Top cele mai bune Cărți de Dragoste contemporane ce merită citite!

Descoperă cele mai impresionante povești de dragoste din ultimii 15 ani de literatura romance pe care merită să le citești, de la autori străini și români!

top carti de dragoste

Îți dorești să afli care sunt cele mai bune și noi cărți de dragoste ale ultimilor ani? Ți-am pregătit un top al celor mai bune și mai citite povești de dragoste contemporane!

Sunt cărți în care te vei regăsi în poveștile și relațiile unor personaje interesante cu care poți empatiza, și care îți vor fascina imaginația și vor stârni în tine sentimente pe care nu știai că le ai. Asta fac romanele de dragoste adevărate.

Iubirea este un sentiment de mult timp exploatat de către scriitori și artiști și sursa lor de inspirație pentru multe dintre operele pe care le știm și le iubim. De la Romeo și Julieta la romanele mai moderne ale scriitoarelor populare de chick-lit romance, cum sunt Sandra Brown sau Amanda Quick, dragostea a fost așternută pe foaie în tot felul de moduri.

 

 

În continuarea vei afla care sunt mai impresionante și celebre cărți romance ale ultimilor 15 ani, povești romantice citite de milioane de oameni și premiate de nenumărate ori. Unele inspirate din viața reală, altele fantastice. Nu rata următoarele recomandări de cele mai frumoase povești de dragoste!

 

2016

Iubirea – ingredientul secret pentru o vară perfectă

Love is in the air, iar vara, cu atât mai mult, poveştile de dragoste sunt savurate alături de cocktail-uri fructate şi colorate. Editurile au „prins” ideea şi îşi răsfaţă cititorii cu romance-uri delicioase numai bune pentru vacanţă şi relaxare. Iubiri epice, YA, fantasy sau încărcate cu erotism îşi aşteaptă cititorii pe rafturi. Dacă te-ai hotărât să îndulceşti vara cu un romance, iată care sunt cele mai seducătoare poveşti de dragoste ale lui 2016.

 

 

1. Fluturi volumul 3 – Irina Binder (iubirea sentimentală)

 

Mult-aşteptatul volum trei din seria Fluturi ne-a încântat de curând cu un final pe măsură. După ce am râs, am plâns şi am suferit alături de Irina, a venit vremea să asistăm la hotărârea finală care ne ţine cu sufletul la gură.

O iubire cu multe sentimente, o iubire ca o lecţie de viaţă împărtăşită de protagonistă pentru ca ceilalţi să poată face cunoştinţă cu binele şi răul din existenţa zilnică. Iubirea din sufletul Irinei smulge zâmbete şi lacrimi în acelaşi timp şi este aproape imposibil să nu rezonezi cu fiecare cuvinţel citit. Sentimentală, sensibilă şi imprevizibilă, cartea a treia din serie are un binemeritat loc printre cărţile romance ale anului 2016.

 

 

2. Descatusarea – Sylvia Day (iubirea erotică)

 

Ultimul volum al seriei Crossfire este la fel de incendiar ca şi celelalte, demonstrând încă odată importanţa aspectului erotic într-o relaţie. Scenele fierbinţi dintre protagonişti o demonstrează din plin şi entuziasmul cititorilor deasemenea.

Gideon şi Eva au o legătură obsesivă, iar în „Descatusarea” observăm adevărata intensitate a sentimentelor dintre ei. Titlul este chiar sugestiv în acest sens deoarece în volumul cinci au şi cei doi ocazia să respire, să se manifeste, să-şi descătuşeze întreaga iubire. Atunci când majoritatea obstacolelor sunt depăşite, când barierele încep să cadă şi libertatea de a iubi corupe într-o manieră delicioasă, atât Eva cât şi Gideon se înfăţişează aşa cum sunt , fără măşti, fără reţineri. Spre deosebire de celelalte volume, acesta are un grad de romance mai pronunţat şi o accentuare mai mare a sentimentelor.

 

Un volum absolut seducător, aşteptat cu nerăbdare şi care nu dezamăgeste. Un final impactant al unei poveşti ce a reuşit să îşi impresioneze cititorii.

 

3. Marat - Nataşa Alina Culea ( iubirea ca o vrajă)

 

O iubire contemporană cu accente magice care se transformă rapid în obsesie, scop şi se îneacă într-un carusel de emoţii diverse pe care cititorul le trăieşte la propriu prin intermediul personajelor. Iubirea dintre Marat şi Alina începe brusc, este total neaşteptată şi te duce inevitabil cu gândul la franţuzescul coup de foudre. Însă când moralitatea îşi cere drepturile şi Alina e nevoită să aleagă între trebuie şi vreau , vraja frumoasă se transformă parcă în magie neagră şi lupta cu destinul începe într-un mod brutal. Seducător, senzual, misterios şi profund emoţional, romanul Nataşei Alina Culea nu doar serveşte cititorilor o cuceritoare poveste de iubire ci atrage atenţia într-un mod dulce asupra faptului că, până la urmă, singurele care ne definesc viaţa sunt propriile noastre alegeri.

 

 

4. Inainte sa te cunoscJojo Moyes ( iubirea epică)

 

Aşteptată cu entuziasm de mii de cititori, cartea este în sfârşit disponibilă şi deja este citită pe nerăsuflate. Povestea de iubire cuceritoare dintre Lou şi Will sensibilizează, amuză pe alocuri, prezintă viaţa într-un mod realist şi totodată lasă loc pentru visare.  Cu doi protagonişti fermecători, acţiunea devine electrizantă creând un fel de dependenţă de lectură.

Inainte sa te cunosc” este mai mult decât un simplu romance fascinant şi senzual. Împletind iubirea epică cu tragismul situaţiei şi cu intensitatea sentimentelor, cartea provoacă un amalgam de emoţii care au darul de a-şi lăsa amprenta asupra psihicului cititorului. Deasemenea , povestea transmite dincolo de acţiune, un mesaj profund într-o manieră optimistă: „Viaţa merită trăită indiferent de circumstanţe şi uneori, fericirea e chiar lângă noi, iar pentru a o atinge, trebuie doar să ridicăm privirea din pământ”. Romantism, pretuire, iubire și cedare sunt mixate ingenios într-un roman care a devenit rapid must read-ul verii 2016 având şi o ecranizare pe măsură.

 

 

 

5. Dupa ce ne-am indragostit – Anna Todd ( iubirea nevrotică)

Relaţia dintre Hardin şi Tessa pare tot mai mult genul de legătură care necesită întreţinere cu ... tratament psihiatric. Cei doi nu pot trăi împreună, dar separat, clar sunt terminaţi. E ca o otravă picurată în vene printr-o perfuzie invizibilă. Ştii că te va ucide, dar nu renunţi la senzaţia provocată.

 

Toxică la maxim, cu suişuri şi coborâşuri gigantice, cu un ritm înnebunitor şi nenumărate răsturnări de situaţie, povestea de iubire dintre cei doi protagonişti ai seriei After, rămâne în topul celor mai iubite poveşti de dragoste odată cu publicarea volumului trei. Milioane de cititori entuziasmaţi pot confirma că este una dintre cele mai adictive lecturi romance YA.

 

 

 

6. Origin – J. Armentrout (iubirea fantasy)

 

Seria LUX a lui Jennifer L. Armentrout îşi încântă cititorii şi în 2016 odată cu publicarea celui de-al patrulea volum – Origin. După ce finalul cărţii a treia a produs isterie în rândul fanilor LUX, Origin reuşeşte să mai domolească suspansul.

Iubirea fantasy dintre extraterestrul sexy şi provocator şi muritoarea curajoasă devenită hibrid, avansează într-un ritm ameţitor, iar volumul patru aduce în scenă doi protagonişti schimbaţi din mai multe puncte de vedere, care sunt dispuşi să trăiască maxim fiecare moment petrecut împreună. Considerat a fi cel mai bun volum din serie, Origin pune accent pe povestea de iubire dintre cele două personaje, iar cititorii au parte de un romance fantasy combinat cu aventura, thriller şi multe surprize.

 

Cu asemenea lecturi îmbietoare, vara 2016 nu poate fi decât una absolut savuroasă . Lasaţi-vă aşadar atinşi de razele romantismului şi păşiţi în poveştile desfătătoare ale vacanţei. Lectură plăcută!

 

2015

Grey de E L James, romanul de dragoste erotic, citit pe ascuns

Nou aparut la Editura Trei, Grey este al patrulea volum din seria 50 de Umbre ale lui Grey, semnat de E.L. James și nu poate lipsi din orice top al celor mai impresionante cărți de dragoste.

Noul roman readuce în prim plan povestea de dragoste dintre Christian Grey și Anastasia Steele numai că de această dată evoluția relației este narată din perspectiva enigmaticului Grey.

Retrăim din nou momentele cele mai importante ale relației dintre Grey și Ana și putem observa cum vocea lui Christian oferă o notă de maturitate care îndeamnă cititorul să empatizeze cu personajul principal. Sentimentele interioare ale lui Christian și comportamentul său sunt diferite față de persoana cu care Ana ne-a obișnuit în primele trei romane ale seriei.

Grey a fost lansat în luna Iunie a acestui an și s-a vîndut în peste 600.000 de exemplare în numai cinci zile. Deja încoronat ca fiind cel mai așteptat roman al anului, continuarea seriei 50 de Umbre este o călătorie erotică în inedita poveste de dragoste care a captivat imaginația a mii de oameni.

2014

Adulter, de Paulo Coelho - romanul unei povești de dragoste interzise

Adulter este una din cele mai bune cărți de la Paulo Coelho, și al șaisprezecelea roman semnat de autorul brazilian. Apărut la Editura Humanitas - Fiction.

Este o carte a unei povești de dragostei interzise, o poveste narată la persona întâi de către o femeie care are totul și care totuși trăiește drama modernă a nefericirii. Linda tocmai a împlinit 31 de ani iar în ochii prietenilor și familiei, se bucură de viața perfectă.

Are doi copii frumoși, un soț de o generozitate “fără limite” și o carieră de succes în jurnalism. În ciuda tuturor acestor binecuvântări, ea se simte nefericită și tristă. Viața ei se schimbă complet când reîntâlnește un fost un fost prieten din adolescență, ajuns acum un politician de succes.

În stilul lui caracteristic Coelho, personajele se vor lupta cu propria conștiința în timp ce se lasă pradă emoțiilor care îi corup atât de ușor pe oameni. Adulter este o cutremurătoare poveste de dragoste, supradenumită “cartea verii” în 2014 și al doilea roman semnat de Coelho care ajunge best-seller în clasamentul realizat de către NY Times.

2013

Fericirea mea începe azi, Fericirea mea ești tu (Seria “Beautiful”), de Jamie McGuire - povestea unei relații periculoase

Romanele lui Jamie McGuire se află mereu pe primele poziții în topul best-sellerurilor iar seria Beautiful “Fericirea mea începe azi/Fericirea mea ești tu” nu face excepție nici de această dată.

Abby, personajul feminin principal, s-a decis să se schimbe înainte de a ajunge la facultate, să fie o persoană complet diferită. Însă nu este pregătită de tentațiile pe care viața de student le presupune.

Travis Maddox, personajul principal masculin, este un tip popular căruia îi place să se bată, să câștige bani ușor și să seducă fete. Intrigat de rezistența lui Abby la avansurile sale, el îi propune un pariu. Dacă pierde, va trebui să fie abstinent o lună, iar dacă ea pierde, va trebui să se mute în apartamentul lui pentru aceași perioadă de timp.

Seria Fericirea mea este despre o relație între două personaje complet diferite. Este un roman al trecerii de la adolescență la maturitate printr-o relație de dragoste pasională.

Așa cum fiecare poveste are două părți, Fericirea meaîncepe azipovestește evenimentele din punctul de vedere al lui Abby, iar Fericirea mea ești tune dezvăluie o față a lui Travis pe care nu am apucat încă să o cunoaștem și nici nu o vei bănui.

Apărut la Editura Trei.

2012

Sub aceeași stea, de John Green - romanul unei povești de dragoste imposibilă

Sub Aceeași Steaa debutat pe primul loc în lista best-seller-urilor realizată de New York Times, și s-a menținut timp de șapte săptămâni consecutive. Succesul romanului a dus la ecranizarea sa, în filmul cu același nume doar doi ani mai târziu de la lansare, în anul 2014.

Sub Aceeași Stea este o poveste de dragoste care are ca și protagoniști doi tineri adolescenți care suferă de o boală cumplită și care, printr-o ironie a sorții, ajung să se îndragostească.

Povestea este narată de Hazel, o tânară de șaisprezece ani care suferă de cancer și este forțată de părinții ei să meargă într-un grup de sprijin unde îl întâlnește pe Augustus, un băiat cu doar un an mai mare.

Cei doi ajung să se îndrăgostească și împreună cad de acord să citească cărțile preferate ale celuilalt. În puținul timp pe care îl mai au pe această lume cei doi ajung să realizeze că iubirea este un motiv pentru care merită să lupți să traiești.

Această poveste face parte din seria de cărti care îți schimbă viața. Este una dintre cele mai bune cărți de dragoste pentru adolescenți și o recomandăm oricărui cititor pasionat de povești de iubire triste.

Apărut la Editura Trei.

2011

50 de umbre ale lui Grey, de E L James - romanul de dragoste erotic

Anul literar 2011 este cu siguranță dominat de excepționalul roman erotic al autoarei E L James. 50 de Umbre ale lui Grey este primul volum din seria erotică 50 de Umbre și detaliază evoluția relației dintre tînăra absolventă Anastasia Steele și misteriosul milionar Christian Grey.

Povestea este narată de către Anna, care, împreună cu Christian descoperă o lume inedită și nouă a erotismului de care în curând devine dependentă. Cei doi ajung să se îndrăgostească dar partea ascunsă a lui Christian duce la o tensiune imposibilă între cei doi.

50 de Umbre ale lui Grey este un best-seller internațional care a dominat topurile literare și s-a vândut în peste 150 de milioane de copii. Fanii cărților de dragoste știu că acest roman este un must-read.

Apărut la Editura Trei.

2010

Refugiul, de Nicholas Sparks - romanul de dragoste, aventură și suspans

Nicholas Sparks este un printre cei mai cunoscuți scriitori de romane de dragoste, faimos pentru cărțile sale romantice care au fost ecranizate. Cele mai celebre cărți ale lui sunt Cel mai lung drum (A walk to remember), Jurnalul unei Iubiri și nu în ultimul rând, Refugiul.

Refugiul este o poveste plină de suspans a unei femei, Katie, care se mută într-un orașel nou unde apariția sa începe să ridice întrebări legate de trecutul ei. În curând, aceasta începe o relație romantică cu Alex, tatăl văduv a doi copii, un bărbat care o ajută să simtă că în final are un refugiu. Ce anume ascunde trecutul ei și de ce existența sa este mereu amenințată sunt întrebări care îl vor menține pe cititor în suspans și tensiune.

Romanul Refugiua fost ecranizat în 2013 și a fost un succes comercial răsunător, dovadă a măiestriei lui Nicholas Sparks.

Apărut la Editura Humanitas.

2009

O Zi, de David Nicholls - dragostea care durează o viață

David Nicholls a devenit faimos în 2009, odată cu lsanrea romanului său de dragoste și aventură O Zi, care a fost tradus în peste 37 de limbi și publicat în peste trei milioane de exemplare.

Povestea O Zi a fost în topul best sellerilor in celebra publicație Sunday Times timp de zece săptămâni consecutive, a câștigat premiul Galaxy Book în 2010 și a fost declarată cea mai impresionantă poveste de dragoste de către revista People.

Romanul O Zi urmărește povestea tragică a două persoane care par a nu avea niciodată timp să își împlinească destinul. Imediat după absolvirea facultății, Dexter și Emma trăiesc o minunată noapte de dragoste după care își propun ca fiecare să pornească pe propriul drum.

Prin perspectiva acelei zile, cititorul urmărește 20 de ani din viața celor doi, ani presărați cu succese, dezamăgiri, momente de fericire sau tristețe, în care cei doi continuă să țină legătura. Drama fiecăruia este că nu realizează că tot ce căutaseră întreaga viața fusese acolo chiar de la început.

Editura LIRA.

2008

Iubește-mă în zori, de Lisa Kleypass - romanul de istoric de dragoste

Iubește-mă la răsărit este o poveste de dragoste istorică, ce a ajuns în lista best-seller-urilor în New York Times și este considerat printre cele mai bune romane ale anului 2008.

Autoarea, Lisa Keypass este una dintre cele mai cunoscute autoare ale genului romance din Statele Unite. Poveștile ei ating mereu statutul de best-seller.

Acțiunea acestui roman de dragoste are loc în Londra anilor 1848, perioada în care Europa era sfâșiată de lupta pentru independență a popoarelor. Kev, un țigan cu origini misterioase nu își dorește nimic mai mult decât iubirea frumoasei Winnifred Hathaway, o fată nobilă și educată.

Dar destinul și trecutul său îi despart pe cei doi pentru o lungă perioadă de timp. Când Win revine în Anglia peste ani, găsește alt Kev decât cel pe care îl adora în tinerețe. El s-a transformat într-un bărbat dur care își neagă sentimentele din frică că ea va afla secretul misterios al trecutului său.

Apărut la Editura Miron.

2006

Apă pentru elefanți, de Sara Gruen - romanul de dragoste și aventură

Romanul Apă pentru elefanți a fost luni întregi în topurile best-seller-urilor din lume fiind desemnat Favourite Book of the Year de către celebrea publicație Newsday, și a stat în lista de cărți best seller în New York Times timp de 12 săptămâni în 2006.

În 2011 a fost ecranizat avându-i pe Robert Pattinson, Reese Witherspoon și Christoph Waltz în rolurile principale.

Povestea este o serie de amintiri ale lui Jacob Jankowski, un bărbat de 93 de ani care locuiește într-un azil de bătrâni. Firul narativ începe când acesta avea doar 23 de ani și studia pentru a deveni veterinar, la fel ca tatăl său. Printr-o tragedie a sorții, măcinat de accidentul în care și-a pierdut părinții, acesta pică examenul de admitere.

Viața sa începe să se destrame așa că fuge de acasă urmând șinele de tren. Ajunge să se integreze în viața Fraților Benzini, o trupă de circari faimoși unde lucrurile nu sunt tocmai ceea ce par. Marlena, frumoasa soție a unuia dintre Frați găsește alinare în prezența lui, iar în curând între ei se înfiripă o idilă.

Este una din cele mai interesante cărți de aventură și dragoste pe care o vei citi!

Editura Humanitas Fiction

2005

Amurg (Twilight) de Stephanie Meyer - romanul de dragoste fantasy, plin de suspans

Una dintre cele mai populare povești de dragoste cu vampiri ale deceniului, seria Amurg (Twilight) a atras milioane de fani din toată lumea cu universul său fantastic.

Celebra publicație The Times a lăudat această carte pentru felul în care a capturat povestea de dragoste complicată dintre adolescenți. Amurg a câștigat premiul Cea mai bună carte a anului 2005, oferit de School Library Journal.

Bella, o tânără de șaptesprezece ani se mută cu tatăl ei în înnoratul Forks, Washington unde începe să meargă la școală. Atenția ei este atrasă de un copii doctorului Cullen, cinci adolescenți despre care nimeni nu știe prea multe.

În momentul în care unul dintre cei cinci copii, Edward, îi salvează viața, Bella realizează ca ceva straniu se petrece cu ei. Ajunge să se îndrăgostească de Edward numai ca să afle că acesta este, de fapt, un vampir. Odată aflat, secretul o va pune în pericol din cauza unei familii rivale care caută de ani de zile răzbunare.

Cărțile Twilight / Amurg sunt una din cele mai bune serii de cărți de dragoste cu vampiri, depășind în cititori și vânzări orice alt roman de acest tip. Seria a atins succes internțional odată cu ecranizarea volumelor în 2008 când a devenit cea mai vândută carte a anului.

Apărut la Editura Rao.

2004

P.S. Te Iubesc!, de Cecelia Ahern - romanul unei povești de dragoste nemuritoare

P.S. Te Iubesc! este romanul de debut al scriitoarei irlandeze Cecelia Ahern și a ajuns numărul unu în topul best-seller-urilor din Irlanda (timp de 19 săptămâni), Germania, Olanda, Marea Britanie și Statele Unite.

Holly și Gerry sunt un cuplu căsătorit, locuiesc în Dublin și, deși se ceartă des, sunt foarte îndrăgostiți. Când Gerry moare în acea iarnă din cauza unei tumori la creier, Holly este distrusă și se afundă în doliu în timp ce se alienează de toți membrii familiei.

Dar ce Holly uită, este că Gerry a promis că îi va fi mereu alături. Imediat după moartea sa, Holly primește un pachet cu 10 scrisori care se termină toate cu P.S. Te iubesc ! Pe măsură ce lunile trec, fiecare mesaj nou o încurează să revină la viața ei normală și să învețe să fie mai curajoasă ca niciodată.

Cartea a fost ecranizată în 2007 cu actrița Hilary Swank in rolul lui Holly, și actorul Gerard Butler în rolul soțului ei, Gerry.

Editura ALLFA

2003

Soția călătorului în timp, de Audrey Niffenegger - romanul de dragoste SF

Soția călătorului în timp este tipul de carte de dragoste care te marchează cu o poveste interesantă și foarte creativă. Este una din cele mai bune cărți fantasy de dragoste, care a câștigat numeroase premii, printre care și British Book Award pentru Ficțiune.

Romanul Soția Călătorului în Timp este o metaforă modernă a lipsei de comunicare și distanței dintre parteneri, probleme cu care uneori se confruntă orice relație.

Henry a cunoscut-o pe Claire când ea avea șase ani, iar el 36, dar s-au căsătorit când ea avea 23 iar el 31. El suferă de cronoafecțiune, o boală care genetică care îl face să călătorească în timp, fie în trecut, fie în viitor. Ea nu poate înțelege absențele sale, pericolul la care este expus, iar dragostea lor este mereu pusă în pericol.

Soția călătorului în timp a devenit un bestseller imediat după publicare, iar autoarea a fost felicitată pentru viziunea creativă pe care a expus-o asupra călătoriei în timp.

Romanul a fost ecranizat în 2009 cu Rachel McAdams în rolul principal și a primit recenzii foarte bune.

Apărut la Editura Tritonic.

Povești de dragoste lansate înainte de 2000

Sunt unele povești care, deși scrise înainte de anul 2000, au reușit să atingă mai mulți cititori datorită ecranizării lor, care le-a făcut mai faimoase odată cu lansarea peliculelor.

1996

Jurnalul lui Bridget Jones, de Helen Fielding

Scris sub forma unui jurnal personal, romanul romantic narează un an din viața lui Bridget, o femeie de 30 de ani, care trăiește singură în Londra. Jurnalul ei reprezintă locul unde aceasta scrie despre carieră, prieteni, vicii, familie, viața amoroasă și alte aspecte ale vieții personale.

Tonul hilar și prietenos în care acest roman este scris, fac din el o lectură minunată atât pentru femei cât și pentru bărbați. Problemele în relații de dragoste ale lui Bridget sunt reale, iar cititorul poate să se identifice cu ușurința în alegerile - bune sau rele ale personajului.

Publicat inițial în 1996, romanul a câștigat premiul Romanul Anului de la British Book Awards iar în 2001 a fost ecranizat cu actrița Renee Zellweger în rolul principal. Pentru interpretarea ei, actrița a fost chiar nominalizată la Premiul Oscar.

Apărut la Editura Polirom.

1996

Jurnalul unei iubiri, de Nicholas Sparks

Jurnalul unei iubiri este primul roman publicat al lui Nicholas Sparks care a ajuns în topul best-seller-urilor pe NY Times chiar din prima săptămână în care a fost publicat.

Doi tineri din categorii sociale diferite petrec împreună o vară de neuitat, plină de dragoste și pasiune, la sfârșitul căreia Allie pleacă iar Noah se decide să se înroleze în armată.

După război, Noah se întoarce înapoi în orașul natal și cumpără o casă mai mult în ruine, pe care o reface. Într-o zi, o mașină se oprește în fața casei lui, iar din mașină coboară o fată pe care nu o mai văzuse de 14 ani dar de care nu uitase.

După succesul răsunător al romanului, această frumoasă poveste de dragoste a fost ecranizată în 2004 și a fost un succes comercial, iar de-a lungul anilor a creat o puternică bază de fani.

Apărut la Editura Rao.

1985

Dragoste în vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez

Garbriel Garcia Marquez este cel mai cunoscut și apreciat autor columbian, laureat al premiului Nobel pentru literatură. Dragoste în vremea holerei este una din cele mai bune cărți de dragoste din toate timpurile și descrie o tristă, dar celebră poveste de dragoste care se desfășoară pe parcursul unei vieți.

Florentino Ariza și Farmina Daza sunt doi tineri îndragostiți, dar tatăl Farminei decide că aceasta se va căsători cu un doctor. La aflarea veștii, Florentino cade într-o cruntă deprimare și promite că o va aștepta pe iubita sa.

Anii trec, Florentino ajunge un bărbat de succes, dar necăsătorit și, deși se implică romantic cu peste 600 de femei, dragostea sa pentru Farmina rămâne nemuritoare.

După 50 de ani, decide să își reînoiască declarația de dragoste față de cea pe care a iubit-o întotdeauna.

Dragoste în vremea holereia fost ecranizat în anul 2007 cu actorul Javier Bardem în rolul principal.

Apărut la Editura Rao.

Povești de dragoste contemporane din literatura română

Poveștile impresionante de dragoste nu sunt deloc străine de literatura română.

Autorii români au demonstrat că pot scrie povești tragice, fascinante sau complicate, menite să farmece cititorul, pagină după pagină.

Așa că ți-am pregătit un top al celor mai celebre cărți de dragoste pur românești!

Deși se pot scrie scrie cărți despre elita literaturii române, am ales trei dintre cele mai impresionante povești romantice contemporane, semnate de autori români.

Luminița, mon amour, de Cezar Paul Badescu

Roman autoficțional, Luminița, mon amour descrie viața de cuplu într-o căsnicie precum și portretul fostei soții, prin perspectiva autorului. Caracterizată de un realism autentic, romanul se remarcă printr-un intens dramatism al situațiilor.

Apreciată de fani datorită personajelor precis schițate, cu care oricine poate empatiza, această carte este o tristă reiterare a sentimentelor pe care îndragostiții le simt în momentele de deziluzie.

Apărut la Editura Polirom.

Legături Bolnăvicioase, de Cecilia Ștefănescu

Kiki este o studentă, incapabilă să aleagă între un băiat, Renato și iubirea ei pentru altă fată, Alex. Este copleșită de temeri, nesiguranță și o imposibilitate de a se adapta social, aspecte ce duc la alienarea ei față de realitatea în care trăiește.

Publicat de către autoare în 2002, romanul a fost ecranizat în 2006 în regia lui Tudor Giurgiu cu Maria Popistașu și Tudor Chirilă în rolurile principale.

Apărut la Editura Polirom.

Fluturi, de Irina Binder

Fluturi este la momentul actual cea mai cunoscută carte de dragoste din literatura românească. Cea mai vândută carte în 2013 și 2014, Fluturi este, după cum spune autoarea, o carte scrisă cu sufletul.

Fluturi este o poveste despre dragoste, secrete, deziluzii, uneori tristă, alteori veselă, dar care impresionează prin sinceritatea ei. Scrisă la persoana întâi, cartea este asemenea unui jurnal personal pe care autoarea îl împărtășește cu publicul.

După succesul primelor două cărți, volumul numărul trei din serie este programat să apară în decursul acestui an.

Apărut la Editura For You.

Fie că sunt scrise de autori români sau străini, aceste povești de dragoste te vor ține în suspans, te vor emoționa și poate, îți vor cere în schimb să le citești dintr-o singură răsuflare, ca mic preț pentru paginile care te-au fermecat.

Ce cărți de dragoste ați mai citit și care este povestea voastră de dragoste preferată?

  Produsul a fost adaugat in cos

Cumpărate frecvent împreună: