Pachet Povestea ta a inceput demult. Set 3 carti
Produsul este compus din:
Produs | Cantitate |
---|---|
Povestea ta a inceput demult. Cum sa vindeci traumele familiale mostenite | 1 |
Constelatiile familiale: terapie pentru suflet | 1 |
Secretele de familie: cum se mostenesc traumele | 1 |
- - 20%
143.00 Lei
114.40 Lei
Economisesti 28.60 Lei
Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei
Descriere
Pachetul contine cartile:
Povestea ta a inceput demult. Cum sa vindeci traumele familiale mostenite
Un angajat cu experienta ajunge sa ia decizii financiare nesabuite, repetand, fara sa stie, istoria tatalui sau, un parior "ratat" pe care nici macar nu-l cunoscuse. O tanara depresiva vrea sa se sinucida prin "evaporare", pentru ca mai apoi sa afle ca bunica ei supravietuise camerelor de gazare de la Auschwitz. Un baiat e cuprins de senzatii inexplicabile de frig, fara sa stie ca unchiul sau murise inghetat.
Cartea de fata vorbeste despre acele fobii, depresii si ganduri obsesive care ne coplesesc fara sa ne dam seama de unde ni se trag. Combinand cercetarile din neurostiinte cu interventiile specifice constelatiilor familiale, autorul demonstreaza in ce fel uneori ajungem sa mostenim si sa retraim, in mod inconstient, suferintele si traumele nerezolvate ale stramosilor. Cititorul are la indemana cai utile pentru eliberarea de traumele mostenite pe cale transgenerationala. Aceste tehnici merg de la identificarea anxietatilor mascate dupa cuvinte si comportamente aparte pana la genograma, dialogul imaginar cu stramosii si eliberarea, prin compasiune, de suferintele generatiilor trecute.
Mark Wolynn este psiholog clinician specializat in traumele transgenerationale. Este director si formator la Institutul pentru Constelatii Familiale din San Francisco.
Constelatiile familiale: terapie pentru suflet
Viata fiecaruia dintre noi este influentata de principii care functioneaza dincolo de dorinte, de angoase si chiar de vointa noastra. Daca, pe de o parte, fiecare individ beneficiaza de liberul arbitru, este esential sa stim ca, pe de alta parte, propria noastra existenta este puternic influentata nu numai de predecesorii directi – parintii –, cat, mai ales, de membrii unei vaste constelatii familiale care pune in miscare destinele individuale ale tuturor celor care ne-au precedat.
Desi nu suntem constienti, destinele noastre sunt implicate in asemenea masura in aceasta constelatie familiala, incat putem suferi si muri „din solidaritate“, fara a intelege legaturile noastre cu aceasta constelatie ai carei membri au trait mai multe generatii inaintea noastra.
De fapt, constelatia familiala are un suflet comun, care o mentine unita si o orienteaza. Faptul ca vorbim despre un suflet comun inseamna ca aceasta constelatie familiala, dincolo de aspectele sale psiho-sociale, are o dimensiune si o natura pe care le putem numi „religioase“. A deveni tu insuti inseamna, asadar, a intelege sursa propriei „alienari“ si a integra dimensiunea religioasa a propriei vieti inainte de a incepe o terapie pe care trebuie s-o numim, in mod firesc, terapia sufletului. Bert Hellinger ne propune intelegerea acestei metode, care-l indeamna pe fiecare dintre noi sa-si redefineasca legaturile.
Secretele de familie: cum se mostenesc traumele
Câţi dintre părinţii al căror copil are probleme nu s-ar mira aflând că acest lucru se datorează unui secret din familie, ascuns de două generaţii pentru a nu „face griji inutile“ descendenţilor?
Ce este un secret de familie? Cum îl putem descoperi? Ce probleme poate transmite?
Lucrarea de faţă explică într-un mod clar modul în care secretele de familie pot afecta mai multe generaţii şi, mai ales, cum să procedăm pentru a evita ca acestea să apese pe vieţile copiilor noştri.
„Atâta timp cât vor exista traume, vor fi şi Secrete, deoarece, cu cât durerea asociată unei situaţii e mai mare, cu atât va fi mai greu de găsit un interlocutor care să vrea să asculte, cu riscul ca durerea să provoace un clivaj durabil al personalităţii. Însă mai există un motiv pentru care Secretele au zile frumoase înaintea lor: dorinţa de a vorbi despre ele intră în conflict cu iluzia că păstrarea Secretului ne permite să ne controlăm mai bine mediul, «imaginea», ba chiar trecutul nostru sau pe cel al familiei noastre. Tendinţa de a păstra un secret se naşte din dorinţa de control….“
(„Secretele de familie“, de Serge Tisseron)
Titluri de la acelasi autor
Lasa un review