Produsul a fost adaugat in cos

  Despre inegalitate. Teoria inegalitatii economice pe intelesul tuturor

  39.00 Lei

  Produs momentan indisponibil
  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  ISBN: 9786067222104 Autor: James K. Galbraith Editura: Publica Pagini: 249 Format: 130 x 200 mm

  Descriere

  Ce inseamna „inegalitate economica”? Cum este masurata aceasta? De ce ar trebui sa ne pese? De ce a crescut inegalitatea in Statele Unite? Este cresterea inegalitatii o trasatura inevitabila a capitalismului? Ce ar trebui sa facem in legatura cu aceasta?,,Despre Inegalitate preia aceste intrebari si, intr-un limbaj simplu si clar, aduce in actualitate una dintre cele mai aprinse dezbateri economice si politice ale generatiei noastre. Economistul american James K. Galbraith se foloseste de rezultatele ultimelor sale cercetari legate de inegalitate si explica acest concept intr-un mod pe care il poate intelege oricine.

  Autorul ii introduce pe cititori in domeniul inegalitatii economice vorbind pe larg despre originile filosofice si teoretice ale acestui termen, despre varietatea de concepte folosite pe scara larga, despre indicatorii empirici si despre avantajele si dezavantajele acestora.

  ,,Prin intermediul acestei carti, James K. Galbraith lanseaza teorii moderne despre cauzele si efectele cresterii inegalitatii din intreaga lume si propune o serie de masuri politice. ,,Despre Inegalitate ,,• furnizeaza un ghid cuprinzator si clar al uneia dintre cele mai stringente probleme din ultimul timp, bazat pe o investigatie originala a cresterii inegalitatii pe glob; ,,• introduce cititorii in problematica importanta a inegalitatii economice, un subiect fierbinte al alegerilor prezidentiale din SUA, din acest an; ,,• ofera rezultatele unei analizei originale, remarcabile, intr-un mod usor de inteles de catre oricine, chiar si de cei care nu au pregatire economica.,,,Inegalitatea sociala si economica are mai multe forme, insa economistii tind sa fie interesati de studiul formelor sale de plata, venit si avere si de efectele pozitive sau negative ale acestora asupra performantelor unui sistem economic.

  Te invitam sa citesti aceasta carte si sa descoperi teoriile economice privind indicatorii si cauzele majore ale distributiei inegalitatii, pentru a intelege mai bine ce ne rezerva viitorul economic.,,UniCredit Bank ,,JAMES K. GALBRAITH ,este profesor la Universitatea Texas din Austin. A studiat la Harvard si Yale si a primit o bursa Marshall la Colegiul King al Universitatii Cambridge. La inceputul anilor 1980, a fost director executiv al Comitetului Economic Reunit din Congresul Statelor Unite. in 2010, a fost ales membru al Accademia Nazionale dei Lincei. Doi ani mai tarziu, a primit functia de presedinte al Asociatiei pentru Economie Evolutiva. Este castigator al Premiului Leontief pentru dezvoltarea domeniului gandirii economice.

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos