Produsul a fost adaugat in cos
  Despre bautura

  44.95 Lei

  40.46 Lei

  Economisesti 4.49 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 149 lei

  ISBN: 978-973-46-8546-2 Limba: Romana Autor: Charles Bukowski Editura: Polirom Coperta: Brosata Data aparitie: 2021 Pagini: 288 Format: Fizic

  Descriere

  Antologie de Abel Debritto

  Traduceri din limba engleză de Sorin Gherguţ, Domnica Drumea, Gabriella Eftimie, Cristina Ilie, Cristian Neagoe, Dan Sociu şi Florin Şlapac

  Ediţie în limba română şi note de Sorin Gherguţ

  Combinaţia dintre alcool şi scris este deja un clişeu, dar Charles Bukowski îl exploatează cu maximă inventivitate, pînă la ultimele limite, în întreaga lui operă: în poezie, în povestiri şi romane, în interviuri, chiar şi în corespondenţa personală. Antologia de faţă reuneşte unele dintre cele mai reuşite şi mai solide fragmente literare scrise de el pe această temă. Versuri şi poveşti despre alcool, scene de beţie în baruri sordide sau în singurătate, promiscuitate sexuală  şi artă înaltă, mărturisiri despre escapade erotice şi alcoolice, toate se combină şi se împletesc,  aşa cum se împleteşte şi biografia lui Bukowski cu creaţia sa literară. Găsim aici unele dintre cele mai comice, mai triste şi mai profunde texte ale scriitorului american, iar imaginea de ansamblu ce se conturează pînă la final este cea a unei Americi a dezmoşteniţilor şi a rataţilor, a cărei umanitate se dezvăluie pas cu pas. Despre băutură este, în egală măsură, şi o carte despre scris, despre literatură şi despre Bukowski însuşi, captivantul autor-personaj de pe scena literară americană.

  „Dacă se întîmplă ceva rău, bei ca să uiţi;

  dacă se întîmplă ceva bun, bei ca să sărbătoreşti;

  dacă nu se întîmplă nimic, bei ca să se întîmple ceva.” (Charles Bukowski)

  „Nu încape nici o îndoială că în viaţa lui Bukowski au existat mai multă beznă, mai multă foame şi mai multă disperare decît în cea a majorităţii scriitorilor. Doar că în scrisul lui el s-a oprit în pragul întunericului şi s-a retras. A fost, probabil, un înţelept.” (The New York Times)

  „La ora actuală Bukowski este, desigur, un fel de sfînt ocrotitor al celor din mahalalele Los Angelesului şi de mai departe: veşnic client al magazinelor de spirtoase, întotdeauna cu sticla după el într-o pungă de hîrtie, vagabondul sărac din East Hollywood, prezent mereu la cursele de cai. Şi nu e un personaj care să fi dispărut azi: există o «comunitate» a băutorilor de toate rasele şi necredinţele, o categorie de inşi chinuiţi, nu chiar sau nu întru totul lipsiţi de adăpost. Bukowski a fost unul dintre ei. Dar l-au diferenţiat sensibilitatea lui emoţională acută şi ambiţiile sale literare autentice, pe care şi le-a urmat cu îndîrjire.” (Los Angeles Review of Books)

  Noutati

  35.90 Lei

  49.90 Lei

  27.90 Lei

  49.90 Lei

  109.00 Lei

  29.00 Lei

  49.99 Lei

  44.99 Lei

  Titluri de la acelasi autor

  22.46 Lei

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos