Produsul a fost adaugat in cos
  Puncte cardinale indepartate. Bucuresti – Helsinki – Tokyo – Canberra

  36.00 Lei

  Produs momentan indisponibil
  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  ISBN: 978-606-537-315-0 Autor: Constantin Vlad Editura: Cetatea de Scaun Pagini: 352 Format: 130 x 200 mm

  Descriere

  Cu ani in urma, in 2011, o prima versiune a lucrarii de fata aparea sub egida Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania. Intrucat editarea ei era sponsorizata de Niro Investment Group, cele 200 de exemplare tiparite au fost distribuite unor biblioteci publice si unor personalitati cu preocupari in domeniu. Nici un exemplar n-a ajuns insa in librarii Este ceea ce se petrece cu aceasta editie, imprejurare ce pune cartea la indemana cititorilor potentiali.

  Aceasta editie apare sub un titlu intr-o masura schimbat. Anume, in prima editare cartea s-a numit Puncte Cardinale Indepartate: Helsinki – Tokyo – Canberra. Cu subtitlul „Note ale unui fost ambasador al Romaniei”. Titlul editiei de fata reflecta mai adecvat cuprinsul cartii. Aceasta, intrucat la punctele cardinale este adaugat Bucurestiul, al carei reprezentant diplomatic am fost in capitalele respective, in plus unele actiuni descrise precedand sau avand loc dupa angajarea mea in serviciul diplomatic al tarii.

  Sper ca cititorul de azi sa gaseasca interesanta urmarirea acestor pagini, care cuprind descrieri, experiente, impresii ale unui diplomat insarcinat sa reprezinte Romania in trei tari, apartinand nu numai geografic unor continente diferite, dar in mare masura unor civilizatii specifice. Incredintez cartea tiparului, cu speranta, ca ea va raspunde unui astfel de interes. Il asigur pe cititor ca ceea ce se scrie intre copertile ei este reprodus cu onestitate si acuratete, elementele – inevitabile ! – de subiectivitate ramanand in limitele normale ale unei scrieri care se vrea o expresie a unor realitati, fapte, si a reflectiei asupra acestora.

  Daca acest tel urmarit de mine in calitate de autor va fi atins o va arata destinul cartii, mai concret ecoul sau in randul celor interesati de literatura memorialistica, in acest caz dedicata unui domeniu atat de specific si incitant cum este diplomatia. - Constantin Vlad, Sinaia, vara anului 2015


  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos