In cadourile de Craciun, include si aceste carti care au schimbat milioane de vieti!

 

Luna magica din an se apropie cu pasi repezi. Nu-i asa ca si tu abia astepti venirea Sarbatorilor de Iarna? Este un prilej bun de a petrece momente speciale alaturi de persoanele dragi tie, de a te relaxa dupa un an de munca si de a-ti face planuri pentru noul an, care bate la usa. Bineinteles, probabil te gandesti si la cadouri. Desi ne plac tuturor, aceasta perioada din an nu ar trebui sa se concentreze in jurul lor. Acestea ar trebui sa fie un bonus, nu sa fie cele mai importante. Uita de latura comerciala a sarbatorilor si incearca sa le privesti asa cum o faceai in copilarie: ca un prilej de a petrece timp de calitate alaturi de familie si de prieteni.

 

Bineinteles ca vei darui cadouri, insa incearca sa alegi ceva folositor, ceva care sa fie cu adevarat pe placul celor dragi tie. Poti chiar sa ii intrebi, intr-un mod subtil, ce le lipseste si de ce s-ar bucura cel mai tare. Iti garantam ca vei fi surprins de raspunsuri, comparandu-le cu tot ceea ce iti doreai tu sa le oferi drept cadouri.

 

Iar daca nu vrei sa intre la banuieli sau pur si simplu vrei sa le faci o surpriza in adevaratul sens al cuvantului, ar trebui sa iti indrepti atentia spre cadouri simbolice. De exemplu, daca vrei sa oferi cuiva un glob de sticla cu lichid in interior, genul de glob pe care il intorci si ai impresia ca ninge in interiorul sau, alege unul cu un peisaj deosebit sau cu orice altceva in afara de Mos Craciun sau motive de Craciun. De ce? Pentru ca reprezinta o decoratiune superba si ar fi pacat sa nu poate fi expusa tot timpul anului.

 

Si bineinteles, nu uita si de cadourile pentru suflet, cum sunt cartile. Este o idee excelenta sa oferi cuiva in dar carti, pentru ca tuturor ne plac. In plus, poti alege carti cu subiecte puternice, poate chiar carti ce au schimbat vietile a milioane de oameni, cum este si seria literara Conversatii cu Dumnezeu, de Nealle Donald Walsch. Probabil ai auzit si tu de aceste carti fenomen, care au avut si inca au un succes incredibil. Iar perioada de Craciun este ideala pentru o astfel de lectura, pentru oricine.

 

Sunt carti pe care daca le vei citi si tu, vei observa ca abordeaza subiecte de interes pentru toti oamenii. Fiecare persoana are framantarile sale si momentele sale dificile in viata. Iar aceasta carte este menita sa raspunda tuturor intrebarilor pe care o persoana le-ar putea avea, in legatura cu existenta sa pe Pamant.

 

Aceasta serie literara nu s-a incheiat, pentru ca autorul are de gand sa mai lanseze si alte carti, asa ca daca ti-a starnit si tie interesul, trebuie sa stii ca vor mai urma si alte carti. Reprezinta cadoul ideal pentru oricine isi doreste o lectura usoara si linistitoare.

 

Ce spui despre ideea noastra de cadou de Craciun? Ai darui aceste carti persoanelor dragi din viata ta? Ti-ar placea sa le citesti si tu

Cartea Romaneste. Punct si de la Capat, in exclusivitate la Librex

 

Suntem convinsi ca ati inceput deja sa va ganditi la pregatirile pentru sarbatorile de iarna si mai ales la bucatele traditionale pe care le veti prepara cu mare drag, alaturi de familie. Si mai mult ca sigur ati inceput sa faceti o lista de cadouri pentru persoanele apropiate, insa nu sunteti siguri daca sunt cele mai potrivite. Nu-i nici o problema, pentru ca vrem sa va venim in ajutor si sa va oferim o idee de carte perfecta ca si cadou, dar care o sa va ajute si la prepararea meselor de sarbatori (si nu numai).

 

Este vorba despre cartea Romaneste, punct si de la capat, scrisa de Chef Florin Dumitrescu si distribuita in exclusivitate de Librex. Aceasta contine cele mai bune 60 de preparate romanesti si o puteti cumpara la timp pentru a gasi inspiratie pentru mesele de sarbatori, daca vreti sa va impresionati familia si invitatii. Insa, reprezinta si un cadou ideal pentru o persoana pasionata de gatit, careia ii place sa incerce retete noi in permanenta si care vrea sa aiba in biblioteca unele dintre cele mai bune carti de bucate.

 

Desi traim intr-o epoca in care am putea gasi foarte usor retete pe internet, nimic nu se compara cu gatitul avand drept ajutor o carte deosebita. Retetele publicate in aceasta carte sunt exacte si daca respectati intocmai pasii, dar si cantitatile, nu aveti cum sa dati gres. Acesta este farmecul cartilor de bucate, pentru ca sunt precise. Pe site-urile cu retete culinare, s-ar putea sa nu gasiti toate indicatiile necesare.

 

In plus, gatitul ar trebui sa fie nu doar despre prepararea mancarii in sine, ci sa devina un ritual care sa va faca placere. Timpul liber este pretios pentru toata lumea, insa din cand in cand, incercati sa transformati modul in care gatiti. Muzica preferata pe fundal, pregati-va din timp ingredientele si ustensilele necesare, implicati si persoanele dragi voua si bucurati-va de tot procesul de gatit, de aromele ingredientelor, de modul in care se transforma pe masura ce trec minutele. Gatitul este o arta si un mod de relaxare, asa ca acordati-va timp si veti vedea cat este de placut.

 

In aceasta carte superba, Chef Florin Dumitrescu a investit timp si cunostinte, pentru a putea sa ne ofere 60 de retete delicioase, culese de pe teritoriul tarii. Veti descoperi retete inedite, despre care mai mult ca sigur nu ati auzit, cum ar fi Lapte de Bou (specific din Tara Motilor) sau storceagul din gospodariile pescaresti.

 

Cartea este impartita in patru capitole, pentru ca retetele sa fie mai usor de reperat: aperitive, ciorbe, feluri principale si deserturi. Ce este interesant este ca fiecare reteta are o poveste pe care o puteti afla din paginile acestei carti. In plus, cartea este semnata de cativa dintre Chefii cunoscuti din Romania, iar prefata poarta semnatura Chefului francez Yannick Alleno, detinator a 3 stele Michelin si unul dintre cele mai importante nume cand vine vorba despre fine dining.

 

Speram ca v-am convins de cat de utila este o astfel de carte si de faptul ca poate reprezenta si un cadou foarte bun de Craciun. Ce spuneti, o veti cumpara?

Un cadou deosebit pentru Craciun: seria literara Conversatii cu Dumnezeu!

 

Anul 2019 mai are doua luni si se incheie, ceea ce inseamna ca una dintre cele mai frumoase sarbatori este mult mai aproape: Craciunul. Probabil si voi asteptati cu mult entuziasm aceasta perioada din an, in care veti reflecta asupra evenimentelor ce s-au petrecut si va faceti planuri pentru un nou inceput, mai exact pentru anul 2020. Insa, pana atunci aveti de facut cateva pregatiri de Craciun.

 

Si probabil cel mai dificil va fi sa alegeti cadourile de Craciun pentru cei dragi. Este adevarat ca mult mai important va fi sa stati unul langa celalalt si sa va bucurati de clipe frumoase, insa trebuie sa recunoastem ca tuturor ne place sa primim cadouri de Craciun, chiar daca sunt simbolice.

 

Cand vine vorba despre copii, alegerea cadourilor este mai usoara, pentru ca ei isi doresc lucruri simple. Puteti sa le daruiti hainute (pentru ca ei cresc in permanenta si chiar le-ar prinde bine acest ajutor parintilor), jucarii educative si poate chiar si carti adecvate varstei. Insa, daca vorbim despre alegerea celor mai bine cadouri pentru cei mari, lucrurile se complica putin, chiar daca ne referim la cadouri simbolice.

 

Daca vreti sa fiti siguri ca veti avea succes, va sfatuim sa va indreptati spre cadouri care sunt pe placul oricui. Printre acestea se numara si puloverele tematice de Craciun, canile (cine nu iubeste canile si in plus, niciodata nu avem prea multe), iubitorii de cafea vor aprecia sortimentele exotice ale acestei bauturi, la fel si iubitorii de ciocolata. Si bineinteles sa nu uitam de carti. Acestea sunt potrivite in orice imprejurare si de ce nu, sunt ideale chiar si pentru copii, nu doar pentru cei mari.

 

Daca nu stiti ce gen literar prefera cineva, ii puteti darui carti cu subiecte generale, carti care prind la public si sunt adorate de milioane de oameni din intreaga lume. Printre acestea se numara si cartile considerate fenomen, Conversatii cu Dumnezeu, de Nealle Donald Walsch.

 Acestea au devenit cunoscute si in tara noastra in urma cu cativa ani si de atunci tot mai multe persoane le apreciaza si le descopera fie intamplator, fie prin recomandare.

 

 

Nu va lasati pacaliti de titlu, pentru ca nu sunt carti despre religie, ci sunt mai mult de atat. Sunt carti care isi propun sa va raspunda la cele mai arzatoare intrebari, pe care suntem siguri ca le-ati avut si voi la un moment dat. In plus, cartea va raspunde si intrebarilor legate de viata traita in frica nejustificata, de teama Divinitatii. Astfel, se lamureste faptul ca nu frica de lucruri obisnuite ar trebui sa ne conduca viata, ci ar trebui sa facem tot ce ne dorim, fara a-i afecta pe cei din jur insa.

 

Seria literara este momentan compusa din sase volume si inca nu este completa, pentru ca autorul va mai scrie si altele, abia asteptate de catre cei care au citit deja primele carti. Asa ca daca vreti sa daruiti un cadou deosebit, care sa fie pastrat de-a lungul timpului, un cadou folositor, ar fi bine sa va indreptati si spre seria aceasta de carti. Spre exemplu, pachetul cu primele trei volume ale seriei costa 49,99 lei.

 

Ce spuneti despre sugestia noastra de cadou de Craciun? Ati darui aceste carti persoanelor dragi din viata voastra?

Radiografia unei marsavii judiciare: o carte care o sa va impresioneze!

 

 

 

Fiecare om prefera un anumit gen de carti sau anumite genuri. Insa, gusturile se pot schimba de-a lungul timpului si ce ne-a placut anul trecut sau chiar luna trecuta, este posibil sa nu ni se mai para atat de atractiv. Sunt persoane care nu si-ar fi imaginat ca ar putea citi vreodata carti de dragoste de exemplu, pentru ca le considerau ,,siropoase” iar dupa o anumita varsta sau dupa ce s-au indragostit iremediabil, au inceput sa accepte si acest gen de lectura, ba chiar sa devina preferat (sau unul dintre preferate).

 

Asa ca niciodata nu spuneti ,,nu” unui anumit gen de carti doar pentru ca nu ati mai citit pana atunci nici o carte care sa ii apartina. S-ar putea sa aveti surprize placute si sa vreti sa cititi cat mai multe carti de acel fel.

 

Iar astazi va propunem o carte care poate reprezenta si un cadou ideal, nu doar o lectura reusita. Este o carte din genul ,,memorii” care prezinta o parte din realitatea sistemului judiciar din Romania. Mai exact, va recomandam Radiografia unei marsavii judiciare, de Traian Berbeceanu.

 

Daca nu ati auzit pana acum de autor, este fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia si ,,Politistul anului” in 2013. Insa, tot in 2013 a inceput si cosmarul pentru el: a fost acuzat pe nedrept ca ar fi sprijinit o grupare specializata in evaziune fiscala. Apoi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, timp in care s-au organizat proteste pentru sustinerea politistului, eliberarea lui din inchisoare si demonstrarea adevarului. In anul 2016, Traian Berbeceanu a fost achitat in prima instanta, insa acum asteapta decizia definitiva, intr-un dosar tergiversat ani la rand.

 

 

 

In acest caz, s-a speculat mult si informatia a fost denaturata. Asa ca Traian Berbeceanu si-a dorit ca oamenii sa afle direct de la el adevarul si ce s-a intamplat pe parcursul acestor ani grei, dincolo de ce s-a scris in presa. Este modul prin care el a ales sa isi spuna povestea, pentru cei care au fost alaturi de el, dar si pentru cei care nu au avut incredere in el si care acum au ocazia de a afla cum au stat lucrurile exact.

 

Daca veti citi cartea veti afla nu doar ce s-a intamplat pe parcursul acestor ani, dar si care a fost motivul pentru care s-a ,,dorit” inlaturarea politistului de la conducerea Brigazii. Probabil si voi veti ramane surprinsi cand veti afla ca acuzatorii au fost de fapt vinovati in toata aceasta situatie.

 

 

In plus, cartea nu este doar despre ce s-a intamplat de cand Traian Berbeceanu a fost acuzat si pana in prezent, ci descrie si viata lui. Astfel, veti citi despre ce a vrut initial sa devina, care a fost primul sau loc de munca si de asemenea ce aspiratii avea pe vremea cand se afla in scoala generala. In plus, veti mai afla si ce si-ar dori pentru fiul sau, mai exact ce fel de cariera nu si-ar dori sa urmeze.

 

Puteti comanda cartea la un pret promotional. Este publicata de Editura Curtea Veche si are 424 de pagini.

5 carti de bucate pe care trebuie sa le ai in colectia ta!

 

 

Cand vine vorba despre gatit, probabil cei mai multi dintre voi fie incercati retete pe care deja le stiti, fie va rugati mamele sau bunicile sa va invete sau sa va dicteze la telefon o reteta sau intrati pe internet. Insa, a prepara retete delicioase, inseamna mai mult de atat. Ar trebui sa incercati macar o data sa faceti din asta un ritual. Iar daca nu mai aveti inspiratie si nu stiti ce sa mai gatiti, va recomandam sa va completati colectia de carti cu unele de bucate, pe care le puteti comanda dintr-o librarie online! Chiar daca unele retete le gasiti si pe internet, daca veti avea la dispozitie o carte, va garantam ca o sa aveti mai mult chef de gatit si inspiratia va veni mai repede.

 

Prima carte pe care v-o recomandam este inspirata de bucataria traditional romaneasca. Este vorba despre Bucatele Noastre, de Horia Varlan, o carte in care sunt incluse retete delicioase culese de catre autor in calatoriile sale prin tara, iar multe dintre acestea au fost modificate, fie pentru a fi mai usor de preparat sau pentru a le schimba putin gustul si textura. Retetele din aceasta carte sunt impartite in patru capitole, ce reprezinta anotimpurile. Astfel, o sa va fie mai usor sa gatiti cu ingrediente care se gasesc local, in fiecare sezon. Astfel, veti intelege de ce bucataria romaneasca se bazeaza pe sezonalitate si care este diferenta intre bucataria noastra si cele exotice. Chiar va recomandam cartea daca vi se pare ca preparatele romanesti sunt prea dificile. O sa va dati seama ca nu aveti de ce sa va temeti, iar retetele o sa va iasa perfect din primele incercari.

Citește mai departe

Cand dragostea gaseste un refugiu in Bazarul Visurilor…

 

 

Cartile de dragoste sunt printre cele mai apreciate carti din lume. Acestea sunt iubite atat de catre romanticii incurabili care nu ar putea citi alt gen, de catre persoane care cunosc primii fiori ai dragostei sau de persoane care adora cartile cu final fericit. Trebuie totusi sa recunoastem ca pentru a citi o carte de dragoste, trebuie sa avem o anumita stare. Fie ca visam la ziua in care vom fi fericiti, fie ca iubim si ni se pare ca este cel mai frumos sentiment din lume sau din contra, poate am suferit o deceptie in dragoste si vrem sa ne aducem aminte ca intr-o zi, vom avea curajul sa iubim din nou, aceste carti sunt ideale pentru toate starile enumerate.

 

Din fericire, cartile de dragoste nu se vor demoda niciodata si permanent apar noi si noi titluri care sa multumeasca chiar si cei mai pretentiosi cititori. Iar astazi, o sa va prezentam noua carte a uneia dintre cele mai iubite autoare a genului: Bazarul visurilor, de Jojo Moyes. Probabil o stiti pe autoare deja, datorita trilogiei ,,Inainte sa te cunosc”. Jojo Moyes, pe numele sau adevarat Pauline Sara Jo „Jojo“ Moyes este o jurnalista care si-a urmat visul, debutand ca scriitoare in anul 2002, iar in anul 2011 primeste pentru a doua oara un premiu la care putini au curajul sa spere: Romantic Novel of the Year Award pentru romanul The Last Letter From Your Lover.

 

Insa, adevaratul succes l-a cunoscut abia in 2012, cand a publicat romanul ,,Me before you”, urmand ca in ianuarie 2013, compania MGM sa cumpere drepturile de ecranizare pentru cunoscutul film cu acelasi nume.

 

De atunci, autoarea a devenit unul dintre cele mai indragite nume ale genului si isi surprinde fanii cu fiecare carte publicata. Iar cea mai recenta este Bazarul Visurilor, o carte publicata si in limba romana de catre Editura Litera.

 

In primele pagini, romanul ne poarta inapoi in anii ‘60, unde facem cunostinta cu Athene Forster (poreclita Ultima Debutanta). Era o tanara superba, dar razvratita, care accepta sa se casatoreasca cu unul dintre cei mai ravniti mostenitori ai vremii. Nu trece mult timp de la casatorie ca incep sa apara zvonurile infidelitatii Athenei.

 

Povestea continua cu protagonista romanului, Suzanna Peacock. Aceasta are un trecut greu de infruntat, dar si o casnicie cu probleme. Evadeaza de toate probleme in micul sau magazin Peacock Emporium, cel care va deveni Bazarul Visurilor. Curiosi despre ce se intampla mai departe? Atunci va trebui sa cititi in carte, pentru ca nu vrem sa va stricam surpriza! Vrem sa va lasati sa descoperiti adevarul, sa empatizati cu personajele si sa fiti captivati de actiune, pana la ultima pagina.

 

Asa cum probabil va asteptati deja, aceasta carte este o poveste in care protagonista va trebui sa tina piept vietii si sa treaca prin tot felul de stari pana va cunoaste adevarata fericire. La fel se intampla si in viata: pentru a avea parte de o poveste de dragoste ideala, trebuie intai sa ne infruntam toate temerile si sa ne cunoastem cel mai bine pe noi. Dar, mai mult despre acest lucru puteti afla citind superbul roman de Jojo Moyes.

 

Ce spuneti, v-am atras atentia? Veti citi aceasta carte?

O carte despre cum dragostea schimba vieti: Repertoarul amorului

 

 

Oamenii au fost inca din cele mai vechi timpuri atrasi de subiecte tabu, de subiecte despre care nu se vorbea decat ,,pe la colturi” si mai ales, de vietile private ale conducatorilor vremii. Fiecare greseala era taxata aspru atat de catre apropiati, de nobili, dar si de catre supusi.

 

In prezent, inca exista subiecte tabu si inca exista atractia pentru a sti cat mai multe amanunte din viata privata si din dormitorul oamenilor celebri. Iar acest lucru se poate traduce prin dorinta publicului de a demonstra lor ca si celebritatile sunt tot oameni care poate gresesc, care poate inseala, care nu au viata perfecta pe care o afiseaza zi de zi.

 

In numele iubirii s-ar purtat razboaie grele, pentru iubire s-au jertifit milioane de oameni, au curs rauri de cerneala pentru a scrie poezii si romane. Si cele mai celebre povesti de dragoste sunt si cele care au schimbat intr-un fel istoria omenirii asa cum o stim astazi. Spre exemplu, mitologicul Razboi Troian este bazat pe o poveste de dragoste. Cu toate ca nu este decat un mit, neexistand dovezi concrete ale acestuia, gasim similitudini pe parcursul istoriei si chiar si in ziua de astazi, in povesti de dragoste care au acelasi rezultat.

 

Un lucru este cert: pentru iubire s-au purtat razboaie grele, insa fara iubire, oamenii nu ar putea sa traiasca. Iar daca sunteti curiosi din fire si vreti sa aflati detalii interesante despre povestile de dragoste, infidelitatile, despartile, amagirile si sperantele desarte ale unora dintre cele mai cunoscute personalitati din istorie, va recomandam sa cititi cartea Repertoarul amorului (69 de povesti de dragoste din istoria lumii) scrisa de Stelian Tanase.

 

Asa cum ii spune si numele, aceasta carte cuprinde 69 de povesti scurte, fise telegrafice ale unor celebritati care au trait de-a lungul timpului: regi, regine, dictatori, presedinti, actori, regizori, cantareti, curtezane, amante, sotii si asa mai departe. Unele povesti s-au terminat tragic, altele au redefinit conceptul de iubire, asa cum il cunoastem si chiar indraznim sa spunem ca au schimbat si istoria omenirii.

 

Cartea este o culege de povesti de dragoste ale personalitatilor straine, cum ar fi Kafka, Stalin sau Hitler, Goebbels, Jeanne Hébuterne, Amedeo Modigliani, Frida Kahlo, Edith Piaf, Coco Chanel, Marilyn Monroe, dar si ale personalitatilor romanesti: Bazu Cantacuzino, George Enescu, Regele Mihai si chiar Regina Maria.

 

Din aceasta carte veti afla atat detalii picante despre cei mentionati si multi altii, dar veti avea si de invatat despre ce sa faceti si ce sa nu faceti astfel incat sa va bucurati de iubire si de relatii sanatoase si sa nu le lasati sa va distruga atat viata voastra, dar si viata altor persoane. Cu siguranta va fi o lectie din care veti ramane cu niste idei pe care le puteti folosi in viata, pentru ca veti sti sa recunoasteti ,,simptomele” unei relatii toxice, de ce nu este bine sa inselati sau sa dati false sperante si de ce este importanta comunicarea in relatia cu partenerul.

 

Daca v-am atras atentia cu aceasta carte, o puteti comanda si online. Este publicata la Editura Hyperliteratura si are 248 de pagini. 

Seria literara care a schimbat milioane de vieti: Conversatii cu Dumnezeu

De cate ori vi s-a intamplat sa cititi o carte care sa va schimbe anumite conceptii sau sa va deschida noi orizonturi? Nu conteaza ce tip de carte este si nici popularitatea ei, conteaza doar sa gasiti un paragraf care sa va schimbe total viata. Multi oameni au patit acest lucru dupa ce au citit carti despre dezvoltare personala. Unii spun ca i-au ajutat carti pe care le citeau pentru a se relaxa. Una dintre seriile literare care a schimbat total viata a milioane de oameni este Conversatii cu Dumnezeu, de Nealle Donald Walsch.

 

Contrar asteptarilor, nu se vorbeste strict despre religie, ci este o serie literara care o sa va ajute sa intelegeti ca si alti oameni au aceleasi temeri ca si voi si ii macina aceleasi intrebari. Seria este compus din sase volume si nu s-a terminat aici: Conversatii cu Dumnezeu, vol.I, II, III, Prietenie cu Dumnezeu, Comuniune cu Dumnezeu, Momente de gratie. Autorul a vrut sa demonstreze ca viata trebuie traita in armonie, nu in frica, asa cum multi cred in mod gresit. Se puncteaza de-a lungul celor sase volume ca dragostea divina inconjoara toti oamenii, in fiecare moment.

 

Pe scurt, in cartile care compun aceasta serie, veti gasi raspunsuri la intrebari destul de banale care e posibil sa va fi macinat, dar si la intrebari mai complexe, care poate v-au pus la indoiala credinta si parerea despre ce este rau si ce este bine, la modul general. De ce am spus ca aceste carti au schimbat milioane de oameni? Pentru ca acestia traiau cu frica de Dumnezeu si credeau ca vor fi in permanenta pedepsiti pentru faptele lor. De aceea, nu puteau sa isi traiasca viata, se gandeau doar la ce li se va intampla atat in viata de aici, dar si in cea de apoi. Iar aceste carti nu fac altceva decat sa demonstreze ca noi suntem responsabili atat de actiunile noastre, dar si de ce ni se intampla in urma lor.

 

Autorul sustine ca aceasta serie este inspirata din realitate si ca acele raspunsuri i-au fost date chiar de Dumnezeu si astfel a hotarat sa le spuna tuturor oamenilor. Indiferent daca sunteti credinciosi sau nu, mai mult ca sigur veti gasi aceasta serie literara foarte interesanta, pentru ca multe dintre intrebari vi le puneti si voi zi de zi si nu aveti curajul sa aflati daca sunteti singurii care gandesc asa. Probabil va este teama de necunoscut, teama irationala de consecintele actiunilor voastre cand nu este cazul. De aceea, va recomandam aceasta serie si suntem siguri ca o sa o gasiti foarte interesanta.

 

 

In prezent, puteti comanda cele sase volume ale seriei dintr-o librarie online, insa nu uitati ca aceasta continua si urmeaza sa apara alta carte in curand. Asadar, daca vreti sa aflati mai multe lucruri despre prietenie, despre iubirea neconditionata, despre cum sa alungati anxietatea si cum sa fiti mai buni atat cu voi, dar cu cei din jurul vostru, va recomandam aceasta serie!

 

Am vrea sa stim daca ati citit-o deja si daca da, cum vi s-a parut? V-a schimbat modul de a gandi?

Zece motive pentru care sa citesti Secretul de Rhonda Byrne

 „Nu pot spune ce este aceasta putere. Stiu doar ca ea exista.”

 

Exista o lege a atractiei. Asta ne-o spun multe carti din domeniul dezvoltarii personale. Cum functioneaza insa aceasta lege si cum poate fi ea aplicata de omul „normal”, neinitiat in tainele psihologiei, e mai greu de explicat si adesea se creeaza confuzie.

 

 

Secretul” de Rhonda Byrne vine sa lamureasca in privinta acestei legi, sa faca lumina in ceata lasata de alte carti in domeniu. Pornind de la cuvintele lui Buddha - „Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce-am gandit” – secretul ni se dezvaluie pas cu pas.

 

Am citit cartea din curiozitate, am ramas cu zambet (ceea ce inseamna ca si-a atins scopul) si am selectat pentru voi o serie de motive pentru care „Secretul” trebuie citit.

 

1. Cartea ne invata cum sa inseram legea atractiei in cotidian si astfel sa beneficiem de „marea schimbare” fara a o simti ca pe un efort sau ca pe ceva iesit din comun.

Citește mai departe

Afla dezvaluiri incendiare din cartea Radiografia unei marsavii judiciare!

 

 

 

Stim ca abia asteptati sa cititi carti noi, carti pe placul vostru, carti din care sa aveti ceva de invatat! Asa cum v-am obisnuit, incercam sa aducem in prim plan cele mai bune carti, care vor fi placul celor mai multi dintre voi, din diferite domenii.

 

Si pentru ca nu v-am mai prezentat de ceva timp o carte care sa prezinte fapte reale, astazi vrem sa va vorbim despre Radiografia unei marsavii judiciare, de Traian Berbeceanu. Este o carte apreciata de iubitorii justitiei, o carte care socheaza in sensul bun al cuvantului, o carte din care puteti afla dezvaluiri incendiare despre cazul lui Traian Berbeceanu si de ce este atat de important pentru justitia din Romania.

 

Dar, sa incepem cu prezentarea autorului, pentru a intelege de ce aceasta carte merita sa faca parte din bibliotecile voastre. Cine este Traian Berbeceanu? Politist, fost sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, acuzat pe nedrept ca ar fi ajutat o grupare infractionala specializata in evaziune fiscala. Pare ca ar fi scenariul unui film? Din pacate, este trista realitate. Traian Berbeceanu a ajuns la conducerea Brigazii datorita calitatilor sale si datorita dorintei de a lupta impotriva infractorilor, de a face aceasta tara un pic mai buna si mai linstita, stiind ca raufacatorii isi primesc pedeapsa. Insa, din pacate, dorinta lui de a-i pedepsi pe cei vinovati, i-a deranjat pe cei care ar fi trebuit sa aiba grija de noi, cetatenii si care s-au aliat cu personajele negative din poveste.

 

 

Dar, pentru ca raul nu ramane nepedepsit, in cursul anchetei, s-a dovedit ca toate acuzatiile impotriva lui Traian Berbeceanu au fost false, pentru ca s-a apelat la manipulare, mita si chiar si influentarea denuntatorilor. Au iesit la suprafata probe care au demonstrat ca persoanele care l-au invinuit pe Traian Berbeceanu, au vrut sa il inlature pentru ca le statea in cale, deoarece s-ar fi aflat despre trecutul indoielnic al acestora.

 

Chiar daca Traian Berbeceanu a reusit sa isi reabiliteze numele, cariera sa a avut de suferit, pentru ca nu este usor pentru nimeni sa isi revina dupa o asemenea nedreptate. Si, cu toate ca a trecut printr-o astfel de intamplare, are incredere in justitia din tara noastra si ne incurajeaza sa nu ne pierdem speranta.

 

 

Citind aceasta carte nu veti afla doar ce s-a intamplat exact de a ajuns sa fie condamnat, ci si tot ce s-a intamplat pe parcursul anchetei si cum a iesit adevarul la iveala. De asemenea, cartea contine si biografia autorului. Este o poveste de viata interesanta, care ne demonstreaza ca de cele mai multe ori, viata ne pregateste surprize si ne poarta pe drumuri la care poate nu ne-am fi asteptat nici intr-o mie de ani. De asemenea, veti putea afla si de ce nu ar dori ca fiul sau sa ii calce pe urme si sa devina politst, deoarece el considera ca ,,...Romania nu-si merita politistii! Asa cum sunt ei!”

 

Cartea este publicata de Editura Curtea Veche, are 424 de pagini si acum o puteti comanda la un pret special!

O carte de suflet - Iubitelor mele prietene, de Irina Binder si Carmen Voinea-Raducanu

 

 

Desi orice zi este perfecta pentru citit, putem spune ca toamna este anotimpul ideal pentru aceasta activitate. Astenia de toamna isi face simtita prezenta si majoritatea oamenilor vor doar sa ajunga acasa si sa se relaxeze, singuri sau in compania familiei, alaturi de o cana mare de ceai sau de o ciocolata calda cu lapte. Iar daca alaturi este si o carte, cu atat mai bine. Cititul, pe cat pare de relaxant, ajuta creierul si il mentine alert, astfel ca astenia de toamna va disparea mai repede.

 

De aceea, va incurajam sa profitati de lumina naturala cat mai puteti si sa cititi cartile care va plac. Daca aveti posibilitatea, cititi in natura: fie in parcul cel mai apropiat de voi, la munte, la tara cand va vizitati bunicii, oriunde va face placere sa petreceti timpul.

 

Si pentru ca este inceput de toamna, avem o veste buna pentru fanii Irinei Binder. Se lanseaza cartea Iubitelor mele prietene de Irina Binder si Carmen Voinea-Raducanu. Este o carte de suflet pentru autoare (de fapt, asa au fost toate cartile lansate pana acum) mai ales ca a fost scrisa alaturi de prietena ei cea mai buna.

 

Daca ati citit cartile Irinei Binder, este imposibil sa nu va fi regasit in scrierile ei. Sunt carti care prezinta trairi generale, pe care le-am avut toti la un moment dat. Deceptii in dragoste, neincredere in propria persoana sau in oameni, puterea de a merge mai departe chiar si cand totul parea pierdut, fluturi in stomac si insomnii din diferite cauze. Toate acestea sunt trairi normale, fac parte din vietile noastre si nu ar trebui sa le ascundem. Din contra, daca oamenii ar intelege ca nu sunt singurii care trec printr-o anumita situatie si ca mereu exista o rezolvare, multe vieti s-ar schimba.

 

La fel se intampla si cu prieteniile: cu totii cautam un prieten adevarat, alaturi de care sa trecem prin viata, sa ne impartasim bucuriile dar si suferintele, sa ne fim alaturi atat cand cunoastem succesul, dar si cand trebuie sa o luam de la capat si care sa ne aduca aminte ca daca am reusit o data, vom invinge de fiecare data orice situatie, indiferent cat ar fi de dificil.

 

 

 

In cartea Iubitelor mele prietene, autoarele ne prezinta ceea ce au trait de-a lungul vietii pana in acest moment, alaturi de persoanele care le-au iesit in cale. Si nu numai atat: ne reamintesc ca viata este compusa atat din momente frumoase, dar si din momente mai putin placute si trebuie sa transformam orice experienta intr-o lectie. Si dupa ce se incheie o relatie de prietenie, indiferent cum, sa ne aducem aminte de toate momentele frumoase si sa le pastram doar pe acelea.

 

Cartea este disponibila cu precomanda si va fi livrata incepand cu 23 septembrie. Pretul ei este de 48 lei si veti primi cadou un semn de carte metalic in forma de inima. Cartea are 352 de pagini, insa va garantam ca pe masura ce veti avansa cu lectura, veti dori ca aceasta sa aiba mai multe pagini.

 

Speram sa va placa noua carte a Irinei Binder, scrisa alaturi de prietena ei de suflet, Carmen Voinea-Raducanu!

Inainte de Urzeala Tronurilor, istoria s-a scris cu Foc si Sange

 

 

Dintre autorii contemporani care au facut istorie, George R.R. Martin se diferentiaza detasat datorita succesului pe care l-a cunoscut odata cu publicarea primului volum din saga ,,Cantec de Gheata si Foc”. Putem spune ca a revolutionat genul fantasy, iar milioane de oameni s-au indragostit atat de lumea fantastica prezentata in carte, dar si de personaje. George R.R. Martin are un stil unic de a scrie, totul fiind prezentat in cele mai mici detalii, astfel incat experienta cititului sa fie una cu adevarat deosebita. Daca ati citit vreo carte scrisa de el, ati observat cat de usor este sa patrundeti in lumea creata de autor si sa va simtiti acolo, cata vreme continuati lectura.

 

Succesul autorului a fost atat de mare, incat saga ,,Cantec de Gheata si Foc” a captat atentia HBO, iar de aici si pana la cumpararea drepturilor de ecranizare nu a mai fost decat un pas. Curand, serialul ,,Game of Thrones (Urzeala Tronurilor)" a inceput sa fie produs si a ajuns rapid cel mai popular serial din istoria cinematografica.

 

Daca v-a captivat lumea magica descrisa in Urzeala Tronurilor si daca ati vrut vreodata sa aflati ce se afla dincolo de toate misterele prezentate in carte, acum aveti ocazia. George R.R. Martin ne prezinta lumea de dinainte de Urzeala, in cartea Foc si Sange. Desi initial ar fi dorit sa astepte publicarea tuturor cartilor si apoi sa publice aceasta capodopera, planurile s-au schimbat si fanii din intreaga lume au putut afla mai repede raspunsurile la intrebarile ce ii framantau.

 

Pastrand tiparul marilor succese cinematografice si chiar si literare, George R.R. Martin a considerat oportun sa prezinte istoria din spatele ,,istoriei” prezentate in Cantec de Gheata si foc. A vrut sa prezinte contextul in care a luat nastere toata actiunea din carte si bineinteles, stramosii personajelor. In aceasta carte este descrisa istoria familiei Targaryen, cea mai controversata din toata aceasta Saga.

 

Conform cartii Foc si Sange, primul din familie a fost Aegon Cuceritorul, iar actiunea cartii se incheie cu Aegon al III-lea, urmasul sau. Veti observa ca naratorul este un cronicar, Archmaester Gyldayn. Bineinteles ca in aceasta carte veti regasi aceleasi elemente fanastice pe care autorul le-a inclus in toata cartile sale, dar totodata veti observa pe alocuri descrieri mai brutale decat in mod obisnuit. Nici in aceasta carte nu lipseste umorul autorului, chiar si in contexte nepotrivite, cum ar fi moartea unei persoane.

 

Si in aceasta carte veti regasi lupta pentru putere, pentru cucerirea Tronului, lupta in urma carora piereau mii de oameni, totul pentru ca ambitiile conducatorilor sa fie indeplinite. Asa cum va spuneam mai devreme, multe dintre dilemele pe care le-ati avut cititind cartile seriei Cantec de Gheata si Foc si urmarind serialul, vor fi elucidate daca va veti lasa purtati de universul acestei carti. Este incredibil cum un singur om poate avea o imaginatie atat de bogata, incat sa cucereasca inimile a milioane de oameni din intreaga lume si sa ii tina captivi de la prima si pana la ultima pagina.

Copilul tau incepe scoala? Iti recomandam 5 carti pe care sa le ai in biblioteca!

 

In curand incepe scoala, asa ca pregatirile au inceput deja pentru scolari: atat pentru cei mai mici, dar si pentru cei mai mari. Parintii au inceput deja cursa pentru achizitionarea celor mai bune rechizite la un pret foarte bun. Desi suntem obisnuiti sa cumparam rechizitele fie din magazinele de specialitate, fie din hipermarketuri, probabil ati cumparat cateva produse si din magazine online. Este o metoda mult mai comoda si in plus, veti economisi o suma importanta, avand in vedere ca preturile sunt mult mai mici in magazinele online. Si nici nu mai pierdeti timp stand la coada la casa de marcat sau in trafic.

 

Pe langa rechizite si imbracaminte, ar fi bine sa va ocupati si de biblioteca scolarului, indiferent de varsta lui. Un scolar ar trebui sa citeasca in fiecare zi cateva pagini, astfel incat sa acumuleze cat mai multe informatii, sa isi dezvolte imaginatia si vocabularul si ca acest obicei sa se transforme intr-un hobby mai tarziu. Copiii trebuie sa stie ca exista si alte carti in afara lecturilor obligatorii pentru scoala, iar daca acelea nu o sa fie pe placul lor, pot citi altceva.

 

Biblioteca unui elev de scoala generala ar trebui sa cuprinda carti din diferite domenii, scrise special pentru varsta lui, dictionare, enciclopedii, beletrista, atlase si asa mai departe. Cel mai bine este sa cititi impreuna, sa ii aratati cat de multe informatii interesante poate afla din carti si sa il surprindeti mereu cu noi si noi carti. Iar daca nu stiti ce titluri sa aveti in biblioteca, in continuare o sa enumeram cinci pe care le puteti achizitiona dintr-o librarie online.

 

1. Atlasul lumii pentru elevi National Geographic: este foarte important ca elevii sa stie cat mai multe lucruri despre Globul Pamantesc, sa descopere continentele, tarile, orasele, sa recunoasca drapelele tarilor, sa cunoasca notiunea de granite si de ce exista acestea. Acest atlas este tot ceea ce are nevoie un elev de scoala generala pentru a-si insusi primele notiuni despre geografie. Cuprinde peste 100 de harti, 70 de fotografii color, diagrame si grafice, pagini dedicate contextului politic, culturilor, problemelor actuale de mediu si multe altele. Un astfel de atlas este atractiv chiar si pentru adulti.

 

  1. Matematica este fara indoiala cea mai grea materie atat din scoala generala, cat si din liceu (pentru cei care urmeaza un profil real). De aceea, nu este de mirare ca majoritatea elevilor nu o inteleg si nu cred ca ii va ajuta in viata de zi cu zi. Insa, matematica este distractiva, este cea pe care se bazeaza gandirea logica si tot ceea ce este produs de om se bazeaza pe matematica. Asa ca Misterele matematicii, de Johnny Ball nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca elevilor, pentru a intelege cat este de utila si pentru a afla informatii inedite despre matematica.

 

  1. Tot ceea ce ne inconjoara se bazeaza pe chimie. Inclusiv vietuitoarele, prin urmare si noi oamenii, traim datorita proceselor chimice. De aceea, Misterele Chimiei de Robert Winston este o carte pe care elevii o vor indragi si care le va deschide pofta de cunoastere.

 

  1. Din nici o biblioteca nu ar trebui sa lipeasca macar Dicitionarul Explicativ al Limbii Romane. Noi va recomandam un Pachet Promotional: DEX + DOOM + GRAMATICA. Aceste carti o sa va fie de folos si voua, nu doar scolarilor.

 

  1. Si ultima, dar nu cea din urma, Marea carte a corpului omenesc, de Anne Royer. Este esential sa stim cat mai multe informatii despre cum functioneaza corpul nostru, despre organe, despre cum ne putem mentine sanatosi. Asa ca o astfel de carte este ideala pentru elevi, intrucat le explica pe intelesul lor cat mai multe informatii despre organism.

 

Acestea au fost doar cateva exemple de carti pe care le puteti include in biblioteca scolarului. Speram ca v-am fost de ajutor si asteptam parerile voastre in legatura cu ele!

Anna Todd a reinventat cititul: tu i-ai descoperit cartile?

 

 

In ultimii ani, universul cartilor a inceput sa se extinda cu foarte multe titluri care sunt pe placul milioanelor de oameni. Se spune ca nici un autor nu va mai fi la fel de apreciat ca autorii din literatura clasica, insa prezentul contrazice aceasta afirmatie. E drept ca in literatura clasica sunt adevarate capodopere, insa ele nu sunt pe placul oricui. In ziua de astazi, este cu atat mai greu sa scrii o carte care sa fie apreciata de milioane de oameni, avand in vedere cat de diferite sunt preferintele cititorilor. In plus, in epoca internetului si a evolutiei tehnologice, un autor trebuie sa munceasca mai mult pentru a capta atentia oamenilor si pentru a-i determina sa citeasca, in loc sa urmareasca un film sau un episod dintr-un serial.

 

Si cu toate acestea, exista unii autorii care au reusit ,,imposibilul”. Au scris carti atat de apreciate, incat au cucerit chiar si inimile persoanelor care preferau televiziunea in locul cititului. Multumita acestor autori, milioane de oameni au redescoperit placerea cititului. Multi oameni nu citesc din cauza lecturilor obligatorii din anii de scoala. Insa, acele carti nu reprezinta nici macar o galaxie in infinitul univers al literaturii contemporane.

 

Printre autorii care au reusit ,,imposibilul” se afla si Anna Todd, autoarea celebrei serii After. Ea a cunoscut succes datorita internetului. Mai exact, primele carti ale seriei After au fost publicate pe platforma Wattpad, in anul 2013 si au fost citite de peste 1 miliard de ori, ceea ce este enrom. Datorita succesului, un an mai tarziu, cartile au fost publicate in varianta tiparita si mai mult, tot in 2014, Paramount Pictures a anuntat ca va ecraniza seria After. Anul acesta, in aprilie, a aparut in cinematografe primul film din serie si asa cum era de asteptat, a avut un succes enorm.

 

 

Tanara autoare a cunoscut intr-un an un succes pe care altii nu il ating nici dupa o viata. Insa, nu s-a oprit aici, iar After nu este singura serie publicata. In aceeasi categorie se incadreaza si Seria Landon Gibson, un ,,spin off” inspirat de personajul cu acelasi nume din seria After. Cartile care fac parte din aceasta serie sunt Nimic mai mult si Nimic mai putin si il au in centrul atentiei pe Landon Gibson, prietenul personajelor principale din seria After.

 

 

O carte la fel de captivanta, dedicata tinerilor este Surorile Spring. Povestea urmareste vietile a patru surori care incearca sa isi croiasca un drum prin viata, in ciuda greutatilor (tatal lor este plecat in Irak, iar ele locuiesc intr-o baza militara). Aceasta carte este considerata reinterpretarea moderna a Micutelor doamne, de Louisa May Alcott.

 

 

Si nu in ultimul rand, va recomandam Seria Stars, Cele mai stralucitoare stele (vol. 1). O sa regasiti povestea unei tinere care vrea sa cunoasca dragostea adevarata si sa aiba o viata normala, la care a visat intotdeauna. Fiind fiica de militar, a cunoscut rigorile sistemului si durerea pe care militarii o infrunta dupa fiecare misiune, asa ca isi doreste o viata linistita, departe de aceste amintiri. Insa, viata ii scoate in cale un soldat atragator, care ii va da peste cap toate planurile. Ce se intampla in continuare, va lasam pe voi sa descoperiti!

 

 

Dupa cum puteti vedea, cartile scrise de aceasta autoare sunt atat de apreciate multumita realismului prezent in fiecare dintre acestea. Iar tocmai acest realism este cautat de catre cititori, pentru a le confirma ca nu sunt singurii care nu au avut un drum usor prin viata sau care nu si-au gasit inca dragostea vietii lor.

Urzeala tronurilor s-a incheiat pe marile ecrane. In scris, povestea continua…

 

 

Deja au trecut cateva luni de la marele final al serialului fenomen Game of Thrones, insa povestea nu s-a terminat si in lumea magica a autorului George R.R. Martin, autorul cartilor pe care s-au bazat serialul. In caz ca nu stiati, seria Cantec de Gheata si Foc  a fost cea care a stat la baza serialului indragit sute de milioane de fani din intreaga lume. La un moment dat insa, scenaristii au fost nevoiti sa preia povestea si sa o modeleze dupa bunul plac. De ce? Pentru ca autorul a ramas in urma cu publicarea cartilor din serie, iar povestea de pe marile ecrane trebuia sa continue.

 

In prezent, sunt publicate cinci carti din seria Cantec de Gheata si Foc, autorul lucrand si in prezent la a sasea carte. Se pare ca seria va avea sapte carti in total, asa ca fanii asteapta cu sufletul la gura ca autorul sa scrie si spera ca finalul si destinul personajelor sa fie pe placul lor, spre deosebire de finalul serialului. Ultimul sezon al serialului a primit foarte multe critici si chiar petitii de a fi refilmat, iar finalul a lasat un gust amar fanilor. Acum, acestia isi pun toate sperantele in autorul seriei pentru ca finalul gandit de el sa fie pe placul lor.

 

Poate va intrebati de ce este atat de populara aceasta serie de carti? In primul rand, actiunea ne transpune intr-o lume magica, dar conflictul se poate asemana cu tot ceea ce s-a intamplat de-a lungul vremurilor si inca se mai intampla, atat la nivel mondial, dar si intre familii: lupta pentru putere. De aceea, multe persoane au fost atrase de aceasta serie. Apoi, povestea spusa de carti este unica, nu a mai fost abordata in felul acesta de nici un alt autor.

 

Multitudinea de personaje tin actiunea vie, iar cititorul va fi captivat de descrierea lor si de cat de bine sunt conturate acestea. Multi autori nu construiesc personajele atat de bine, insa cele din Urzeala Tronurilor carte sunt foarte bine conturate. Apoi, detaliile prezentate: pentru multi poate parea plictisitor, insa este o buna metoda pentru a afla ce a fost in mintea autorului cand a scris cartile. Atat de multe detalii nu prea lasa loc imaginatiei si trebuie sa recunoastem ca este o provocare, pentru ca de obicei lumea cartilor este magica tocmai pentru ca ne indeamna sa ne construim singuri imaginea decorului si a personajelor.

 

 

In carti sunt prezentate foarte multe elemente supranaturale, de la dragoni pana la Armata celor Morti din Nord. Iar motto-ul casei Stark ,,Winter is coming” (Iarna se apropie) este deja celebru si s-au facut foarte multe meme-uri pe seama lui, devenind viral intr-un timp extrem de scurt.

 

Daca nu ati vizionat pana acum serialul, va recomandam sa asteptati si sa cititi intai cartile aparute. Este mult mai interesant asa si chiar daca veti astepta o perioada, veti vedea ca merita. In librarii veti gasi toate cele cinci carti publicate pana acum si chiar si pachete care le contin pe toate.

 

Voi ati citit pana acum aceasta serie? Cum vi s-a parut?

Seria After, de Anna Todd (cand povestile de dragoste infrunta realitatea dura)

 

Va plac povestile de dragoste? Ce ati spune de una putin … diferita? Romanele de dragoste sunt de obicei predictibile: personaje care se indragostesc de la prima vedere, legatura dintre ele rezista indiferent de ce se intampla, iar finalul este unul fericit. Dar ce va propunem noi astazi este diferit: o serie in care se prezinta o poveste adevarata, inspirata din realitatea cotidiana, in care oamenii se indragostesc in cele mai nepotrivite momente si de cele mai nepotrivite persoane. Este vorba despre seria After, de Anna Todd.

 

Asa cum stiti si voi, in cele mai multe cazuri, oamenii nu se indragostesc de varianta lor feminina sau masculina. In secolul 21, oamenii au curaj sa treaca peste prejudecati si accepta diferentele dintre ei si persoana iubita. Poate nu le place acelasi gen de muzica, aceleasi feluri de mancare, vacanta ideala poate inseamna cu totul altceva pentru fiecare. Insa, ce ii uneste este dragostea si planurile de viitor, provocarile de zi cu zi. A avea o relatie nu inseamna doar fluturi in stomac, intalniri romantice sub clar de luna si cine la restaurante selecte. Doi parteneri care se indragostesc pe neasteptate vor avea de infruntat neintelegeri, vor avea discutii in miez de noapte pentru a ajunge la un factor comun si isi vor dezvalui unul altuia greselile din trecut, astfel incat relatia si planurile de viitor sa functioneze.

 

Seria After a devenit rapid extrem de populara tocmai pentru ca este o poveste de dragoste atipica pentru literatura, dar obisnuita pentru viata de zi cu zi. Oamenii au nevoie de confirmare, se simt usurati sa afle ca si alte cupluri trec prin momente dificile, pe care le depasesc tocmai pentru ca isi aduc aminte ce i-a unit prima data si ca este normal sa nu fie totul roz.

 

 

Seria After este compusa din cinci carti, iar trei dintre acestea au fost publicate initial pe Wattpad. Aici, primele trei carti au fost citite de peste 1 miliard de ori, ceea ce este enorm, cartea devenind rapid un adevarat fenomen. Astfel, autoarea a hotarat sa publice volumele si in format fizic.

 

Cu toate ca este o serie extrem de cunoscuta si de apreciata, nu inseamna ca nu a starnit si controverse. Iar toti cei care au citit volumele, au spus ca au avut sentimente contradictorii in legatura cu actiunea si personajele. Tessa si Hardin, cele doua personaje principale au o relatie considerata ,,toxica”. Hardin are un trecut tumultos, a ridicat un ,,scut” in jurul sau si incearca sa para un baiat rau. Insa Tessa a vazut ca Hardin nu este asa cum pare la suprafata, dincolo de minciuni si de atitudinea lui. Iar de aici si pana la o relatie complicata, abuziva, nu a fost decat un pas.

 

Personajele sunt astfel construite incat o sa empatizati cu ele, o sa va bucurati alaturi de ele, o sa plangeti, o sa traiti toate momentele tensionate si la un moment dat chiar o sa vreti sa le dati sfaturi pentru a-i face sa vada ceea ce este evident.

 

In concluzie, seria After este un captivanta, pe care o sa vreti sa o cititi cat mai repede, chiar daca acest lucru va insemna sa pierdeti cateva ore de somn si care o sa va faca sa priviti viata altfel.

5 carti ce nu trebuie sa lipseasca din biblioteca ta!

 

Cultura generala este una dintre cele mai de pret ,,comori” pe care o poate avea un om. Nu degeaba se spune ca puterea sta in cunoastere. Este de nepretuit ca un om sa stie cat mai multe notiuni despre corpul omenesc, despre planeta in general, despre tot ceea ce ne inconjoara, despre fenomene fizice, fenomene chimice si asa mai departe. In felul acesta, om informat nu se va panica in momentul in care se va intalni prima data cu o situatie iesita din comun si va sti exact cum sa actioneze. Si de mentionat este si latura sociala: avand o cultura generala bogata, un om va putea purta conversatii pe diferite subiecte, fara probleme, indiferent de persoana care se afla in fata lui.

 

Iar cultura generala se imbogateste in primul rand prin lectura. Informatiile se sedimenteaza cel mai usor daca veti citi cat mai multe carti. Chiar si daca veti citi beletristica veti afla foarte multe lucruri interesante: date istorice, informatii despre anumite personalitati, despre orase, tari, obiceiuri si traditii ale anumitor popoare si asa mai departe.

 

In plus, pe langa o cultura generala bogata, ar trebui sa stiti macar la nivel conversational minim o limba de circulatie internationala. In ziua de astazi, sunt foarte multe ghiduri si programe care ajuta la invatarea unei limbi straine si este pacat sa nu profitati de ele.

 

Iar daca vreti sa va imbogatiti cultura generala si eventual sa invatati o limba straina, ar trebui sa incepeti prin a adauga noi carti in biblioteca voastra. In cele ce urmeaza o sa va prezentam cinci astfel de carti care nu trebuie sa lipseasca din nici o casa si pe care le puteti achizitiona chiar si dintr-o librarie online!

 

In primul rand, va recomandam Istoria ilustrata a lumii (editura Litera). Daca vom intelege ce s-a intamplat inca din cele mai vechi timpuri, vom intelege aproape tot ce se intampla in ziua de astazi. O carte de istorie a lumii ne va ajuta sa intelegem de ce exista tensiuni intre anumite tari, de ce unele popoare au anumite traditii si obiceiuri, cum a evoluat harta lumii de-a lungul timpului, cum am evoluat noi, oamenii.

 

 

Sunteti pasionati de spiritualitate, de mister si vreti sa vizitati cat mai multe destinatii cu incarcatura spirituala? Atunci ar fi bine sa cititi cartea 500 de locuri sacre de vizitat într-o viaţă - NATIONAL GEOGRAPHIC. Pe langa faptul ca o sa va incante fotografiile superbe, o sa aflati informatii interesante despre diferite locuri si obiective turistice si veti descoperi foarte multe destinatii noi.

 

 

Tot editura Litera ne indeamna la calatorit cu ajutorul cartii Cele mai frumoase orase. 220 de destinatii de neuitat. Chiar daca poate nu veti ajunge sa le vizitati pe toate (desi noi speram sa vi se indeplineasca visul) cu siguranta veti descoperi farmecul fiecarui oras si veti intelege de ce este atat de frumos si de popular.

 

 

Vreti sa invatati limba engleza ori sa va consolidati cunostintele? Va vine in ajutor cartea Metoda rapida de invatare a gramaticii Limbii Engleze (3 volume). Prima parte cuprinde teoria, iar celelalte doua volume sunt compuse din exercitii.

 

 

Si ultima, dar nu cea din urma, cartea Sapte scurte lectii de fizica, de Carlo Rovelli. Cu ajutorul ei, veti afla lucrurile interesante despre ce a insemnat revolutia tehnologia din ultimul secolul si cum ne-a ajutat aceasta tehnologie sa intelegem cum actioneaza natura.

 

 

 

Voi cum va imbogatiti cultura generala? Ce parere aveti despre aceste carti?

 

Lumea magica a cartilor, acum si online!

 

Ati cumparat pana acum carti dintr-o librarie online? Daca raspunsul este nu, atunci trebuie sa cititi in continuare si sa va convingeti de avantajele unei astfel de librarii. Probabil cumparaturi online ati mai facut, insa nu sunteti convinsi ca ati putea alege o carte doar uitandu-va la ea pe un monitor. Si este adevarat ca nimic nu se compara cu experienta de a merge intr-o librarie, de a vedea cartea dorita sau de a descoperi alte carti, de a petrece zeci de minute in compania cartilor si de a simti mirosul lor. Insa, daca timpul vostru este limitat, de ce sa nu profitati de avantajele tehnologiei si sa nu primiti cartile acasa? Decat sa suspinati si sa visati la cartile pe care le doriti de ceva timp, mai bine dati o comanda online si sunteti fericiti.

 

Si va garantam ca o sa va placa sa cumparati carti online. In primul rand, veti economisi bani. O librarie online are mai putini angajati decat o librarie clasica, sediul in care functioneaza nu are chiria atat de ridicata ca a unei librarii clasice si sa nu mai spunem de alte cheltuieli cu intretinerea si utilitatile. Din start, o librarie online isi permite sa faca profit cu un adaos mult mai mic decat cel practicat de o librarie clasica. Iar acest lucru atrage mai multi clienti, care au si ei de castigat, prin intermediul preturilor mai mici.

 

Apoi, avantajul timpului liber. Stim cu totii cum este traficul, mai ales in marile orase. Cand iesiti de la munca, ati vrea doar sa ajungeti acasa cat mai repede, iar cand mergeti la cumparaturi, vreti sa luati doar strictul necesar. In loc sa pierdeti o ora sau doua mergand la o librarie clasica, mai bine comandati cartile si timpul liber il petreceti in alt fel.

 

Am mentionat ofertele? Este suficient sa va uitati din cand in cand pe site-urile librariilor online pentru a vedea cate oferte tentante sunt. Fie pachete de carti, fie carti cu pret promotional, carti la care se ofera si un mic cadou si lista continua. In librariile clasice, ofertele nu sunt la fel de des intalnite.

 

 

De varietatea de carti ce parere aveti? O librarie online va avea mereu mai multe carti la vanzare decat o librarie clasica. Asa ca daca nu ati gasit o anumita carte intr-o librarie clasica, fiti siguri ca va fi disponibila online, la doar un click distanta.

 

Si tot prin intermediul unei librarii online, puteti pre-comanda carti. Nu mai trebuie sa asteptati lansarea oficiala si apoi sa va faceti griji ca poate nu prindeti un exemplar din cartea dorita si apoi trebuie sa asteptati din nou. Lansati o pre-comanda pe site, iar la data anuntata veti primi cartea acasa. Simplu si rapid.

 

Argumente in favoarea librariilor online ar mai fi, insa momentan credem ca sunt suficiente pentru a va atrage atentia si pentru a va hotari sa le acordati o sansa. Daca va doriti sa cititi carti noi si nu aveti timp sa mergeti la cumparaturi, comandati-le online si va garantam ca nu veti regreta!

Carti care merg direct la inima, scrise de un autor roman

 

Vara este anotimpul ideal pentru a ne relaxa, pentru a ne bucura de natura, pentru a petrece timp de calitate cu persoanele dragi si de ce nu, pentru a descoperi noi hobby-uri si pasiuni. Cel mai bine ar fi sa alegeti hobby-uri care sa va ajute intr-o oarecare masura, hobby-uri care nu sunt nocive. Pentru ca trebuie sa recunoastem, unele activitati ne pot imbolnavi, daca ne ocupa tot timpul liber. De exemplu, nu stati si va uitati la televizor in fiecare weekend, de dimineata pana seara, pentru ca o sa va afecteze sanatatea: veti deveni sedentari si vederea va avea si ea de suferit. Uitati-va la serialul sau emisiunea preferata, apoi iesiti la o plimbare, socializati si daca vreti, reveniti la televizor abia apoi.


O alta activitate care v-ar putea umple timpul liber intr-un mod constructiv este cititul. Cea mai buna parte este ca acest hobby nu provoaca ,,efecte secundare” si va puteti bucura de el oriunde. Puteti citi acasa, in pat sau pe canapea, puteti citi afara, in gradina, bucurandu-va de vremea buna, puteti citi in drum spre serviciu sau in drum spre destinatia aleasa pentru vacanta, puteti citi in varf de munte sau pe plaja. Cititul o sa va dea o stare de bine si daca nu stiati deja, o sa va mentina creierul sanatos. Cateva pagini citite in fiecare zi, va antreneaza memoria si va mentine vie imaginatia.

 

Pentru ca o activitate placuta cum este cititul sa devina hobby, ar trebui sa gasiti carti care sa va placa. Incercati sa cititi diferite genuri, diferiti autori, atat straini, dar si romani. Poate va plac cartile care au mai multe pagini sau din contra, poate vreti sa cititi cat mai multe carti, dar care au mai putine pagini. Alegerea este a voastra si important este sa cititi cat mai mult.

 

Iar daca ne permiteti, vrem sa va recomandam un autor roman, ale carui carti or sa va mearga direct la inima. Este vorba despre Ileana Vulpescu, autoare care a scris 12 carti superbe, pe care va garantam ca nu o sa vreti sa le mai lasati din mana.

 

Cea mai frumoasa carte a acestei autoare este considerata Arta Conversatiei. Este un roman despre o femeie puternica, o femeie care si-a invins fricile, care a reusit sa ,,ia viata in piept” si sa isi creasca singura copilul intr-un mod frumos, drept si sincer. Toti cei care au citit aceasta carte au ramas impresionati de modul in care este prezentata eroina si de cum se desfasoara actiunea.


 

O alta carte foarte apreciata este si Ramas bun casei parintesti. Este o carte care ne aduce aminte de parinti, de bunici, de radacinile fiecaruia dintre noi si ne face sa ne analizam viata si sa ne dam seama cat de norocosi suntem doar pentru ca ne-am nascut in aceasta perioada.

 


 

Iar daca doriti, puteti sa cumparati un Pachet complet Ileana Vulpescu - Editie Aniversara - 12 carti + Caseta, la pretul de 459,50 lei. Cu siguranta o sa apreciati toate scrierile acestei autoare, asa ca un astfel de pachet va fi o incantare pentru toata familia si va intregi biblioteca voastra.

 


 Ce parere aveti despre cartile pe care vi le-am prezentat?

3 Carti nou aparute pe care trebuie sa le cititi!

 

 

 

Cand vine vorba despre citit, fiecare persoana prefera un anumit gen de carti. Unii isi doresc sa citeasca numai carti antrenante, cu actiune plina de rasturnari de situatie. Altii, prefera cartile romantice, care au intotdeauna final fericit. Unii oameni vor sa citeasca foarte multe carti care au legatura cu domeniul in care lucreaza, chiar si ca lectura de relaxare, iar altii vor sa afle mai multe despre cum pot ajunge cea mai buna versiune a lor si astfel citesc carti despre dezvoltare personala.

 

Indiferent de tipul lecturii, important este sa citim cat mai mult. Cartile ne relaxeaza si ne mentin creierul sanatos, asa ca ori de cate ori aveti ocazia sa cititi, profitati. Iar daca nu ati gasit pana acum un gen care sa va placa, nu renuntati! Cititi cat mai multe carti, din diferite domenii, scrise de diferiti autori. La un moment dat o sa gasiti un autor care sa fie pe placul vostru in totalitate sau un gen literar de care nu o sa vreti sa va mai despartiti.

 

Iar daca nu stiti ce sa cititi, puteti sa incercati carti consacrate sau carti care sunt foarte populare in acest moment. S-ar putea sa va placa aceste tipuri de carti, pentru ca se adreseaza marii majoritati a cititorilor. Si daca nu aveti timp sa mergeti intr-o librarie sa cumparati cartile, nu este problema! Puteti sa comandati carti dintr-o librarie online. In felul acesta, puteti chiar si sa cititi recenzii despre cartile care va intereseaza si descrieri amanuntite.

 

In cazul in care sunteti in cautarea unor lecturi pentru vara aceasta, in continuare o sa va prezentam trei carti nou-aparute care sigur or sa va placa si pe care o sa vreti sa le cititi cat mai repede, pentru a afla finalul!

Sa nu spui niciodata pentru totdeauna, de Jennifer L. Armentrout este unul dintre acele romane care or sa va captiveze indiferent de varsta pe care o aveti. La inceput, cartea pare a fi o poveste tipica de dragoste intre doi adolescenti, insa fiecare pagina citita o sa va aduca mai aproape de aflarea adevarului. Este o carte captivanta, careia merita sa ii acordati toata atentia.

 

 

 

O carte aparuta anul acesta este si La cinci pasi de tine, de Rachael Lippincott, Mikki Daughtry și Tobias Iaconis. Aceasta carte este si ecranizata, insa va recomandam sa cititi intai cartea si mai apoi filmul. Este o carte care sigur o sa va faca sa va apreciati mai mult viata si sa nu va mai creati singuri piedici pentru a obtine ce vreti.

 

 

O alta carte ecranizata este si O casa bantuita, de Shirley Jackson. Aceasta a inspirat un serial si va recomandam sa cititi intai cartea, pentru a intelege mai multe lucruri si pentru a va bucura de placerea de a citi. Este o carte horror, despre care pana si marii maestri contemporani ai genului au recunoscut ca este o capodopera. Asa ca daca va plac genul acesta de carti, va recomandam sa o cititi!

 

 

Speram sa va placa recomandarile noastre si sa le cititi cu spor!

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: