Produsul a fost adaugat in cos
  Prin foc si sabie. Vol I+II

  49.95 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 85 lei

  ISBN: 978-973-46-8301-7 Gen: Fictiune Limba: Romana Subgen: Literatura universala Autor: Henryk Sienkiewicz Editura: Polirom Coperta: brosata Data aparitie: 2020 Pagini: 1032 Colectia: Top 10+ Format: Fizic

  Descriere

  Premiul Nobel pentru Literatura 1905

  Traducere din limba polona si note de Stan Velea

  Prin foc si sabie face parte, impreuna cu romanele Potopul si Pan Wołodyjowski, dintr-o ampla trilogie dedicata istoriei Poloniei. Cu maiestria unui virtuoz, Sienkiewicz zugraveste una dintre cele mai fămantate perioade din istoria medievala – rascoala cazacilor si a taranilor ucraineni de pe cuprinsul Poloniei –, surprinzand nu doar evenimentele, ci si o intreaga paleta de virtuti si pasiuni omenesti. Desi de cele mai multe ori consemneaza evenimente istorice autentice, iar unele dintre personaje au existat in realitate, Prin foc si sabie este mult mai mult decat o cronica de epoca, impletind in tesatura sa mestesugita istoria unei prietenii aparent indestructibile intre frati de arme si o poveste de iubire cum putine se intalnesc in literatura universala.

  „Oamenii se miscara, un vifor inviora parca multimea de osteni, apoi se iscara deodata murmure. Cuvintele «Vine oastea!» zburara ca o sageata de la un capat al intariturilor la celalalt. Luptatorii incepura sa se imbulzeasca, sa se impinga, sa se framante. Murmurul aici crestea, aici se potolea, toate mainile faceau streasina ochilor, toate privirile erau atintite cu incordare in departare si inimile bateau sa se sparga. Se uitau cu totii, tinandu‑si rasuflarea, prada indoielii si nadejdii. Deodata, sub arcul multicolor sclipi ceva care devenea tot mai limpede; iesea din ceata departarilor, se apropia din ce in ce mai mult si se vedea din ce in ce mai bine, pana cand, in cele din urma, se aratara palcuri, stindarde, tuiuri, apoi o padure de stegulete si ochii nu se mai indoira; erau osteni.”

  Titluri de la acelasi autor

  24.75 Lei

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos