Produsul a fost adaugat in cos
  Spartacus si Razboiul Sclavilor

  29.00 Lei

  26.00 Lei

  Economisesti 3.00 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 149 lei

  Gen: Istorie ISBN: 978-606-33-3050-6 Limba: Romana Autor: Nic Fields Editura: Litera Coperta: Brosata Pagini: 144 Colectia: Istorie Esentiala Format: Fizic

  Descriere

  În 73 î.Hr., Roma a trăit cel mai mare coșmar al unei societăți sclavagiste – un gladiator răzvrătit a organizat o rebeliune a sclavilor.

  Spartacus, un trac, a evadat dintr-o școală de gladiatori și a format o armată din sclavi fugari și alți dezmoșteniți ai soartei. Cu vreo 70 000 de oameni, Spartacus a răvășit Campania, luând cu asalt orașele Cumae, Nola și Nuceria și învingând două armate consulare, punând o mare presiune asupra Romei. La comanda unei mari armate, M. Licinius Crassus l-a învins pe Spartacus și i-a zdrobit armata într-o confruntare majoră la izvoarele râului Silarus.

  Ca avertisment pentru alții, a crucificat 6 000 de prizonieri pe drumul dintre Capua, unde izbucnise revolta, până la porțile Romei.

  „Aceste volume oferă o relatare concisă şi lucidă a unor campanii militare (...), precum şi o analiză pătrunzătoare a strategiilor şi a modului de conducere. Ideale pentru şcoală, dar şi pentru lecturi la gura sobei.“ James M. McPherson, câştigător al Premiului Pulitzer

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos