Anna Todd a reinventat cititul: tu i-ai descoperit cartile?

 

 

In ultimii ani, universul cartilor a inceput sa se extinda cu foarte multe titluri care sunt pe placul milioanelor de oameni. Se spune ca nici un autor nu va mai fi la fel de apreciat ca autorii din literatura clasica, insa prezentul contrazice aceasta afirmatie. E drept ca in literatura clasica sunt adevarate capodopere, insa ele nu sunt pe placul oricui. In ziua de astazi, este cu atat mai greu sa scrii o carte care sa fie apreciata de milioane de oameni, avand in vedere cat de diferite sunt preferintele cititorilor. In plus, in epoca internetului si a evolutiei tehnologice, un autor trebuie sa munceasca mai mult pentru a capta atentia oamenilor si pentru a-i determina sa citeasca, in loc sa urmareasca un film sau un episod dintr-un serial.

 

Si cu toate acestea, exista unii autorii care au reusit ,,imposibilul”. Au scris carti atat de apreciate, incat au cucerit chiar si inimile persoanelor care preferau televiziunea in locul cititului. Multumita acestor autori, milioane de oameni au redescoperit placerea cititului. Multi oameni nu citesc din cauza lecturilor obligatorii din anii de scoala. Insa, acele carti nu reprezinta nici macar o galaxie in infinitul univers al literaturii contemporane.

 

Printre autorii care au reusit ,,imposibilul” se afla si Anna Todd, autoarea celebrei serii After. Ea a cunoscut succes datorita internetului. Mai exact, primele carti ale seriei After au fost publicate pe platforma Wattpad, in anul 2013 si au fost citite de peste 1 miliard de ori, ceea ce este enrom. Datorita succesului, un an mai tarziu, cartile au fost publicate in varianta tiparita si mai mult, tot in 2014, Paramount Pictures a anuntat ca va ecraniza seria After. Anul acesta, in aprilie, a aparut in cinematografe primul film din serie si asa cum era de asteptat, a avut un succes enorm.

 

 

Tanara autoare a cunoscut intr-un an un succes pe care altii nu il ating nici dupa o viata. Insa, nu s-a oprit aici, iar After nu este singura serie publicata. In aceeasi categorie se incadreaza si Seria Landon Gibson, un ,,spin off” inspirat de personajul cu acelasi nume din seria After. Cartile care fac parte din aceasta serie sunt Nimic mai mult si Nimic mai putin si il au in centrul atentiei pe Landon Gibson, prietenul personajelor principale din seria After.

 

 

O carte la fel de captivanta, dedicata tinerilor este Surorile Spring. Povestea urmareste vietile a patru surori care incearca sa isi croiasca un drum prin viata, in ciuda greutatilor (tatal lor este plecat in Irak, iar ele locuiesc intr-o baza militara). Aceasta carte este considerata reinterpretarea moderna a Micutelor doamne, de Louisa May Alcott.

 

 

Si nu in ultimul rand, va recomandam Seria Stars, Cele mai stralucitoare stele (vol. 1). O sa regasiti povestea unei tinere care vrea sa cunoasca dragostea adevarata si sa aiba o viata normala, la care a visat intotdeauna. Fiind fiica de militar, a cunoscut rigorile sistemului si durerea pe care militarii o infrunta dupa fiecare misiune, asa ca isi doreste o viata linistita, departe de aceste amintiri. Insa, viata ii scoate in cale un soldat atragator, care ii va da peste cap toate planurile. Ce se intampla in continuare, va lasam pe voi sa descoperiti!

 

 

Dupa cum puteti vedea, cartile scrise de aceasta autoare sunt atat de apreciate multumita realismului prezent in fiecare dintre acestea. Iar tocmai acest realism este cautat de catre cititori, pentru a le confirma ca nu sunt singurii care nu au avut un drum usor prin viata sau care nu si-au gasit inca dragostea vietii lor.

Urzeala tronurilor s-a incheiat pe marile ecrane. In scris, povestea continua…

 

 

Deja au trecut cateva luni de la marele final al serialului fenomen Game of Thrones, insa povestea nu s-a terminat si in lumea magica a autorului George R.R. Martin, autorul cartilor pe care s-au bazat serialul. In caz ca nu stiati, seria Cantec de Gheata si Foc  a fost cea care a stat la baza serialului indragit sute de milioane de fani din intreaga lume. La un moment dat insa, scenaristii au fost nevoiti sa preia povestea si sa o modeleze dupa bunul plac. De ce? Pentru ca autorul a ramas in urma cu publicarea cartilor din serie, iar povestea de pe marile ecrane trebuia sa continue.

 

In prezent, sunt publicate cinci carti din seria Cantec de Gheata si Foc, autorul lucrand si in prezent la a sasea carte. Se pare ca seria va avea sapte carti in total, asa ca fanii asteapta cu sufletul la gura ca autorul sa scrie si spera ca finalul si destinul personajelor sa fie pe placul lor, spre deosebire de finalul serialului. Ultimul sezon al serialului a primit foarte multe critici si chiar petitii de a fi refilmat, iar finalul a lasat un gust amar fanilor. Acum, acestia isi pun toate sperantele in autorul seriei pentru ca finalul gandit de el sa fie pe placul lor.

 

Poate va intrebati de ce este atat de populara aceasta serie de carti? In primul rand, actiunea ne transpune intr-o lume magica, dar conflictul se poate asemana cu tot ceea ce s-a intamplat de-a lungul vremurilor si inca se mai intampla, atat la nivel mondial, dar si intre familii: lupta pentru putere. De aceea, multe persoane au fost atrase de aceasta serie. Apoi, povestea spusa de carti este unica, nu a mai fost abordata in felul acesta de nici un alt autor.

 

Multitudinea de personaje tin actiunea vie, iar cititorul va fi captivat de descrierea lor si de cat de bine sunt conturate acestea. Multi autori nu construiesc personajele atat de bine, insa cele din Urzeala Tronurilor carte sunt foarte bine conturate. Apoi, detaliile prezentate: pentru multi poate parea plictisitor, insa este o buna metoda pentru a afla ce a fost in mintea autorului cand a scris cartile. Atat de multe detalii nu prea lasa loc imaginatiei si trebuie sa recunoastem ca este o provocare, pentru ca de obicei lumea cartilor este magica tocmai pentru ca ne indeamna sa ne construim singuri imaginea decorului si a personajelor.

 

 

In carti sunt prezentate foarte multe elemente supranaturale, de la dragoni pana la Armata celor Morti din Nord. Iar motto-ul casei Stark ,,Winter is coming” (Iarna se apropie) este deja celebru si s-au facut foarte multe meme-uri pe seama lui, devenind viral intr-un timp extrem de scurt.

 

Daca nu ati vizionat pana acum serialul, va recomandam sa asteptati si sa cititi intai cartile aparute. Este mult mai interesant asa si chiar daca veti astepta o perioada, veti vedea ca merita. In librarii veti gasi toate cele cinci carti publicate pana acum si chiar si pachete care le contin pe toate.

 

Voi ati citit pana acum aceasta serie? Cum vi s-a parut?

Seria After, de Anna Todd (cand povestile de dragoste infrunta realitatea dura)

 

Va plac povestile de dragoste? Ce ati spune de una putin … diferita? Romanele de dragoste sunt de obicei predictibile: personaje care se indragostesc de la prima vedere, legatura dintre ele rezista indiferent de ce se intampla, iar finalul este unul fericit. Dar ce va propunem noi astazi este diferit: o serie in care se prezinta o poveste adevarata, inspirata din realitatea cotidiana, in care oamenii se indragostesc in cele mai nepotrivite momente si de cele mai nepotrivite persoane. Este vorba despre seria After, de Anna Todd.

 

Asa cum stiti si voi, in cele mai multe cazuri, oamenii nu se indragostesc de varianta lor feminina sau masculina. In secolul 21, oamenii au curaj sa treaca peste prejudecati si accepta diferentele dintre ei si persoana iubita. Poate nu le place acelasi gen de muzica, aceleasi feluri de mancare, vacanta ideala poate inseamna cu totul altceva pentru fiecare. Insa, ce ii uneste este dragostea si planurile de viitor, provocarile de zi cu zi. A avea o relatie nu inseamna doar fluturi in stomac, intalniri romantice sub clar de luna si cine la restaurante selecte. Doi parteneri care se indragostesc pe neasteptate vor avea de infruntat neintelegeri, vor avea discutii in miez de noapte pentru a ajunge la un factor comun si isi vor dezvalui unul altuia greselile din trecut, astfel incat relatia si planurile de viitor sa functioneze.

 

Seria After a devenit rapid extrem de populara tocmai pentru ca este o poveste de dragoste atipica pentru literatura, dar obisnuita pentru viata de zi cu zi. Oamenii au nevoie de confirmare, se simt usurati sa afle ca si alte cupluri trec prin momente dificile, pe care le depasesc tocmai pentru ca isi aduc aminte ce i-a unit prima data si ca este normal sa nu fie totul roz.

 

 

Seria After este compusa din cinci carti, iar trei dintre acestea au fost publicate initial pe Wattpad. Aici, primele trei carti au fost citite de peste 1 miliard de ori, ceea ce este enorm, cartea devenind rapid un adevarat fenomen. Astfel, autoarea a hotarat sa publice volumele si in format fizic.

 

Cu toate ca este o serie extrem de cunoscuta si de apreciata, nu inseamna ca nu a starnit si controverse. Iar toti cei care au citit volumele, au spus ca au avut sentimente contradictorii in legatura cu actiunea si personajele. Tessa si Hardin, cele doua personaje principale au o relatie considerata ,,toxica”. Hardin are un trecut tumultos, a ridicat un ,,scut” in jurul sau si incearca sa para un baiat rau. Insa Tessa a vazut ca Hardin nu este asa cum pare la suprafata, dincolo de minciuni si de atitudinea lui. Iar de aici si pana la o relatie complicata, abuziva, nu a fost decat un pas.

 

Personajele sunt astfel construite incat o sa empatizati cu ele, o sa va bucurati alaturi de ele, o sa plangeti, o sa traiti toate momentele tensionate si la un moment dat chiar o sa vreti sa le dati sfaturi pentru a-i face sa vada ceea ce este evident.

 

In concluzie, seria After este un captivanta, pe care o sa vreti sa o cititi cat mai repede, chiar daca acest lucru va insemna sa pierdeti cateva ore de somn si care o sa va faca sa priviti viata altfel.

5 carti ce nu trebuie sa lipseasca din biblioteca ta!

 

Cultura generala este una dintre cele mai de pret ,,comori” pe care o poate avea un om. Nu degeaba se spune ca puterea sta in cunoastere. Este de nepretuit ca un om sa stie cat mai multe notiuni despre corpul omenesc, despre planeta in general, despre tot ceea ce ne inconjoara, despre fenomene fizice, fenomene chimice si asa mai departe. In felul acesta, om informat nu se va panica in momentul in care se va intalni prima data cu o situatie iesita din comun si va sti exact cum sa actioneze. Si de mentionat este si latura sociala: avand o cultura generala bogata, un om va putea purta conversatii pe diferite subiecte, fara probleme, indiferent de persoana care se afla in fata lui.

 

Iar cultura generala se imbogateste in primul rand prin lectura. Informatiile se sedimenteaza cel mai usor daca veti citi cat mai multe carti. Chiar si daca veti citi beletristica veti afla foarte multe lucruri interesante: date istorice, informatii despre anumite personalitati, despre orase, tari, obiceiuri si traditii ale anumitor popoare si asa mai departe.

 

In plus, pe langa o cultura generala bogata, ar trebui sa stiti macar la nivel conversational minim o limba de circulatie internationala. In ziua de astazi, sunt foarte multe ghiduri si programe care ajuta la invatarea unei limbi straine si este pacat sa nu profitati de ele.

 

Iar daca vreti sa va imbogatiti cultura generala si eventual sa invatati o limba straina, ar trebui sa incepeti prin a adauga noi carti in biblioteca voastra. In cele ce urmeaza o sa va prezentam cinci astfel de carti care nu trebuie sa lipseasca din nici o casa si pe care le puteti achizitiona chiar si dintr-o librarie online!

 

In primul rand, va recomandam Istoria ilustrata a lumii (editura Litera). Daca vom intelege ce s-a intamplat inca din cele mai vechi timpuri, vom intelege aproape tot ce se intampla in ziua de astazi. O carte de istorie a lumii ne va ajuta sa intelegem de ce exista tensiuni intre anumite tari, de ce unele popoare au anumite traditii si obiceiuri, cum a evoluat harta lumii de-a lungul timpului, cum am evoluat noi, oamenii.

 

 

Sunteti pasionati de spiritualitate, de mister si vreti sa vizitati cat mai multe destinatii cu incarcatura spirituala? Atunci ar fi bine sa cititi cartea 500 de locuri sacre de vizitat într-o viaţă - NATIONAL GEOGRAPHIC. Pe langa faptul ca o sa va incante fotografiile superbe, o sa aflati informatii interesante despre diferite locuri si obiective turistice si veti descoperi foarte multe destinatii noi.

 

 

Tot editura Litera ne indeamna la calatorit cu ajutorul cartii Cele mai frumoase orase. 220 de destinatii de neuitat. Chiar daca poate nu veti ajunge sa le vizitati pe toate (desi noi speram sa vi se indeplineasca visul) cu siguranta veti descoperi farmecul fiecarui oras si veti intelege de ce este atat de frumos si de popular.

 

 

Vreti sa invatati limba engleza ori sa va consolidati cunostintele? Va vine in ajutor cartea Metoda rapida de invatare a gramaticii Limbii Engleze (3 volume). Prima parte cuprinde teoria, iar celelalte doua volume sunt compuse din exercitii.

 

 

Si ultima, dar nu cea din urma, cartea Sapte scurte lectii de fizica, de Carlo Rovelli. Cu ajutorul ei, veti afla lucrurile interesante despre ce a insemnat revolutia tehnologia din ultimul secolul si cum ne-a ajutat aceasta tehnologie sa intelegem cum actioneaza natura.

 

 

 

Voi cum va imbogatiti cultura generala? Ce parere aveti despre aceste carti?

 

Lumea magica a cartilor, acum si online!

 

Ati cumparat pana acum carti dintr-o librarie online? Daca raspunsul este nu, atunci trebuie sa cititi in continuare si sa va convingeti de avantajele unei astfel de librarii. Probabil cumparaturi online ati mai facut, insa nu sunteti convinsi ca ati putea alege o carte doar uitandu-va la ea pe un monitor. Si este adevarat ca nimic nu se compara cu experienta de a merge intr-o librarie, de a vedea cartea dorita sau de a descoperi alte carti, de a petrece zeci de minute in compania cartilor si de a simti mirosul lor. Insa, daca timpul vostru este limitat, de ce sa nu profitati de avantajele tehnologiei si sa nu primiti cartile acasa? Decat sa suspinati si sa visati la cartile pe care le doriti de ceva timp, mai bine dati o comanda online si sunteti fericiti.

 

Si va garantam ca o sa va placa sa cumparati carti online. In primul rand, veti economisi bani. O librarie online are mai putini angajati decat o librarie clasica, sediul in care functioneaza nu are chiria atat de ridicata ca a unei librarii clasice si sa nu mai spunem de alte cheltuieli cu intretinerea si utilitatile. Din start, o librarie online isi permite sa faca profit cu un adaos mult mai mic decat cel practicat de o librarie clasica. Iar acest lucru atrage mai multi clienti, care au si ei de castigat, prin intermediul preturilor mai mici.

 

Apoi, avantajul timpului liber. Stim cu totii cum este traficul, mai ales in marile orase. Cand iesiti de la munca, ati vrea doar sa ajungeti acasa cat mai repede, iar cand mergeti la cumparaturi, vreti sa luati doar strictul necesar. In loc sa pierdeti o ora sau doua mergand la o librarie clasica, mai bine comandati cartile si timpul liber il petreceti in alt fel.

 

Am mentionat ofertele? Este suficient sa va uitati din cand in cand pe site-urile librariilor online pentru a vedea cate oferte tentante sunt. Fie pachete de carti, fie carti cu pret promotional, carti la care se ofera si un mic cadou si lista continua. In librariile clasice, ofertele nu sunt la fel de des intalnite.

 

 

De varietatea de carti ce parere aveti? O librarie online va avea mereu mai multe carti la vanzare decat o librarie clasica. Asa ca daca nu ati gasit o anumita carte intr-o librarie clasica, fiti siguri ca va fi disponibila online, la doar un click distanta.

 

Si tot prin intermediul unei librarii online, puteti pre-comanda carti. Nu mai trebuie sa asteptati lansarea oficiala si apoi sa va faceti griji ca poate nu prindeti un exemplar din cartea dorita si apoi trebuie sa asteptati din nou. Lansati o pre-comanda pe site, iar la data anuntata veti primi cartea acasa. Simplu si rapid.

 

Argumente in favoarea librariilor online ar mai fi, insa momentan credem ca sunt suficiente pentru a va atrage atentia si pentru a va hotari sa le acordati o sansa. Daca va doriti sa cititi carti noi si nu aveti timp sa mergeti la cumparaturi, comandati-le online si va garantam ca nu veti regreta!

Carti care merg direct la inima, scrise de un autor roman

 

Vara este anotimpul ideal pentru a ne relaxa, pentru a ne bucura de natura, pentru a petrece timp de calitate cu persoanele dragi si de ce nu, pentru a descoperi noi hobby-uri si pasiuni. Cel mai bine ar fi sa alegeti hobby-uri care sa va ajute intr-o oarecare masura, hobby-uri care nu sunt nocive. Pentru ca trebuie sa recunoastem, unele activitati ne pot imbolnavi, daca ne ocupa tot timpul liber. De exemplu, nu stati si va uitati la televizor in fiecare weekend, de dimineata pana seara, pentru ca o sa va afecteze sanatatea: veti deveni sedentari si vederea va avea si ea de suferit. Uitati-va la serialul sau emisiunea preferata, apoi iesiti la o plimbare, socializati si daca vreti, reveniti la televizor abia apoi.


O alta activitate care v-ar putea umple timpul liber intr-un mod constructiv este cititul. Cea mai buna parte este ca acest hobby nu provoaca ,,efecte secundare” si va puteti bucura de el oriunde. Puteti citi acasa, in pat sau pe canapea, puteti citi afara, in gradina, bucurandu-va de vremea buna, puteti citi in drum spre serviciu sau in drum spre destinatia aleasa pentru vacanta, puteti citi in varf de munte sau pe plaja. Cititul o sa va dea o stare de bine si daca nu stiati deja, o sa va mentina creierul sanatos. Cateva pagini citite in fiecare zi, va antreneaza memoria si va mentine vie imaginatia.

 

Pentru ca o activitate placuta cum este cititul sa devina hobby, ar trebui sa gasiti carti care sa va placa. Incercati sa cititi diferite genuri, diferiti autori, atat straini, dar si romani. Poate va plac cartile care au mai multe pagini sau din contra, poate vreti sa cititi cat mai multe carti, dar care au mai putine pagini. Alegerea este a voastra si important este sa cititi cat mai mult.

 

Iar daca ne permiteti, vrem sa va recomandam un autor roman, ale carui carti or sa va mearga direct la inima. Este vorba despre Ileana Vulpescu, autoare care a scris 12 carti superbe, pe care va garantam ca nu o sa vreti sa le mai lasati din mana.

 

Cea mai frumoasa carte a acestei autoare este considerata Arta Conversatiei. Este un roman despre o femeie puternica, o femeie care si-a invins fricile, care a reusit sa ,,ia viata in piept” si sa isi creasca singura copilul intr-un mod frumos, drept si sincer. Toti cei care au citit aceasta carte au ramas impresionati de modul in care este prezentata eroina si de cum se desfasoara actiunea.


 

O alta carte foarte apreciata este si Ramas bun casei parintesti. Este o carte care ne aduce aminte de parinti, de bunici, de radacinile fiecaruia dintre noi si ne face sa ne analizam viata si sa ne dam seama cat de norocosi suntem doar pentru ca ne-am nascut in aceasta perioada.

 


 

Iar daca doriti, puteti sa cumparati un Pachet complet Ileana Vulpescu - Editie Aniversara - 12 carti + Caseta, la pretul de 459,50 lei. Cu siguranta o sa apreciati toate scrierile acestei autoare, asa ca un astfel de pachet va fi o incantare pentru toata familia si va intregi biblioteca voastra.

 


 Ce parere aveti despre cartile pe care vi le-am prezentat?

3 Carti nou aparute pe care trebuie sa le cititi!

 

 

 

Cand vine vorba despre citit, fiecare persoana prefera un anumit gen de carti. Unii isi doresc sa citeasca numai carti antrenante, cu actiune plina de rasturnari de situatie. Altii, prefera cartile romantice, care au intotdeauna final fericit. Unii oameni vor sa citeasca foarte multe carti care au legatura cu domeniul in care lucreaza, chiar si ca lectura de relaxare, iar altii vor sa afle mai multe despre cum pot ajunge cea mai buna versiune a lor si astfel citesc carti despre dezvoltare personala.

 

Indiferent de tipul lecturii, important este sa citim cat mai mult. Cartile ne relaxeaza si ne mentin creierul sanatos, asa ca ori de cate ori aveti ocazia sa cititi, profitati. Iar daca nu ati gasit pana acum un gen care sa va placa, nu renuntati! Cititi cat mai multe carti, din diferite domenii, scrise de diferiti autori. La un moment dat o sa gasiti un autor care sa fie pe placul vostru in totalitate sau un gen literar de care nu o sa vreti sa va mai despartiti.

 

Iar daca nu stiti ce sa cititi, puteti sa incercati carti consacrate sau carti care sunt foarte populare in acest moment. S-ar putea sa va placa aceste tipuri de carti, pentru ca se adreseaza marii majoritati a cititorilor. Si daca nu aveti timp sa mergeti intr-o librarie sa cumparati cartile, nu este problema! Puteti sa comandati carti dintr-o librarie online. In felul acesta, puteti chiar si sa cititi recenzii despre cartile care va intereseaza si descrieri amanuntite.

 

In cazul in care sunteti in cautarea unor lecturi pentru vara aceasta, in continuare o sa va prezentam trei carti nou-aparute care sigur or sa va placa si pe care o sa vreti sa le cititi cat mai repede, pentru a afla finalul!

Sa nu spui niciodata pentru totdeauna, de Jennifer L. Armentrout este unul dintre acele romane care or sa va captiveze indiferent de varsta pe care o aveti. La inceput, cartea pare a fi o poveste tipica de dragoste intre doi adolescenti, insa fiecare pagina citita o sa va aduca mai aproape de aflarea adevarului. Este o carte captivanta, careia merita sa ii acordati toata atentia.

 

 

 

O carte aparuta anul acesta este si La cinci pasi de tine, de Rachael Lippincott, Mikki Daughtry și Tobias Iaconis. Aceasta carte este si ecranizata, insa va recomandam sa cititi intai cartea si mai apoi filmul. Este o carte care sigur o sa va faca sa va apreciati mai mult viata si sa nu va mai creati singuri piedici pentru a obtine ce vreti.

 

 

O alta carte ecranizata este si O casa bantuita, de Shirley Jackson. Aceasta a inspirat un serial si va recomandam sa cititi intai cartea, pentru a intelege mai multe lucruri si pentru a va bucura de placerea de a citi. Este o carte horror, despre care pana si marii maestri contemporani ai genului au recunoscut ca este o capodopera. Asa ca daca va plac genul acesta de carti, va recomandam sa o cititi!

 

 

Speram sa va placa recomandarile noastre si sa le cititi cu spor!

Fluturii din stomac iti dau insomnii? Daca da, citeste in continuare!

 

Sunt norocosi si foarte putini oamenii care nu au trecut niciodata prin momente dificile din cauza unei deceptii in dragoste. Fie ca vorbim despre dragostea adolescentina, cand tuturor li se pare ca nu va mai exista o alta iubire, fie ca ne referim la dragostea matura, la planuri de imbatranit impreuna si poate chiar si copii. Dezamagirile pot aparea cand ne asteptam mai putin si de la persoane pe care credeam ca le cunoastem cel mai bine.

 

Important este ca fiecare experienta sa ne invete ceva si sa ne fie utila pe viitor, oricat de dureros ar parea. Daca treceti printr-o dezamagire in dragoste, trebuie sa fiti constienti ca nu sunteti singurii si ar fi bine sa ascultati sfaturile altor persoane pentru a incerca sa treceti peste aceasta etapa mai usor.

 

Pe unii oameni ii ajuta un anumit gen de muzica, pe unii plimbarile lungi sau poate chiar excursiile. Altii urmaresc serialul preferat, chiar daca poate l-au mai vazut de cateva ori. Orice activitate ajuta, important este sa nu lasati tristetea sa va apese.

 

Puteti chiar si sa cititi, mai ales carti care v-ar putea ajuta sa gestionati mai bine situatia. Alegeti lecturi captivante, care sa va tina cu sufletul la gura si sa nu va permita sa va ganditi la altceva. Spre exemplu, puteti citi carti de dragoste. Acestea sunt potrivite si cand simtiti primii fiori ai unei noi iubiri, dar si cand dezamagirile iau locul fluturilor in stomac. Cartile de dragoste o sa va aduca aminte ca intr-un final, o sa va gasiti sufletul pereche si cand o sa il intalniti, o sa va dati seama de ce a trebuit sa treceti intai prin dezamagiri, pentru ca apoi sa traiti povestea de dragoste pe care o meritati.

 

Iar daca nu stiti ce fel de carti sa cititi pentru momentele in care credeti ca nu veti mai simti niciodata dragostea sau din contra, daca sunteti romantici incurabili si credeti in ,,happy ending” indiferent de situatie, va recomandam cartile scrise de Irina Binder. Sunt carti care merita citite cand fluturii din stomac va dau insomnii.

 

Irina Binder este o autoare de succes, care se mentine in topurile vanzarilor din Romania inca de cand a publicat primul volum din seria ,,Fluturi”. Aceasta carte este despre ,,fluturii” pe care ii simtim cand iubim, cand ne este dor de jumatatea noastra, despre prietenie, despre dezamagiri, lacrimi, despre tot ceea ce implica sentimentele umane. Este o carte scrisa din inima, in care o sa va regasiti cu siguranta si o sa va doriti sa o cititi repede, pentru a afla finalul, dar in acelasi timp o sa vreti sa nu se termine prea curand.

 

 

De aceeasi autoare mai puteti citi si ,,Insomnii”, o carte inspirata de trairile autoarei si care a pornit de la blogul cu acelasi nume. Si bineinteles, va recomandam si ,,Strainul de langa mine”. Toate aceste carti vorbesc despre iubire, impartasita sau nu, despre dezamagiri si despre cum oamenii pot face fata oricarei situatii.

 

Speram ca v-au placut recomandarile noastre si ca o sa le dati o sansa cand o sa aveti nevoie de carti de dragoste!

Librarie online sau librarie clasica? Voi ce alegeti?

 

Probabil stiti si voi ca oamenii tind sa se imparta in doua sau mai multe ,,tabere” cand vine vorba despre preferinte. Unii prefera inghetata de fructe, altii de ciocolata sau vanilie. Unii asculta muzica la concerte, altii prefera sa stea acasa si sa se bucure de acordurile muzicale. Unii oameni sunt mai conservatori, altii imbratiseaza toate schimbarile. Suntem diferiti si este foarte bine asa, nu ar trebui sa incercam sa schimbam preferintele oamenilor, daca nu le fac vreun rau sau daca nu ii ranesc pe cei din jur.

 

La fel se intampla si cand vine vorba despre carti sau despre librarii. Sunt oameni care iubesc cartile in format fizic, mirosul lor, emotia de a rasfoi cartea. Altii, prefera sa citeasca in format electronic sau chiar aleg audiobooks. Unii oameni petrec ore intregi intr-o librarie, alegand cartile preferate, altii prefera cumparaturile online.

 

Si exact despre acest subiect vrem sa discutam astazi, despre avantajele si dezavantajele fiecarui tip de librarie: clasica si online. Si pentru a fi mai usor de comparat, o sa punctam la fiecare aspect ceea ce ofera fiecare tip de librarie.

 

1.    Timpul alocat cumpararii: intr-o librarie clasica este posibil sa petreceti mai mult timp pana gasiti cartile preferate. O sa va imbie mirosul cartilor si nu o sa vreti sa plecati prea curand acasa. Si sa nu mai spunem si de timpul petrecut pe drum. Daca timpul vostru liber este limitat, mai bine alegeti sa cumparati dintr-o librarie online pentru ca este mai simplu si mai rapid. Nu mai trebuie sa va plimbati printre rafturi: doar cautati cartea preferata, o puneti in cos si asteptati curierul.

2.    Preturile: castigatoare detasata este de regula libraria online. Un magazin online presupune costuri mult mai mici de intretinere, de aici si posibilitatea de a oferi spre vanzare carti la preturi mult mai bune decat ale unei librarii clasice.

3.    Titlurile disponibile: intr-o librarie online, de cele mai multe ori sunt disponibile mult mai multe carti decat intr-o librarie clasica. Iar acest lucru se datoreaza faptului ca o librarie online poate avea stocul de carti intr-un depozit, spre deosebire de o librarie care de multe ori are spatiul limitat.

4.    Momentul cumpararii: o librarie online ofera posibilitatea de a cumpara carti la orice ora din zi si din noapte, chiar si cand ne aflam in drum spre casa, la un restaurant, la magazin si asa mai departe.

5.    Reduceri si promotii: si aici, libraria online castiga detasat. Tot datorita costurilor mici de intretinere, librariile online isi permit sa ofere cele mai bune reduceri si promotii. In plus, puteti afla despre acestea cu doar un click. In schimb, pentru a afla despre promotiile dintr-o librarie clasica, trebuie sa mergeti pana la sediul ei.

 

 

Dupa cum vedeti, ambele tipuri de librarii au atat avatanje, dar si dezavantaje. Important este sa alegeti varianta care vi se potriveste cel mai bine pentru a cumpara cartile dorite. Sau daca timpul va permite, puteti sa cumparati carti din ambele tipuri de librarie.

 

Voi din care categorie faceti parte? A celor care comanda carti online sau a celor care prefera sa stea printre carti si sa le admire inainte de a cumpara?

Nu stiti ce fel de carti sa le cititi copiilor? Aflati in continuare!

 

 

 

Cartile ar trebui sa fie prezente in viata copiilor inca din primul an de viata. Chiar daca la prima vedere ati putea spune ca un copil asa mic nu poate citi sau nu poate intelege ceea ce i se citeste, lucrurile nu stau deloc asa. Creierul unui bebelus este ca un burete si absoarbe in fiecare secunda tot ceea ce aude si tot ce se intampla in jurul lui. De aceea, este bine sa vorbiti cu bebelusul cat mai mult, din prima zi de viata. Vorbiti cu el exact ca si cand ati vorbi cu un adult: ii spuneti ca ii schimbati scutecul, ca ii dati de mancare, ii spuneti cat il iubiti, ii explicati ca afara ploua, ca mergeti la plimbare si ii descrieti ce vedeti. Bebelusii absorb toate aceste informatii si le pastreaza pentru cand vor invata sa vorbeasca.

De aceea si cartile sunt extrem de importante pentru ei. Exista carti foarte simple, pentru a fi utilizate in primul an de viata. De exemplu, sunt carti senzoriale care pot fi folosite de la 10 luni si care ii ajuta pe copii sa descopere lumea inconjuratoare intr-un mod atractiv.

Obiceiul de a citi copiilor povesti inainte de culcare sau la orice ora de zi nu este deloc demodat. Copiii sunt dornici de cunoastere si pana nu au varsta necesara pentru a citi singuri, au nevoie de un adult care sa le poarte pasii spre minunata lume a lecturii si care sa le insufle dragostea fata de carti.

In ziua de astazi, exista mii de carti pentru copii, asa ca aveti de unde alege. Important este sa le gasiti pe cele care se potrivesc cel mai bine principiilor voastre de crestere a copiilor si care vor fi si pe placul lor. Important este sa le cititi mai multe tipuri de povesti pentru a vedea care le plac cel mai mult. V-am pregatit si cateva exemple de carti pentru copii si speram ca o le adaugati in biblioteca.

Prima recomandare este Mami, e gata? de Ioana Chicet Macoveiciuc (Printesa Urbana). Aceasta carte este potrivita pentru a fi citita la orice varsta, fiind plina de umor dar si de invataminte pe care sigur pe veti aplica pe viitor. Cartea prezinta aventurile a doi frati, Ema si Eric, in bucatarie, alaturi de mama si de tata. Sunt prezentate cu umor situatiile obisnuite din viata fiecarei familii care are copii si vrea sa demonstreze ca toate situatiile trebuie tratate fara suparari, pentru ca din toate se poate invata ceva.


 

O carte haioasa si folositoare este Ferma Vorbitoare. 60 De Sunete De Animale. Majoritatea copiilor din ziua de astazi nu au norocul de a vedea animalute domestice decat la Zoo sau in diferite parcuri tematice. Asa ca o astfel de carte este folositoare pentru a afla mai multe despre animale si pentru a auzi sunetul fiecaruia.


 

Copiii au nevoie in permanenta de activitati pentru a-si dezvolta creierul, pentru a invata cat mai multe si pentru a fi fericiti. Asa ca alegeti o carte de activitati, eventual care sa aiba ca protagonisti personajele preferate din desene animate spre exemplu. Recomandarea noastra este: Masha si Ursul. 100 de jocuri si activitati. Vol. 1.


 

Acestea au fost doar trei exemple de carti pe care ar fi bine sa le aveti in biblioteca si pe care sa le deschideti cat mai des alaturi de cei mici.

 

Haideti sa incurajam si autorii romani!

Zicala romaneasca ,,Ai carte, ai parte” este in totalitate adevarata. Desi in trecut se folosea pentru a sublinia faptul ca oamenii care au proprietati sunt inscrisi in cartea funciara si au un anumit statut social, astazi, aceasta expresie se refera la importanta cititului si invatatului. Fiecare om ar trebui sa citeasca macar o carte pe luna, indiferent de subiectul acesteia. Cititul dezvolta imaginatia si vocabularul, cititul antreneaza creierul si contribuie la imbogatirea culturii generale a fiecarei persoane.

In ziua de astazi avem acces la mii de titluri, atat ale autorilor straini, dar si ale autorilor romani. Asa ca putem alege cu usurinta cartile care ne plac, putem incerca mai multe genuri literare pana ne gasim preferatul. Unii oameni prefera sa citeasca despre cum se pot dezvolta personal, altii adora lecturile usoare, unii sunt captivati de genul horror. Nu ar trebui sa judecam un om in functie de cartile pe care le citeste. Inainte sa il judecati, ganditi-va cand a fost ultima data cand ati citit o carte.

Iar daca sunteti in cautarea unor titluri noi, ce ati spune sa incurajam si autorii romani? Sunt foarte multe titluri bune publicate de autori autohtoni in ultimii ani si este pacat sa nu le dati o sansa. O sa fiti placut surprinsi de cat de bine sunt scrise aceste carti si chiar o sa vreti sa cititi mai multe titluri ale unui autor roman care v-a captivat.

Spre exemplu, unul dintre cei mai cunoscuti autori romani din ultimii ani este Irina Binder. Cu siguranta ati auzit de ea si de cartea ei de debut ,,Fluturi”. In momentul de fata, este cea mai indragita carte de dragoste romaneasca si continua sa se mentina in topul vanzarilor an de an.


 

Seria ,,Fluturi” are patru volume si cu siguranta o sa va captiveze inca de la primele randuri. Cartile sunt usor de citit, sunt scrise ca un fel de jurnal personal, astfel incat o sa empatizati cu personajele si o sa fiti alaturi de ele pana la finalul serie, bucurandu-va si intristandu-va cu fiecare pagina pe care o cititi.

,,Pana la sfarsit” este continuarea seriei ,,Fluturi” si a aparut in luna mai a acestui an. Asa ca este un titlu proaspat, pe care vi-l recomandam daca ati fost fani ai seriei ,,Fluturi”.

 

Irina Binder a mai scris si ,,Insomnii”, o alta carte ce a avut mare succes, dar si ,,Strainul de langa mine”. Titlul ,,Insomnii” este si numele blogului autoarei, blog pe care isi asterne inca din 2010 gandurile, framantarile si intrebarile din miez de noapte. Cu siguranta o sa va regasiti in randurile asternute in aceasta carte, pentru ca reflecta temerile fiecarui om in societatea moderna. ,,Strainul de langa mine” este o carte inspirata din viata reala a autoarei, asa ca nu o sa va dezamageasca, mai ales ca este posibil sa va regasiti in unele situatii.

Chiar va recomandam sa le acordati o sansa autorilor romani. O sa fiti surprinsi de cat de captivante sunt cartile si mai ales de faptul ca o sa va regasiti in unele situatii, pentru ca majoritatea sunt inspirate din viata reala a autorilor.


Topul vânzărilor Librex la Bookfest 2018

Librex a participat, în perioada 30 mai – 3 iunie, la cea de-a XIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, desfășurat în pavilionul B2 de la Romexpo. Editura Librex, înființată în 2016, se află la cea de-a doua participare la Bookfest.

În cadrul acestei ediții, Librex a venit cu peste 100 de titluri, dintre care 20 în premieră, lucrări scrise de autori români contemporani. Pe toată perioada Bookfest 2018 au avut loc 17 lansări de carte Librex.


 

 

 

Printre lansările de top s-au aflat:

Colecția Centenarul Marii Uniri, proiect coordonat de istoricii Cristian Moșneanu, Cornel Bîrsan și Ștefan Dumitrache

Regina Maria, de Cristian Moșneanu, volum apărut în cadrul Colecției CENTENARUL MARII UNIRI

Seria GEMINI, de Monica Ramirez, două volume: Gemini și Rogue, o serie de spionaj care abordează situația geopolitică actuală

Fugi!, de O. G. Arion, un nou thriller incitant ce vă va ţine cu sufletul la gură până la ultima pagină

O lacrimă pentru Măria Sa, de Florin Horvath, reeditare, lucrare care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor Români în 1987 pentru "Cel mai bun roman istoric".


În topul vânzărilor editurii LIBREX la Bookfest 2018 s-au situat cărțile:

Regina Maria – Colecția CENTENARUL MARII UNIRI, de Cristian Moșneanu

GEMINI, Vol. 1 al Seriei GEMINI, de Monica Ramirez

O lacrimă pentru Măria Sa, de Florin Horvath

Fugi!, de O. G. Arion

ROGUE, Vol. 2 al Seriei GEMINI, de Monica Ramirez

Traficantul de umbre, de Monica Ramirez

Istorie furată – Întemeierea Țării Românești: Radu Negru Vodă între legendă, mit și adevăr, de Cornel Bîrsan

Ușa de dincolo de viață, de Iulia Ioniță

Radu Negru Vodă – Colecția CENTENARUL MARII UNIRI, de Cristian Moșneanu

Petru Cercel – Colecția CENTENARUL MARII UNIRI, de Cristian Moșneanu


Anul acesta, LIBREX a înregistrat o creștere de 25% față de ediția trecută a Salonului Internațional de Carte Bookfest.

 

LIBREX la Bookfest 2018, 30 mai - 3 iunie

 

Librex vă aşteaptă la Bookfest 2018, în perioada 30 mai – 3 iunie, cu peste 100 de cărţi-eveniment și multe titluri noi scrise de autori români. Cele aproape 20 de lansări de carte vă vor oferi prilejul de a vă întâlni cu scriitorii și istoricii români: Florin Horvath, Monica Ramirez, Oana Arion, Iulia Ioniță, Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Cornel Bîrsan, Bogdan Gîlculescu și Bogdan Petry.

Toate cele peste 1 00 de titluri vor avea reduceri cuprinse între 30 și 75%.

 


Editura Librex promovează cultura națională, valorile, identitatea și istoria românilor. Aspectul inedit este faptul că editura Librex publică doar autorii români contemporani, ajutând autorii talentați să aducă în fața publicului creațiile lor valoroase. Domeniile de activitate sunt variate, editura publicând opere de ficțiune, istorie, poezie, medicină, dezvoltare personală și eseistică. În doar 2 ani de activitate au fost publicate peste 100 de titluri.

A XIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest va avea loc în pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo, după următorul program: miercuri, 30 mai: 10–20; joi, 31 mai: 10–20; vineri, 1 iunie: 10–21; sâmbătă, 2 iunie: 10–21; duminică, 3 iunie: 10–20. Accesul va fi gratuit.

 


Programul lansărilor editurii LIBREX

Bookfest, Romexpo, Pavilionul B2, Stand LIBREX


Joi, 31 mai

15.00

O lacrimă pentru Măria Sa de Florin Horvath

Vor vorbi: Florin Horvath, Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


15.30

Voievodul albastru de Florin Horvath

Vor vorbi: Florin Horvath, Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


16.00

Un templier la Sarmisegetuza de Florin Horvath

Vor vorbi: Florin Horvath, Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


16.30

Vecernie la amiază de Florin Horvath

Vor vorbi: Florin Horvath, Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


17.00

Umbrele nevăzutului de Florin Horvath

Vor vorbi: Florin Horvath, Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


17.30

Neliniști din piatră de Bogdan Gîlculescu

Vor vorbi: Bogdan Gîlculescu, Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


18.00

Colecția CENTENARUL MARII UNIRI de Cristian Moșneanu, Cornel Bîrsan, Ștefan Dumitrache

Vor vorbi: Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


18.20

Radu Negru Vodă – Colecția CENTENARUL MARII UNIRI de Cristian Moșneanu și Cornel Bîrsan

Vor vorbi: Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Bogdan Gîlculescu, Ionuț Radu


18.40

Mircea cel Bătrân – Colecția CENTENARUL MARII UNIRI de Cristian Moșneanu și Ștefan Dumitrache

Vor vorbi: Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu


19.00

Regina Maria – Colecția CENTENARUL MARII UNIRI de Cristian Moșneanu

Vor vorbi: Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Ionuț Radu

 


Vineri, 1 iunie

14.00

Petru Cercel – Istoria povestită celor tineri de Cristian Moșneanu și Bogdan Petry

Vor vorbi: Cristian Moșneanu, Bogdan Petry, Ștefan Dumitrache și Ionuț Radu


15.00

Petru Cercel – Colecția CENTENARUL MARII UNIRI de Cristian Moșneanu

Vor vorbi: Cristian Moșneanu, Ștefan Dumitrache, Bogdan Petry și Ionuț Radu

 


Sâmbătă, 2 iunie

13.00

Ușa de dincolo de viață de Iulia Ioniță

Vor vorbi: Iulia Ioniță, Monica Ramirez, Ionuț Radu


14.00

Fugi! de O. G. Arion

Vor vorbi: O. G. Arion, Monica Ramirez, Ovidiu Crâznic, Ionuț Radu


16.00

Seria GEMINI de Monica Ramirez

Vor vorbi: Monica Ramirez, Bogdan Hrib, Ionuț Radu

 


Duminică, 3 iunie

13.00

CODEX GETO-DACORUM. Istoria de 1000 de ani a geto-dacilor de Cornel Bîrsan

Vor vorbi: Cornel Bîrsan, Cristian Moșneanu, Ionuț Radu


13.30

Doamnele și domnițele lui Alexandru Ioan Cuza de Cornel Bîrsan

Vor vorbi: Cornel Bîrsan, Cristian Moșneanu, Ionuț Radu

 


Câteva dintre noutățile pe care editura Librex le va lansa în cadrul Bookfest:


Colecția CENTENARUL MARII UNIRI

La împlinirea unui secol de la Marea Unire din 1918, editura Librex își propune să publice lucrări în care să se analizeze semnificația istorică a evenimentului. Dorind să aducă propria contribuție la marcarea evenimentului - Centenarul Marii Uniri – editura Librex a lansat proiectul editorial “Colecția Centenarul Marii Uniri”. Proiectul editorial constă în elaborarea și publicarea a 12 monografii cu personalitățile care au contribuit la confirmarea noastră ca stat român și la înfăptuirea Marii Uniri din 1918. Fiecărui personalități îi este consacrat un volum, accentul fiind pus pe contribuția adusă la realizarea Marii Uniri, dar și pe contribuția adusă constituirii de stat unitar român. Prima carte din colecția este Mihai Viteazul, primul domnitor român care a făcut unirea ţărilor române, iar ultima lucrare îi este dedicată Regelui Ferdinand, Întregitorul. În colecție au apărut cărțile: Regina Maria, Mihai Viteazul, Mircea cel Bătrân, Radu Negru Vodă și Petru Cercel.


Cartea Regina Maria

“Regina Maria”, de Cristian Mosneanu, este al treilea volum al colecției de istorie ”Centenarul Marii Uniri”, al editurii Librex Publishing.

"Iubirea mea pentru această ţară, pe care am făcut-o a mea prin lacrimi şi suspine, a ajuns pentru mine ca o religie. Mă simt legată de ea prin lanţuri de oţel, legată prin inimă, prin creier şi prin sânge. Simt că fiecare din cei şase copii ce i-am dat, e unul din inelele acestui lanţ pe care numai moartea şi dezastrul ȋl pot sfărâma". – Regina Maria

Ȋn istoria cunoscută a poporului nostru nu cred că a existat un conducător mai iubit decât Regina Maria. Devenind Regină, ȋn anul 1916 ea a fost cea care a l-a influenţat decisiv pe regele Ferdinand să intrăm ȋn război de partea Antantei. Acest lucru a făcut ca după terminarea războiului, datorită faptului că România a făcut parte din tabăra câştigătoare, teritoriul României să se întregească. Transilvania, Banatul, Crișana, Maramureşul şi Sătmarul au intrat în componenţa Regatului Român.

În timpul Primului Război Mondial, va activa ca soră medicală pe front. Activitatea ei nu va fi una de faţadă, regina dând dovadă de un curaj nebun, aflându-se ȋn primele rânduri în tranșee şi va avea grijă de soldaţi. Activitatea ei de soră nu se va rezuma doar la soldaţi, ci și la orfani şi alte persoane nevoiaşe. Acest efort este recunoscut ca fiind un mare act de bravură al reginei chiar şi de către cei mai ȋnverșunați rivali ai ei.

După terminarea războiului, în timpul Conferinţei de Pace de la Paris, Marile Puteri aliate nu au vrut să recunoască unirea teritoriilor româneşti cu Vechiul Regat. Delegaţia română trimisă la Paris nu a avut sorţi de izbândă ȋn a-i convinge pe cei care conduceau conferinţa să recunoască oficial Unirea. Atunci, regina Maria merge într-o vizită neoficială la Paris și se întâlneşte cu principalii lideri politici străini care se aflau acolo reuşind să încline balanţa în favoarea României.

 


Seria GEMINI: volumele Gemini și Rogue, de Monica Ramirez


Seria GEMINI

Jocul zilnic cu moartea e unul riscant, chiar letal dacă stai să analizezi prea mult ce ai de făcut. Jocul agenților operativi cu moartea se termină prost de cele mai multe ori, motiv pentru care o iau de la capăt în fiecare zi. Nu au încredere în nimeni, nu se atașează de absolut nimeni. Nu știi niciodată când ești scos din circuit ori pur și simplu când dispari de pe suprafața pământului. Nu te poți baza pe nimeni. În misiune ești mereu singur.


Gemini, vol. 1

Într-o lume a secretelor și-a duplicității, răzbunarea este un lux pe care nimeni nu și-l poate permite...

Într-o lume a umbrelor, răzbunarea poate însemna diferența dintre viață și moarte…

Un atac terrorist la Ambasada Statelor Unite ale Americii din Beirut. O răpire cu ecouri internaționale. SEAL Team 3 e implicată în operațiunea de salvare a ostaticilor. Un fost informator CIA dispare fără urmă, declanșând Operațiunea GEMINI. CIA și Mossad se aliază într-o cursă contra cronometru pe viață și pe moarte, din Beirut și până la Damasc, cu trecere fulgerătoare printr-o Sirie decimată de război pentru a se finaliza într-un Irak asediat de Califatul Islamic, totul pe fundalul unei iubiri compromițătoare și extrem de periculoase. Nimeni nu scapă nevătămat, toți cei implicați fiind testați în moduri pe care nu și le-ar fi putut imagina vreodată. Viața lor nu va mai fi niciodată la fel.

Legături riscante, operațiuni clandestine, jocuri duble, secrete întunecate, erotism condimentat cu adrenalină în amalgamul amețitor al unui război din umbre ce se poate finaliza într-un conflict global cu urmări devastatoare.

 

Rogue, vol. 2

Când te scufunzi într-un abis al umbrelor, amintește-ți că umbra este o extensie a luminii.

O scurgere de informații în mediul cibernetic avertizează Casa Albă în legătură cu un plan devastator aflat pe agenda expansionistă a Kremlinului. Președintele american pune în scenă o operațiune ultra secretă de anihilare a agresiunii rusești. Un operator NOC e trimis la Moscova cu o misiune imposibilă. Un agent SVR lucrează contra cronometru în Seattle pentru a îndeplini ordinele Kremlinului. O actriță celebră e implicată în planurile a două puteri mondiale, riscând să fie strivită între doi coloși angajați într-o cursă nebună al cărui rezultat final nu poate fi decât o iminentă coliziune. Orbiți de răzbunare, adversarii caută paritatea, astfel încât escaladarea situației devine inevitabilă chiar și cu riscul anihilării reciproce. Doi spioni rivali sub acoperire își unesc forțele pentru a preveni o catastrofă mondială cu repercursiuni inimaginabile, în timp ce încearcă să jongleze cu o iubire extrem de riscantă.

O incursiune șocantă în culisele diplomatice ale politicii internaționale, dincolo de operațiunile militare convenționale, în epicentrul afacerilor clandestine unde politicienii, spionii și mercenarii se ciocnesc în războaie secrete ce nu intră niciodată sub incidența reflectoarelor presei internaționale.

Nu privi peste umăr. Nu ești niciodată singur. Moscova joacă după regulile ei.

 


Cartea Fugi! De O. G. Arion

Creatoarea seriei Nemuritor a pregătit de data aceasta un thriller incitant ce vă va ţine cu sufletul la gură până la ultima pagină. Veţi descoperi o lume nouă, personaje pe care le veţi urî şi le veţi iubi în aceeaşi măsură, răsturnări neaşteptate de situaţie şi mult suspans.

Vă aşteptăm la lansare.

Ce-ai face dacă mâine ar fi ultima ta zi în lumea în care trăieşti? Ce-ai face dacă de mâine oamenii pe care îi cunoşti ar dispărea? Şi dacă, pentru a reuşi să supravieţuieşti trebuie să uiţi cine ai fost. Să nu te opreşti. Să nu priveşti în urmă.

În această luptă nu există eroi, nu există învingători şi învinşi. Să renunţi este cel mai uşor.

Ei sunt acolo. Pândesc. Aşteaptă.

Trebuie să rămâi în viaţă. Trebuie să...fugi!

 


Cartea Ușa de dincolo de viață de Iulia Ioniță, volumul 2 al Seriei Percepții Inconștiente

"Lupta dintre bine și rău, un subiect nesecat de inspirație, pentru că este suficient să privim în noi înșine, pentru a ne descoperi conflictele interioare, pentru a ne păcăli demonii. Ne împrietenim cu ei, apoi îi doborâm. Cine reușește. Dincolo de povestea închisă în această carte, este atmosfera absolut terifiantă care se desprinde din fiecare capitol. Modul de abordare a unor subiecte, cum ar fi „raiul și iadul”, „visul”, este de fapt modul evolutiv al viziunilor despre paradis și infern, așa cum le găsim la autorii cunoscuți, inclusiv cei de literatură SF. Chiar și calitățile paranormale deținute de anumite persoane au și ele un context istoric. Farmecul oricărei cărți de acest gen tocmai acesta este: închide în ea un prezent al viziunilor, care cu siguranță va fi adaptat și updatat la prezentul unui autor din viitor. Seria „Percepții inconștiente” nu e doar despre toate acestea, cât despre o generație de tineri în căutare de identitate, nevoită să parcurgă etape de transformare pentru a prețui valori ca iubirea și prietenia." Corina Ozon


Vă așteptăm la standul editurii Librex!

 

Planul editorial Librex Publishing 2018

Editura Librex Publishing are onoarea de a vă prezenta planul editorial pentru anul 2018.

Multe noutăți, continuări ale seriilor pe care fanii le așteaptă cu sufletul la gură, un amalgam pentru toate gusturile.

Librex Publishing promovează autorii români contemporani și aduce în atenția publicului și în 2018 lucrări unice din domenii variate: ficțiune, istorie, poezie, medicină, cărți pentru copii, eseistică și dezvoltare personală.

 


Anul 2018 se anunță a fi unul plin de surprize dintre cele mai plăcute și variate, cu multe lansări și evenimente de neuitat.

 


Monica Ramirez

SERIA GEMINI

Gemini - vol. 1

Rogue - vol. 2

Ops Files - vol. 3

Jocul zilnic cu moartea e unul riscant, chiar letal dacă stai să analizezi prea mult ce ai de făcut. Jocul agenților operativi cu moartea se termină prost de cele mai multe ori, motiv pentru care o iau de la capăt în fiecare zi. Nu au încredere în nimeni, nu se atașează de absolut nimeni. Nu știi niciodată când ești scos din circuit ori pur și simplu când dispari de pe suprafața pământului. Nu te poți baza pe nimeni. În misiune ești mereu singur.


CEALALTĂ JUMĂTATE DE VIS

Blestemul unei mame...

Pentru căpitanul unei nave antice, timpul este o altă destinaţie într-o călătorie nesfârşită. Legat de mare, Edmond Gilberte străbate patru secole fără sfârșit în căutarea femeii a cărei iubire necondiţionată ar putea învinge blestemul mamei sale, pentru a se putea întoarce împrună cu echipajul său în lumea muritorilor.

Moştenirea unui tată...

Într-o cursă împotriva timpului potrivnic, Petra McFey explorează apele frigide ale Oceanului Atlantic de Nord în căutare de artefacte scoţiene. Moartea tatălui ei a lăsat-o cu un munte de datorii, iar Petra trebuie să evite ademenirea seducătoare a căpitanului fantomatic suficient de mult timp pentru a demonstra că este în stare să salveze afacerea de familie. Dar când Edmond îi pătrunde în vise, împreună navighează pe o mare pasională de atracţie incontestabilă la cote insurmontabile. Oare dragostea va reprezenta mântuirea lui ori ruina ei?


TRANZACȚII MENTALE

Regiunea Thousand Islands reprezintă paradisul vacanțelor, un refugiu sigur păzit de detectivul Ethan Stone și echipa sa. O serie de crime răstoarnă totul cu susul în jos și toate pistele ajung într-un punct mort. În disperare de cauză, Ethan îi cere ajutor lui Kelly Patterson, o clarvăzătoare cu care a mai colaborat în trecut pentru care simte o atracţie crescândă. Viziunile lui Kelly furnizează noi căi de urmărire, dar în același timp rezonează profund în interiorul ei cu ecouri bântuitoare ale trecutului. Etann și Kelly pășesc pe un drum presărat cu pericol, înşelăciune şi descoperiri personale extreme. Într-o cursă contra cronometru, Ethan trebuie să pună capăt crimelor pentru a salva singura femeie în care poate avea încredere, în timp ce Kelly se luptă cu consecințele unui trecut tulburător ce se infiltrează tot mai mult în prezent.


GHOSTWRITER

E amuzantă, cinică şi cam nebună, dar ştie să spună o poveste. Olivia Kellen e o scriitoare care se chinuie să se afirme în lumea literară din Manhattan, chiar dacă în sinea ei își recunoaște faptul că nu prea are mari șanse. Însă totul se schimbă atunci când fantoma celebrului romancier Philip Lesing începe s-o viziteze, cerându-i insistent să i se pună la dispoziție pentru a scrie împreună un roman. Dezorganizată din fire și o idee cam leneșă, Olivia se vede nevoită să-și împartă timpul între noul iubit, Noah Strider, un bărbat care nu prea are răbdare pentru jocuri mentale și fantoma din cap care-o forţează să se confrunte cu o viaţă plină de secrete întunecate. Secrete pe care le ascunde de ea însăşi.

 


Oana Arion

FUGI!

O lume imperfectă în care am încercat să fim fericiți. Dar s-a dezlănțuit iadul și totul s-a schimbat. Lumea, așa cum o știam a încetat să existe și lupta pentru supraviețuire a început. Mai există vreo diferență între oameni și monștri? Trebuie să rămâi în viață. Trebuie să...FUGI!


CIMITIRUL FLUTURILOR

Ea este o invingatoare. A mintit si a furat. A ucis. Este mandra ca a reusit sa reziste.

Dar viata ii rezerva o surpriza: ajunge sa cunoasca familia celui pe care l-a ucis. Si totul se schimba.

Sfasiata intre trecut si prezent, intre cea care a fost si cea care a devenit va descoperi ca nimic nu este doar alb sau negru. Cimitirul fluturilor este un roman despre autocunoastere, despre accepatre si despre iubire.

 


Natașa Alina Culea

ARLECHINUL

Construcția suprapusă cronologic a cărții integrează și dezintegrează esența umană, o decodifică și o expune privirii cititorului, transformată, reintegrată. Maxim – arlechinul, paiața, este bărbatul care vrea ca viața să fie râs, iar râsul să fie viață, care refuză să înțeleagă că în structura omului este cerul și pământul, viața și moartea, lumina și întunericul, care caută aiurea ceea ce se află chiar sub ochii lui și ratează acolo unde îi este cel mai simplu să câștige. Dar nu asta facem noi toți?

În Arlechinul, iubirea transcende timpul și spațiul, transcende viața însăși, iar fragilitatea ei, asemenea unui bulgăre de zăpadă care se tot rostogolește, se transformă într-o avalanșă spectaculoasă cu urmări imprevizibile. Personajele creionate de Natașa Alina Culea sunt memorabile, dar Anicka Olsson reușește să se evidențieze prin forța caracterului ei, prin iubirea completă pe care Maxim i-o trezește, iar ea o elevează până la sublimare. Fascinanta lume a circului din secolul al XIX-lea se suprapune cu lumea Bucureștiului contemporan și dă naștere unei povești de neuitat, iar această poveste poartă numele de Arlechinul.

 


Raluca Butnariu

DULCELE SĂRUT AL MORȚII – VOL. 3 al Trilogiei TĂRÂMUL TĂCERII

Dulcele sărut al morții încheie trilogia Tărâmul Tăcerii, purtându-vă într-o călătorie greu de imaginat, în care veți experimenta atingerea tuturor trăirilor sufletești, situate între agonie și extaz.

 


Lina Moacă

ALB, ROȘU ȘI NEGRU – VOL. 3 SERIA OAMENI, ÎNGERI ȘI DEMONI

Durerea și chinul îi eliberează ca prin farmec trupul Ellei, în jurul său acum e numai alb. Un alb rece. Materia mistică își tot schimbă culoarea din alb în roșu, apoi în negru. Între vis și realitate, Ella se simte tot mai atrasă de combinația fascinantă a celor trei culori zugrăvite pe chipul unui zeu: piele albă, rubin viu pe buze și mărgăritare de smoală în ochi. Acestui zeu i se spune, Willwolf, stăpânul demonilor de sub pământ, iar Ella este cheia care poate deschide poarta de deasupra.

Între creaturi nemuritoare cu puteri nebănuite, o simplă muritoare se dovedește mai puternică. Cancerul o torturase arzându-i trupul, dar în același timp îi purificase spiritul. Acum nimic nu o mai înspăimântă, căci știe calea – nu o viață moartă, ci o moarte vie.

Pe tot parcursul lecturii, o întrebare revine: oare iubirea, singură, poate schimba lumea?


VALURI DE VIAȚĂ

Dacă la vârsta de nouă ani Irina Albu îşi pierde părinţii într-un stupid accident de maşină, nouă ani mai târziu se îndrăgosteşte. Dar nu oricum și nu de oricine. Căile imprevizibile ale tinerei fete sunt cu totul aparte. Cu cât își dorește mai mult să-și trăiască viața, cu atât viața se încăpățânează s-o trăiască pe ea, după reguli implacabile.

Va putea supravieţui o inimă într-un tărâm fără speranţă?


PAȘI ÎN TRECUT VOL. 2

Pași în trecut” este o poveste despre glasul sângelui, al sângelui inoxidabil care aduce, uneori când te aștepți mai puțin, trecutul în viitor. Este despre oameni cu idealuri mari sau mărunte, cu credințe adânci sau lipsite de profunzime, lupte interioare și exterioare. Este despre comunicare, cum un gând devine altul, dar mai ales despre iubire.

În volumul 2, Dragoș nu-și mai amintește nimic din acel vis, însă se simte împins de un anume curent, percepe o schimbare și încearcă să se regăsească. Chiar numele lui îl conduce spre Ordinul Dragonului..

 

COROANA DE SPINI ȘI STELE VOL. 2

Un contract cu o agenție de modelling o duce pe Medeea Pop la New York. Aici, încearcă să ajute pe cineva, dar tot ce reușește este să se nenorocească pe ea. Fără voie intră într-un joc căruia nu-i bănuiește profunzimile și din care nu mai poate ieși. E vorba doar despre tine, Medeea! Tu ai decis să intri în jocul meu de joi printr-o minciună, de ce nu te-ai putut abține? Din compasiune pentru o curvă care nu voia să-și piardă tura care-i aducea câteva mii de dolari? Firește tot din compasiune pentru alți inutili, drogați, bețivi, îți sacrifici timpul și te amagești cu speranța naivă că prin ajutorul tău ei se vor schimba. Nu o fac, și nu o vor face. Toți pândesc momentul unei noi dezamăgiri, îl provoacă dinadins, numai să aibe un motiv să cadă iar în delăsare și lipsă de responsabilitate. Natura are legiile ei impecabile. Unui om care se naște slab nu-i vei putea da tu putere. Nu, el doar se va hrăni din puterea ta ca un parazit și pentru că tu accepți foamea lui spurcată, ca orice organism parazit va produce carențe în organismul tău, te va îmbolnăvi și nu se va opri, dacă tu nu-l oprești, până nu te va ucide. Compasiunea asta blestemată cu care tu te-ai născut îți poate fi fatală, Medeea! Toți cei care suferă de ea sfârșesc abuzați. Uite unde te-a adus pe tine, la mila mea.

 


Nicoleta Tudor

TERAPII ȘI ENERGII PE ÎNȚELESUL TUTUROR

Tehnicile de vindecare, oricare ar fi ele, se bazează pe un lucru elementar. Energia. Energia terapetului, energia pacientului, energia familiei.

Că folosim energia noastră, sau energia universului, ca terapeuți trebuie să fim pregătiți pentru a modela această energie, pentru a o folosi spre binele nostru și al celor din jur. Ca pacienti trebuie să știm că, indiferent câtă voință și dorință are terapeutul de a ajuta, soluția se găsește în sufletul fiecăruia. În programele pe care le avem bine implementate încă de mici și care ajung să ne urmarească până la adânci bătrâneți, vom ajunge să ne vindecăm trupul și sufletul doar atunci când vom fi pregătiți cu adevărat să privim noi întâi înlăuntrul nostru, dupa care să permitem terapeutului să ajunga acolo, ceea ce nu este întotdeauna foarte comod.

 


Rodica Mijaiche

J&C – PASIUNE ÎN DANS – SERIA PASIUNI, VOL. 4

Clarice Parker, nepoata unuia dintre cei mai puternici și influenți oameni din New York, Alexander Chase, visează să devină prim-balerină și numele ei să răsune pe scena teatrului de pe Broadway. Singurul impediment este nelipsitul ei paznic, Joshua, un maniac al controlului, copia fidelă a unchiului ei, care-i urmărește fiecare pas ca un vultur.

Dar dorința ei de a străpunge acea carcasă în spatele căreia se ascunde de lume, bodyguardul ei, va face ca totul să ia o turnură neașteptată.

Joshua Pierce, sau Joshua pentru restul lumii, bărbatul de fier care nu se uită înapoi nici măcar pentru a ști dacă familia lui mai trăiește, are o singură dilemă: cum să se țină deoparte de farmecele răsfățatei Clarice, care din ce în ce mai mult i se strecoară pe sub piele precum un drog.

Însă pericolul ce pândește din umbră îi va face pe cei doi să-și unească forțele și să pornească într-o goană nebună în suburbiile New York-ului, unde secrete ce ar fi trebuit să rămână ascunse, ies la suprafață.

 


Andreea Blându

AUTOPSIA UNEI IUBIRI

Mai mult decât o analiză profundă a unei iubiri care te va fascina și te va tulbura în aceeași măsură - “Autopsia unei iubiri” reprezintă o invitație adresată oricărui tip de cititor, atât celui care caută visarea, cât și celui care caută luciditatea în iubire.

Împărțită între începuturi magice, exaltări puternice, iluzii trecătoare și amăgiri inevitabile, cartea surprinde evoluția unei iubiri, de la nașterea sa, până la deznodământul său surprinzător.

“Dacă ar fi să aleg un început, dintre toate cele care m-au marcat vreodată, l-aș alege pe acesta. Pe cel mai simplu dintre ele, pe cel mai natural, pe cel care m-a luat prin surprindere, cel care, în mod paradoxal, a devenit apoi - și cel mai complicat dintre toate. Începutul iubirii.”

La decernarea premiilor unui celebru festival de film, Dora îl reîntâlnește pe misteriosul Damian – iubirea ascunsă și nevinovată din copilăria ei îndepărtată, fără să bănuiască vreo secundă că întâlnirea cu el îi va schimba fundamental cursul vieții.

“La douăzeci și cinci de ani viața are semnul ei distinctiv care devine peste ani imposibil de reprodus. La douăzeci și cinci de ani ești liber, sălbatic și greu de îmblânzit. Viața îți pare altfel. Timpul îți pare altfel. Iubirea îți pare altfel. La douăzeci și cinci de ani îți permiți să învingi orice sau să te lași învins de orice... Stăteam așezată picior peste picior, zâmbind larg, simțindu-mă sigură pe mine și având întreaga viață în față, fără să bănuiesc vreo secundă tot ce avea să mi se întâmple.”

 


 

Iulia Ioniță

UȘA DE DINCOLO DE VIAȚĂ

Molly Harpens duce o viață obişnuită în Kouston alături de fiica ei, Alex, la opt ani după acțiunea din "Percepții Inconştiente".

Oricât de mult ar vrea să fugă de Yore, ştie că viața ei, din nou, se va schimba pentru totdeauna. Oare a făcut bine acum opt ani? Oare Seth este ceea ce pare? Oare Jordan, noua ei prietenă, îşi va găsi fratele? Şi ce are Henry de ascuns, de fapt? De ce toate astea, acum?!

Zeița e mânioasă, magia e cât se poate de neagră, viziunile par din ce în ce mai reale, călătoria în timp ar afecta tot, semnele i se arată, Uşa e încuiată, iar Sfârşitul e aproape.

 

 

Ștefan Ciocioi

PURIFICAREA – CELE DOUĂSPREZECE ÎNCUIETORI VOL. 2

Devenit noul cârmuitor al Linierei, Eldric Linus se găsește în preajma unui șir interminabil de probleme și dileme morale. În timp ce Daetria își continuă nestingherită expansiunea, tânărul rege este forțat să își aloce toate forțele pentru a combate facțiunile rebele de pe noul său teritoriu, încercând totodată să deslușească misterul din spatele reîntoarcerii la viață a morților.

 

De partea cealaltă a lumii, Talia se înrolează în armata Zeului de Foc pentru a se răzbuna pe cel care i-a răpit totul și a lăsat-o singură pe lume. Descoperind frânturi din indicii care atestă sau nu existența unei presupuse organizații împotriva lui Sylas Daeron, aceasta trebuie să aleagă între pacea sufletească și binele întregii Planarii.



Gabriélle Güvenel

ERIA. ÎNTREGIRI

Întregiri este ultima parte a seriei Eria. Este volumul care va încheia trilogia și în care personajele își vor împlini destinele. Vom avea răspunsurile tuturor întrebărilor și vom fi lămuriți pe deplin. Din Întregiri aflăm și povestea întreagă a lui Decko și a ciudatei istorii comune a demonului și a preotului și, de asemenea, unde duce drumul Eriei și-al lupului. Va fi, de departe, cea mai voluminoasă carte a seriei, dar și cea mai plină de neprevăzut.

 


Nieves F. Joy

PUNTEA SUSPINELOR, VOL. 3 din Seria PARADOXUL IUBIRII

Au fost născuţi să se urască. Au învăţat de mici să blesteme numele duşmanului, dar contrar tuturor ideilor inoculate de familii, fiecare au personalităţi independente. Propriile sentimente ce nu pot fi ignorate. Se atrag şi resping cu aceeaşi ardoare. Se împotrivesc cu îndârjire atracției şi aleg fiecare alt drum de fiecare dată când se întâlnesc, sperând să distrugă lanţul slăbiciunilor care îi tot leagă unul de celălalt. Se vor despărţiţi, dar destinul le joacă feste, iar patima lor e cu atât mai mare, cu cât despărţirea durează mai mult, pasiunea născută în mijlocului unui război ce datează din moşi, strămoşi, neţinând cont de limitele impuse şi nici de raţiune.

O ea şi un el. O singură poveste. O ea, un el şi ei. Mai multe destine ce se învârt în jurul unor secrete întunecate şi a unei securi care nu va fi îngropată niciodată.

 


Flavius Simion

înAlt dor de noi

Curând mi-am șters toate cuvintele din mine. Poate făcusem asta din dorința de a te șterge pe tine de acolo. Dar nu am reușit să obțin independență totală. Nu din cauza faptului că nu te mai iubeam, ci pentru că nu te mai voiam. În nicio formă. Chiar de aș mai sta în întuneric vreo cinci ani, tot nu aș renunța la mine pentru tine. Să încep iar să te caut și să mă oblig din nou să te iert pentru tot. Ca și când aș implora eu iertarea. Tu ai făcut să pară totul ca fiind eu vinovat de pierderea ta. Mă simțeam responsabil să lupt singur, să te lipesc de mintea mea. Ești frica de a-mi apărea pe stradă. Ești teama că te mai iubesc. Și teama că tu nu o mai faci. Ești tremurul din voce când mă apropii de cineva. Și golul din inimă. Ești și mizeria din mine, am vrut să te curăț cu mult timp înainte să te părăsesc. Dar nu m-ai lasat. Nu ai lăsat nici ordine când ai plecat.


 

Cristian Moșneanu

FERDINAND ÎNTREGITORUL – Volum în Colecția „CENTENARUL MARII UNIRI”


REGINA MARIA - Volum în Colecția „CENTENARUL MARII UNIRI”


MIRCEA CEL BĂTRÂN - Volum în Colecția „CENTENARUL MARII UNIRI”


RADU NEGRU VODĂ - Volum în Colecția „CENTENARUL MARII UNIRI”

 


Cornel Bîrsan

CODEX GETO DACORUM


IANCU DE HUNEDOARA - Volum în Colecția „CENTENARUL MARII UNIRI”


HUNIAZII: IANCU DE HUNEDOARA ȘI MATEI CORVIN

 


Cristian Moșneanu și Cornel Bîrsan

PETRU RAREȘ - Volum în Colecția „CENTENARUL MARII UNIRI”


GESTA VALACHORUM sau faptele valahilor munteni până la asasinarea lui Mihai Vodă Viteazul

O cronică despre evenimentele petrectute pe teritoriul Valahiei istorice începând cu anul 726 când sunt menționați în cronicile bizantine valahii nord dunăreni până în momentul decapitării lui Mihai Viteazul pe câmpia Turzii în anul 1601. Aceata lucrare vine cu o viziune nouă în abordarea subiectelor istorice fiind presărata cu informații în premira pentru istoriografia noastră, pune accentul pe evenimentelor mai puțin cunoscute sau promovate precum și de asemenea pune într-o lumina nouă a lucrurilor aprofundate de-a lungul timpului de către istoricii noștrii.

 

Cele mai vândute titluri Librex la Gaudeamus 2017

Gaudeamus de poveste! Așa am putea descrie Ediţia 2017 a Târgului Internaţional GAUDEAMUS, organizat de Radio România.

Aproximativ 125.000 de vizitatori, peste 800 de evenimente şi circa 300 de participanţi fac parte din bilanţul ediţiei din acest an a Târgului Internaţional „Gaudeamus”, care s-a desfăşurat în perioada 22 - 26 noiembrie în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo.

 

 

Editura Librex a lansat la Gaudeamus 23 de titluri noi în cadrul celor 7 evenimente de lansare de carte.


Prezenţa cititorilor la standul și evenimentele Librex într-un număr atât de mare ne confirmă că suntem pe drumul cel bun și ne dă încrederea necesară pentru a performa în continuare.

Vă mulțumim!

 


Cele mai vândute titluri Librex la Gaudeamus 2017 sunt:


Cele douăsprezece încuietori, de Ștefan Ciocioi

Refugiul, de Raluca Butnariu

Născuți sub zodia tăcerii, de Raluca Butnariu

Pentru că eu sunt, pentru că tu ești, de O. G. Arion

Fără regrete, de Raluca Butnariu

Traficantul de umbre, de Monica Ramirez

Regăsire, de Raluca Butnariu

Mihai Viteazul, de Cristian Moșneanu

Privilegii, de Raluca Butnariu

Dincolo de Nori, de Nicoleta Tudor

Visele nu dorm niciodată, de Natașa Alina Culea

Istorie Furată. Cronică Românească de Istorie Veche. Set 3 Volume, de Cornel Bîrsan

Interviu cu Natașa Alina Culea

Astăzi am plăcerea de a vă oferi un interviu cu autoare pe care o admir foarte mult. Este vorba despre Natașa Alina Culea, care până în prezent, a publicat cinci cărți la editura Librex și are încă câteva în pregătire. Despre ea și despre cărțile ei puteți afla mai multe în interviul de mai jos.

Bună, Natașa! Pentru început, te rog să te descrii în câteva cuvinte.

Bună, dragii mei!

Sunt Natașa Alina Culea, iar în ultima vreme lumea mă identifică mai mult cu statutul de autoare. Am publicat cinci romane la editura Librex, ultimul roman chiar anul acesta – singurul cu care am fost destul de misterioasă până acum în privința titlului și chiar conținutului. De exemplu, începutul romanului Lupii trecutului a fost publicat pe blogul meu.

Sunt o femeie în căutare, analitică, introspectivă, la fel ca personajul Lea Leroy, scriitoarea din romanul Visele nu dorm niciodată. A analiza este ceea ce mă definește mai bine, starea mea naturală de a fi, nu doar de a exista, în niciun caz de a supraviețui. Visez, visez, visez... Lumea văzută prin ochii mei este răvășitoare în frumusețea ei crudă, oamenii sunt nemuritori, iar soarele răsare ca o promisiune despre ceea ce poate fi.


Vorbește-ne despre cărțile tale publicate până acum la editura Librex. Cum ai descrie fiecare roman în parte?

Natașa, bărbații și psihanalistul – un drum spre sine, o carte centrată pe relațiile dintre bărbați și femei, pe ideea de iubire contemporană cu update-urile de rigoare și pe fine analize psihologice.

Marat – opoveste de dragoste în sensul ei absolut, exhaustiv. Romantism și iubire nemuritoare.

Lupii trecutului. Sofia chanson réaliste despre iubiri scandaloase transpuse în limbaj poetico-ideologic. Vorbesc în el despre implicațiile trecutului asupra prezentului și despre ceea ce este disfuncțional în societatea noastră.

Nopți laMonaco – sau cea mai scurtă și extravagantă cale de la satul Văleni la Monaco, de la casa cu acoperișul crăpat la opulența oamenilor care au mai mulți bani decât dorințe. Descriu în el o realitate românească cu aer de comedie neagră.

Visele nu dorm niciodată – tablou suprarealist cu oameni imperfecți care iubesc depășindu-și limitele, salvându-se pe sine prin alții. Ideea de bază a romanului este complexitatea sufletului uman, nimeni nu este personajul rău și nimeni nu este cel bun, așa ca în realitate, deși ne place să credem altceva. Și în acest roman va fi o poveste de iubire, cel puțin, așa cum mi-am obișnuit cititorii.

De unde vine inspirația pentru poveștile pe care le scrii?

Inspirația mea are o singură formă: aici și acum. Este o iubită fidelă și nu mă părăsește niciodată. Este umbra mea sau eu sunt umbra ei, nu știu. Este forma mea perfectă de relație în care dai și primești în aceeași proporție.

Cum a început parcursul tău de scriitoare?

Am început să scriu fără să știu ce va urma, fără să am persoane care să mă îndrume, fără să am vreo traiectorie anume și fără să cunosc pe nimeni în lumea literară sau publicistică. Nici măcar nu știam dacă voi fi publicată, dar asta nu m-a împiedicat să fac ceva în care credeam cu tărie. Nu sunt timidă în privința scrisului, pe cât sunt de neîncrezătoare în mine în toate celelalte aspecte ale, pe atâta încredere am în ceea ce scriu. Aici sunt indestructibilă și nimeni nu mă poate convinge de altceva. Am scris primul roman, Natașa, bărbații și psihanalistul și am parcurs drumul amatorului: trimis manuscris/așteptat răspuns. După cel de-al doilea roman am început să fiu eu căutată de edituri și am ajuns în ipostaza de a avea posibilitatea de a alege. Sunt recunoscătoare că am ajuns în această etapă a vieții mele.


Sunt foarte curioasă care este romanul care consideri că te reprezintă cel mai bine ca om și ca scriitor. Care roman a reprezentat cea mai mare provocare și în care ai pus cel mai mult suflet?

Nu pot să aleg unul. Toate romanele mele sunt extensii ale sufletului meu, pe toate le-am scris râzând și plângând, de la toate mi-am luat rămas-bun cu regret. Impactul emoțional cel mai puternic l-am resimțit scriind Marat și Lupii trecutului. Sofia.La Nopți la Monaco am râs de multe ori, așa cum au râs și cei care l-au lecturat.

Consideri că te regăsești în personajele pe care le creezi?

Da. Da! În toate!


Cărțile tale sunt cunoscute pentru sensibilitatea pe care o transmit. Ce te determină să alegi subiecte atât de delicate încât ating inimile tuturor cititorilor?

Vreau să fiu scriitoarea care a dezbrăcat oamenii de prejudecăți, cea care le-a atins inimile, le-a vorbit despre iubire și le-a făgăduit că nu vor mai fi niciodată singuri. Este promisiunea mea. Eu nu scriu pentru edituri, nici pentru a mă afirma – acestea sunt efectele scrisului, nu cauza lui. Scriu pentru a alina sufletele celor neînțeleși, neacceptați, scriu pentru a face lumină în ceea ce văd eu ca fiind înțeles eronat de către societatea pe care o compar chiar în cărțile mele cu un struț ce stă cu capul în nisip. Scriu cu pasiune, cu furie, cu iubire, cu melancolie... Nu scriu pentru a nu deranja, nu scriu pentru a mă conforma.

Cum ai descrie piața literară din România? Consideri că are nevoie de o schimbare?

Da, piața din România are nevoie de schimbare, este excelentă această analogie de cuvinte. Cititorii abia acum realizează că autorii români scriu ca în afară și că literatura română nu înseamnă numai lecturile obligatorii din școală. Deși România nu este o țară mică, piața de carte stă foarte prost la capitolul vânzări, pe ultimele locuri din Europa – iar statistica vorbește de la sine.

Dacă ar fi să alegi o altă activitate din care să faci o carieră, care ar fi aceasta?

Scrisul este prioritatea mea numărul unu și așa va rămâne. Este cariera pe care o vreau. Altfel, mi-ar plăcea să lucrez în domenii conexe comunicării, iar aici mă refer la media, presa scrisă și audiovizuală.


De multe ori, realitatea se îmbină cu fantasticul atât în cărți, cât și în viața de zi cu zi. În cazul tău cum este? Consideri că viața îți este influențată de ce scrii și viceversa?

Viața mea se întrepătrunde cu scrisul atât de mult încât mi-e greu să le delimitez, nu știu unde este granița dintre ele. Chiar mi s-a întâmplat să creez personaje care să apară în realitatea mea imediată. Procesul acesta este atât de puternic încât acum mă gândesc de două ori despre ceea ce va fi în următorul meu roman. Scrisul are o energie fantastică și capacitatea de a interfera cu viețile oamenii, de aceea m-am responsabilizat în privința lui.

 

Pentru încheiere, te rog să lași un mesaj cititorilor tăi.

 

Vă țin de mână, visați!


 

Articol de Bianca M. Călin

Hrisostom Filipescu - autorul lunii iunie la Librex

 

Trăieşte frumos, iartă la timp şi iubeşte cu adevărat!

 

A aparut cartea ”Traieste frumos, iarta la timp si iubeste cu adevarat” scrisa de Parintele Hrisostom Filipescu și se poate comanda la acest link: ➡️ http://bit.ly/Hrisostom-Filipescu-Trăiește-frumos.

 

 

Împreună cu voi, cititorii, dorim să sărbătorim căldura verii prin căldura sufletească generată de cuvintele pline de har ale părintelui Hrisostom Filipescu, prin care aduce frumosul şi speranţa în suflete.





Astfel, autorul lunii iunie la Librex este Părintele Ieromonah Hrisostom Filipescu, iar pe parcursul întregii luni, cititorii se pot bucura de cărţile autorului însoţite de autograf pe un semn de carte special, în ediție limitată.

 


 

 

Să îndrăznim aşadar să primim soarele cu braţele deschise şi cu o carte bună alături!

 


 

Librex vă doreşte o vară plină de căldură sufletească şi lectură de calitate!

 

 

Citește mai departe

Interviu cu Oana Arion, autoarea seriei ”Nemuritor”

Astăzi am plăcerea de a sta de vorbă cu Oana Arion, autoarea seriei ”Nemuritor”, publicată în 2016 la editura Librex. În interviul de mai jos, am vorbit cu Oana despre ea, despre cărțile ei și, bineînțeles, despre scris și pasiunile ei.


Bună, Oana! Pentru început, te rog să ni te prezinţi în câteva rânduri.

Bună. Mulţumesc pentru interesul acordat. În câteva rânduri? Greu... . Glumesc. Sunt Oana Arion, râd mult, îmi place să mă bucur de lucrurile mărunte: cafeaua de dimineaţă, cărţile mele preferate, muzica mea, momentele petrecute acasă, în zona mea de confort. Ah, da, şi prietenii mei. Nu sunt mulţi, dar îmi sunt tare dragi. Ah, da! Şi am scris o serie drăguţă.



Cum s-a născut seria ”Nemuritor” şi cum ai descri-o cuiva care doreşte să o citească?

Hmm. O serie începută în joacă, dar în care am pus mult suflet. O serie fantasy, condimentată cu umor, puţin romance, multă aventură şi suspans. Volumele sunt scrise la persoana întâi, stabilind astfel o legătură specială cu cititorul. Mai spun?


Când şi cum a apărut pasiunea pentru scris?

Scriu de când mă ştiu, dar nu m-am gândit să public. Apariţia mea pe piaţa de carte a fost o pură întâmplare şi am fost mai mult decât surprinsă constatând cât de bine a fost primit primul volum al seriei. Restul...e istorie.


Consideri că te regăseşti vreun pic în personajele pe care le-ai creat în seria ”Nemuritor”?

Bineînţeles. Chiar dacă am încercat să evit crearea unui personaj care să îmi semene, pe la jumătatea cărţii m-am trezit folosind în dialoguri propriile expresii sau gesturi. Da, Victoria „a împrumutat” multe de la mine.



Bănuiesc că, la fel că orice scriitor, ai o sursă inspiraţie. Care este aceasta?

Vei râde, dar nu am o sursă de inspiraţie. Îmi place mitologia, întotdeauna mi-a plăcut şi am încercat să aduc un strop de „magie”în cărţile mele prin folosirea unor legende şi a unor personaje mitologice. Dacă poţi numi asta sursă de inspiraţie, ei bine...


Există vreun alt scriitor sau vreo carte care te-a determinat să te apuci de scris şi care te-a influenţat ca şi scriitoare?

Înainte de a fi scriitor sunt cititor. Am citit mult şi cred că, într-o măsură mai mică sau mai mare, fiecare carte în parte m-a influenţat şi mi-a format aceea bază absolut necesară în construirea unei imagini de ansamblu în ceea ce priveşte stilul propriu, genul care mi s-ar potrivi cel mai bine etc.


În afară de scris, ce alte pasiuni mai ai?

Desenez. Îmi confecţionez haine şi bijuterii. În general, cam tot ce implică latura creativă.


Cum ai descrie procesul de a scrie o carte şi de a o publica unei persoane care vrea să devină autor?

Uff, nu este uşor. Depinde foarte mult care sunt motivele pentru care vrei să te apuci de scris. Dacă ţinteşti o carieră în domeniu, faimă, bani şi aşa mai departe, cred că ar trebui să te gândeşti de zece ori înainte de a începe. În schimb, dacă scrii pentru tine, pentru simpla plăcere de a „crea” poveşti, de a imagina personaje, din dorinţa de a le transmite cititorilor emoţii, atunci nu mai sta pe gânduri. În ceea ce priveşte procesul efectiv de scriere, contactarea şi găsirea unei edituri portivite şi toată munca extraordinară care urmează publicării efective sunt multe de spus. Este o nebunie, în adevăratul sens al cuvântului, dar o nebunie frumoasă.


Dacă ar fi să alegi o carte scrisă de un alt autor pe care ţi-ai fi dorit să o fi scris tu, care ar fi aceasta şi de ce?

Sunt foarte multe cărţi care îmi sunt dragi. Le recitesc atunci când vreau să retrăiesc senzaţiile deja familiare pe care mi le stârnesc anumite fraze sau scene. Luna iulie este luna Galsworthy, în noiembrie adorm cu „Numele trandafirului”, la începutul verii recitesc „La Medeleni”şi „Pânza de păianjen”. Da, ştiu, am mici obsesii legate de cărţi şi cred că mi-ar fi plăcut să scriu măcar una dintre cele menţionate.


Recent a avut loc salonul de carte Bookfest, la care ai participat și tu, alături de alți autori publicați de editura Librex. Cum a fost aceasta experiență pentru tine?

Ce pot să îţi povestesc despre Bookfest? În general, iubesc târgurile de carte, atmosfera, oamenii pe care ajungi să îi cunoşti personal după luni de conversaţii virtuale, într-un cuvânt tot! Cu toate acestea, ediţia 2017 a fost ceva inedit. De ce? Datorită echipei. Ştiu, poate părea un stereotip, dar după patru zile de târg mi-am dat seama că am râs mai mult decât am făcut-o în patru luni. Echipa este alcătuită din oameni speciali, foarte dragi mie şi sunt fericită că am ajuns să îi cunosc şi să îi numesc prieteni pe mulţi dintre ei. Cât despre lansarea volumului al patrulea nu pot să spun decât atât: a fost efervescentă. Sau cel puţin aşa mi s-a părut mie. Abia aştept să vină noiembrie şi să ne revedem la Gaudeamus.

 


După succesul pe care seria ”Nemuritor” l-a avut în rândul cititorilor din România, sunt sigură că nu te vei opri aici. Plănuieşti vreo nouă carte sau, de ce nu, serie? Vorbeşte-mi, te rog, despre planurile tale de viitor.

Cred că, cel puţin pentru o vreme, mă voi feri de serii. Este foarte presant şi solicitant să ai o serie în desfăşurare. Mă voi mulţumi să termin cele patru proiecte la care mă gândesc de ceva vreme şi anume o distopie, două romane fantasy şi o carte pentru copii 10+.


Pentru încheiere, te rog să transmiţi un mesaj tuturor celor care ne citesc.

 

Citiţi. Rămâneţi frumoşi!

 

 

Articol publicat de Bianca M. Călin

Topul vânzărilor editurii Librex Publishing la Salonul Internațional de Carte Bookfest București, 2017

 

 

Bookfest de poveste! Așa am putea descrie ediția 2017 a Salonului Internațional de Carte Bookfest.

Astfel, 26 de titluri noi au fost lansate la standul editurii în cele 5 zile de târg.

La cele 14 evenimente de lansare de carte au participat personalități de marcă ale culturii românești, printre care amintim pe scriitorul Stelian Țurlea, criticul literar Daniel Cristea-Enache, scriitorul Tudor Călin Zarojanu, diplomatul Nick de Teodoreanu și scriitorul Radu F. Constantinescu.

Prezenţa cititorilor la standul și evenimentele Librex într-un număr atât de mare ne confirmă că suntem pe drumul cel bun și ne dă încrederea necesară pentru a performa în continuare.

Vă mulțumim!

 


Cele mai vândute titluri Librex la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2017 sunt:

1. Seria Alina Marinescu - Monica Ramirez

2. Prin cenușă de visuri - O. G. Arion

3. Percepții inconștiente - Iulia Ioniță

4. Petru Dimitrie Cercel. Gentilomul Valah care a cucerit Europa - Cristian Moșneanu

5. Doamne și domnițe, jupânițe și amante ale Domnitorilor Români - Cornel Bîrsan

6. Când dragostea ucide... - Raluca Butnariu

7. Coroana de spini și stele - Lina Moacă

8. Dragoste și mătase albă - Corina Cîndea

9. Toria – Nicoleta Tudor

10. Departe de mine, departe de tine - Flavius Simion

 

Stelian Turlea va lansa romanul Orbi in tranzitie la Bookfest, vineri, 26 mai 2017

Librex Publishing are onoarea să anunțe apariția ediției a doua a romanului Orbi în tranziție, de Stelian Țurlea.

Lansarea va avea loc vineri, 26 mai, la ora 15:00, în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest - București, 2017.

Participă autorul Stelian Țurlea, editor/autor Monica Ramirez.

Invitați: Daniel Cristea-Enache - critic literar, Tudor Călin Zarojanu - scriitor, Radu F. Constantinescu - scriitor



O frumoasă şi tristă poveste de dragoste, un love story din România confuză a acestor ani. În rolurile principale – un bărbat şi o femeie obosiţi de viaţă, care, întâlnindu-se, redevin tineri şi fericiţi. Nu pentru multă vreme. Minerii, grevele, vacarmul străzii, discursurile, huiduielile, performanţele profesionale, amatorismul agresiv, patetismul, demagogia, spectacolul oferit de mass-media, tot ceea ce constituie exaltanta, dar şi periculoasa dezordine din perioada de după 1989 inundă, ca un vârtej, existenţa celor doi şi în cele din urmă îi separă.

Alex. Ştefănescu

Curajoasă în concizie, în imprudențele și provocările unei sincerități patetice, anticalofilă în stil – o transmisie live a unui amor din  zilele astea, ale noastre, "într-o lume în care dacă nu înjură, fiecare se gândește numai al el", și unde nefericirea – ca în toate poveștile valabile – își face datoria de cum simte vibrația unui entuziasm.

Radu Cosașu

Orbi în tranziţie continuă firul epic dintr-un roman ante­rior al lui Stelian Ţurlea (Fă-ţi patul şi dormi! din 1997), păstrând tonul retractil al unui narator, Popeye, care ştie mai mult decât spune, un fel de eminenţă cenuşie a propriei vieţi (amoroase şi sociale), a meandrelor politice televizive şi a des­tinelor celor din jur.

Simona Sora

Romanul este un soi de naraţiune-confesiune, făcută cu mijloace literare economicoase (se poate vorbi de un grad zero al scriiturii, foarte aproape de stilul jurnalistic), plină de consi­deraţii istorice, sociale şi mo­rale. Este mai degra­bă un roman al tranziţiei decât un love story.

Tudorel Urian

 


Născut la 6 ianuarie 1946, Stelian Ţurlea a urmat studii de filologie (1968) şi filosofie (1976), la Bucureşti, a fost aproape trei decenii redactor de politică externă (revista „Lumea”), a condus, după 1989, pentru scurtă vreme, evistele „Lumea”, „Zig-Zag”, apoi ziarul „Meridian”, după care a lucrat în televiziune, ca şef al departamentului de ştiri al Antenei 1. Între 1996 şi 2014 a lucrat la Protv ca director editorial, între 2000 și 2016 a condus „Ziarul de duminică”, pe care l-a și creat.

Este autor a douăzeci și unu de romane, unsprezece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit şase albume.

A primit Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii (2003),  Premiul Asociaţiei Editorilor din România pentru literatură pentru copii (2005), Premiul Special al Uniunii Scriitorilor (2006), Premiul Asociaţilor Scriitorilor din Bucureşti (2007), Premiul „Flacăra” pentru literatură (2011). A fost nominalizat la Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii în 2000 şi Premiul AER pentru roman în 2003.

Premii în jurnalistică: Premiul Asociaţiei Profesioniştilor din Televiziune (APTR) pentru jurnalul de ştiri Observator (Antena 1), 1995, Premiul APTR pentru Observator, 1996, Premiul special APTR pentru documentarul „13-15 iunie 1990”, 1996, Premiul Fundaţiei Pro pentru manageriat jurnalism, 1999, Premiul Fundaţiei Pro pentru jurnalism, 2001, Premiul Radio Romania Cultural pentru „Ziarul de Duminică”, 2007.

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: