Produsul a fost adaugat in cos
  Colectia Biblia cu ilustratii (8 volume) - Editie ingrijita de Mitropolitul Bartolomeu Anania

  295.50 Lei

  Produs momentan indisponibil
  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  ISBN: LIT-973 Autor: Bartolomeu Anania Editura: Litera Greutate: 6 Kg Pagini: 2880 Format: 8 Volume, coperti cartonate

  Descriere

  Colectia Biblia cu ilustratii (8 volume) - Editie ingrijita de Mitropolitul Bartolomeu Anania.

  8 Volume, coperti cartonate

  Greutate: 6 Kg

  2880 de pagini

  Traducere integrală, cu note și comentarii, de mitropolitul Bartolomeu Anania.

  Versiune aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Text însoțit de numeroase imagini și de hărți ale Locurilor Sfinte.

  Noutatea versiunii “Bibliei” a lui Bartolomeu Valeriu Anania (prima editie in 2001) consta in cel putin in doua aspecte esentiale.

  In primul rand, fidel principiului ca un text fundamental precum cel scripturistic este tradus cu adevarat o singura data in cultura unui popor, toate celelalte editii reprezentand in fapt adaptari la varstele limbii in continua modificare, Mitropolitul Bartolomeu revizuieste aceasta editie printr-un limbaj pe masura stadiului actual al limbii noastre. Limba romana a acestei editii este cea mai limpede si mai adecvata pentru un cititor modern, care nu are mereu acces la subtilitatile teologice si filologice ale Bibliei.

  A doua virtute a variantei Mitropolitului Bartolomeu este reprezentata de introducerile pe scurt la cartile biblice si de cele peste opt mii de note de subsol. Ele reprezinta, la un loc, un fel de „Crucea Rosie a lecturii biblice”, adica acel prim ajutor in intelegerea unor detalii de limbaj, istorie, cultura si mentalitate cu care nu mai suntem familiarizati. Notele de subsol sunt cand scurte incursiuni istorice, cand exegeze in miniatura.

  Ilustratiile sunt o noutate absoluta. In cultura biblica romaneasca nu avem decat lucrari fie diminuate la nivel de continut, precum Mica Biblie destinata mai ales copiilor, prima editie din 1913 aparand sub auspiciile aceluiasi Nicodim, fie unele neasumate canonic.

  Biblia reprezinta integral si nemodificat textul biblic revizuit de Mitropolitul Bartolomeu si aprobat de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Ilustratiile au menirea orientarii in spatiul, cultura, diversitatea si istoria locurilor unde s-a derulat cel mai pasionant dialog dintre Dumnezeu si umanitate. Biblia este structurata in 8 volume reprezentand o editie accesibila si usor de folosit. Este un proiect care incununeaza misiunea de o viata a regretatului Mitropilit Bartolomeu Anania in slujba limbii romane si a teologiei deopotriva.

  Speram ca Biblia va intra in casele voastre, va lumina cat mai multe minti si va mangaia cat mai multe inimi

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Opinii clienți (0)

  ALB GHEORGHE
  Scris în 22 februarie 2016

  ”Biblia cu ilustratii de Bartolomeu Anania este o colectie superba in 8 volume, toate vin intr-o cutie frumoasa. Este ideala pentru facut cadou persoanelor care apreciaza. Merita!“

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos