Produsul a fost adaugat in cos
  Dependenta de perfectiune

  46.50 Lei

  27.90 Lei

  Economisesti 18.60 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

  ISBN: 978-973-111-886-4 Gen: Psihologie Limba: Romana Autor: Marion Woodman Editura: Herald Coperta: Brosata Data aparitie: 2021 Pagini: 288 Colectia: Jungiana Format: Fizic

  Descriere

  Dependenta imbraca multe chipuri: abuzul de substante, dependenta de mancare, de sex, obsesia pentru munca etc. In mod obsesiv, multi barbati si femei cauta un sens in mijlocul haosului, iar, in efortul lor, consuma tot mai multa energie vitala pentru implinirea unui ideal iluzoriu, de neatins, inconstient: perfectiunea. Ei cauta sa faca tot, sa fie tot, sa fie perfecti in timpul zilei, pentru ca noaptea sa cedeze orice control, prea slabi pentru a se opune pornirilor interioare. Ce este aceasta perfectiune care, efectiv, ne ucide?

  Prin studii de caz, vise si mituri, Marion Woodman – analist jungian si scriitoare de renume – exploreaza intr-o maniera originala si captivanta dedesubturile compulsiei. Plonjeaza in adancuri in cautarea aspectelor negative ale Marii Mame, despre care afla cum a fost tradata. Ne face constienti de impactul vietii netraite a mamelor si tatilor nostri, care isi cere dreptul la existenta in copii. Timpurile, generatiile de mame indepartate de natura lor, societatea patriarhala inconstienta de viata din corpurile noastre au trezit in noi „energia vrajitoarei”, iar ea perverteste nevoia de iubire si atractia catre implinirea spirituala intr-o foame neostoita – de lucruri, de mancare, de putere, de iluzii… Lady Macbeth este imaginea exemplara a femeii posedate de aceasta energie – o mama capabila sa sacrifice tot ce-i mai de pret pentru putere. Suntem cu totii, barbati si femei, copiii vremurilor in care traim si ai mamelor noastre indepartate de simpla lor feminitate.

  Centrat pe problematica tulburarilor de alimentatie (anorexie, bulimie, mancatul compulsiv) ca simptom al alienarii pe care o traim, Dependenta de perfectiune se dovedeste a fi un studiu psihologic Impresionant, revelator, vindecator!

  „In esenta, sugerez ca multi dintre noi – barbati si femei – suntem dependenti intr-un fel sau altul, deoarece cultura noastra patriarhala pune accentul pe specializare si perfectiune. Determinati sa avem cele mai bune rezultate la scoala, la serviciu, in relatiile noastre – in orice aspect al propriei vieti –, incercam sa ne transformam in opere de arta. Lucrand atat de mult pentru a ne crea propria perfectiune, uitam ca suntem fiinte umane. Pe de o parte, incercam sa fim zeita Atena, eficienta si disciplinata, iar pe de alta parte, suntem fortati sa cadem prada energiei reprimate a Meduzei.”

  Marion Woodman

  CUPRINS

  Prefata 9
  1. Introducere 15
  2. Ritual: sacru si demonic 36
  3. Dependenta de perfectiune 67
  4. La bine si la rau 84
  5. Acceptarea zeitei 111
  Corpul ca vas sacru 121
  Studiu de caz: bulimia 134
  Jurnalul ca oglinda de argint 143
  6. Mitul femeii D 165
  7. Violul si iubitul demon 187
  8. Mireasa rapita 224

  Note 270

  Glosar de termeni jungieni 275

  Bibliografie 278

  Index 282

  Noutati

  46.00 Lei

  70.00 Lei

  49.00 Lei

  40.00 Lei

  44.91 Lei

  59.00 Lei

  59.00 Lei

  65.00 Lei

  59.00 Lei

  59.00 Lei

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos