Produsul a fost adaugat in cos
  Cele mai stralucite minti si idei ale tuturor timpurilor

  29.90 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

  ISBN: 978-606-33-8163-8 Gen: Istorie Limba: Romana Autor: Will Durant Editura: Litera Coperta: Brosata Data aparitie: 2022 Pagini: 144 Colectia: Kronika Format: Fizic

  Descriere

  O culegere a celor mai stralucite minti si a celor mai bune carti din toate timpurile, scrisa intr-un stil accesibil si clar, care dovedeste eruditia unui mare carturar.

  De la cele mai bune carti pana la cei mai mari ganditori si poeti, acest volum este o colectie concisa a mostenirii umanitatii. Will Durant a fost preocupat si a scris despre cele mai importante epoci, personalitati si reusite ale istoriei omului, iar selectiile sale au fost grupate in acest volum compact. Istoricul isi argumenteaza cu elocventa alegerile, insa ii incurajeaza pe cititori sa-si formeze propriile opinii, sa scape de prejudecati si sa patrunda intr-un taram al mintii, unde exista eroii speciei noastre. Cele mai stralucite minti si idei ale tuturor timpurilor este o biblioteca a umanitatii in miniatura oferita generatiilor viitoare de unul dintre cei mai importanti si prolifici istorici americani.

  „Acest volum captivant si accesibil al lui Durant, istoric si filosof, laureat al Premiului Pulitzer, ar trebui sa fie o lectura esentiala pentru oricine este interesat de evolutia gandirii umane. Durant analizeaza in detaliu personalitati stralucite precum Confucius sau Darwin, traseaza calea de la geniul lui Homer la sufletul chinuit al lui Dante si la onestitatea lui Whitman, cucerindu-l pe cititor prin stilul sau irezistibil.“ Publishers Weekly

  JOHN LITTLE este considerat cel mai mare expert in viata, munca si filosofia lui Will Durant, fiind singura persoana careia i s-a permis sa analizeze si sa foloseasca intreaga opera a istoricului. Este fondatorul The Will Durant Foundation si tine prelegeri de filosofie la Trinity College, Dublin.

  WILLIAM JAMES DURANT (1885–1981) a fost un scriitor, istoric si filosof american. Este cunoscut in special pentru cele 11 volume ale lucrarii The Story of Civilization (Povestea civilizatiei), scrise in colaborare cu sotia sa, Ariel Durant, si publicate intre 1935 si 1975. Anterior, s-a remarcat prin volumul The Story of Philosophy (Povestea filosofiei), descris drept o „lucrare revolutionara care a ajutat la popularizarea filosofiei“.

  De-a lungul vietii, Durant a incercat sa coboare filosofia din turnurile de fildes ale mediului academic si sa o aduca in viata oamenilor obisnuiti. A cautat sa unifice si sa umanizeze vastitatea informatiilor istorice, care fusesera fragmentate in specialitati ezoterice, si sa revitalizeze aplicarea contemporana a istoriei si filosofiei. Bibliografia sa vasta ii dovedeste talentul si determinarea de a finaliza aceste intreprinderi. William si Ariel Durant au primit Premiul Pulitzer in 1968 si Medalia Prezidentiala a Libertatii in 1977.

  Alte carti aparute la Editura Litera:

  Nu te uita in urma

  Lectii de stoicism

  Istoria universala a prostiei

  Noutati

  49.00 Lei

  32.40 Lei

  37.80 Lei

  26.10 Lei

  37.80 Lei

  31.50 Lei

  41.40 Lei

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos