Produsul a fost adaugat in cos
    Gateste cu Sanda Marin

    30.00 Lei

    Produs momentan indisponibil

    Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

    ISBN: 978-973-629-180-7 Gen: Cartea de bucate Limba: Romana Tip carte: Clasica Autor: Sanda Marin Editura: Lider Coperta: Brosata Pagini: 512 Format: Fizic

    Descriere

    Cartea de bucate a Sandei Marin a devenit un etalon in domeniul gastronomic, chiar si la zeci de ani de la prima sa publicare.
    Ca rezultat al unei indelungate experiente in arta culinara, autoarea a adunat un mare numar de retete de preparate, de la supe, ciorbe si mancaruri, cu sau fara carne, pana la nenumarate si apetisante dulciuri.
    Retetele sunt de mare folos atat gospodinelor experimentate, atunci cand sunt in lipsa de inspiratie pentru alegerea unui meniu, cat si celor care doresc sa deprinda tainele gastronomiei, pentru a ajunge in final la rezultate delicioase. Continutul cartii este revizuit si adaptat la reperele din ziua de azi, iar retetele sunt prezentate intr-un mod accesibil si usor de aplicat. Va dorim, asadar, pofta buna cu Sanda Marin!

    Fragment:

    " PUI CU FASOLE VERDE
        1 pui mare, 1 kg fasole verde, 1 ceapa, 1 lingurita de 1 lingurita de bulion, 1 lingura de unt sau untura, 1 lingurita do patrunjel verde tocat, sare. Se prajesc bucatile de pui in unt sau in untura, se adauga ceapa data prin razatoare si faina. Se curata fasolea. Daca puiul este foarte tanar, atunci fasolea se fierbe separat, se scurge de apa si se pune peste puiul inabusit. Se pune sare, se adauga apa, atAt cat trebuie sa aiba mancarea sos. Se acopera, se da la cuptor, o jumatate de ora. Daca puiul este mai mare si nu prea fraged, so asaza fasolea cruda peste puiul inabusit cu unt, se toarna o ceasca buna de apa sau zeama de carne si se lasa sa fiarba acoperit. Daca scade prea mult, se mai adauga apa. Se pun bulion si verdeatti tocata.
        Aceeasi mancare se poate face fara ceapa, iar cand este gata se adauga 2-3 linguri de smantana.

        PUI CU DOVLECEI
        1 pui mare, pentru rest aceleasi cantitati ca la „ Vitel cu dovlecei". Se prajesc bucatile de pui in unt sau untura, cu 1 ceapa taiata marunt si faina. Se rad dovleceii, se taie in bucati potrivite, iar daca sunt in floare se lasa intregi. Se pun in cratita cu bucatile de pui, se lasa sa se rumeneasca un sfert de ora, se adauga apoi cateva linguri de apa si se fierb inabusit. Se pune sare. Dupa gust, se pot ndauga 2-3 linguri de smantana inainte de a servi la masa.

        PUI CU CONOPIDA
        1 pui mare, 2 conopide mijlocii, 1 ceapa, 1 lingura de unt sau untura, 1 lingura de faina, 2 linguri de smantana, sare. Se prajesc bucatile de pui cu unt si 1 ceapa rasa, se asaza in cratita. Se fierbe in apa cu sare conopida curatata si desfacuta in buchete mici. Nu se fierbe prea tare, ca sa nu se sfarame. Se scurge bine de apa, se pune in cratita cu puiul. Se face separat un rantas alb din unt si faina. Se stinge cu zeama de carne sau cu apa in care a fiert conopida. Se amesteca apoi cu smantana si se toarna peste pui. Se potriveste de sare. Se lasa sa fiarba la foc mic, un sfert de ora. Sosul nu trebuie sa fie prea gros. Daca scade, se poate subtia cu 2-3 linguri de zeama de la conopida."

    Produse similare cu "Gateste cu Sanda Marin"

    60.00 Lei

    60.00 Lei

    110.00 Lei

    100.00 Lei

    59.00 Lei

    149.00 Lei

    75.00 Lei

    54.00 Lei

    Noutati

    45.00 Lei

    • NOU
    • - 10%

    67.00 Lei

    45.00 Lei

    95.00 Lei

    59.00 Lei

    49.00 Lei

    29.00 Lei

    39.00 Lei

    42.00 Lei

    29.00 Lei

    Titluri de la acelasi autor

    Lasa un review

    Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

    Stocul pentru acest produs este epuizat.

    Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

      Produsul a fost adaugat in cos