Produsul a fost adaugat in cos
  O istorie ilustrata a romanilor
  • - 30%

  49.90 Lei

  34.93 Lei

  Economisesti 14.97 Lei

  Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

  ISBN: 978-606-33-2905-0 Gen: Istorie Limba: Romana Autor: Ion Bulei Editura: Litera Coperta: brosata cu clapete Pagini: 288 Format: Fizic

  Descriere

  La cumpana de veacuri si milenii, romanii sunt din nou la o rascruce. La atatea popoare istoria are continuitate. La romani, firul ei s‑a rupt de prea multe ori. Revenirea, cautarea normalitatii sunt iarasi la ordinea zilei. Constructia structurilor este din nou luata de la inceput. Numai ca acum timpul istoric este mult prea grabit.

  Cu mentalitatile noastre, adesea ale timpului agrar, riscam o miscare istorica prea lenta. Ceea ce, in acest timp fara rabdare, poate echivala cu imobilismul si incremenirea. Ne vom salva nu neaparat cu inteligenta noastra – calitate reala si de atatea ori invocata, adesea ca o compensatie –, ci cu disciplina efortului nostru creator.

  Traiesc astazi in societatea romaneasca elemente disparate de viata traditionala, nostalgii interbelice, structuri si atitudini comuniste, evolutii postcomuniste inca insuficient definite. Sperantele unei regasiri istorice a romanilor nu sunt putine: coeziunea statului lor intr‑o zona tulbure, cu granite in miscare, capacitatea remarcabila de receptare a modelelor, pozitia sa strategica importanta pentru Europa, incadrarea in noile structuri ale continentului. Istoria romanilor, spunea filosoful Constantin Noica, e deschisa tuturor posibilitatilor. Si, evident, si tuturor sperantelor.

  Produse similare cu "O istorie ilustrata a romanilor"

  Recomandate pentru tine

  37.60 Lei

  • - 20%

  49.00 Lei

  49.00 Lei

  26.60 Lei

  • - 30%

  60.00 Lei

  • - 20%

  28.00 Lei

  • - 20%

  52.00 Lei

  • - 20%

  44.10 Lei

  • - 10%

  Titluri de la acelasi autor

  39.00 Lei

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos