Produsul a fost adaugat in cos
  O scurta istorie a secuilor

  2 + 1 GRATUIT

  - 10% Reducere

  44.99 Lei

  50.00 Lei

  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Gen: Istorie ISBN: 978-606-44-0602-6 Limba: Romana Autor: Gusztáv-Mihály Hermann Editura: Curtea Veche Coperta: brosata Data aparitie: 2020 Pagini: 192 Format: Fizic

  Descriere

  Crezul de la care porneste O scurta istorie a secuilor este ca intotdeauna trebuie sa discernem intre ipotezele de bun-simt si speculatii, bazandu-ne, pe cat posibil, pe dovezile arheologice si documentare.

  Imi place sa-l vad pe Gusztáv-Mihály Hermann ca pe un Lucian Boia al secuilor. – Prof. univ. dr. Sorin Mitu

  Conform marturiei autorului, aceasta este prima carte pe care a conceput-o si a scris-o de la bun inceput in romana, nu in maghiara, limba sa materna. A renuntat la etapa traducerii pentru a se transpune mai usor in ipostaza cititorului roman, caruia ii este în primul rand adresat acest volum si, totodata, caruia i se cere sa priveasca realitatile prezentate din alte perspective decat cele cu care a fost obisnuit.

  Istoria secuilor poate avea ea insasi o istorie a ei, daca ne gandim la discrepantele evidente dintre opiniile istoricilor privitoare la multe aspecte ale sale: originea secuilor (despre care s-au lansat uneori ipoteze la granita cu literatura stiintifico-fantastica sau cu teoria conspiratiei), mentalitatile si profilul lor psihologic, motivatiile si obiceiurile acestora etc.

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos