Produsul a fost adaugat in cos

  Cumpărate frecvent împreună:

  34.20 Lei

  • - 40%

  24.00 Lei

  • - 50%

  16.20 Lei

  • - 40%

  23.00 Lei

  • - 50%

  36.00 Lei

  • - 40%
  Studiul China

  67.00 Lei

  Produs momentan indisponibil

  Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

  ISBN: 9786068080758 Autor: T. Colin Campbell Editura: Adevar Divin Pagini: 528 Format: 13 x 20 cm

  Descriere

  Doctorul american Collin Campbell, considerat un gigant al nutritiei, a scris, dupa cercetari intinse pe zeci de ani, o carte fundamentala, despre legatura dintre cancer si alimentatie.

  "Studiul China" este considerata punctul de cotitura al medicinei viitorului.

  Desi foarte putin cunoscuta de publicul larg, cartea "Studiul China" este apreciata drept cea mai completa cercetare medicala intreprinsa pana acum in lume, ce demonstreaza legatura directa intre cancer si alimentatie.(Formula As)

  Studiul China constituie cea mai puternica dovada în ceea ce priveste prevenirea bolii de inima, a cancerului si a altor boli vestice prin mijloace dietetice. Este cea mai buna carte atât pentru tarile dezvoltate economic, cât si pentru cele ce trec printr-o tranzitie rapida de schimbari economice si de stil de viata”. (Junshi Chen, medic, doctor în stiinte, profesor senior în Cercetare la Institutul pentru Nutritie si Siguranta Alimentara, Centrul Chinez pentru Controlul si Prevenirea Bolilor)

  Studiul China a primit premiul Cartea Anului 2005 din partea revistei VegNews Magazine fiind ceea mai importanta carte stabileste legatura dintre dieta si cancer.

  Studiul China este cartea nascuta dintr-un proiect de o amploare neobisnuita - Proiectul China

  La sfarsitul anilor 1970 si inceputul anilor 1980, existau doua observatii principale care sugerau relatia intre dieta si cancer. In primul rand dieta vestica bogata (mai ales in grasimi si carne, si saraca in fibre) era puternic asociata (corelata) cu incidenta cancerului de colon si de san. In al doilea rand, in cazul persoanelor care migrau in zone unde se semnala un risc crescut de cancer (de diferite tipuri) se observa cresterea riscului de boala a zonei unde se mutau, indiferent de mostenirile lor etnice sau genetice.

  Un set concludent de informatii a fost realizat de Academia de Stiinte a SUA, in raportul din 1982 cu titlul Diet, Nutrition and Cancer.

  DE CE A FOST ALEASA CHINA?

  In anul 1981, Academia Chineza de Stiinte Medicale a publicat un Atlas al Mortalitatii [din pricina] Cancerului raportat la anii 1973-75, analizand diferite cancere din 2400 de regiuni ale Chinei. Aceste harti indicau cancerul ca fiind prezent in mod deosebit in anumite zone geografice. Rata in aceste regiuni era de cateva zeci de ori, chiar o suta de ori mai mare decat in zonele care indicau valoarea cea mai mica, observandu-se astfel o diferenta imensa fata de raportul acelorasi rate de 1.5-2.0 din America.

  Rezidentii acestor regiuni traiau in general in aceeasi zona toata viata lor, consumau aceeasi dieta, unica si specifica regiunii lor, fenomenul avand loc invariabil, an de an. Dieta lor (saraca in grasimi si bogata in fibre si alimente pe baza de plante) era in contrast evident cu dieta bogata a tarilor occidentale.

  MODELUL DE LUCRU

  Pentru studiu au fost selectate 65 de regiuni din China rurala, pentru a fi supuse cerintelor studiului. S-a realizat astfelo comparatie intre dieta, stilul de viata si bolile caracteristice populatiilor din fiecare regiune.

  In fiecare din cele 65 de regiuni au fost alese cate 2 sate, din fiecare sat fiind alese (la intamplare), 50 de familii. Din fiecare familie a fost ales numai un membru (fie barbat, fie femei, raportul lor fiind la final egal), studiul avand deci 6500 de participanti. S-au facut teste de sange, urina, si s-au luat mostre de mancare pentru analize ulterioare. In acelasi timp participantii au completat un formular si au oferit informatii cu privire la ceea ce mananca pe parcursul a trei zile.

  Au fost in final selectate 367 de elemente cu valoare informationala sigura pentru cele 6500 de familii (reprezentate). Aceasta baza de date despre dieta si stil de viata din anii 1983-84 a inclus informatii despre rata mortalitatii mentionata in anii 1973-75 pentru circa 40 de cancere diferite si alte boli.

  Aceleasi zone si persoane din anii 1983-84 au fost supuse studiului in etapa urmatoare, 6 ani mai tarziu, in anii 1989-90. Lor li s-au adaugat alte 20 de noi regiuni din China continentala si Taiwan. De asemenea numarul familiilor a fost plusat cu inca 20 in fiecare regiune, ajungandu-se la un total de 10.200 de adulti reprezentand tot atatea familii. Cu aceasta ocazie a fost culeasa o impresionanta baza de date cu informatii socio-economice.

  Aceste informatii au fost combinate cu datele actualizate ce proveneau din rapoartele de mortalitate a anilor 1986-88, folosindu-se cea mai moderna schema de clasificare a bolilor.

  IAR CARTEA?

  Prima parte a cartii (4 capitole) poarta titlul "Studiul China", vorbind despre probleme cu care ne confruntam, prejudecati, solutii. Celelalte trei parti spulbera temerea cititorului grabit ca am avea de-a face doar cu informatii de studiu, ermetice, reci. Titlurile de sectiuni incita la lectura:

  Bolile abundentei" (din lumea occidentala - obezitate, diabet, inima, cancere), "Ghidul alimentatiei corecte" (pasi spre schimbarea modului de a ne hrani), "De ce nu ati auzit asa ceva pana acum?" (interesele din spatele informatiilor despre nutritie cu care suntem bombardati prin mass media in fiecare zi).

  „Studiul poate fi considerat Grand-Prix-ul în epidemiologie”.
  —New York Times

  „Toata lumea din domeniul stiintei nutritiei se bizuie pe T. Colin Campbell, care este unul din titanii acestui domeniu. Este una din cele mai importante carti despre nutritie care au fost scrise vreodata - citirea ei va poate salva viata”
  Dean Ornish, doctor în medicina, fondatorul si presedintele Institutului de Cercetare în Medicina Preventiva

  „Lucrarea Studiul China a lui Colin Campbell este o carte importanta si interesanta. Împreuna cu fiul sau Tom, el comenteaza studii cu privire la relatia dintre dieta si boala. Concluziile sale legate de consecintele periculoase ale proteinelor de origine animala sunt uluitoare. La fel de surprinzatoare a fost si dificultatea de a prezenta rezultatele sale publicului. Este o istorie care trebuie ascultata”.
  Robert C. Rischardson, doctor în stiinte, laureat al Premiului Nobel, profesor de fizica la catedra F.R. Newman si vice presedinte (Cercetare)Universitatea Cornell

  „Studiul China este o analiza foarte bine documentata a aberatiilor alimenta-tiei, stilului de viata si alimentatiei moderne si a rezolvarilor rapide, care adeseori duc la esec. Lectiile din China ofera argumente convingatoare în favoarea unei diete pe baza de plante în vederea promovarii sanatatii si a reducerii riscului pentru bolile abundentei.”
  Sushma Palmer, doctor în stiinte, fost director executiv al Catedrei de Alimentatie si Nutritie a Academiei Nationale de stiinte, SUA

  Produse similare cu "Studiul China"

  36.00 Lei

  • - 40%

  36.00 Lei

  • - 40%

  22.20 Lei

  • - 40%

  48.00 Lei

  34.80 Lei

  • - 40%

  22.80 Lei

  • - 40%

  28.00 Lei

  • - 20%

  35.20 Lei

  • - 20%

  77.00 Lei

  Recomandate pentru tine

  Noutati

  75.60 Lei

  • NOU
  • - 10%

  62.10 Lei

  • NOU
  • - 10%

  65.70 Lei

  • NOU
  • - 10%

  62.91 Lei

  • NOU
  • - 10%

  34.90 Lei

  • NOU

  53.91 Lei

  • NOU
  • - 10%

  30.00 Lei

  • PRECOMANDĂ
  • NOU

  44.10 Lei

  • NOU
  • - 10%

  55.80 Lei

  • NOU
  • - 10%

  Titluri de la acelasi autor

  77.00 Lei

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Opinii clienți (6)

  Stefan C.
  Scris în 26 februarie 2017
  Rating:

  ” “

  a cumparat acest produs în 28 noiembrie 2016
  Nicoleta D.
  Scris în 15 februarie 2017
  Rating:

  ” O carte foarte interesanta cu multe si importante informatii privind modul nostru de viata, cat si ce mancam,influenta alimentelor asupra sanatatii noastre.O carte care te pune pe ganduri, sigur. “

  a cumparat acest produs în 12 decembrie 2016
  Anca B.
  Scris în 10 februarie 2017
  Rating:

  ” O carte ce trebuie citita de orice persoana care doreste sa aiba o viata sanatoasa! Recomand! “

  a cumparat acest produs în 07 decembrie 2016
  Stefan C.
  Scris în 05 februarie 2017
  Rating:

  ” “

  a cumparat acest produs în 28 noiembrie 2016
  Ramona V.
  Scris în 13 noiembrie 2016
  Rating:

  ” “

  a cumparat acest produs în 28 octombrie 2016
  Andrei I.
  Scris în 27 septembrie 2016
  Rating:

  ” Cea mai completa carte despre nutritie. Recomand! “

  a cumparat acest produs în 04 septembrie 2016

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos

  Cumpărate frecvent împreună:

  34.20 Lei

  • - 40%

  24.00 Lei

  • - 50%

  16.20 Lei

  • - 40%

  23.00 Lei

  • - 50%

  36.00 Lei

  • - 40%