Produsul a fost adaugat in cos
  A fost odata ca niciodata Partidul Comunist Roman (1921-2021)

  Pret special

  59.95 Lei

  47.96 Lei

  Economisesti 11.99 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 99 lei

  Gen: Istorie ISBN: 9789734685004 Limba: Romana Autor: Adrian Cioroianu Editura: Polirom Coperta: Brosata Data aparitie: 2021 Pagini: 512 Format: Fizic

  Descriere

  La implinirea unui secol de la crearea Partidului Comunist Roman, lucrarea de fata propune o ampla reconstituire a inceputurilor fenomenului care a determinat intr-o masura covarsitoare traiectoria istorica a Romaniei in ultima suta de ani. Valorificand un important material documentar si dovedind o remarcabila capacitate analitica, autorii textelor reunite in volum prezinta o imagine detaliata a extremei stangi romanesti, cu accent pe anii de ilegalitate in care aceasta si-a construit identitatea, mecanismele si conceptiile definitorii. Portretele nuantate ale figurilor sale celor mai reprezentative, conturate deopotriva prin sondarea viziunilor lor ideologice si prin refacerea traseului lor politic, ofera nu doar tabloul viu al unei epoci, ci si o valoroasa cheie de intelegere a comunismului romanesc.

  „Autorii volumului de fata au decis sa se intoarca spre inceputul povestii comunismului romanesc. Vom vedea aici, impreuna, ecourile unor ani in care simpatiile comuniste erau mai curand un soi de exotism ideologic si nimeni nu ar fi putut banui atunci ca exotismul va putea deveni vreodata norma si dogma. Intr-o vreme in care niciun spirit lucid nu ar fi putut paria pe victoria comunismului in Romania, intr-un timp in care insusi partidul ce purta acest nume era oficial interzis, totusi unii cetateni ai acestei tari au activat cu patima si entuziasm pentru victoria unor idei in care credeau cu incrancenare si chiar cu o doza buna de fanatism. Asadar, miza cartii este sa prezinte pe baza arhivelor o parte din istoria si biografiile, cat mai reale, ale comunistilor romani ce activau in perioada interbelics sau in primii ani ai razboiului. Mai precis, ne-au interesat procesele lor – adică intalnirile lor (nedorite) cu sistemul de justitie romanesc, in fata caruia cu totii erau pasibili de un pacat originar: a fi comunist in anii 1930 sau la inceputul anilor 1940 insemna a fi un admirator al satrapului Stalin de la Kremlin. Spre stupefactia si neplacerea justitiei romanesti – ca si spre potentiala noastra uimire dezagreabila astazi –, astfel de admiratori au existat in Romania.” (Adrian Cioroianu)

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos