Produsul a fost adaugat in cos

  Cumpărate frecvent împreună:

  19.00 Lei

  Cumpărate frecvent împreună:

  Umbre peste Europa

  69.90 Lei

  62.91 Lei

  Economisesti 6.99 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

  Gen: Istorie ISBN: 978-606-33-2926-5 Limba: Romana Autor: Mark Mazower Editura: Litera Coperta: Brosata Pagini: 640 Colectia: Kronika Format: Fizic

  Descriere

  Primul Razboi Mondial a maturat imperiile stravechi ale Europei si a transformat continentul intr-un laborator asezat peste un urias cimitir. Dintre ruinele Ancien Régime-ului, politicienii le-au promis maselor, emancipate si mobilizate ca niciodata pana atunci, o societate mai dreapta si un stat care sa le apartina.

  Dar lupta neobosita ce a urmat, intre cele trei ideologii rivale – democratia liberala, comunismul si fascismul –, care se vedeau fiecare drept menita pentru a reface societatea, continentul si lumea, sub forma unei Noi Ordini impuse omenirii, avea sa dureze cea mai mare parte a secolului XX.

  Astazi, locuitorii continentului european se bucura de o remarcabila combinatie intre libertatea individuala, solidaritatea sociala si pace. Daca europenii vor izbuti sa renunte la dorinta lor disperata de a gasi o singura definitie functionala a lor insisi si daca vor izbuti sa accepte un loc ceva mai modest in lume, se vor putea reconcilia mai usor cu diversitatea si cu disensiunile care vor face parte din viitorul lor la fel de mult cum au facut parte si din trecut.

  "Oricine mai crede ca istoria Europei e triumful liberalismului si al democratiei ar trebui sa citeasca acest studiu despre secolul XX european ca leagan al barbariei. New Statesman Nucleul argumentatiei sale este ca secolul XX a fost martorul unei lupte fundamentale intre liberalism, fascism si comunism..." Sunday Telegraph

  Produse similare cu "Umbre peste Europa"

  Recomandate pentru tine

  23.00 Lei

  79.20 Lei

  19.60 Lei

  24.50 Lei

  29.00 Lei

  27.00 Lei

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos

  Cumpărate frecvent împreună:

  19.00 Lei

  Cumpărate frecvent împreună: