Produsul a fost adaugat in cos
  Zece cezari: Imparatii romani de la Augustus la Constantin cel Mare

  Pret special

  59.99 Lei

  53.00 Lei

  Economisesti 6.99 Lei

  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Gen: Istorie ISBN: 978-973-46-8139-6 Limba: Romana Autor: Barry Strauss Editura: Polirom Coperta: Brosata Data aparitie: 2020 Pagini: 400 Format: Fizic

  Descriere

  O lucrare esentiala si edificatoare, in care Barry Strauss spune povestea Imperiului Roman de la cresterea si pana la transformarea lui, de la Augustus, care l-a intemeiat, la Constantin cel Mare, care l-a facut crestin si a mutat capitala in est, la Constantinopol. In aceste secole, Roma a castigat in frumusete si teritoriu, pe care apoi le-a pierdut. Pana in secolul al IV-lea, in vremea lui Constantin, Imperiul Roman se schimbase atat de mult din punct de vedere geografic, etnic, religios si cultural, incat pentru Augustus ar fi fost de nerecunoscut. Influenta Romei se pastreaza astazi in multe privinte, iar Strauss examineaza aceasta mostenire de durata prin vietile barbatilor care au format-o: Augustus, Tiberius, Nero, Vespasian, Traian, Hadrian, Marcus Aurelius, Septimius Severus, Diocletian si Constantin – care, de-a lungul veacurilor, au invatat sa asigure guvernarea unui imperiu adaptandu-se cand era nevoie si perseverand mereu, cu orice pret.

  "Forta acestei abordari este ca ofera perspectiva. De prea multe ori cartile despre Roma reiau aspecte familiare, zabovind asupra obraznicului Nero, a capacitatilor militare sau a birocratiei eficiente. Dar, dupa cum arata Strauss, Roma era mult mai complexa si mult mai interesanta...” (The New York Times Book Review)

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos