Gateste cu Sanda Marin
30.00 Lei
Transport gratuit pentru comenzi peste 85 lei
Descriere
Cartea de bucate a Sandei Marin a devenit un etalon in domeniul gastronomic, chiar si la zeci de ani de la prima sa publicare.
Ca rezultat al unei indelungate experiente in arta culinara, autoarea a adunat un mare numar de retete de preparate, de la supe, ciorbe si mancaruri, cu sau fara carne, pana la nenumarate si apetisante dulciuri.
Retetele sunt de mare folos atat gospodinelor experimentate, atunci cand sunt in lipsa de inspiratie pentru alegerea unui meniu, cat si celor care doresc sa deprinda tainele gastronomiei, pentru a ajunge in final la rezultate delicioase. Continutul cartii este revizuit si adaptat la reperele din ziua de azi, iar retetele sunt prezentate intr-un mod accesibil si usor de aplicat. Va dorim, asadar, pofta buna cu Sanda Marin!
Fragment:
" PUI CU FASOLE VERDE
1 pui mare, 1 kg fasole verde, 1 ceapa, 1 lingurita de 1 lingurita de bulion, 1 lingura de unt sau untura, 1 lingurita do patrunjel verde tocat, sare. Se prajesc bucatile de pui in unt sau in untura, se adauga ceapa data prin razatoare si faina. Se curata fasolea. Daca puiul este foarte tanar, atunci fasolea se fierbe separat, se scurge de apa si se pune peste puiul inabusit. Se pune sare, se adauga apa, atAt cat trebuie sa aiba mancarea sos. Se acopera, se da la cuptor, o jumatate de ora. Daca puiul este mai mare si nu prea fraged, so asaza fasolea cruda peste puiul inabusit cu unt, se toarna o ceasca buna de apa sau zeama de carne si se lasa sa fiarba acoperit. Daca scade prea mult, se mai adauga apa. Se pun bulion si verdeatti tocata.
Aceeasi mancare se poate face fara ceapa, iar cand este gata se adauga 2-3 linguri de smantana.
PUI CU DOVLECEI
1 pui mare, pentru rest aceleasi cantitati ca la „ Vitel cu dovlecei". Se prajesc bucatile de pui in unt sau untura, cu 1 ceapa taiata marunt si faina. Se rad dovleceii, se taie in bucati potrivite, iar daca sunt in floare se lasa intregi. Se pun in cratita cu bucatile de pui, se lasa sa se rumeneasca un sfert de ora, se adauga apoi cateva linguri de apa si se fierb inabusit. Se pune sare. Dupa gust, se pot ndauga 2-3 linguri de smantana inainte de a servi la masa.
PUI CU CONOPIDA
1 pui mare, 2 conopide mijlocii, 1 ceapa, 1 lingura de unt sau untura, 1 lingura de faina, 2 linguri de smantana, sare. Se prajesc bucatile de pui cu unt si 1 ceapa rasa, se asaza in cratita. Se fierbe in apa cu sare conopida curatata si desfacuta in buchete mici. Nu se fierbe prea tare, ca sa nu se sfarame. Se scurge bine de apa, se pune in cratita cu puiul. Se face separat un rantas alb din unt si faina. Se stinge cu zeama de carne sau cu apa in care a fiert conopida. Se amesteca apoi cu smantana si se toarna peste pui. Se potriveste de sare. Se lasa sa fiarba la foc mic, un sfert de ora. Sosul nu trebuie sa fie prea gros. Daca scade, se poate subtia cu 2-3 linguri de zeama de la conopida."
Lasa un review