Produsul a fost adaugat in cos
  Ciuma

  35.00 Lei

  31.00 Lei

  Economisesti 4.00 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 149 lei

  ISBN: 9789734671694 Gen: Fictiune Limba: Romana Subgen: Literatura universala Autor: Albert Camus Editura: Polirom Coperta: Brosata Data aparitie: 2018 Pagini: 250 Colectia: Biblioteca Polirom Format: Fizic

  Descriere

  "Sobolanii incep sa moara pe strazile din Oran. E semn de ciuma, confirmata destul de greu de medicii orasului. Fiindca autoritatile se misca incet si declara carantina abia dupa ce epidemia nu mai poate fi stapinita, doctorul Rieux, unul dintre primii care au stiut cu ce se confrunta, organizeaza el insusi echipe de interventie. Orasul abia respira sub amenintarea mortii; oamenii sint inchisi intre zidurile lui si privesc neputinciosi cum flagelul loveste din ce in ce mai aproape. Aparut in 1947, Ciuma este considerat unul dintre cele mai profunde si mai influente romane ale secolului trecut. Departe de a fi doar o poveste despre ciuma, el vorbeste in egala masura despre marile catastrofe ale epocii, despre ciuma brunace a devastat Europa in secolul XX. Lasitate, daruire, nesabuinta, iubire, credinta si disperare, toate se amesteca si se impletesc intr-o carte despre om si umanitate.

  "- Dumneata ai dreptate, Rambert, ai intru totul dreptate, si pentru nimic in lume n-as vrea sa te fac sa te intorci de la ceea ce ai de gind si care mi se pare ceva drept si bun. Trebuie totusi sa-ti spun urmatoarele: nu este vorba de eroism in toate astea. E vorba de cinste. Este o idee care poate sa te faca sa rizi, dar singurul mod de a lupta impotriva ciumei este cinstea.
  - Ce este cinstea? zise Rambert, cu un aer deodata serios.
  - Nu stiu ce e in general. Dar in cazul meu stiu ca ea consta in a-mi face meseria.
  - A! zise Rambert furios, eu nu stiu care e meseria mea. Poate ca intr-adevar gresesc alegind iubirea.
  Rieux il privi patrunzator:
  - Nu, zise el cu putere, nu gresesti.(Albert Camus)"

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos