Produsul a fost adaugat in cos
  Carol I
  • - 20%

  50.00 Lei

  40.00 Lei

  Economisesti 10.00 Lei

  Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

  ISBN: 978-606-588-848-7 Gen: Carti pentru copii Limba: Romana Autor: Adrian Cioroianu Editura: Curtea Veche Coperta: Brosata Pagini: 96 Format: Fizic

  Descriere

  Acesta este cel de al doilea volum din seria “Regii si Reginele noastre”, coordonata de Adrian Cioroianu. O serie ce isi propune sa prezinte tinerilor cititori istoria pe intelesul lor.

  Varsta recomandata: 10-16 ani

  Adeseori dincolo de fotografia unui rege sau a unei regine din manuale nu pare sa fie nimic. O figura sobra, incarcata de responsabilitatea care-i apasa pe umeri si de imperativul unui destin pus in slujba Istoriei. Asa stau lucrurile si cu primul si cel mai mare rege al romanilor, Carol I-ul.

  Tinerii cititori pot urmari traseul suveranului, din vremea in care era un tanar principe caruia i se propune tronul Principatelor Romane, dupa abdicarea fortata a lui Alexandru Ioan Cuza, pana in cei din urma ani ai domniei sale, inainte de Marele Razboi.

  Evocarea momentelor istorice cruciale pentru soarta natiunii romane este dublata de un subtil tablou psihologic al regelui, zugravit in culori vii, in care se impletesc rigoarea si seriozitatea germana cu dragostea nedisimulata pentru tara care l-a ales sa o conduca.

  Recomandate pentru tine

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos