Produsul a fost adaugat in cos
  Monarhia Habsburgica (1848-1918). Volumul II. Popoarele Imperiului

  59.95 Lei

  53.00 Lei

  Economisesti 6.95 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 149 lei

  Gen: Istorie ISBN: 978-973-46-8318-5 Limba: Romana Editura: Polirom Coperta: Brosata Data aparitie: 2021 Pagini: 400 Colectia: Historia Format: Fizic

  Descriere

  O sinteza in patru volume a monumentalei lucrari Die Habsburgermonarchie 1848‑1918, editata de Comisia pentru Istoria Monarhiei Austro-Ungare din cadrul Academiei de Stiinte a Austriei.

  Al doilea volum al vastei monografii istorice dedicate statului habsburgic in intervalul dintre convulsia revolutionara a pasoptismului continental si cotitura radicala a celei dintai conflagratii mondiale abordeaza problematica nationalitatilor reunite intre granitele imperiului. Impresionanta diversitate care a compus fundamentul structural al Monarhiei Habsburgice transpare in formele sale cele mai vii in textele selectate in cartea de fata, de la osmoza culturilor reunite in acelasi edificiu politic pana la traiectoria particulara a corpurilor etnice surprinse in permanenta cautare a redefinirilor identitare.

  „Textele aduc o contributie esentiala la cunoasterea monarhiei dunarene si mai ales la evidentierea efectelor de durata ale stapanirii austriece in provinciile romanesti sau la detalierea relatiilor dintre Regatul Romaniei si Imperiul Habsburgic sau (intre 1867 si 1918) cel Austro‑Ungar. Viziunile reputatilor istorici ai vremii vor putea fi de acum coroborate mai usor cu cercetarile si concluziile specialistilor din Romania, imbunatatind astfel fresca reconstituirii trecutului comun european, in spiritul adevarului omeneste posibil, mereu perfectibil.” (Ioan-Aurel Pop)

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos