Produsul a fost adaugat in cos

  Cumpărate frecvent împreună:

  39.20 Lei

  20.30 Lei

  31.20 Lei

  Cumpărate frecvent împreună:

  Imnuri gnostice

  39.00 Lei

  31.20 Lei

  Economisesti 7.80 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

  ISBN: 5948417180517 Gen: Religie Limba: Romana Subgen: Crestinism Autor: *** Editura: Herald Coperta: Brosata Data aparitie: 2021 Pagini: 176 Colectia: Manuscris Format: 13 x 20 cm

  Descriere

  Imnuri gnostice:

  Imnul Perlei, Cantul de nunta al Intelepciunii, Imnul lui Iisus

  Imnul Perlei este "un vechi imn gnostic despre suflet, care este trimis din salasul sau ceresc pe pamant, iar acolo isi uita atat originea, cat si misiunea pana cand este trezit de o revelatie din inalt; dupa care, el isi indeplineste sarcina ce i-a fost incredintata si se intoarce in taramurile superioare, unde este reunit cu vesmantul ceresc, echivalentul sau ideal, si se alatura Puterilor ceresti cele mai inalte". (H. Noeldeke)

  Cantul de nunta al Intelepciunii este o oda a intelepciunii, unde Intelepciunea reprezinta Sophia gnostica, sufletul omenesc purificat, asteptandu-si Mirele si Complementul divin, Hristos. Poemul ne furnizeaza informatii importante despre acea mare taina care in antichitate era indeobste cunoscuta sub numele de Casatorie Sacra.

  Imnul lui Iisus nu este un imn, ci un ritual misteric, si probabil cel mai vechi ritual crestin descoperit. Din aceasta perspectiva, acesta poate fi inchipuit ca un dialog intre doua persoane. Una dintre ele era Invatatorul, Initiatorul, iar cealalta, cea care trebuia sa fie initiata. Telul suprem al intregii gnoze era unirea omului mic cu Omul Mare, a sufletului uman cu sufletul divin.

  Pana la descoperirea manuscriselor copte de la Nag Hammadi (Egipt, 1945), cunostintele noastre despre ceea ce indeobste este cunoscut sub numele de gnosticism proveneau din scrierile crestinismului primar, din tratatele polemice al ereziologilor crestini sau din unele fragmente diseminate in operele unor scriitori pagani. Prin urmare, nu a existat nici o informatie de prima mana, nici un contact direct cu scrierile gnostice care sa permita intelegerea caracteristicilor si a raporturilor istorice si doctrinare ale acestui sistem cu crestinismul, in special.

  Textele cuprinse in editia de fata - Imnul Perlei, Imnul lui Iisus, Cantul de nunta al Intelepciunii si alte fragmente de imnuri - pastreaza caracteristicile generale ale celor mai multe productii literare gnostice. Comentariile si notele care insotesc textele reusesc sa evidentieze atat continutul ideatic, doctrinar al acestora cat si multiplele raporturi pe care ritualurile descrise in ele le au cu alte traditii, indicand astfel convingator posibilele surse de inspiratie ale gnozei cat si caracterul sincretic al acesteia.

  Alte carti din colectia Manuscris sunt: 

  1. Manuscrisele de la Marea Moarta

  2. Cartea lui Enoh

  3. Cartea intelepciunii lui Solomon

  4. Evangheliile Gnostice

  5. Pistis Sophia

  6. Cartea tainelor lui Enoh

  Produse similare cu "Imnuri gnostice"

  39.60 Lei

  29.60 Lei

  49.50 Lei

  48.00 Lei

  49.00 Lei

  Recomandate pentru tine

  39.20 Lei

  39.20 Lei

  36.80 Lei

  38.40 Lei

  36.00 Lei

  31.20 Lei

  31.20 Lei

  39.20 Lei

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos

  Cumpărate frecvent împreună:

  39.20 Lei

  20.30 Lei

  31.20 Lei

  Cumpărate frecvent împreună: