Recenzie Fata cu toate darurile – M.R. Carey

Fata cu toate darurile – M.R. Carey

Descriere:

Plin de emotie si captivant de la prima pagina pana la final, Fata cu toate darurile este cel mai puternic thriller distopic pe care il veti citi anul acesta.

Melanie este o fata foarte speciala. Dr. Caldwell o numeste „micul nostru geniu“.

In fiecare dimineata, Melanie asteapta cuminte in propria celula sa fie luata si dusa la clasa ei. Atunci cand Sergentul Parks vine dupa ea, arma lui este intotdeauna incarcata si indreptata spre ea cat timp doi dintre oamenii lui o imobilizeaza intr-un scaun special. Ea nu crede ca oamenii o plac prea mult. Glumeste cu ei ca nu ii musca, dar ei nu rad deloc.

Melanie iubeste scoala. Adora sa invete despre adunari si silabe si despre lumea care exista in afara clasei si a celulelor in care traiesc copiii. Cateodata ea ii povesteste invatatoarei favorite toate visurile pe care le are pentru cand va creste mare si va explora lumea. Melanie nu stie de ce asta o intristeaza atat de mult pe domnisoara Justineau.

Recenzie:

Încă de când am descoperit genul distopic mi-a plăcut să mă delectez cu un roman din această categorie, din care fac parte și unele dintre titlurile mele preferate. Pot spune, deci, că distopiile îmi sunt familiare și cam știu la ce să mă aștept de la cărțile acestea. Ce nu mai citisem niciodată înainte de Fata cu toate darurile a fost un roman cu zombi. Nu m-au atras niciodată la fel cum o atrag pe cea mai bună prietenă a mea, dar de data aceasta curiozitatea și laudele pe care le-am tot auzit la adresa acestei cărți m-au determinat să îi acord o șansă.

Ei bine... mi-a plăcut! Chiar dacă nu mă așteptam, am devorat cartea în doar trei zile și mi-a fost greu să încep o alta după ce am ajuns la final. Fata cu toate darurile a fost o gură de aer proaspăt pentru mine, dar în același timp și o vizită la anii copilăriei și la romanele pe care obișnuiam să le citesc obsesiv. Deși începutul a fost un pic lent, după ce m-am obișnuit cu atmosfera romanului mi-a fost greu să îl las din mână.

Mi-a plăcut la nebunie ideea cărții, dar și felul în care aceasta este exploatată. De o complexitate aparte, povestea este originală și are destul de multe detalii încât să fie ușor de înțeles, fără a fi obositoare, chiar dacă știința joacă un rol foarte important. Ideea unui viitor postapocaliptic plin de zombi care așteaptă la colț de stradă să te mănânce m-a înfricoșat în cel mai fascinant mod. Deși uneori eram ușor tulburată de detaliile foarte grafice a scenelor în care zombii își făceau apariția, nu mă puteam opri din citit și voiam mereu mai mult.Citește mai departe

10 cărți care nu te vor lăsa să dormi

De vreme ce pe 31 Octombrie este Halloween-ul, sunt sigură că mulți dintre voi se pregătesc deja de o noapte albă cu câteva cărți bune, bomboane, lumânări și băuturi fierbinți. Eu, din păcate nu îmi pot permite acest lux, pentru că ziua următoare trebuie să mă duc la școală și nu cred că ar fi în regulă să folosesc Halloween-ul pentru a-mi motiva absențele. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu pot să sărbătoresc această noapte magică. Bineînțeles, o voi face în stilul meu, adică recomandându-vă câteva cărți care nu vă vor lăsa să dormiți. Mai exact, am făcut o selecție de 10 cărți numai bune pentru a vă ține companie în noaptea de Halloween. Titlurile de mai jos, nu neapărat thriller sau horror, vă vor asigura o noapte plină de aventuri!


Misery – Stephen King


 

Nu se poate să încep această listă fără Stephen King. Dacă vreți o noapte autentică de Halloween, trebuie să aprovizionați cu cărțile lui. Poveștile lui sunt absolut terifiante și atât de captivante, încât sunt sigură că nu veți putea dormi până nu le veți termina. Misery este cea mai bună carte a lui pe care am citit-o. Este un adevărat masterpiece al genului thriller și una dintre cărțile pe care toată lumea trebuie să le citească o dată în viață!


Înainte să adorm – S.J. Watson

Înainte să adorm este una dintre cărțile care m-au făcut să ador genul thriller. Cartea mi s-a părut absolut genială! Este extrem de captivantă și are atât de mult suspans, încât vei simți că nu poți respira datorită curiozității și a adrenalinei. Da, este unul dintre romanele pe care trebuie să le citiți cât mai repede! Asta dacă nu ați făcut-o deja...


Umbra vântului - Carlos Ruiz Zafon

Umbra vântului nu se încadrează perfect în tiparele genului thriller, dar este o carte numai bună pentru Halloween din mai multe motive. În primul rând, citind cartea ești învăluit de o atmosferă de magie unică. Apoi, povestea este incredibil de complexă și de originală, iar personajele sunt foarte bine conturate. Ce să mai, romanul este genial și vă va ține în suspans toată noaptea!


Fata din tren – Paula Hawkins

Fata din tren este romanul care ia cu asalt toate topurile, librăriile, bibliotecile și blog-urile din întreaga lume. Eu am citit cartea acum un an și cu siguranță nu am uitat-o. Este foarte bine scrisă, extrem de complexă și povestea te învăluie și nu te lasă să pui cartea jos până la final. Deznodământul îți va tăia respirația, iar dacă termini cartea înainte de răsărit, poți să te uiți la film, care de-abia a apărut.


Ghici ce-i în cutie – M.J. Arlidge

După ce ne-a introdus în lumea detectivei Helen Grace în primul volum, M.J. Arlidge continuă să ne țină în suspans cu volumul doi, Ghici ce-i în cutie. Mie cartea aceasta mi-a plăcut poate și mai mult decât prima din serie. Mi s-a părut mult mai înfricoșătoare, mai captivantă, mai complexă și mult mai bine scrisă. Iar Helen Grace va fi mereu una dintre eroinele mele preferate!


Copilul 44 – Rob Tom Smith

Copilul 44 este o carte pe care cu greu o vei uita după ce o vei citi. În afara faptului că te va ține în suspans de la prima pagină până la ultima, dezvăluie atât de multe adevăruri despre sistemul sovietic și despre viețile oamenilor din anii aceia, încât este greu să nu te înclini în fața autorului și să vrei să îi citești toate cărțile. Romanul este scris cu lux de amănunte, cu o măiestrie aparte și cu o complexitate care te va uimi. Iar intriga sunt sigură că te va ajuta să ai parte de un Halloween perfect!


Locuri întunecate - Gillian Flynn

Gillian Flynn este un nume deja bine cunoscut în lumea literară. Fiind adorată mai ales de iubitorii de thriller, aceasta își lasă amprenta asupra literaturii cu romane întunecate, dar extraordinar de captivante. După ce a cucerit o lume întreagă cu Fata dispărută, Flynn își arată din nou talentul în Locuri întunecate. Mie mi-a plăcut la nebunie cartea tocmai pentru că este exact așa cum o descrie titlul... Întunecată și de o intensitate rar întâlnită!


Elizabeth a dispărut - Emma Healey

Imediat după apariția acestei cărți, s-a stârnit o adevărată isterie în lumea literară datorită ei. Elizabeth a dispărut promite a fi un thriller psihologic cum rar întâlnești, o poveste emoționantă și o carte greu de uitat. Eu nu am citit-o încă, dar după recomandările prietenilor și a blogger-ilor pe care îi urmăresc, sunt sigură că este una dintre cărțile pe care trebuie să le citiți duminica aceasta!


Nume de cod: Verity – Elizabeth Wein

Cum aș fi putut exclude această carte din lista de astăzi? Nume de cod: Verity este una dintre cărțile pe care le voi recomand oricând și oricui. Nu numai că este extraordinar de captivantă, dar transmite și o emoție foarte puternică. Cartea pur și simplu te învăluie. Trăiești prin și în ea, alături de personaje. La final, vei realiza că trebuie neapărat să o recitești și să o savurezi un timp mai îndelungat!


Moarte subită - J.K. Rowling

Încă o carte pe care nu am reușit încă să o citesc, Moarte subită este adorată de toți adepții genului thriller. După ce a devenit cunoscută în toată lumea datorită seriei Harry Potter, J.K. Rowling a revenit acum câțiva ani cu un roman pentru adulți care impresionează prin complexitate, intrigă și o emoție aparte.


Acestea fiind spuse, tot ce vă mai rămâne de făcut pentru o noapte perfectă de Halloween este să vă aprovizionați cu muzică bună, bomboane delicioase și băuturi care să vă încălzească. Și nu uitați... cărțile bune vor ține întotdeauna spiritele afară! :)

 

Articol realizat de Bianca M. Călin.

10 cărți pe care să le citești când plouă afară

Cu părere de rău spun că vara anului 2016 s-a sfârșit, fapt pe care îl știți deja. A fost o vară incredibil de frumoasă, dar, ca orice lucru frumos, trebuie să aibă și un sfârșit. Toamna își intră deja în drepturi. Diminețile sunt din ce în ce mai răcoroase, băuturile mai calde, iar lecturile au o tentă melancolică. După o vară plină de distracție, este timpul să ne întoarcem la realitatea care ne definește. Adică la cărțile care ne-au așteptat toată vara cuminți pe noptieră și la lumile în care va urma să pășim. Și pentru că plouă din ce în ce mai mult, iar activitatea preferată a unui cititor înrăit atunci când plouă este să citească, am întocmit o listă cu zece cărți numai bune de citit atunci când plouă afară. Recomand să se citească alături de o ciocolată caldă sau un ceai, sub pătura favorită. Astfel, toamna va deveni mai frumoasă! :)


Tot ce nu ți-am spus – Celeste Ng


Am terminat de citit această carte acum câteva zile, dar mă aflu încă sub efectul ei. Tot ce nu ți-am spus a fost una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit anul acesta și cu siguranță își merită titlul de cartea anului pe amazon.com. Este o dramă de familie superb scrisă, din care poți învăța multe și care îți va rămâne în suflet mult timp după ce o vei citi. Neapărat să o citiți!


Înainte să te cunosc – Jojo Moyes


Mai trebuie să vă explic de ce trebuie să citiți această carte? Ei bine, dacă insistați! Înainte să te cunosc este o sfâșietoare poveste de dragoste care îți frânge inima și ți-o vindecă în același timp. Cartea aceasta a cucerit milioane de inimi din întreaga lume, și pe bună dreptate! Fiind superb scrisă, te captivează de la început, iar personajele te fac să te îndrăgostești iremediabil de poveste. Un must-read, la fel ca și continuarea, ”After you”, care mi-a plăcut la fel de mult ca și prima carte!


Ultima scrisoare de dragoste – Jojo Moyes


Rămânând în zona poveștilor de dragoste, Ultima scrisoare de dragoste este un roman contemporan, scris de Jojo Moyes, care are un iz de roman clasic de dragoste. Povestea m-a captivat complet și am urmărit parcursul personajelor cu sufletul la gură, iar finalul mi s-a părut de o frumusețe rară! Recomand, în special pe vreme răcoroasă sau ploioasă.


Destin în bătaia vântului - Evghenia Ghinzburg


Destin în bătaia vântului de Evghenia Ghinzburg este un roman pe care consider că trebuie să îl citească toată lumea, oricând. Eu l-am citit prin Iulie și mărturiile Evgheniei încă mă bântuie. Scrisă cu un lux de amănunte uimitor, jurnalul Evgheniei din perioada în care a suferit de pe urma sistemului politic din URSS este o excelentă lecție de istorie, omenie și tărie de caracter.


Soldații de zinc – Svetlana Alexievici


O altă carte tulburătoare, dar absolut captivantă! Soldații de zinc de Svetlana Alexievici vorbește despre un subiect mai ascuns, despre care nu multă lume știe: războiul dintre Rusia și Afganistan din anii '80. Mărturiile soldaților care au luptat în acest război mai puțin mediatizat sunt absolut cutremurătoare, emoționante și de-a dreptul tulburătoare. Recomand cu siguranță, pentru că romanul acesta spune un adevăr pe care mulți încearcă să îl ascundă și pe care este important să îl cunoaștem.


Jocul coroanei – Evelyn Skye


Revenind la subiecte mai vesele, trebuie neapărat să vă recomand cartea pe care o citesc în acest moment. Jocul coroanei de Evelyn Skye este o carte care face furori în lume în ultima vreme. Un roman fantasy extrem de bine scris, cu o poveste foarte interesantă și personaje bine conturate, cartea aceasta m-a cucerit de la primele pagini și abia aștept să văd ce se va întâmpla în continuare. O carte numai bună de citit pe o vreme ploioasă, când aveam nevoie de ceva care să ne captiveze și să ne facă să uităm de lumea din jurul nostru.


Fata cu toate darurile – M.R. Carey


Fata cu toate darurile este una dintre cărțile pe care vreau de mult timp să le citesc și nu reușesc. Sper ca toamna aceasta să am ocazia să o fac, pentru că am auzit numai lucruri bune despre ea. În afara faptului că a înnebunit o lume întreagă, premiza sună foarte bine. Sunt sigură că îmi va plăcea și că mă va captiva!


Nerve. Adevăr sau provocare – Jeanne Ryan


Sunt sigură că ați auzit deja despre Nerve. Adevăr sau provocare de vreme ce face furori în lumea întreagă de ceva vreme. Recent publicată în România, cartea aceasta este pe rafturile tuturor. Eu nu am apucat încă să o citesc, dar trebuie să recunosc că descrierea cărții m-a convins. Asta, și trailer-ul filmului, care a fost lansat luna aceasta și pe care vreau neapărat să îl văd. Abia aștept să îmi petrec o duminică răcoroasă și ploioasă cu ea și cu un ceai cald!


Magonia – Maria Dahvana Headley


De multă vreme vreau să citesc Magonia. Coperta este absolut superbă, descrierea promite numai lucruri frumoase, iar toți cei care au citit-o mi-au recomandat-o. Romanul acesta nu numai că pare foarte original și captivant, dar îmi inspiră o profunzime aparte, iar combinația aceasta pe mine m-a convins să o includ în lista cărților pe care trebuie să le citesc toamna aceasta. Sper că și voi veți face la fel!


Elevul Dima dintr-a șaptea - Mihail Drumeș


Complet diferită de restul cărților pe care vi le-am recomandat astăzi, Elevul Dima dintr-a șaptea reprezintă una dintre cărțile copilăriei mele. Îmi este imposibil să nu vi-l recomand, de vreme ce va rămâne mereu unul dintre cele mai bune și mai captivante romane pe care le-am citit. Scrisul lui Drumeș nu va înceta niciodată să mă uimească, iar poveștile lui au ceva foarte profund care reușește mereu să mă facă să uit de lumea din jurul meu. De citit neapărat!

Acestea au fost cele 10 cărți pe care vă recomand să le citiți toamna aceasta. Sper că v-am oferit măcar câteva idei de lectură, în caz că aveați nevoie de inspirație. Dacă nu, nu uitați că sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și niciodată nu este prea devreme pentru a începe să cumpărați cadourile pentru cei dragi! :)

 

Articol publicat de Bianca M. Călin

Recenzie Inainte sa te cunosc de Jojo Moyes

Înainte să te cunosc de Jojo Moyes - „ Nu spune că nu îţi place un lucru până nu l-ai încercat!”

Cartea aceasta mi-a adus inevitabil în mine cuvintele lui Emil Cioran: „ A iubi înseamnă a suferi şi cum mulţi fug de suferinţă, puţini ştiu să iubească.” Povestea lui Jojo Moyes are darul de a-ţi rupe sufletul într-un mod dulce dar nu mai puţin dureros ca o operaţie pe cord fără anestezie. Şi, în timp ce durerea provocată de alunecarea lentă a bisturiului îţi opreşte alimentarea cu oxigen, lupţi. Lupţi să trăieşti. Pur şi simplu să trăieşti!

Will Traynor are o viaţă tumultoasă pe care şi-o împarte între business, nopţi cu iubita şi distracţii cu prietenii. Situaţia financiară de invidiat îi permite să îşi satisfacă toate capriciile şi viaţa lui pare un film frumos. Asta până se schimbă regizorul şi armonia se transformă în coşmar. Scenariul devine brusc un horror pe care îţi doreşti să-l opreşti cumva dar realizezi că nu mai merg butoanele telecomenzii.

O dimineaţă banală, o ploaie fatidică şi un accident de-a dreptul stupid îi schimbă pentru totdeauna viaţa tânărului care se trezeşte prizonier în propriul corp şi legat de un scaun cu rotile. Strălucirea este înlocuită cu întunericul, iar zâmbetul este anulat de o depresie cruntă. Nimic nu mai este cum a fost, prezentul nu poate fi reparat şi tonurile negre ale viitorului l-ar face invidios şi pe Bacovia.

Din bărbatul vesel, sigur pe el şi cu un succes garantat, Will devine o umbră ursuză datorită neputinţei dar şi proastei gestionări a situaţiei. Zilele se transformă în blestem, iar nopţile o sursă de gânduri sumbre.

Lou Clark este unul dintre personajele feminine cele mai simpatice pe care le-am întâlnit. Plină de viaţă, de culoare şi de nonconformism, fata este de un optimism debordant care o ajută permanent să meargă înainte.Citește mai departe

Recenzie Fluturi volumul 3 de Irina Binder

„Cu toate că uneori ne promit că ne vor însoţi până la sfârşitul drumului nostru, oamenii au dreptul să ne abandoneze oriunde pe parcursul lui.”


Am aşteptat volumul III cu ... fluturi în suflet. Am avut emoţii în ceea ce priveşte construcţia acestei cărţi care condensează între copertele ei finalul unei poveşti tulburătoare.  Am sperat într-un happy end deşi realitatea avea grijă să împartă palme dureroase la fiecare pagină şi am simţit fiecare cuvânt al Irinei, putând să afirm acum că o cred atunci când spune că şi-a rupt din suflet acest volum.

Pasiune, suferinţă, gust amar, disperare, lacrimi şi zâmbete fugare însoţesc cititorul şi în partea a treia a seriei „Fluturi”. Ajungi să aduni cioburi de speranţă. Să te târăşti pe jos pentru ele şi să trăieşti fiecare cuvânt al personajelor. Presupun că acesta este şi secretul succesului acestei trilogii: frazele sunt vii, le simţi şi le trăieşti ca şi când ţi-ar fi smulse din propria carne. Toate acele cuvinte care de cele mai multe ori mor înainte de a prinde viaţă, Irina Binder le aşterne pe hârtie realizând o poveste care te dezasamblează şi te reconstruieşte la loc de nenumărate ori.

 

„- Mă gândeam că fiecăruia îi va veni rândul să plătească pentru lacrimile plânse de cei pe care i-a rănit.”

„ Oamenii ne pot zâmbi când sunt în faţa noastră, iar în singurătate pot plânge amarnic.”

„ Uneori, oamenii care par cei mai puternici şi mai fericiţi sunt, de fapt, cei mai vulnerabili şi mai trişti.”


M-am simţit absorbită de poveste, de trăirile contradictorii cu care fiecare dintre noi ne confruntăm dar alegem să adoptăm ipocrizia şi să nu recunoaştem. Am găsit în „Fluturi volumul 3” emoţie în stare pură şi judecăţi de valoare emise pe înţelesul tuturor. Oare câţi dintre noi trăim şi simţim cu adevărat? Oare câţi dintre noi nu lăsăm orgoliul să ne orbească, să ne înece, să ne sufoce de prea multe ori?Citește mai departe

Iubind-o pe ea de Alexandru Chermeleu – Cuvinte cu parfum de vanilie

 

„ Să te joci cu mintea celuilalt şi să te laşi jucat e cel mai incitant refren al fiinţei.”

 

Într-un prezent în care cel mai adesea ne ghidăm după aparenţe ieftine şi tindem să judecăm aspectele exterioare fără a mai lua în calcul fondul interior real, apare o carte în care cuvintele înlătură maştile şi straturile de indiferenţă pentru a descoperi fiinţa umană la adevărata ei valoare.


„Cine te vede aşa cum eşti, te va iubi şi dimineaţa. Căci noaptea, toţi iubesc la fel.”

 

Fără machiaj şi fără falsitatea adaptată unei societăţi prea grăbite, sufletul este supus unei analize fine, iar concluziile care se desprind te fac să îţi doreşti să te cunoşti mai bine şi să cauţi timp pentru a privi atent la cei din jurul tău. Pentru că dincolo de măştile pe care ni le-am lipit cu super-glue de feţe, suntem noi. Cu dorinţe nespuse, cu tăceri neînţelese, cu visuri sfărâmate prea devreme sau cu aşteptări care ne depăşesc. Şi totuşi ... purtăm speranţa că într-o zi, cineva ne va cunoaşte suficient de bine încât să vadă dincolo de aparenţe.Citește mai departe

Fluturi de Irina Binder – o poveste ruptă din suflet şi transformată în cuvinte

„E atâta nepăsare între noi...

Şi-atâtea lacrimi ce nu se împart la doi

Şi e atâta teamă de eşec

Încât nu ştiu ce vreau să fac ...

Să stau? Să plec?”


Dincolo de povestea de iubire sunt atâtea gânduri, reflecţii şi amintiri în care ţi se pare că zăreşti în treacăt bucăţi din tine însuţi. Şi dacă în primele pagini încerci să le ignori, pe măsura ce lectura avansează, simţi din ce în ce mai pregnant un nod în gât atunci când te regăseşti în fraze, în regrete, în frânturi de conversaţii.

Talentul incontestabil al Irinei Binder este acela de a transforma în cuvinte toate acele gânduri pe care noi încercăm să le înghiţim înainte de a căpăta formă. E ca şi cum cineva ţi-ar spune cu voce tare toate acele lucruri la care încerci să nu te gândeşti pentru că provoacă durere.

Citește mai departe

10 cărți pe care trebuie să le citești vara aceasta

Cu o mare bucurie în suflet, vă anunț că este vară! Bineînțeles, știați asta deja, însă nu strică niciodată să o reamintești oamenilor din jurul tău. Vara este acea perioadă minunată din an în care toată lumea este cuprinsă de un fel de magie care ne face să ne trezim, parcă, la viață. Partea cea mai bună? Avem mai mult timp de citit și parcă, mai mult chef. Cu siguranță avem și o priveliște mai frumoasă.

Ca la fiecare început de vară, am cotrobăit librăriile și internetul și am venit cu o listă de zece cărți pe care trebuie să le citești vara aceasta. Fie că ai de gând să le citești pe plajă, la munte sau acasă, aceste romane îți vor face vara memorabilă! Unele dintre ele au fost de-abia scoase din tipar și au ajuns direct pe lista mea de cărți de citit. Altele nu mai pot fi considerate noutăți și au fost deja citite de mine. Avem, deci, o listă cu cărți pe care le-am citit sau pe care vreau să le citesc. Cert este că vi le recomand pe toate!

Prima carte pe care v-o recomand este Zece Respirații Scurte de K.A. Tucker. Cred că această carte este cea mai potrivită pentru vară. Are acea atmosferă care îți inspiră aventură, dramă și dragoste. Când am citit-o, mi-a părut rău că nu am păstrat-o pentru momentul în care o voi putea citi pe plajă, pentru că ar fi fost mult mai specială. Însă povestea este destul de frumoasă pentru a-ți rămâne în minte oricând și oriunde ai citi-o.Citește mai departe

Recenzie De vorbă cu Emma de Vitali Cipileaga - Ai curajul sa fii fericit

De vorbă cu Emma de Vitali Cipileaga  - Ai curajul sa fii fericit

Frânturi de suflet, trăiri şi experienţe însumate în paginile unei cărţi al cărei mesaj optimist de iubire poate părea clişeic, dar care are suficientă forţă să „urle” atât de tare încât ... da, te face să zâmbeşti, să crezi, să speri, să simţi că atunci „când iubeşti, trăieşti”. Şi până la urmă ... „Să iubeşti e simplu dacă ştii cum.”


De vorbă cu Emma” nu este doar experienţa Emmei aşternută artistic pe hârtie. Cartea îşi propune mai mult decât atât, dar, pentru a capta mesajul trebuie privit cumva în culise, în spatele cuvintelor. Şi cum fiecare are o experienţă de viaţă diferită, şi mesajul va fi diferit şi perceput distinct de fiecare receptor. Mie mi-a spus în primul rând o poveste dulce de iubire între două persoane capabile să depăşească obstacole pentru a rămâne împreună. Însă, la o analiză mai atentă, am văzut în Emma vocea sufletului într-un moment în care raţiunea doarme şi nu mai poate otrăvi niciun sentiment.


„ Ai încercat vreodată să nu asculţi de nimeni şi să faci aşa cum simţi tu că trebuie să faci pentru tine şi pentru omul de alături?”


Pe măsură ce întorci paginile, Emma se transformă într-o amică nouă şi incredibil de sinceră cu care îţi bei cafeaua şi care are darul de a-ţi lumina ziua cu perspective noi asupra vieţii. Frazele ei simple sunt atât de intense încât te trezeşti brusc empatizând cu ea şi ajungi să vrei să crezi în clişee dacă acestea sunt capabile să îţi îndulcească până şi cafeaua amară de dimineaţă.

Citește mai departe

Chef Joseph Hadad și-a lansat prima carte de bucate - In bucataria lui Joseph

Chef Joseph Hadad și-a lansat la targul de carte Bookfest prima carte de bucate, "In bucataria lui Joseph".

 

"In bucataria lui Joseph" este o carte care combină atât rețete pentru pasionații de bucătărie, cât și pentru bucătarii profesioniști.

 

Cartea pe care o aveti in fata nu e doar despre arta si rafinamentul unor preparate de lux. E una dintre cartile de vizita ale lui Chef Joseph Hadad, pe langa restaurantul care-i poarta numele, prestatia de jurat in emisiunea Top Chef sau zecile de retete create de-a lungul anilor. E o parte din viata lui.

 

 

 

Cititorii care vor citi volumul "In bucataria lui Joseph" vor descoperi savoarea si rafinamentul din fiecare dintre ingredinetele pe care Chef Hadad le combina intr-un mod magic.

Sarbatoreste vara cu caldura sufleteasca - in iunie cartile Hrisostom Filipescu vin cu autograf

 

"Nu contează cine te-a rănit, ci cine te-a făcut să zâmbeşti din nou.”

 

Cu un zâmbet ne-am propus să începem şi noi luna iunie şi să sărbătorim căldura verii prin căldura sufletească generată de cuvintele părintelui Hrisostom Filipescu, autorul care reuşeşte de fiecare dată să aducă un strop de lumină şi senzaţia unică de linişte lăuntrică.

 

Pe parcursul întregii luni, cititorii se pot bucura de cărţile autorului însoţite de autograf şi de un gând bun menit să aducă frumosul şi speranţa în suflete.

 

 

Să îndrăznim aşadar să primim soarele cu braţele deschise şi cu o carte bună alături!Citește mai departe

Recenzie Anna în veșmânt de sânge, de Kendare Blake

Îmi aduc aminte perfect primul moment în care am pus ochii pe ”Anna în veșmânt de sânge”. Era prin 2011, cartea de-abia apăruse, iar coperta mi-a atras atenția imediat și am știut că trebuie să o citesc. Cinci ani mai târziu, am reușit, în sfârșit, să fac ce mi-am propus. Adică să intru în lumea plină de fantome a lui Kendare Blake.

Nu am fost niciodată o împătimită cititoare a poveștilor cu fantome. Nu pentru că nu mi-ar plăcea doza de adrenalină pe care mi-o oferă, ci pentru că nu sunt în stare să dorm două zile după ce am auzit o poveste cu fantome. Nu pot nici măcar să mă uit la filmulețe pe YouTube în care apar ”fantome” (chiar dacă sunt evident făcute pe calculator). Atât de ușor mă sperii. Însă ceva m-a atras la cartea aceasta și sunt fericită că acel ceva mi-a spus să o citesc.Citește mai departe

Beneficiile lecturii asupra copiilor

Atunci când vorbim despre lectură, ne vin în minte şi beneficiile acesteia şi este cunoscut faptul că, în cazul copiilor, cărţile au multiple astfel de beneficii pe termen lung. Iată câteva avantaje majore pe care copiii le obţin din cititul cărţilor.

Dobândirea de noi cunoştinţe

Abordarea diferitelor teme şi tratarea de subiecte din varii domenii de interes ajută copilul să achiziţioneze informaţii utile şi să îşi formeze o cultură generală vastă necesară atât în şcoală cât şi în viaţa zilnică.

Îmbogăţirea vocabularului

În cazul copiilor, lectura este principala modalitate de îmbogăţire a vocabularului. Este aşadar indicată încurajarea deprinderii de a citi încă de la vârste fragede pentru dezvoltarea fluenţei verbale şi conversaţionale.

Dezvoltarea imaginaţiei

Nu este un secret că învăţământul românesc modern încurajează creativitatea copiilor încă din grădiniţă. Lectura este un ajutor real în dezvoltarea acestei creativităţi îmbogăţind capacitatea imaginativă şi stimulând puterea creatoare a minţii.Citește mai departe

Tentaţii literare răcoroase pentru un sezon incendiar

Pe unii, curiozitatea îi împinge să-şi ia rucsacul în spate şi să cutreiere lumea, în timp ce alţii preferă  „călătoriile” literare din confortul propriului cămin. Pentru cititorii pasionaţi, dar şi pentru aceia care doresc o carte strecurată în bagaje, editura TREI a pregătit mai multe delicii literare, care mai de care mai savuroase, menite să transforme vara într-un sezon incendiar.

În sezonul estival, editura TREI şi-a propus să îşi poarte cititorii prin poveşti din ce în ce mai fascinante. Dacă aprilie a purtat titlul După ce ne-am îndrăgostit şi a stat sub vraja scrierii Annei Todd prin publicarea mult-aşteptatului volum patru din serie, luna mai vine cu o multitudine de titluri incitante care să atragă iremediabil pasionaţii de lectură.


 

Astfel, iubitorii de suspans se pot delecta cu thriller-urile Convinge-mă” de Lee Child şi Cotloane întunecate” de Ruth Kendell. Acestea au de oferit un ritm ameţitor care accelerează bătăile inimii, personaje creionate atent şi dimensiuni nebănuite ale minţii umane care teleportează cititorul în aventuri palpitante cu accente de verosimilitate .


 

Surprizele nu se opresc aici. Îngeri căzuţi” de Susan Ee, primul volum din trilogia „Penryn şi sfârşitul lumii”, este un adevărat deliciu pentru devoratorii de fantasy. Cu o acţiune care nu îţi lasă timp de respiraţii lungi şi îndulcită pe alocuri cu picături de romance, cartea promite să devină rapid un must-read.


Mara Dyer” de Michelle Hodkin , o altă trilogie fascinantă al cărei prim volum, „Începutul”, tocmai a fost publicat, atrage cititorii ca un magnet. Combinaţia de thriller, fantastic, psihologie şi romantism fac din roman o poveste inedită, o nebunie originală care nu poate fi ratată.


Nu doar împătimiţii ficţiunii se vor bucura în vara aceasta. Cum dezvoltarea personală a început să obţină tot mai multă popularitate, editura aduce în atenţia celor interesaţi de aspectele psihologice ale vieţii, două volume de impact ale unor autori renumiţi. Cuplul-între dezirabil şi periculos” de Robert Neuburger şi Calea învingătorului. Cum să creşti şansele copilului tău de a reuşi în lumea de mâine” de Richard Rende şi Jen Prosek tratează subiecte psihologice de actualitate oferind exemple şi sfaturi utile pentru o viaţă echilibrată. Nişte volume absolut splendide care ajută atât în eliminarea frustrărilor cât şi în crearea unui trai armonios adaptat zilelor moderne.

Colecţia Eroscop se îmbogăţeşte la rândul ei cu un volum provocator şi fierbinte. Pervertirea” de S. L. Jennings se pare că doreşte să aducă vara mai devreme prin ridicarea considerabilă a temperaturii, în timp ce romanticii incurabili au parte de o nouă scriere a lui Marc Levy - „În altă viaţă”.

Cu astfel de titluri aşteptăm nerăbdători concediul pentru a ne bucura de locuri noi şi poveşti memorabile. Lectură plăcută!


Articol publicat de Mara Caloian

Recenzie Daneza, de David Ebershoff

Daneza” este diferită de orice altă carte am citit până acum. Dacă nu punem la calcul romanele de război pe care le citesc la fiecare două săptămâni, acesta este primul roman de ficțiune istorică pe care l-am citit vreodată. Trebuie să recunosc că nu am aflat decât atunci când am început să o citesc că povestea lui Lili este cât se poate de reală, lucru care a făcut ca lectura să fie și mai interesantă. În afara subiectului, care m-a interesat și m-a fascinat dintotdeauna, faptul că autorul a luat o întâmplare reală (chiar istorică, aș putea spune) și a povestit-o cu ajutorul ficțiunii m-a intrigat extrem de mult.

Îmi este un pic dificil să scriu această recenzie, pentru că nu sunt sigură cum să abordez cartea. Mi-a plăcut mult. Chiar dacă am citit-o destul de greu, mi-a plăcut cu adevărat și și-a lăsat  amprenta asupra mea, atât ca și cititor, cât și ca om. ”Daneza” a fost o carte foarte bine scrisă, dar și o lectură care mi-a deschis ochii în foarte multe feluri.


M-a făcut să realizez, în primul rând, că niciodată nu poți cunoaște cu adevărat o persoană și că nu te poți cunoaște cu adevărat pe tine însuți. Niciodată nu poți ști când adevăratul tău sine se trezește la viață și îți schimbă întreaga viață. Cea mai importantă lecție pe care această carte mi-a oferit-o este, totuși, cea despre transsexuali. Dacă aș putea oferi cartea aceasta tuturor oamenilor care îi privesc ca pe ceva nefiresc, aș face-o și poate că i-ar face să înțeleagă, o dată pentru totdeauna, că transsexualii sunt ființe umane ca și noi, doar că au o eroare genetică. Ei s-au născut în corpul greșit, iar dorința de a-și schimba fizicul în concordanță cu sexul psihologic este complet normală. Cartea aceasta mi-a oferit șansa de a intra într-un fel în mintea primului bărbat care a devenit femeie și m-a făcut să empatizez mult mai mult cu oamenii aceștia.Citește mai departe

Recenzie Magia lucrurilor simple, de Estelle Laure

Atunci când am început să citesc ”Magia lucrurilor simple”, nu știam mai nimic despre ea. Mi-a plăcut mult coperta, iar descrierea m-a atras, așa că m-am bucurat că am avut ocazia să o citesc. Deși nu este cea mai bună carte pe care am citit-o vreodată, a fost o lectură plăcută, relaxantă și ușor de citit.

Magia lucrurilor simple” este romanul YA tipic. Plecând de la ideea adolescentul care se trezește deodată singur pe lume, cartea urmărește experiența lui Lucille în încercarea de a-și crește singură sora, în timp ce muncește și, surpriză, se îndrăgostește de fratele celei mai bune prietene ale ei, care are deja o iubită.

Chiar dacă romanul sună destul de clișeic, asta nu înseamnă că nu este captivant. Dimpotrivă. L-am citit în câteva ore. M-am atașat foarte mult de personaje, încă de la primele pagini. Fiind destul de bine conturate, personajele sunt plăcute și este imposibil să nu simți compasiune pentru ele. Citește mai departe

7 cărți pentru iubitorii de muzică

Fiind o mare iubitoare de muzică, îmi place să citesc cărți care au legătură cu aceasta. Ador personajele care cântă la un instrument muzical, eu însumi fiind violonistă. Pot să îi înțeleg mult mai bine și să mă regăsesc în sentimentele și în gândurile lor. Am crescut cu muzică și cu cărți, acestea fiind cele două mari pasiuni ale mele. De aceea, încerc să citesc cât mai multe cărți cu și despre muzică, chiar dacă nu sunt tocmai ușor de găsit.

Adevărul este că romanele despre muzică au un farmec aparte. Este un sentimente unic să te bucuri de două mari pasiuni în același timp. Pe mine cărțile de acest gen reușesc să mă farmece și să mă facă să uit de mine de fiecare dată. Mă duc într-o lume în care muzica rezolvă orice problemă.

Pentru că sunt sigură că printre cititorii noștrii există foarte mulți iubitori de muzică, am hotărât să fac o selecție a celor mai bune șapte cărți cu și despre muzică pentru toți pasionații de lectură și de muzică.Citește mai departe

Recenzie „Circul nopţii” de Erin Morgenstern

”Circul nopții” de Erin Morgenstern este una dintre cărțile care m-au atras din cauza coperții și al titlului, ambele fiind foarte misterioase. Descrierea mi-a stârnit interesul și, imediat ce am citit câteva recenzii, am știut că trebuie să o citesc.


”Circul nopții” este o carte extraordinară! Foarte diferită și extrem de misterioasă, cartea aceasta m-a cucerit cu povestea magică și cu personajele deosebite! Mă bucur foarte mult că am citit-o și sper ca această recenzie să vă convingă să o citiți. Merită!

În primul rând, povestea m-a cucerit de la primele pagini. Este într-adevăr unică, iar atmosfera magică și misterioasă te face să te simți ca și cum ai participa la acțiune. De asemenea, povestea este foarte bine construită, cu mult mister și multă intrigă, dar și o doză de dramatism irezistibilă! Am adorat ideea Circului Nopții, chiar dacă am fost ușor înfricoșată de acest loc magic.Citește mai departe

5 cărți scrise de autori Japonezi pe care merită să le citești

Am citit prima carte scrisă de un Japonez acum doi ani și de atunci m-am îndrăgostit de literatura lor. Încerc să citesc cât mai multe cărți din literatura japoneză pe cât posibil, de la cât mai mulți autori diferiți. Am început cu Murakami, care este probabil cel mai cunoscut autor al literaturii Japoneze contemporane. Cărțile lui reușesc de fiecare dată să mă cucerească cu poveștile ușor ciudate, dar deosebite, cu personajele în care mă pot regăsi de fiecare dată și cu atmosfera foarte bine creată.

 

Citind cărți scrise de Japonezi, simt mereu că sunt într-o călătorie departe de casă. Autorii japonezi au talentul de a portretiza locurile în care se întâmplă acțiunea atât de bine, încât uiți de realitatea din jurul tău. De asemenea, cărțile lor te fac să cunoști tradițiile Japoniei foarte bine, lucru care mie îmi place extraordinar de mult. Însă cred că ce mă face să revin mereu la literatura japoneză sunt subiectele abordate. Cărțile acestea vorbesc despre oameni, despre relații dintre oameni, despre găsirea sinelui și despre psihologie, subiecte pe care pe mine m-au interesat mereu.

Sunt multe motive pentru care aș recomanda literatura japoneză: începând de la subiecte, până la povești și personaje. Motivul principal ar fi, totuși, faptul că romanele acestea te fac să călătorești pe făgașuri fantastice, te cuceresc cu povești deosebite și cu personaje speciale.

Am alcătuit o listă cu cinci cărți scrise de autori japonezi pe care merită să le citiți, în caz că aveți nevoie de puțină inspirație.

1. Pădurea norvegiană – Haruki Murakami

Ar fi fost imposibil să nu încep această listă tocmai cu romanul care m-a introdus în minunata lume a literaturii japoneze. Haruki Murakami nu numai că a devenit autorul meu preferat, dar este și autorul la care mă întorc de fiecare dată când am nevoie de o carte diferită, care să îmi redea speranța și starea de bine. ”Pădurea norvegiană” este o frumoasă poveste de dragoste, dar și de viață, care cucerește cu stilul lejer și personajele unice. Aș recomanda, totuși, fiecare carte scrisă de Murakami, în special ”În noapte”.Citește mai departe

Camașa lui: Bestseller-ul din R. Moldova, acum în România

Fii printre primii care descoperă Cămaşa lui, una din cea mai așteptate cărți ale momentului, care merită citite în 2016! Semnată de către tânăra autoare de doar 24 de ani, Augustina Șiman, romanul de dragoste Cămașa lui a fost numit de criticii literari “cartea care îți va schimba destinul.”

Cartea a avut parte de o lansare la Chişinău, unde au participat peste 200 de cititori, iar din 8 Martie apare şi în România la Librex!

Volumul se bucură de un succes enorm, datorat numelui sonor al autoarei în Republica Moldova şi efortului său creativ uriaş de a revoluţiona literatura, prin tematicile despre care  scrie şi noile forme pe care le aduce cititorilor: recitaluri audio şi videoclipuri literare.

Pre-comenzile pentru acest roman au trecut de 15.000 de exemplare și se pot face în continuare aici.

Află în continuare cele mai interesante lucruri despre Cămașa lui și despre autoarea sa, Augustina Șiman!

Citește mai departe

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: