Produsul a fost adaugat in cos
  Athenee Palace

  39.00 Lei

  35.10 Lei

  Economisesti 3.90 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 149 lei

  ISBN: 978-973-50-7375-6 Gen: Istorie Limba: Romana Autor: R. G. Waldeck Editura: Humanitas Coperta: Brosata Editia: a III-a Data aparitie: 2022 Pagini: 332 Format: Fizic

  Descriere

  Un reportaj viu ca un roman despre dramaticul an 1940 in Romania, scris la cald de corespondenta saptamanalului american Newsweek la Bucuresti, publicat succesiv in SUA si Marea Britanie, intampinat elogios la aparitie si redescoperit cu entuziasm dupa mai multe decenii – iata, in cateva cuvinte, destinul acestei carti.

  Povestea reconstruieste ca un puzzle un Bucuresti din alte vremi, framantat de evenimente politice contradictorii si imprevizibile, dar capabil inca sa le priveasca cu scepticism si ironie; un Bucuresti devenit placa turnanta a serviciilor secrete europene si teritoriul de experimentare a noii ordini economice naziste; un oras in care farmecul stralucitor al unei capitale europene se ingemaneaza cu vraja lucirilor stinse ale Orientului.

  Dar, mai presus de amintiri si de nostalgia care le insoteste, cartea contesei Waldeck trezeste uimirea fata de adancimea cu care un spirit liber poate privi, din holul unui Grand Hotel european, un oras, o tara si o intreaga lume peste care, nebanuita inca, avea sa se astearna noaptea istoriei.

  Pe coperta: fotografie de Willy Pragher (Bucuresti, Calea Victoriei la Athénée Palace, iunie 1941)

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos