capacitatea de intelegere si  de comunicare. Important este sa constientizezi ca te confrunti cu analfabetism functionat, sa iei masuri si sa te inarmezi cu rabdare si perseverenta.

Inscrie-te la un program de alfabetizare. Cauta programe educationale care ofera cursuri de alfabetizare. Acestea sunt concepute special pentru a ajuta persoanele care au dificultati in citirea, scrierea si intelegerea unui text.

Exerseaza in mod constant. Orice abilitate necesita multa munca si practica continua. Fa tot posibilul pentru a aloca timp in fiecare zi exercitiilor de imbunatatire a abilitatilor de scriere si citire! Poti incepe cu texte mai simple, iar, pe masura ce evoluezi si capeti mai multa incredere in propriile forte, poti trece la texte mai complexe.

Specialistii spun ca este important sa aprofundezi lectura cu fiecare ocazie si, de asemenea, poate fi de ajutor neologizarea limbajului curent. Poti achizitiona carti care te sa ajute sa iti dezvolti abilitatile de citire, intelegere si scriere de AICI.

Fii rabdator cu tine insuti. Combaterea analfabetismului functional necesita efort si poate dura mult timp. Este important sa fii rabdator cu tine insuti si sa iti amintesti ca fiecare pas mic conteaza. Nu te descuraja din cauza eventualelor obstacole si continua sa perseverezi in procesul tau de dezvoltare.

Aminteste-ti ca analfabetii functional isi pot depasi conditia! Prin munca si perseverenta, vei reusi sa scapi de aceste probleme si sa evoluezi intr-un mod armonios.

 

 

 

 

Importanta cititului atat pentru copii, cat si pentru adulti

Fiecare carte citita este o viata in plus traita – atat de simplu ar putea fi motivata importanta cititului! Atat pentru copii, cat si pentru adulti lectura are un impact imens asupra dezvoltarii cognitive, psihice si emotionale.

Inca de la nastere, copilului ii poate fi educata dragostea fata de lectura si alimentata curiozitatea si dorinta de cunoastere si descoperire a lumii inconjuratoare. In primii ani de viata, importanta cititului se concretizeaza in dezvoltarea vocabularului, deprinderea diverselor tipuri de abilitati atat cognitive, cat si motrice. Simpla rasfoire a unei carti il poate ajuta pe copil sa-si dezvolte motricitatea fina, spre exemplu.

 

Importanta cititului la copii

In primul rand, cititul il familiarizeaza pe copil cu sunetele si cuvintele, favorizand dezvoltarea cognitiva si puterea de imaginatie. Iata alte cateva beneficii ale lecturii asupra copilului:

 

·      cunoaste sunete, cuvinte si numeroase limbi si obiceiuri din diferite tari;

·      isi dezvolta pasiunea pentru literatura si invata sa pretuiasca povestile si cartile;

·      isi dezvolta o imaginatie bogata;

·      invata sa faca diferenta intre real si imaginar;

·      intelege schimbarile si evenimentele noi sau, aparent, inspaimantatoare;

·      descopera si intelege ce sunt emotiile si cum le poate gestiona;

·      descopera lumea din jurul lui;

·      isi dezvolta creativitatea;

·      isi dezvolta abilitati sociale si de comunicare;

·      isi imbogateste vocabularul;

·      isi extinde aria de interese.

 

Importanta cititului are o atat mai mare relevanta cu cat aceste carti pentru copii sunt scrise adaptat fiecarei etape de dezvoltare prin care trec cei mici, oferindu-le exemple concrete de gestionare a diverselor provocari cu care se confrunta in evolutia lor (renuntarea la scutec, inceperea gradinitei / scolii, despartirea de parinti etc.).

Importanta cititului la adulti

Lectura ramane o constanta in viata omului de la inceputul si pana la sfarsitul vietii acestuia. Cartile iti sunt cel mai bun prieten, fiindu-ti alaturi atunci cand ai nevoie de raspunsuri la dilemele vietii, cand tanjesti dupa un moment de liniste si relaxare sau cand iti doresti sa calatoresti si nu poti. Cartile sunt cele care iti ofera ”fereastra in timp” de care ai nevoie pentru a evada din cotidian si a fugi mental acolo unde sufletul si-ar dori.

Importanta cititului isi face resimtite efectele atat la nivel cognitiv, cat si emotional, cartile fiind cele care te ajuta sa descoperi incontinuu lumea si sa evoluezi odata cu ea. Iata cateva dintre beneficiile pe care lectura le are asupra adultului:

 

·       te stimuleaza mental – studiile arata ca cititul mentine creierul activ si incetineste progresia dementei sau a bolii Alzheimer. Ca orice alt muschi din corp, creierul are nevoie de antrenament pentru a se mentine in forma si sanatos;

·       reduce stresul – cartile de beletristica reduc stresul si te ajuta sa te deconectezi de la problemele zilnice. Un roman bine scris iti poate atenua tensiunile mentale, transportandu-te intr-o alta lume. Fie ca alegi un roman de dragoste, unul SF, politist sau orice alt tip preferi, povestea te va captiva si, pentru cateva momente, vei uita de propriile probleme. Mai mult decat atat, in povestile personajelor preferate poti ajunge sa identifici rezolvarile propriilor dificultati;

·    dezvolta cultura generala – daca esti pasionat de carti de istorie, geografie, arta etc., fiecare sesiune de lectura te va ajuta sa descoperi lucruri noi despre lume si, astfel, vei ajunge sa-ti imbogatesti cultura generala;

·     imbogateste vocabularul – dezvoltarea limbajului este un proces continuu si niciodata nu vei sti suficient de multe cuvinte si expresii. Fiecare carte citita te va ajuta sa descoperi noi si noi termeni, moduri de exprimare si de frazare, care sa te ajute sa iti imbunatatesti retorica si expresivitatea;

·    dezvolta gandirea analitica – importanta cititului se face simtita si aici. Cititul ajuta la formarea gandirii critice si analitice. Persoanele care iubesc sa citeasca carti din diverse domenii isi dezvolta o gandire de sine statatoare, vad mai clar imaginea generala, sunt mai greu de manipulat si de influentat in directii gresite. Acestea iau mereu decizii in cunostinta de cauza;

·       dezvolta capacitatea de concentrare – cititul cartilor te mentine atent si concentrat pe o singura activitate, astfel incat sa reusesti sa absorbi detaliile de finete, iar acest lucru duce la dezvoltarea puterii de a te mentine focusat o perioada indelungata;

·       creste sansele de a deveni scriitor – dezvoltarea limbajului, expresivitatii, retoricii si creativitatii va conduce in mod natural la dezvoltarea abilitatii de a scrie si imagina propriile povesti, asa ca un cititor bun are mari sanse sa devina un scriitor apreciat.

Cuvintele sunt prea putine pentru a descrie cu adevarat importanta cititului, asa ca incearca si convinge-te de ce cartile iti pot fi cu adevarat cel mai bun si devotat companion. Consulta oferta noastra completa de carti, comanda titlurile care te intriga si descopera motivul pentru care te-au atras.

10 cărți pe care sa nu trebuie le ratezi la BOOKFEST

Festivalurile de carte sunt un paradis pentru bibliofili, oferindu-ne ocazia perfectă de a explora noi cărți fascinante. Dacă ești un cititor pasionat, în căutare de titluri provocatoare, atunci nu trebuie să ratezi această selecție. 

De la înțelepciune antică la dezvoltare personală și povești captivante, promitem să te purtăm într-o călătorie literară remarcabilă.

Iată 10 titluri Librex pe care să nu le ratezi la Bookfest:

 

1. Cartea lui Enoh 

Pentru cei care doresc să deslușească înțelesurile profunde asociate cu figura enigmatică a lui Enoh, Cartea lui Enoh este o lectură obligatorie, oferind o perspectivă spirituală și cunoaștere ezoterică de neegalat. Această lucrare dezvăluie misterele ascunse ale universului și aduce lumină asupra unor subiecte ce au captivat imaginația oamenilor de-a lungul timpului. Este un text ce te provoacă să explorezi adâncimea cunoașterii umane și să contempli aspectele înțelepciunii și adevărului divin.

2. Jocul vieții și cum să îl joci, Florence Scovel Shinn 

Într-o lume în care arta manifestării cucerește inimile și mințile a milioane de oameni, capodopera atemporală a lui Florence Scovel Shinn, Jocul vieții și cum să-l joci, este o lumină călăuzitoare.

Această carte remarcabilă a transformat viețile a nenumărate persoane, dându-le posibilitatea de a-și debloca întregul potențial și de a-și manifesta cele mai profunde dorințe.

Pregătește-te să pornești într-o călătorie de auto-descoperire, în care regulile jocului sunt rescrise, iar puterea de a-ți crea realitatea îți stă la îndemână.

3. Cartea înțelepciunii lui Solomon 

Atribuită regelui Solomon, cartea este o adevărată bijuterie a înțelepciunii, deschizându-ne perspective profunde asupra vieții, moralității și esenței umane. Această scriere captivantă ne împărtășește sfaturi atemporale despre dreptate, virtute și căutarea înțelepciunii, subliniind importanța acestor principii într-o lume în continuă schimbare. Prin explorarea învățăturilor filosofice și etice ale acestei cărți, vom fi însoțiți într-o călătorie fascinantă în adâncurile cunoașterii și introspecției.

4. Masoneria și înțelesul ei tainic, W.L. Wilmshurst 

Masoneria și înțelesul ei tainic este o explorare profundă a simbolismului și învățăturilor care stau la baza tradiției masonice. Scrisă cu claritate de W.L. Wilmshurst, această carte aprofundează semnificațiile ascunse și spirituale a ritualurilor, simbolurilor și practicilor masonice. Ea oferă informații valoroase despre principiile filosofice și morale care stau la baza francmasoneriei, luminând călătoria transformatoare de autodescoperire și dezvoltare personală în cadrul masonic.

Cartea este o lectură esențială pentru cei care caută o înțelegere mai profundă a acestei fraternități străvechi și enigmatice.

5. Gândește și vei fi bogat, Napoleon Hill 

Considerat unul dintre oamenii care au pus bazele dezvoltării personale, Napoleon Hill oferă în cartea sa, Gândește și vei fi bogat, informații valoroase despre mentalitatea și strategiile necesare pentru a avea succes. Principiile atemporale te vor inspira și motiva să deblochezi întregul potențial și să-ți atingi obiectivele în viață.

6. Meditații, Marcus Aurelius 

Scrisă de împăratul roman Marcus Aurelius, Meditații este o colecție de reflecții personale despre viață, virtute și autoperfecționare. Această capodoperă filosofică oferă înțelepciune profundă și sfaturi practice care rămân relevante până în zilele noastre, încurajându-i pe cititori să contemple locul lor în lume și să se străduiască să atingă armonia interioară.

7. Ultima iubire a lui Arsène Lupin, Maurice Leblanc 

Ultima iubire a lui Arsène Lupin îi poartă pe cititori într-o aventură palpitantă alături de legendarul gentleman hoț, Arsène Lupin. Scris de Maurice Leblanc, acest roman captivant explorează ultimele escapade ale lui Lupin, în timp ce acesta navighează într-o rețea de intrigi, secrete și o poveste de dragoste. Cu răsturnările sale inteligente de situație și protagonistul său fermecător, această carte este un deliciu pentru fanii misterului și suspansului.

8. Respiratia dragostei, Brittainy C. Cherry 

Cea mai bine vândută autoare pe Amazon la categoria Emotional Novels, Brittainy C. Cherry ne oferă o poveste sfâșietoare despre dragoste, pierdere și vindecare. Povestea îi urmărește pe Elizabeth și pe Tristan, două suflete frânte cu un trecut tragic, în timp ce își găsesc alinarea unul în compania celuilalt. Cu o narațiune încărcată de emoție și cu personaje frumos conturate, acest roman de dragoste contemporan îi va lăsa pe cititori fără suflare și profund emoționați.

9. Primul minut, Chris Fenning 

Chris Fenning, trainer de companii din Fortune 50 și FTSE 100, a strâns toată experiența sa în cartea Primul Minut, cel mai cuprinzător și clar ghid, ce te îndrumă pas cu pas spre o comunicare clară și concisă în conversațiile de zi cu zi de la locul de muncă.

În paginile acestei cărți vei descoperi cum să ai conversații și întâlniri de lucru mai eficiente și mai productive, cum să te concentrezi asupra subiectului principal și să eviți divagările. Vei căpăta abilitatea de a ghida interlocutorul către soluția dorită și vei învăța tehnici aplicabile în aproape orice discuție, e-mail, prezentare sau interviu, obținând rezultate excelente.

10. Omul devine ceea ce gândește, James Allen 

Considerată o capodoperă atemporală a literaturii de dezvoltare personală, Omul devine ceea ce gândește explorează legătura profundă dintre gândurile noastre, caracterul și destinul nostru. Cartea lui James Allen subliniază importanța cultivării modelelor de gândire pozitivă și constructivă pentru a obține succesul personal și profesional. Prin reflecții introspective și idei practice, această lucrare influentă îi inspiră pe cititori să preia controlul asupra gândurilor lor și să-și transforme viața.

Fie că te afli într-o călătorie de auto-cunoaștere, îți dorești să-ți dezvolți anumite abilități, vrei să afli mai multe despre subiecte misterioase sau vrei să te relaxezi cu o carte de ficțiune, te așteptăm la Bookfest, la standul Librex, în perioada 24-28 mai, cu multe cărți și cadouri la fiecare achiziție! 

Citate din Ana Blandiana care-ti vor schimba perspectiva asupra vietii si a fericirii

Ati vazut vreodata ochii unui copil bolnav? Gravitatea, tristetea, nemarginita uimire in fata durerii care se citeste acolo? Asta este ceea ce am vrut intotdeauna sa exprim in poezie” – este citatul cu care Ana Blandiana prezinta cititorilor sai mesajul pe care si-a dorit sa-l redea prin intermediul operelor sale.

Ana Blandiana (Otilia-Valeria Rusan) este poeta, publicista si disident anticomunist. In timpul regimului comunist, aceasta a avut de suferit din cauza represiunii ideologice. Ea a avut curajul de a infrunta oficialitatile comuniste, facand cunoscuta la Radio Europa Libera opinia publica internationala referitoare la adevarata situatie din Romania acelor vremuri.

Dupa caderea regimului comunist, Ana Blandiana s-a implicat in lupta pentru libertate si drepturile omului, numarandu-se printre fondatorii primelor organizatii ale societatii civile.

 

10 citate din Ana Blandiana care iti vor oferi o alta perspectiva asupra vietii

 

·       Este curios cum lucrurilor grave le place sa se deghizeze in haine frivole pentru a nu fi luate in seama.

·       Cum am devenit poet? As fi tentata sa raspund: nascandu-ma.

·       Ar trebui sa ne nastem batrani,

Sa venim intelepti,

Sa fim in stare de-a hotari soarta noastra in lume,

Sa stim din rascrucea primara ce drumuri pornesc

Si iresponsabil sa fie doar dorul de-a merge.

Apoi sa ne facem mai tineri, mai tineri, mergand,

Maturi si puternici s-ajungem la poarta creatiei,

Sa trecem de ea si-n iubire intrand adolescenti,

Sa fim copii la nasterea fiilor nostri.

Oricum ei ar fi atunci mai batrani decat noi,

Ne-ar invata sa vorbim, ne-ar legana sa dormim,

Noi am disparea tot mai mult, devenind tot mai mici,

Cat bobul de strugure, cat bobul de mazare, cat bobul de grau…

·       Intre pasiune si suferinta asemanarea este atat de mare incat, de-a lungul timpului, oamenii au ajuns sa le confunde si sa le boteze cu acelasi cuvant: patima, a patimi. O ironie filologica.

·       Ii plang pe prosti si prostii ma inving.

·   Toti avem talent, dar talentul nu este decat un mijloc de tractiune cu care unii transporta diamant, altii carbune, si atat de multi materiale sintetice.

·       Suntem nefericiti nu pentru ca ne lipseste fericirea, ci pentru ca absenta ei nu atarna de noi.

·       Sunt fericita cand reusesc sa fiu singura si sufar caineste cand sunt lasata singura.

·       Traitul si cititul nu se afla pe trepte diferite ale intensitatii, ci numai in stari de agregare diferite.

·     Pentru a tinde spre fericire trebuie sa credem ca fericirea este posibila, pentru a ne apropia de adevar trebuie sa credem ca adevarul poate fi spus.

 

Carti semnate de Ana Blandiana care sa-ti satisfaca pofta de lectura si dorinta de cunoastere

Daca nu ai citit inca nicio lucrare semnata de renumita poeta, iata cateva sugestii de titluri pe care le poti regasi in oferta noastra:

 

·       Sora lume –  autoarea descrie aceasta carte drept o continuare a volumului ”Falsul tratat de manipulare”, un ”itinerariu ce leaga intre ele punctele de sprijin ale intelesului si nefericirii lumii” prin care aceasta a trecut.

·    Povestiri fantastice – este un volum care reuneste 17 nuvele, din mai multe aparitii editoriale. Acestea se remarca printr-o varietate de exprimari ale fantasticului, diversitate generatoare de ”clipe de mare puritate a emotiei si fara putinta de uitare”. Este un volum ce te va purta in lumi fantastice, care te vor emotiona si care-ti vor aminti de Proust; o incercare feminina de fixare a fantasticului in cotidian;

·      Variatiuni pe o tema data – este o carte sublima intre lumea de aici si cea de dincolo. Este un volum scris ca un dialog cu Romulus Rusan, sotul autoarei, plecat din aceasta lume de curand. Este un volum plin de lumina si de profunzimea unui sentiment care depaseste limitele lumii naturale, constituind inca o dovada a faptului ca dragostea trece dincolo de moartea fizica. Poeta descrie acest volum drept ”un poem de dragoste despre nedespartirea prin moarte. Cea mai metafizica dintre cartile mele”;

·     Cartea cu delfini – este un volum in care Ana Blandiana ofera cateva ”imagini”, intr-un interviu extins, despre viata si opera sa literara.

 

·     Povesti de dragoste la prima vedere – este un volum care iti propune cinci povesti de dragoste la prima vedere. Cand Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ana Blandiana, Nicolae Manolescu si Ioana Parvulescu sunt autorii povestilor, nu este exclus sa te indragostesti fulgerator de aceasta carte.

 

Navigheaza oferta completa de carti din gama librex.ro si asigura-ti ”minutul” de lectura atat de necesar pentru hrana si sanatatea creierului.

Top 5 cele mai bune carti romanesti care iti schimba viziunea asupra vietii

Literatura este locul in care fiecare dintre noi putem regasi parti din noi, in care putem trai mai multe vieti si, totodata, locul in care reusim sa ne adunam si sa ne limpezim viziunea asupra vietii.

Am realizat un top 5 cele mai bune carti romanesti care trebuie sa faca parte din biblioteca ta, ce poarta semnatura unora dintre cei mai apreciati scriitori autohtoni. Fiecare dintre cele cinci volume recomandate te va purta in lumi diferite si iti va completa filosofia de viata si viziunea asupra lumii in care traim.

Theodoros, de Mircea Cartarescu

Cel mai recent roman al lui Cartarescu este o carte care te va intriga, care va starni in tine emotii de neinteles si care te va prinde in universul lui ca intr-o panza de paianjen, astfel incat nu-ti vei gasi linistea pana cand nu-l vei termina. Este uluitor modul in care autorul reuseste sa intersecteze domnia lui Solomon cu girafa nubiana Zarafa oferita de Muhammad Ali conducatorilor europeni in 1827 sau cu inventia stiloului de catre Petrache Poenaru sau cu Mitul Zburatorului.

Theodoros, care incepe ca Tudor, continua ca Theodoros si se desavarseste sau distruge ca Thewodro, este personajul care creeaza un roman-basm al devenirii. Personajul principal, Theodoros, ne face sa ne intrebam cat putem empatiza cu drama unui om malefic caruia i se distrug toate sperantele. Theodoros ne vorbeste despre Judecata Lumii, despre iertare, sacrificiu, despre luptele sau atrocitatile vietii.

Universuri imaginate, renuntari, lumi care colcaie de urechelnite, paianjeni, minciuni, despotisme, degradari, disperari, pieiri ale visului de liubov, palate de sticla facute tandari, porti deschise spre lumi nesperate.

Este de-a dreptul miraculos sa poti scrie asa ceva. Theodoros este o experienta literara care iti va schimba intr-un mod profund perceptia asupra realitatii si asupra puterii de imaginatie a omului. Cea mai recenta lucrare semnata de Mircea Cartarescu nu este inclusa doar pe lista noastra a celor mai bune carti romanesti, ci are mari sanse sa fie castigatoarea Premiului Nobel din acest an.

Confesiunile unui cafegiu, de Gheorghe Florescu

Este un volum care surprinde fidel modul de viata in Epoca de Aur a Romaniei. Lectura – desi voluminoasa – este usor de parcurs, iar finalul este absolut savuros.

Civilizatii si tipare istorice, de Neagu Djuvara

Este o carte care te va surprinde cu interpretari frapante. Este un volum care iti va oferi o lectie interesanta de istorie. Scrisa in 1975, in limba franceza, aceasta carte prezinta succint 11 civilizatii si indica multiple asemanari intre acestea privind durata, fazele de evolutie, manifestarile artistice etc. Volumul reprezinta un punct major de referinta in cunoasterea trecutului istoric, dar si pentru aprecierea reala a prezentului, ceea ce o face sa-si merite incontestabil locul in top 5 cele mai bune carti romanesti.

Razne, de Emil Cioran

Intreg amarul fiintarii se evapora la ideea ca oricand e in putinta noastra sa-l curmam, ca ascundem in noi insine imensa libertate a absentei noastre si ca ne putem rascumpara caderea in dureri sterpe sau in banalitate prin genialitatea negativa a sinuciderii.“ - Cioran.

Volumul acesta reprezinta o carte despre definirea neantului care traieste si moare odata cu omul. Este o carte care te va solicita emotional si care te va determina sa-ti privesti in ochi si cele mai adanci suferinte. O astfel de carte provocatoare din punct de vedere emotional iti va oferi ragazul de a gasi energia pentru a depasi momentele de suferinta si de a iesi invingator din lupta cu aceasta.

Sora lume, de Ana Blandiana

Autoarea descrie aceasta carte drept o continuare a volumului ”Falsul tratat de manipulare”, un ”itinerariu ce leaga intre ele punctele de sprijin ale intelesului si nefericirii lumii” prin care aceasta a trecut. Compasiunea – acesta este sentimentul resimtit pe care lumea prin care a trecut i l-a starnit scriitoarei. Volumul Anei Blandiana te va face sa reflectezi asupra bucuriei de a calatori si de a cunoaste lumea intreaga.

Cu toate ca nu o spune in mod direct, aceasta lasa impresia, printre randuri, ca tocmai eforturile depuse si dificultatile financiare suferite i-au intensificat bucuria calatoriilor si descoperirea lumii. Odata citita aceasta carte, vei intelege si vei aprecia la adevarata valoare importanta posibilitatii de a calatori liber in lumea intreaga.

Consulta oferta completa de carti si nu sta pe ganduri. Comanda cele mai bune carti romanesti si ofera-ti prilejul de a-ti imbogati cultura generala si de a te extrage din cotidian pentru a putea avea o imagine de ansamblu mult mai clara asupra vietii si realitatii inconjuratoare.

Top 5 carti ecranizate la care vei reveni dupa ce vei vedea filmul

De ce sa citesc cartea, daca pot vedea filmul?” - este o intrebare frecvent intalnita, insa cei care iubesc cu adevarat cititul cunosc diferentele majore dintre experienta unei carti bune si vizionarea unei ecranizari.

Motivele pentru a citi o carte dupa ce i-ai vazut ecranizarea pot fi similare cu cele pentru care ai viziona un film dupa ce ai citit cartea. Unul dintre acestea este prelungirea savurarii universului personajelor preferate. In plus, cartile iti ofera o experienta mult mai autentica comparativ cu un film. Pe de alta parte, multe dintre filmele ecranizate dupa un best-seller au ajuns sa fie aspru criticate deoarece nu au reusit sa se ridice la nivelul asteptarilor cititorilor.

In concluzie, cartea este singura care iti poate oferi imaginea reala asupra mesajului si povestii construite de autor: scriitorul romanului. Filmele, in general, sunt interpretari ale romanelor pe care le pun in scena alte persoane si, indiferent cat de fidel ar urmari povestea cartii, nu reusesc sa surprinda 100% atmosfera si emotia pe care o vei trai in calitate de cititor.

Top 5 carti ecranizate

Iata o selectie de 5 titluri de romane ale caror ecranizari au fost primite cu sufletul la gura de intreg mapamondul. Dupa ce vei vizualiza filmul, vei reveni neindoielnic la lectura, caci nu vei sti ce ti-a placut mai mult, cartea sau filmul:

 

·       Cincizeci de umbre ale lui Greyvolumele semnate de E. L. James iti vor oferi una dintre cele mai intense lecturi erotice pe care le-ai parcurs vreodata. Acest roman erotic a devenit best-seller mondial absolut, fiind cartea despre care vorbeste toata lumea. Seria contine patru volume care urmeaza a fi traduse in peste 30 de limbi. Drepturile de ecranizare ale romanelor au fost castigate de Universal Pictures;

·      Bridgerton – este o alta serie de carti ecranizate care iti va pune la lucru imaginatia si iti va starni tot felul de emotii si sentimente. Seria Bridgerton este formata din 8 volume semnate de Julia Quinn, care reuseste sa creioneze cu suspans si pasiune povestea celor 8 frati din familia Bridgerton. Autoarea este considerata o adevarata maestra a romanelor de dragoste, deoarece a reusit sa creeze o familie atat de atragatoare si de fermecatoare, o comunitate atat de vibranta si de captivanta, incat te face sa tanjesti sa ii cunosti mai bine pe fiecare in parte. Astfel ca, daca ai descoperit serialul Bridgerton si ai urmarit cu sufletul la gura ambele sezoane, atunci nu astepta vizualizarea urmatoarei carti ecranizate, ci descopera singur continuarea cu ajutorul cartilor;

·       Hotul de carti – este o experienta de neuitat, indiferent de ordinea in care le vei urmari: filmul si apoi cartea sau cartea si apoi filmul. Romanul a fost ecranizat in 2013, cu actorii Geoffrey Rush si Emily Watson in rolurile principale. Volumul semnat de Markus Zusak este una dintre acele carti ecranizate care te va inspira si iti va schimba optica asupra vietii;

·     Marele Gatsby – volumul semnat de F. Scott Fitzgerald ocupa, astazi, locul al doilea, dupa Ulise de James Joyce, pe lista celor mai bune romane ale secolului XX, alcatuita de New York Times. Acesta s-a bucurat de sase ecranizari, fiecare dintre ele fiind spectaculoase si asteptate cu nerabdare de cinefili;

·      Mananca, roaga-te, iubeste – este un volum care iti va schimba modul de raportare la viata si te va ajuta sa descoperi puterea vindecatoare a iubirii de sine. Ecranizarea volumului semnat de Elizabeth Gilbert o are ca personaj principal pe Julia Roberts. Filmul surprinde doar o parte din atmosfera transformatoare a cunoasterii de sine, care te va prinde inca de la primele pagini ale acestei carti ecranizate. (Poti comanda de AICI cartea care iti va schimba viata).

Acolo unde canta racii, de Delia Owens, nu poate lipsi de pe lista ta de carti ecranizate, de asemenea. Descopera oferta variata de carti de pe site-ul nostru si completeaza-ti colectia cu cele mai incitante romane, care sa te rupa din anostul cotidian si sa te poarte catre o lume in care totul este posibil. Ofera-ti bucuria unei lecturi care te va purta catre tine si te va ajuta sa cresti odata cu personajele cartilor alese. Drumul catre Paradis este pavat cu... cele mai bune carti!

Theodoros, considerata de critici cartea lui Mircea Cartarescu de Nobel

Perseverenta este cheia succesului” pare a fi motto-ul care ar descrie pe scurt cariera literara a unuia dintre cei mai apreciati scriitori romani contemporani, Mircea Cartarescu. Inca din 2011, acesta se afla pe lista scriitorilor romani nominalizati pentru premiul Nobel pentru literatura, insa in acest an pare a fi mai aproape ca niciodata de a-l obtine.

Va fi oare Theodoros volumul care ii va aduce lui Mircea Cartarescu Nobelul in acest an?” - este intrebarea tuturor celor care ii iubesc opera, dar si a celor care nu, insa care-i urmaresc cu aviditate cariera.

Romanul surprinde cu o povestire ludica, ”servita” cititorului intr-o scriitura perfecta, plina de intelepciune si incarcatura emotionala.

 

Theodoros – povestea romanului care se crede ca ii va aduce lui Mircea Cartarescu Nobelul

 

Theodoros”, cel mai recent roman semnat de Mircea Cartarescu, spune, la prima vedere, povestea unui tanar care si-a pierdut mama pe cand avea numai 4 ani si care a crescut alaturi de tatal sau, un om autoritar si exigent.

 

Pe toata perioada copilariei, tanarul a fost nevoit sa suporte abuzuri fizice si emotionale din partea tatalui. Nefericit fiind, Theodoros a incercat sa scape de sub tutela tatalui si sa isi gaseasca propria cale, asa ca ajunge sa se dedice artei si sa se descopere pe sine prin intermediul ei. Terapia prin arta il ajuta sa se impace cu trecutul si sa se elibereze de controlul tatalui sau, gasind astfel o modalitate de a-si exprima emotiile.

Din aceasta perspectiva, cea mai recenta carte semnata de Cartarescu este o explorare a durerii, a copilariei nefericite si a libertatii personale.

Pe de alta parte, romanul te va surprinde cu o calatorie mentala in vremuri de demult, caci eroul acestuia, Theodoros, pare sa fie un personaj real construit pe baza scrierilor lui Ion Ghica, un tanar servitor de la curtea Ghiculestilor.

Cand Ion Ghica a mers la Londra, ca diplomat al nostru acolo, a facut cercetari in arhive, la British Museum. Si a gasit scrisori ale unui imparat al Abisiniei, adica al Etiopiei, catre regina Victoria. Scrisori care i-au atras atentia, pentru ca, i s-a parut lui, formulele de introducere si de incheiere, ar fi fost tipic romanesti. Adica: „Majestate, Regina, aflati despre mine ca sunt sanatos, ceea ce va doresc si Domniei Voastre”. Si se terminau: „Fie ca ingerii din ceruri sa va tina in paza lor etc”. Si atunci el s-a gandit daca nu cumva acest tanar, care a disparut la 19 ani, prin cine stie ce intorsaturi ale sortii, a devenit insusi imparatul abisinian. Care fireste ca a existat in realitate, a fost o mare personalitate istorica, Tewodros al II-lea, care a luptat impotriva englezilor, care s-a sinucis dupa batalia de la Magdala cu un pistol pe care i l-a daruit regina Victoria”, a povestit Mircea Cărtărescu in cadrul unui interviu recent.

Mircea Cartarescu insusi apreciaza ca Theodoros va fi una dintre scrierile sale cele mai populare, accesibile unui public mult mai larg, comparativ cu precedentele volume:

Aici eu am incercat sa-mi ies din propria mea umbra, sa-mi ies din propria mea piele, am incercat sa fac un roman obiectivat. Celelalte romane ale mele, cum spunea Nicolae Manolescu cu o expresie, musteau de subiectivitate. Erau romane foarte subiective, aproape poeme - si „Orbitor”, si „Solenoid”, niste romane uriase si din punctul de vedere al numarului de pagini. Erau romane ale eului, ale vietii mele interioare. Acest roman, „Theodoros”, nu paraseste cu totul ideea de viata a mea, ca pana la urma, „Madame Bovary, c'est moi”, si Theodoros, cu binele si cu raul din el, e intr-un fel o proiectare a mea. Dar povestea lui nu este si povestea mea. Povestea lui este una obiectiva, este povestea unui om, care traieste in cateva lumi foarte speciale si foarte diferite (...) Eu sunt primul meu cititor si pot sa spun ca sunt lucruri care mi-au iesit in aceasta carte, sunt foarte fericit ca am scris-o si cred ca va avea un public mult mai mare si la noi, si peste tot in lume decat cartile precedente. In „Theodoros” exista o samanta de roman de larga circulatie, nu pentru iubitorii de literatura inalta, ci pentru toata lumea”.

Comanda chiar acum Theodoros, volumul care i-ar putea aduce lui Mircea Cartarescu Nobelul, dupa mai bine de 10 ani de nominalizari. Numara-te printre cei care vor citi cartea si descopera personajele pline de farmec si misticism, intr-un context istoric inedit.

5 biografii care iti vor schimba modul de a te raporta la lume si la succes

Cele mai importante lectii de viata le invatam tot de la oameni, motiv pentru care unele dintre arhicunoscutele figuri ale lumii au ales sa-si imparta povestea succesului cu noi, multimea.

Am ales pentru tine 5 biografii ale unora dintre cele mai importante nume, din diverse arii de activitate. Astfel, vei putea sa-ti faci o imagine despre modul de viata de la curtea Angliei, despre realitatea istorica vazuta prin ochii Reginei Maria a Romaniei, sa cunosti viata uneia dintre cele mai apreciate personalitati hollywoodiene, pentru a ”vizita” apoi teatrul de razboi din Ucraina.

5 biografii care iti vor schimba modul de a te raporta la lume si la succes

 

·       Rezerva, de Printul Harryaceasta este mai mult decat povestea controversata a printului care a renuntat la titlu pentru a-si trai iubirea alaturi de o actrita americana. Lasa prejudecatile in urma si vei citi una dintre cele mai dureroase biografii celebre. Patrunde in intimitatea Familiei Regale a Marii Britanii si vei intalni un suflet chinuit de durere, care doreste sa fie vazut si auzit, asa cum nu a fost pana acum. Volumul este de o onestitate necrutatoare, plina de dezvaluri, revelatii si lectii de viata cu greu invatate despre eterna putere a iubirii. Iubire, dezamagire, suferinta si… iar iubire – sunt emotiile pe care le vei trai pe parcursul lecturii autobiografiei Printului Harry;

 

·    Regina Maria. Povestea vietii mele – poate una dintre cele mai puternice biografii celebre, care te va impresiona nu doar prin forta si dedicarea personajului, ci si prin scriitura impresionanta. Puterea cu care a luptat pentru Romania si dragostea pe care a avut-o pentru tara au fost cele care au ghidat-o pe Regina Maria in toate luptele vietii sale. In cele patru volume ale biografiei Reginei Maria, vei avea ocazia de a face cunostinta cu cele mai intime ganduri si trairi ale acesteia, incepand din copilarie, continuand cu episodul perioadei din Malta, unde tatal sau era detasat, apoi viata la Coburg, impresiile despre Carmen Sylva, nunta, casnicia si imaginea capitalei Romaniei si a unei societati straine pe care o descopera;

 

·   Povestea mea. Adaptata pentru tinerii cititori, de Michelle Obama – este una dintre acele biografii celebre care nu are cum sa-ti lipseasca din biblioteca, din minte si din suflet. Aceasta carte te va ajuta sa intelegi ca, atunci cand stii sa-ti stabilesti obiective si lupti pentru ele, nimic nu este imposibil. Fosta Prima Doamna a Statelor Unite vorbeste despre lupta purtata cu ea insasi pentru a reusi sa echilibreze rolurile de femeie de cariera, sotie si mama a doua fiice. Totodata, vei descoperi detalii despre trecerea sotiei lui Barack Obama la viata politica si despre reprecusiunile acestei decizii. Volumul este un exemplu ca nimic nu este imposibil atat timp cat exista dorinta, dublata de munca si dedicare;

 

·       Volodimir Zelenski. In mintea unui erou, de Régis Genté si Stéphane Siohan – daca esti in cautarea unei biografii celebre traita la cald, cu efecte vizibile si in prezent, atunci povestea presedintelui Ucrainei este cartea pe care o cautai. Acest volum imbina precizia de bisturiu a documentarii jurnalistice cu suspansul si versatilitatea unei povesti bine spuse. Scrisa din multiple perspective, povestea te invita sa iti definesti singur personajul principal, punand lupa pe el si fiind martorul unei anchete realizate la rece, direct din miezul evenimentelor in fierbere;

 

·    Apropo de nimic, de Woody Allen – este una dintre acele biografii celebre mult asteptate, extrem de interesanta, devenita bestseller New York Times, USA Today, Los Angeles Times si Publisher’s Weekly. Acest volum autobiografic te va surprinde cu sinceritatea si umorul caracteristice celebrului regizor, comediant, scriitor si actor. In aceasta carte biografica, Woddy Allen te invita sa il cunosti dincolo de cariera sa, oferindu-ti o perspectiva completa si personala asupra vietii sale tumultuoase. Astfel, te vei bucura de o lectura fantastica, extrem de amuzanta, ce iti va oferi senzatia ca te afli in aceeasi camera cu el. La final, dupa ce ii vei parcurge povestea, iti va fi greu sa crezi ca omul acesta a fost capabil de ceva rau.

 

Completeaza-ti imaginea despre lume cu informatii oferite chiar de principalii actori ai actiunilor. Ofera-ti un refugiu mental si un moment de liniste, pentru a putea intelege si vedea viata, dincolo de realitatea ta. Literatura iti daruieste prilejul de a trai alaturi de aceste personaje marcante din istoria umanitatii si de a fi parte din povestea vietii lor, din umbra, pret de cateva zile. Consulta AICI oferta completa de carti care sa te ajute sa-ti schimbi modul de a trai si de a vedea viata!

Cele mai bune carti de dezvoltare personala. Descopera-ti slabiciunile si transforma-le in atuuri

Activitatea profesionala intensa, expunerea la o multime de stimuli si diversitatea activitatilor cotidiene ne-au facut sa acceleram viteza cu care ne desfasuram viata de zi cu zi. Din acest motiv, am ajuns sa ne ”rupem” de noi si de nevoile noastre emotionale, insa, in timp, ajungem sa constientizam efectele nocive. Aceasta constientizare ne poarta pasii catre nevoia de cunoastere de sine si, astfel, ajungem sa descoperim literatura psihologica.

Cu ajutorul celor mai bune carti de dezvoltare personala ai prilejul de a te cunoaste mai bine si de a-ti intelege diversele tipuri de reactii, dar si lipsa lor, in functie de contextele si circumstantele vietii. Asadar, iata un top 5 cu cele mai bune carti de dezvoltare personala pe care sa nu le ratezi in 2023:

  • Regasirea sensului, de Jamie Wheal – reprezinta o meditatie extrem de personala, foarte documentata si cu mare acoperire culturala asupra pierderii Sensului in epoca noastra si a cailor prin care sa-l redescoperim, de la respiratie la psihedelice. In acest volum, vei intalni raspunsuri la probleme comune, precum: cum inlocuiesti credinta oarba cu experienta directa, cum treci de la parte la intreg si cum vindeci izolarea prin conectare. Pe scurt, vei descoperi strategiile care sa te ajute sa iti revitalizezi corpul, sa iti stimulezi creativitatea, sa iti reactivezi relatiile si sa iti raspunzi la intrebarile: ”De ce sunt aici?” si ”Ce fac acum?”;         

                                                                                                                                                  

  • Puterea regretului, de Daniel Pink – aceasta este una dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala care iti va spune un adevar direct: toti avem regrete! Potrivit autorului, regretul reprezinta o componenta universala si sanatoasa a fiintei umane. Pink sustine ca intelegerea modului in care functioneaza regretul te poate ajuta sa iei decizii mai inteligente, sa obtii rezultate mai bune la munca si la scoala, astfel incat sa ajungi sa dai mai mult sens vietii tale;     

                                                                                     

  • Turistul interior, de Allan Percy - este un volum ce iti propune una dintre cele mai intense si revelatoare calatorii: in sufletul tau! O calatorie in interiorul tau nu iti solicita investitii financiare, ci atentie si deschidere. Allan Percy realizeaza o trecere in revista a unor tehnici precum autohipnoza, autosugestia sau calatorii samanice, vise lucide si mantre. Cu ajutorul uneia dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala vei avea oportunitatea de a descoperi hartile necesare pentru a initia aceasta calatorie catre tine, a carei destinatie sunt linistea si echilibrul interior;   

                                                                                                                                     

  • Omul devine ceea ce gandeste, de James Allen – este un volum ce isi propune sa-ti dezvaluie modul in care gandurile iti modeleaza realitatea. Allen intentioneaza sa te ajute sa descoperi strategiile de care ai nevoie pentru a-ti modela caracterul si a te adapta la circumstantele vietii, astfel incat sa reusesti sa iti creezi viata pe care ti-o doresti si sa te eliberezi de esecuri si frustrari;           

                                               

  • Termina ce ai inceput, Ayelet Fishbach – ti se intampla adesea sa incepi proiecte pe care, apoi, sa le abandonezi inainte de a te apropia macar de final? Atunci, volumul semnat de Fishbach este una dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala care iti va schimba viata si perspectivele asupra viitorului. Astfel, vei avea oportunitatea de a descoperi strategiile care sa te ajute sa te automotivezi si sa mergi mai departe atunci cand intalnesti blocaje si distrageri. Psiholog si cercetator in stiinta comportamentala, Ayelet Fishbach te va ajuta sa iti identifici obiectivele corecte, sa ataci ”problema intermediara”, sa infrunti tentatiile, sa folosesti ajutorul celor din jur, plus o multime de alte strategii de coping.   

                                     

In oferta librariei noastre online, ai oportunitatea de a descoperi cele mai bune carti de dezvoltare personala, care sa te poarte catre cele mai intime si profunde revelatii. Cu ajutorul acestor carti de specialitate, scrise pe intelesul tuturor, vei avea prilejul de a te cunoaste mai bine si de a-ti dezvolta strategiile de coping necesare unei vieti armonioase, atat din punct de vedere personal, cat si profesional.

Astfel, vei constata cat de importanta este linistea interioara oferita de micile detalii care permit eliberarea tensiunii si a furiei. Fie ca iti doresti un volum care sa te ajute sa iti dezvolti abilitatile de comunicare cu cei din jur, fie unul care sa iti ofere o noua perspectiva asupra evolutiei profesionale, cu siguranta vei gasi volumul dorit in oferta Librex. Asadar, nu ezita sa consulti intreaga noastra oferta de carti de dezvoltare personala!

10 cărți perfecte pentru cadoul de Crăciun

 

Respirația dragostei, Brittainy C. Cherry

Perfectă pentru romantica incurabilă care trăiește fiecare poveste de dragoste ca pe una proprie.

Respirația dragostei este o carte care îți va lăsa cu siguranță o amprentă puternică în suflet. Plină de emoții intense, pe alocuri foarte, dar și amuzantă și plină de speranță, este o lectură ideală pentru serile de iarnă.

Tristan și Elizabeth sunt doi oameni care au încercat din răsputeri să găsească o cale de a trăi - de a respira din nou, după evenimentele tragice petrecute în viețile lor. Sunt atrași unul de celălalt în mod inexplicabil și niciunul dintre ei nu a fost inițial conștient de adevărata legătură care i-a adus întâmplător împreună în primul rând.

 

Meditații, Marcus Aurelius

Perfectă pentru prietenul care încearcă în permanență să își îmbunătățească viața și aspiră la o evoluție pe plan intelectual și spiritual.

Meditații este o capodoperă de filosofie atemporală care îți va schimba, cu siguranță, viața.

Este una dintre cele mai faimoase și mai influente cărți din lume, scrisă de împăratul roman Marcus Aurelius, în jurul vârstei de 40 de ani. Cartea este, practic, un jurnal privat de autoperfecționare al unuia dintre cei mai influenți oameni din lume și este plină de îndemnuri de a fi mai înțelept, mai blând, mai concentrat, mai puțin mânios.

Autorul inspiră și instruiește prin calmul său și prin faptul că recunoaște fără să clipească dificultățile elementare ale vieții umane, punând accentul pe căutarea păcii interioare și a certitudinii etice într-o lume aparent haotică.

 

Povestea vieții mele în Casetă de colecție

Perfectă pentru cei pasionați de regalitate, îndeosebi de Regina Maria și tot ce a reprezentat ea pentru România

Cele patru volume, scrise de Regina Maria însăși, într-o traducere de excepție, cuprind viața sa din copilărie și până la momentul 1914. Cărțile ne poartă în toate reședințele în care Missy a locuit, de la Coburg la Malta, Cotroceni și Peleș, portretizând într-un mod fascinant curțile regale ale Europei, din Anglia și până în Rusia și oferind detalii de o impresionantă acuratețe, atât a locurilor pe care le-a vizitat, cât și a persoanelor pe care le-a cunoscut.

Personalitatea sa unică și fascinantă ne însoțește pe tot parcursul volumelor în care își povestește cele mai intime gânduri și trăiri și ne face să ne reamintim de ce este numită și astăzi ”Cea mai iubită Regină a României”.

 

Micul Prinț

Perfectă pentru copiii de toate vârstele, ideală pentru a fi citită și recitită încă de la vârsta de 5 ani.

Micul prinţ este un fenomen mondial editorial, o poveste împărtășită de la o generație la alta de aproape 80 de ani.

Este cea mai iubită dintre scrierile lui Antoine de Saint-Exupéry şi una dintre cele mai traduse cărţi din toate timpurile. Din 1943 şi până acum, povestea micului prinţ s-a bucurat de un imens succes: i s-au dedicat muzee şi expoziţii, a fost ecranizată şi dramatizată, iar copiii de pretutindeni o citesc şi o recitesc de fiecare dată cu aceeaşi bucurie.

Cartea este o pledoarie pentru iubire, pace, prietenie, comunicare între lumea copiilor şi cea a adulţilor, relaţionare, încredere, o carte de interpretare a simbolurilor, a mesajelor, o carte despre frumuseţe şi ocrotirea ei, o carte despre valorile omenirii.

 

Pachet Jocul vieții și cum să-l joci

Perfectă pentru cei care sunt interesați să atragă prosperitatea și sănătatea în viața lor.

Florence Scovel Shinn este unul dintre cei mai populari profesori de predare a modalităților de succes. Cărțile ei, populare în toată lumea, au schimbat viețile a milioane de oameni. Cu un mesaj atemporal și cu abilitatea de a explica principiile succesului și modul în care acestea funcționează într-un stil plăcut și ușor de înțeles, scrierile ei sunt considerate și astăzi printre cele mai bune în cadrul literaturii despre prosperitate.

Luiza și magia prieteniei

Perfectă pentru copiii mici, în special pentru cei care iubesc pisicuțele.

Miau și Miorlau sunt două pisicuțe adorabile care îi învață pe cei mici cât de importantă este dragostea și comunicarea în viețile tuturor, fie că sunt oameni sau animăluțe.

„Prin intermediul acestei povești am încercat să explic pe înțelesul celor mici (în cazul meu: fetițele mele gemene, Patri și Sofi, care sunt simbolizate de cele două pisicuțe, Miau și Miorlau) importanța comunicării, identificarea sentimentelor, indiferent de natura lor: tristețe, îngrijorare, veselie sau iubire.

Și să știm să apreciem ceea ce avem deja, cu credința că în final TOTUL VA FI BINE!” – Claudia Frățilă

 

Omul devine ceea ce gândește

Perfectă pentru cei interesați de dezvoltarea personală și crearea unei vieți cu adevărat împlinite.

În Omul devine ceea ce gândește, un bestseller clasic, James Allen dezvăluie modul în care gândurile noastre ne modelează realitatea. De la caracter la circumstanțele de viață, de la sănătate la aspectul fizic, autorul ne ajută să deținem controlul asupra gândurilor noastre pentru a ne crea viața pe care ne-o dorim și pentru a ne elibera de eșecuri și frustrări.

Plină de sfaturi practice pentru persoanele care doresc să devină cea mai bună versiune a lor, cartea a inspirat milioane de oameni și continuă să arate adevărata cale spre o viață fericită și plină de succes.

 

Profetul

Perfectă pentru oricine își dorește să trăiască o viață fericită, în pace și liniște sufletească.

Profetul este cea mai îndrăgită carte de spiritualitate din lume - o colecție de eseuri poetice, filosofice, spirituale și, mai presus de toate, inspiraționale. Publicată în 1923, capodopera lui Gibran a fost tradusă în peste douăzeci de limbi și vândută în milioane de exemplare în întreaga lume.

 

Revelații despre sănătate din Rai și de pe Pământ

Perfectă pentru cei care vor să-și crească vibrația și să pună în aplicare sfaturi pertinente pentru a-și îmbunătăți sănătatea

În 1999, Tommy Rosa, instalator născut în Bronx, a murit în urma unui accident  iar vinovatul a fugit de la fața locului. Întins pe marginea drumului, a simțit o strângere de inimă care l-a dus într-un tunel de lumină pentru a se întâlni cu Învățătorul său divin, în Rai. După mai multe săptămâni de comă, Tommy s-a întors pe Pământ cu un nou sentiment de conectare sporită cu partea divină.

Cam în aceeași perioadă, Dr. Stephen Sinatra, un cardiolog integrativ, demonta ideile predominante ale farmacologiei preventive cu abordarea sa holistică a tratamentului. Când o întâlnire întâmplătoare i-a adus împreună pe cei doi bărbați, aceștia și-au dat seama că revelațiile de vindecare pe care Tommy le primise în Rai se aliniau cu rezultatele revoluționare pe care Dr. Sinatra le vedea în propria practică și în cercetările științifice.

În Revelații despre sănătate din Rai și de pe Pământ, Tommy dezvăluie cele 8 revelații ale sale, culese de la Dumnezeu, care vă vor conduce spre o sănătate revitalizată, un nou sentiment de scop și echilibru spiritual - coroborate în totalitate cu cele patru decenii de expertiză medicală ale Dr. Sinatra - aducând Raiul și Pământul un pic mai aproape.

Seria Pasiuni

Perfectă pentru cei care nu se tem de povești pasionale și dureroase deopotrivă.

„După primul volum citit am zis: vreau mai mult, trebuie să fie mai mult! Rodica Mijaiche a reușit să mă țină trează până noaptea târziu, iar acest lucru nu zice decât de bine!” – Diana

Seria Pasiuni: 5 povești pline de pasiune, cu personaje care intrigă și momente care îți vor tăia respirația. Descoperă cărțile perfecte care te vor încălzi în nopțile friguroase de iarnă.

10 cărți de neratat în luna octombrie

Serile lungi de toamnă sunt mai frumoase atunci când citești în liniște, sub o pătură pufoasă! Îți venim în ajutor cu reduceri de până la 85% la mii de cărți și pachete de cărți de pe Librex.ro în SALE de toamnă! Iată mai jos cele mai căutate titluri, iar pentru restul te așteptăm pe site!

 

În seara asta nu avem voie să plângem

O femeie în pragul morții.

Un bărbat incapabil să-și pună capăt vieții.

Vocile celor doi se ridică pe rând pentru a ne împărtăși povestea lor, suferințele, demonii lor și, mai mult decât orice, o dragoste nebună. O dragoste nebună, care inspiră, reunește și salvează în aceeași măsură în care poate să distrugă și să dezbine.nebună. O iubire care inspiră, reunește și salvează la fel de mult pe cât a distrus și despărțit.

Mitul Normalității

Gabor Mate ne poartă într-o călătorie epică prin care descoperim că modul în care bunăstarea noastră emoțională și felul în care ne conectăm în societate (pe scurt: modul în care trăim) este strâns legat de sănătate, boli și dependențe ... Această poveste captivantă și frumos scrisă are implicații profunde pentru viețile noastre, inclusiv pentru practica medicală și sănătatea mintală.

Cu peste patru decenii de experiență clinică, Gabor Maté a ajuns să recunoască predominanta înțelegere a „normalității” că fiind una falsă, deoarece neglijează cu totul rolul pe care atât traumele și stresul, precum și presiunile vieții moderne, le exercită asupra corpului și mintii noastre în detrimentul stării de sănătate. Cu toată expertiza și sofisticarea tehnologică, medicina occidentală eșuează să trateze persoana că întreg, ignorând modul în care cultura toxică din zilele noastre stresează organismul, încarcă sistemul imunitar și subminează echilibrul emoțional.

Frânturi din el

O poveste de dragoste epică, ce dezvăluie o lecție de viață importantă. O carte despre judecata greșită și despre societatea care crează răufăcători. Este, de asemenea, o poveste despre iertare. Despre iertarea propriei persoane. Este o poveste despre cum dragostea te poate face să vezi o persoană într-o nouă lumină.

O tânără mamă se zbate pentru dreptul de a face parte din viața propriului copil. Dar oare mai este loc pentru ea?

În urma unei greșeli tragice, Kenna Rowan a petrecut cinci ani în închisoare. După ce a fost eliberată, se întoarce în orașul unde a avut loc evenimentul fatidic și speră să-și vadă fiica, acum în vârstă de patru ani. Toți cei din jurul fetiței sunt hotărați s-o țină la distanță, indiferent cât de mult se străduiește tânăra să dovedească faptul că merită să facă parte din viața ei.

Singura persoană care nu o respinge de tot pe mama este Ledger Ward, proprietarul unui bar din oraș și, totodată, una dintre puținele verigi care o leagă pe Kenna de fiica ei.

Crima de la conacul Remy

Descoperă cum a început totul în acest prequel al multipremiatei serii-bestseller Crima Perfectă!

Pippa Fitz-Amobi nu are chef de petrecerea cu tematică polițistă pe care au pus-o la cale prietenii ei. Totuși, când începe jocul, Pip se trezește atrasă în lumea imaginară a intrigilor, a amăgirilor și a crimei. Dar, în timp ce adolescenta intră în rolul detectivului, încercând să descopere identitatea ucigașului, indiciu cu indiciu, moartea fictivă a lui Reginald Remy nu este singurul caz care nu îi dă pace. . .

Inimi purpurii

Când un soldat cu un trecut zbuciumat și o cântăreață aspirantă sunt de acord să încheie o căsătorie de conveniență pentru a obține anumite beneficii din partea armatei, niciunul dintre ei nu se așteaptă la mare lucru după ce a spus „Da”. Apoi lovește tragedia, iar linia dintre ceea ce este real și ceea ce este minciuna începe să se estompeze.

Cujo

Cujo este un Saint-Bernard de aproape nouăzeci de kilograme prietenos, iubitor și loial. Până într-o zi când totul s-a schimbat. Câinele a pornit la vânătoare și a intrat într-o grotă, unde a fost mușcat de un liliac. Cujo se îmbolnăvește din cauza mușcăturii și, ușor, ușor devine din ce în ce mai agresiv. Rapid, el devine centrul unui vârtej al terorii ce-i va absorbi pe toți din jurul său, terorizând locuitorii orașului Castle Rock.

„Cel mai tulburător roman al lui Stephen King!“ The New York Times

 

Tentație

Lasă-te pradă tentației și descoperă o poveste de dragoste interzisă dintre o studentă timidă și chipeșul ei profesor. Penny Taylor se îndrăgostește de James, profesorul ei foarte apreciat și inaccesibil, un fost miliardar care a renunțat la viața sa pentru a deveni profesor.

Bântuită de vise cu seducătorul profesor Hunter, Penny nu reușește să își respingă fanteziile, iar tentația de a-l avea devine tot mai mare. Oare emoția, pericolul și misterul din jurul profesorului Hunter o vor îngenunchea?

Din America, experiment în doi

Rosie Graham are o problemă. De fapt, are mai multe. Și-a dat demisia de la slujba ei bine plătită, că să se poată concentra asupra carierei sale ținute în secret: scrie romane de dragoste, iar acum a primit un termen-limită pentru noua ei carte. Însă intră într-o mare pană de inspirație. Și, de parcă n-ar fi de ajuns, tavanul apartamentului ei din New York se prăbușește — la propriu. Rosie se duce acasă la prietena ei, Lina, fară să știe că aceasta deja i-a împrumutat apartamentul lui Lucas, unul dintre verii ei. Spre uimirea lui Rosie, Lucas îi propune să locuiască împreună în apartamentul Linei, până când ea își vă găsi o altă locuință.

În curând, Rosie descoperă că vărul Linei tine morțiș să-i sară în ajutor, aidoma unui cavaler spaniol în armură strălucitoare. Numai că acest cavaler umblă prin apartament doar cu un prosop pe el, are un zâmbet care-i sucește mințile, un accent irezistibil și un talent uimitor la gătit.

Sfâșiere

Tot ce credea Ivy Morgan că știe nu mai e valabil. După ce a fost trădată și aproape ucisă de prințul din Lumea de Dincolo, tânăra se trezește grav rănită și cu sufletul bucăți. În plus, a aflat și un secret cumplit, pe care este silită să îl protejeze cu orice preț. Nimeni nu trebuie să îl afle, cu atât mai mult membrii Ordinului, care, odată informați, crede Ivy, ar ordona să fie omorâtă.

Și apoi, în peisaj continuă să existe trimisul sexy și plin de tatuaje al Elitei, seducătorul Ren Owens, care i-a furat inima. Pasiunea care îi leagă este incontestabilă, dar Ivy știe bine că Ren a pus întotdeauna mai presus de orice datoria față de Ordin – în aceste condiții, daca ar descoperi adevărul, luptătorul nu s-ar mai apropia niciodată de ea. Asta dacă ar decide să o lase în viață. Și totuși, cum poate să trăiască Ivy cu propria persoană când își minte iubitul? Însă, cum prințul se apropie tot mai mult, cu scopul declarat de a deschide pentru totdeauna porțile către Lumea de Dincolo, Ivy rămâne fară variante.

Dacă nu își da seama rapid în cine se poate încrede, nu doar inima ei vă fi făcută una cu pământul, ci și civilizația însăși.

Dulce Uitare

Elena e poreclită Dolce Abelli datorită firii sale calde și supuse. Zâmbește la comandă și e fermecătoare în toate împrejurările. Este fiica preferată a familiei, prințesa desăvârșită a unui clan mafiot… sau, cel puțin, așa a fost până nu de mult timp.

Acum, când se privește în oglindă, tot ce vede este sângele de pe propriile mâini, că o vopsea purpurie.

În apele tulburi ale mafiei newyorkeze, s-a stabilit că sora Elenei să se mărite cu Nicolas Russo. El e un capo dei capi, un sef, un trișor, un viclean — chiar și după standardele mafiei. Are o reputație mai întunecată decât costumele și cravatele negre pe care le poartă. Prima interacțiune dintre Elena și Nicolas a fost plină de tensiune și pasiune inexplicabile din ambele părți. Însă Elenei nu îi plac nici Nicolas, nici legile după care trăiește el. În ciuda acestui fapt, în prezența lui totul și toate dispar, iar atracția față de acest bărbat o mistuie fară încetare.

Gabor Maté: o investigație revoluționară despre cum societatea în care trăim ne îmbolnăvește

Este puțin probabil să nu fi auzit numele Gabor Maté, renumitul medic si specialist in domeniul adictiilor si traumei, speaker și autor de bestselleruri, cum ar fi Când corpul spune nu și Pe tărâmul fantomelor înfometate.

Cea mai nouă apariție semnată de el, Mitul Normalității, promite să fie cea mai ambițioasă și importantă a popularului specialist.

Dr. Gabor Maté este foarte apreciat datoriză expertizei sale pe o gamă largă de subiecte de interes actual pentru societatea noastră, cum ar fi dependența, stresul și dezvoltarea copilăriei. Lucrările sale au fost publicate la nivel internațional în peste treizeci de limbi.

Mitul Normalității este o investigație revoluționară a surselor bolilor, o critică încurajatoare a modului în care societatea poate favoriza dezvoltarea afecțiunilor cronice, dar și o cale către sănătate și vindecare.

Hotărât să ofere cititorilor cea mai valoroasă carte de până acum, scrisă alături de fiul său, Daniel Maté, își dirijează atenția catre a demonta cele mai comune mituri despre ceea ce ne îmbolnăvește. El subliniază punctele comune ce apar între bolile indivizilor și declinul coeziunii sociale, oferindu-ne un ghid pentru sănătate și vindecare plin de compasiune.

Gabor Maté ne poartă într-o călătorie epică prin care descoperim că modul în care bunăstarea noastră emoțională și felul în care ne conectăm în societate (pe scurt: modul în care trăim) este strâns legat de sănătate, boli și dependențe ... Această poveste captivantă și frumos scrisă are implicații profunde pentru viețile noastre, inclusiv pentru practica medicală și sănătatea mintală.

Cu peste patru decenii de experiență clinică, Gabor Maté a ajuns să recunoască predominanta înțelegere a „normalității” că fiind una falsă, deoarece neglijează cu totul rolul pe care atât traumele și stresul, precum și presiunile vieții moderne, le exercită asupra corpului și mintii noastre în detrimentul stării de sănătate. Cu toată expertiza și sofisticarea tehnologică, medicina occidentală eșuează să trateze persoana că întreg, ignorând modul în care cultura toxică din zilele noastre stresează organismul, încarcă sistemul imunitar și subminează echilibrul emoțional.

Deși țările occidentale se bucură de sisteme de sănătate dezvoltate și bine puse la punct, acestea înregistrează de fapt o creștere a incidenței bolilor cronice și o scădere a sănătății generale a populației. Consumul de medicamente prescrise, hipertensiunea arterială, bolile mintale, bolile autoimune și multe alte probleme îngrijorătoare sunt în continuă creștere. Maté argumentează că o mare parte din ceea ce pare normal în societatea noastră nu este nici sănătos, nici natural și că a îndeplini criteriile de normalitate ale societății moderne înseamnă, în mai multe feluri, conformarea la cerințe care sunt profund anormale în ceea ce privește nevoile umane – adică nesănătoase și dăunătoare la nivel fiziologic, mental și chiar spiritual.

Descoperă toate cărțile lui Gabor Maté pe Librex.ro!

 

 

 

  Produsul a fost adaugat in cos