Produsul a fost adaugat in cos
  Amintiri de la Curtea cu Juri

  33.00 Lei

  Produs momentan indisponibil
  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  ISBN: 978-606-8516-14-1 Autor: Andre Gide Editura: Rao Pagini: 168 Format: 110 x 180

  Descriere

  Amintiri de la Curtea cu Juri este o culegere de insemnari din timpul celor aproape doua saptamani pe care Andre Gide le-a petrecut ca jurat la Rouen. Fin observator, scriitorul a zugravit portretul unui sistem juridic bolnav, cu judecatori si jurati incompetenti, anchete tacute de mantuiala, interogatorii care nu duc nicateri, un sistem in care cei sarmani si fara aparare sunt declarati vinovati, inainte de a le fi cercetate cu atentie faptele.

  Sechestrata din Poitiers, o cronica judiciara inspirata de un caz real, spune povestea sarmanei Melanie Bastian, o tanara care a trait sechestrata intr-o incapere vrednica de plans, timp douazeci si patru de ani. Inchisa intr-o camaruta printre excremente si resturi alimentare, initial din proprie initiativa, apoi retinuta cu forta de propria mama, femeia a fost eliberata de politie in urma denuntului facut de un prieten de familie.

  Fragment din roman:
  “Melanie Bastian soseste la spitalul din Poitiers la 23 mai 1901, catre ora sapte seara.
  Am sub ochi o fotografie facuta de indata ce a intrat la spital, fotografie pe care au reprodus-o marile periodice ilustrate din acea epoca. E cu neputinta sa-ti inchipui ceva mai impresionant decat privirea bietei fete, si decat surasul ei — caci surade, un suras angelic, idilic, dar parca siret, aproape rautacios.
  E inspaimantator de murdara, ne spun martorii din acea vreme. Fata, de-o paloare de ceara, e supta. Trupul, excesiv de slab, e acoperit din loc in loc de un strat gros de murdarie. Unghiile de la maini si de la picioare sunt foarte lungi.
  Parul formeaza o masa compacta lunga de mai bine de un metru, lata de treizeci de centimetri si groasa de patru-cinci centimetri... E ca o pasla compacta, formata din firele de par amestecate cu excremente si cu resturi de mancare. Mirosul pe care-l raspandea era atat de ingrozitor, incat doctorii au ingaduit persoanelor de fata sa fumeze. Aceasta masa de par era in intregime pe partea stanga, partea dreapta a capului neprezentand decat cateva suvite, pe care o frecare continua le subtiase si le tocase, data fiind pozitia pe care Melanie Bastian o avusese tot timpul cat statuse in patul ei mizerabil, culcata pe partea dreapta, cu trupul incovrigat.
  Greutatea totala a domnisoarei Melanie Bastian la intrarea in spital e de cincizeci si una de livre trei sute. E de mirare ca biata femeie a putut sa traiasca atatia ani intr-o asemenea lipsa si murdarie, intr-o camera intunecoasa si atat de urat mirositoare, incat nimeni nu poate sta aici mai mult de cateva clipe. E atat de slabita la intrarea in spital, incat preotul, temandu-se sa n-o vada murind pe loc, socoteste ca trebuie faca fara intarziere sfantul maslu. Dar, inca de a doua zi, Melanie Bastian incepe sa se simta mult mai bine. Accepta cu placere hrana ce i se aduce. Medicii chemati s-o consulte constata ca organele ei sunt perfect sanatoase."

   

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos