Produsul a fost adaugat in cos
  Ne-au tinut in viata. Radio Europa Libera. 1970-1990

  39.90 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

  Gen: Istorie ISBN: 9786069519752 Limba: Romana Subgen: Istoria romanilor Autor: Liviu Tofan Editura: Omnium Coperta: Brosata Data aparitie: 2021 Pagini: 336 Format: Fizic

  Descriere

  Ne-au tinut in viata este cartea de referinta despre „cel mai important fenomen mediatic romanesc din perioada comunista”, cum a fost descris Radio Europa Libera. Acest post de radio, considerat de regimul comunist din Romania drept adversarul sau cel mai periculos, a fost principala sursa de informatii necenzurate a romanilor si cutia de rezonanta a protestului lor.

  Aceasta este, in opinia mea, poate cea mai sincera carte despre Radio Europa
  Libera care a aparut, pana acum, in Romania. Este cu atat mai valoroasa, cu cat autorul, Liviu Tofan, este un fost «insider» al postului, dar unul care si-a propus dificila sarcina de a lasa o marturie scriind fara ura si fara partinire – ceea ce este visul oricarui istoric de calitate.
  Gratie dlui Tofan, romanii – care au fost atat de atasati de Europa Libera in acele decenii – au acum ocazia de a afla detalii (necosmetizate si nealterate de trecerea timpului) despre aceasta fereastra spre libertate pe care postul a reprezentat-o pentru multi dintre noi.” (Adrian Cioroianu)

  „Ne-au tinut in viata marturiseste adevarul unei epoci, care, in ciuda aparentelor, este prea putin cunoscuta. Datoram enorm acestei institutii care s-a numit Radio Europa Libera. Datoram atat de mult catorva voci care de la un modest microfon ne tineau treji, informati, cu speranta.
  Liviu Tofan se impune prin echilibrul relatarii, prin multimea detaliilor aduse la suprafata, prin cunoasterea perfecta a subiectului. Ne-au tinut in viata este o carte admirabila, care se cere neaparat citita.” (Stelian Tanase)

  LIVIU TOFAN a lucrat 20 de ani in redactia romaneasca a Radio Europa Libera, intre 1973 si 1994, avansand de la redactor de stiri la sef al sectiei de Stiri si director adjunct.
  Ca autor de carti, a publicat A patra ipoteza. Ancheta despre o uluitoare afacere de spionaj (Polirom, 2012) si Sacalul Securitatii. Teroristul Carlos in solda spionajului romanesc (Polirom, 2013).
  Liviu Tofan este si realizator de filme documentare, filmul Brasov 1987. Doi ani prea devreme, obtinand Premiul UCIN 2017 pentru cel mai bun film documentar de televiziune.

  Noutati

  49.00 Lei

  32.40 Lei

  37.80 Lei

  26.10 Lei

  37.80 Lei

  31.50 Lei

  41.40 Lei

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos