Produsul a fost adaugat in cos
  Iluminarea si cunoasterea de sine

  30.00 Lei

  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Gen: Dezvoltare personala ISBN: 9786068758145 Limba: Romana Subgen: Dezvoltare spirituala Autor: Marius Mihai Lungu Editura: Atman Coperta: brosata Data aparitie: 2016 Pagini: 244 Format: 13 x 20 cm

  Descriere

  Aceasta inscriptie reliefata pe frontonul templului lui Apolo din Delfi a devenit principiul fundamental al filosofiei lui Socrate. Remarcam de altfel ca majoritatea religiilor si invataturilor antice ne indeamna catre aceeasi cunoastere fundamentala. „Cunoaste-te pe tine insuti!” s-a transformat intr-o maxima si un indemn de urmat pentru majoritatea oamenilor, fiecare urmandu-si propria cale.

  Dar ce inseamna sa ne cunoastem?  Ce suntem noi in realitate si ce este de (re)cunoscut referitor la fiinta noastra? Care este numitorul comun al tuturor actiunilor noastre? Care este aspiratia launtrica a fiecaruia dintre noi, pentru ce facem tot ce facem si care este natura adevaratei fericiri?

  Toata cautarea noastra se rezuma la un lucru foarte simplu: gasirea propriei identitati. Poate fi adevarata noastra identitate o stare, o manifestare sau o experienta? Toate acestea sunt trecatoare, astfel ca daca am fi fost una din ele, am fi disparut odata cu ea. Nimic din ceea ce este supus schimbarii, nimic din ceea ce apare si dispare nu poate constitui esenta noastra. Ceea ce suntem in realitate este permanent aici, percepand schimbarile, aparitiile si disparitiile experientelor si a obiectelor din ele.

  Fragment:

  "Vedanta - calea cunoasterii
  Sectiunea Vedelor care dezvaluie cunoasterea de sine se numeste Vedanta. Veda inseamna cunoastere si anta inseamna final. Face referire la textele de la sfarsitul fiecarei Vede care se ocupa cu tema cunoasterii de sine. Cunoasterea de sine este „cunoasterea cu care se incheie cautarea cunoasterii".
  Ce s-ar petrece daca scopul experientei nu ar fi trairea, ci cunoasterea ei, daca experienta obisnuita, de zi cu zi, ne-ar putea revela natura noastra, aratandu-ne cine. suntem? Cunoasterea de sine (eu sunt constiinta) este revelatoare, deoarece sinele este intotdeauna liber, iar libertatea este valoarea noastra cea mai pretuita. Putem conta pe sine pentru ca nu este schimbator si nu poate fi pierdut sau respins, pentru ca noi, subiectul cunoasterii, suntem mereu prezenti si nu ne putem respinge. Aceasta este calea intelegerii sau a cunoasterii.
  La ora actuala, in lumea spirituala exista puternice prejudecati si convingeri anti-intelectuale. Cunoasterea nu poate fi inlaturata sau negata deoarece nu am putea functiona in aceasta viata fara cunoastere si atat cunoasterea cat si lipsa ei - ignoranta, are loc in intelect. Atat cunoasterea cat si ignoranta sunt pur intelectuale. Sinele nu este niciodata interesat de cunoastere sau experienta, pentru ca este cel care le lumineaza pe amandoua si este prin urmare independent de ambele."

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos