Produsul a fost adaugat in cos

  Jurnal 1934-1944

  55.00 Lei

  Produs momentan indisponibil
  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Autor: Alfred Rosenberg Editura: Curtea Veche Data aparitie: 2017 Pagini: 562 Format: 16 x 24

  Descriere

  Dr. Jürgen Matthäus, născut în 1959, este director al Departamentului de cercetare de la Jack, Joseph and Morton Mandel Center for Advanced Holocaust Studies din cadrul United States Holocaust Memorial Museum din Washington, DC. Între 2011 și 2014 i-a apărut cartea Dokumente der Einsatzgruppen in der Sowjetunion (Documente ale Einsatzgruppen în Uniunea Sovietică), în trei volume (coeditată cu Klaus-Michael Mallmann, Martin Cüppers și Andrej Angrick).

  Dr. Frank Bajohr, născut în 1961, este director științific al Centrului pentru Studierea Holocaustului din cadrul Institutului pentru Istorie Contemporană din München. Până în 2013, a fost colaborator științific al Centrului de Cercetare a Istoriei Recente din Hamburg și a lucrat ca bursier, printre altele, la memorialul Yad Vashem din Ierusalim și la US Holocaust Memorial Museum din Washington. La editura Fischer i-au apărut, printre altele, Parvenüs und Profiteure. Korruption in der NS-Zeit, 2001 (Parveniți și profitori. Corupția în perioada nazistă) și „Unser Hotel ist judenfrei“. Bäder Antisemitismus im 19. und 20. Jahrhundert, 2003 („Hotelul nostru n-are evrei“. Antisemitismul balnear în secolele XIX–XX).

  În 2015, la 70 de ani de la terminarea celei de a doua conflagraţii mondiale, Jurnalul (1934–1944) lui Alfred Rosenberg, ideologul de frunte al național-socialismului, a văzut, pentru prima oară lumina tiparului, simultan în trei limbi de largă circulaţie: germană, engleză și franceză. Astăzi, după numai doi ani, Jurnalul este oferit specialiștilor și publicului larg din România. Încă de la început, Alfred Rosenberg a fost unul dintre cei mai longevivi lideri ai naţional-socialismului şi o persoană foarte apropiată de Hitler. A rămas fidel partidului nazist şi crezului său politic până la sfârşit. Din jurnal reiese că Rosenberg a fost un pion important în relaţia dintre Hitler și România. Dar informațiile lui nu erau întotdeauna suficient de pertinente, de reale, de sigure.

  • Dacă Germania nazistă a pierdut revanșa cu istoria, și nu avea cum să nu o piardă, Alfred Rosenberg, cel puțin în relația cu România, deși a crezut că face politică de mare anvergură, s-a aflat la momentul potrivit în locul… nepotrivit! 
   Alexandru Florian

   Alfred Rosenberg, un nazist convins, a fost și ideologul-șef al NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei). Ca atare, a propagat ideologia nazistă atât în scrierile, cât și în discursurile sale. Cartea sa, Der Mythus des 20. Jahrhunderts, a fost una dintre cele mai vândute publicații antisemite din timpul celui de-al Treilea Reich.
   Rosenberg a preluat, în 1933, conducerea Biroului de Politică Externă al NSDAP. În perioada celui de-al Doilea Război Mondial, „Grupul de Acțiune Reichsleiter Rosenberg“ a devenit cea mai redutabilă instituție de jefuire a bunurilor culturale din întreaga Europa.
   Numit în 1941 ministru pentru Teritoriile Ocupate din Est, Rosenberg a fost implicat în mod activ în inițierea Holocaustului și jefuirea Europei de Est. Mult timp după 1945, rolul său în sistemul de putere nazist a fost subes-timat. Abia după 2013, notele sale de jurnal, găsite și publicate integral, arată cât de important a fost rolul pe care l-a jucat în politica celui de-al Treilea Reich.

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos