Produsul a fost adaugat in cos
  Regimul juridic al societatilor de servicii de investitii financiare in contextul educatiei financiare si al digitalizarii

  73.00 Lei

  65.70 Lei

  Economisesti 7.30 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

  ISBN: 978-606-39-1039-5 Gen: Drept Limba: Romana Autor: Constantin Bucur Editura: Universul Juridic Coperta: 2022 Data aparitie: 2022 Pagini: 372 Colectia: Monografii Format: Fizic

  Descriere

  Lucrarea vizeaza, pe de o parte, regimul juridic al Societatilor de Servicii de Investitii Financiare (S.S.I.F.), iar, pe de alta parte, o abordare interdisciplinara a acestora din punct de vedere psihologic, economic si sociologic, cu accent pe doua fenomene de actualitate ale pietei de capital si, chiar mai mult decat atat, ale societatii contemporane: nevoia de digitalizare si nevoia de educatie financiara.

  Din perspectiva structurii lucrarii, primele patru capitole sunt dedicate studiului empiric al regimului juridic al S.S.I.F. Astfel, Capitolul I prezinta aspecte care tin de reglementarea, constituirea si autorizarea S.S.I.F., iar Capitolul II priveste actionariatul, administrarea si conducerea S.S.I.F. Capitolul III prezinta o serie de aspecte ce tin de raporturile juridice dintre S.S.I.F., clienti si alte entitati, iar Capitolul IV vizeaza administrarea speciala, rezolutia, dizolvarea, lichidarea si insolventa S.S.I.F.

  Capitolul V analizeaza, pe de o parte, conexiunile care se pot stabili intre potentialul investitor de retail, care si-a insusit un nou set de calitati specifice ca urmare a evolutiei Internetului, si piata de capital, iar, pe de alta parte, doua fenomene de actualitate pe aceasta piata: digitalizarea si educatia financiara.

  Tendinta de digitalizare, care se manifesta in prezent, nu poate fi analizata fara un alt fenomen de actualitate, si anume acela al nevoii de educatie financiara. Studiul realizat prin intermediul prezentei lucrari, din perspectiva interdisciplinara, a scos in evidenta caracterul omniprezent al celor doua fenomene evidentiate anterior.

  Alte carti aparute la Editura Universul Juridic:

  Dreptul proprietatii intelectuale

  Drept constitutional si institutii politice. Volumul I - 2022

  Noutati

  59.00 Lei

  59.00 Lei

  50.00 Lei

  43.00 Lei

  55.00 Lei

  53.00 Lei

  55.00 Lei

  89.00 Lei

  79.00 Lei

  89.00 Lei

  77.00 Lei

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos