Produsul a fost adaugat in cos
  Pachet Istoria Politiilor Secrete. Set 2 carti

  76.80 Lei

  69.12 Lei

  Economisesti 7.68 Lei

  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Limba: Romana Gen: Istorie Subgen: Istorie secreta Autor: Martyn Whittok Rupert Butler Coperta: Brosata Data aparitie: 2021 Pagini: 336 + 368 Format: Fizic

  Descriere

  Pachetul contine urmatoarele titluri:

  1. Statul politienesc al Rusiei Sovietice / Represiune, control, tortura, manipulare si eliminarea fizica a adversarilor toate acestea sub tutela si pentru consolidarea statului sovietic.

  Publicului occidental i s a spus o poveste simplificata despre statul totalitar URSS. De fapt, ne arata cartea lui Martyn Whittock, regimul sovietic n-a fost mentinut la putere doar de politia secreta si prin teroare unii l-au sustinut din toata inima si au tras foloasele de pe urma lui.
  Cartea de fata ne spune istoria complexa a felului in care cruzimea, cooperarea si compromisul au ajutat la construirea statului totalitar URSS a carui umbra inca se intinde peste o parte din lume si de ai carui demoni inca nu ne-am exorcizat.

  " Whittock are un fler exceptional pentru surprindera detaliilor relevante" Wall Street Journal

  " O carte care se citeste usor si da de gandit. Autorul exploreaza cu mare pricepere tacticile prin care criminala Politie Secreta, sub toate avatarurile sale, a ajuns sa domine Uniunea Sovietiaca si analizeaza statul politienesc al carui specific ne bantuie si astazi." Prof. Mark Galeotti

  " Secreta sau nu, istoria este singurul nostru reper. Cartea lui Whittock ne desluseste anumite aspecte, mai putin cunoscute, privitoare la statul sovietic. Ne arata ca totul se poate schimba foarte repede in lumea noastra, daca nu suntem vigilenti." Ion M. Ionita

  2. GESTAPO. Istoria politiei secrete a lui Hitler. Vol 114 / De la crearea sa in 1933, si pana la moartea lui Hitler din 1945, Gestapo (Geheime Staatspolizei), politia secreta a celui de-al Treilea Reich, a terorizat sute de mii de oameni din teritoriile ocupate de nazisti. Securitatea interna a Reichului era mentinuta de un aparat politienesc tentacular, pentru care lucrau in jur de 20 000 de oameni, sub conducerea malefica a lui Heinrich Himmler, birocratul cu ochelari rotunzi si veleitati de calau.

  Bazata pe documente de arhiva si pe declaratii ale martorilor, cartea de fata ofera o viziune cuprinzatoare asupra evenimentelor, de la infiintarea Gestapoului si pana in momentul procesului de la Nürnberg. Pe langa sursele documentare de prima mana, volumul contine 120 de fotografii ce intregesc demersul autorului de a prezenta o istorie a temutei organizatii avand sediul pe Prinz-Albrecht-Strasse nr. 8.

  Pentru cei dornici sa urmareasca activitatea si carierele unor oameni precum Eichmann, Müller sau Barbie, exista carti si documente in muzee si arhive peste tot in lume. Valoarea lor este cu siguranta aceea ca ofera dovezi consistente ale amenintarii diabolice a dictaturii, mai ales daca aceasta dispune de forta represiva a politiei secrete, menita sa o sprijine. Avertismentele sunt la fel de puternice ca intotdeauna.

  Rupert Butler este scriitor si jurnalist britanic specializat in istoria national-socialismului din Germania si din Europa. Dintre numeroasele sale carti amintim: Gestapo. The Truth Behind the Evil Legend, The Black Angels. A History of the Waffen SS si The Curse of the Death’s Head.

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos