Produsul a fost adaugat in cos
  O istorie a Bizantului

  59.95 Lei

  Transport gratuit pentru comenzi peste 99 lei

  ISBN: 978-973-46-7713-9 Gen: Istorie Limba: Romana Autor: Timothy E. Gregory Editura: Polirom Coperta: Brosata Data aparitie: 2019 Pagini: 408 Colectia: Historia Format: Fizic

  Descriere

  Imperiul Bizantin a avut un rol esential in pastrarea culturii Antichitatii clasice pana in momentul in care Occidentul a fost pregatit sa o primeasca. Importanta lui sta insa in primul rand in ceea ce a creat si in bogatia de idei si principii, adesea contradictorii, pe care le-a imbratisat. Pornind de la cele mai recente cercetari, Timothy E. Gregory infatiseaza succint intreaga istorie a Imperiului Bizantin, din epoca lui Constantin cel Mare (306-337) pana la caderea Constantinopolului (1453), fara a ocoli principalele probleme istoriografice pe care le pune aceasta. Abordata cronologic, istoria politica alterneaza cu prezentarea vietii sociale si economice sau a culturii bizantine, autorul schitand tabloul unei societati pline de culoare si vitalitate, o veritabila punte de legatura intre Orient si Occident.

  „Cartea lui Gregory este singurul manual propriu-zis de istorie bizantina. Este de asemenea o admirabila analiza stiintifica ce dezvaluie vasta experienta a lui Gregory ca arheolog si istoric al Estului bizantin.” (William Caraher, University of North Dakota)

  „Salut aceasta a doua editie adaugita a utilei introduceri a lui Timothy Gregory in domeniul tot mai amplu al studiilor bizantine. Va fi de mare ajutor studentilor si profesorilor.” (Averil Cameron, University of Oxford)

  „Cunoasterea profunda a arheologiei, a geografiei istorice si a surselor grecesti originale ii permite profesorului Gregory sa ofere in istoria sa lucida a Bizantului date privind legaturile neasteptate dintre lumea medievala si cea moderna.” (Linda Jones Hall, St. Mary’s College of Maryland)

  „Opera lui Gregory prezinta in mod concret si original istoria politica, institutiile, arta, arhitectura si factorii socioeconomici care au modelat Imperiul Bizantin, deseori inteles gresit. Cartea se adreseaza atat mediului academic, cat si publicului general.” (Taxiarchis Kolias, University of Athens si The National Hellenic Research Foundation)

  Noutati

  34.50 Lei

  • NOU

  24.90 Lei

  • NOU

  45.00 Lei

  • NOU

  25.00 Lei

  • NOU

  25.00 Lei

  • NOU

  25.00 Lei

  • NOU

  25.00 Lei

  • NOU

  59.00 Lei

  • NOU

  29.00 Lei

  • NOU

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos