Produsul a fost adaugat in cos

  Toamna timpurie

  - 20% Reducere

  19.92 Lei

  24.90 Lei

  Produs momentan indisponibil
  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  ISBN: 978-606-33-0771-3 Autor: Louis Bromfield Editura: Litera Pagini: 287 Format: 130 x 200 mm

  Descriere

  Captiva intr-o casnicie lipsita de dragoste cu mostenitorul anost al unei vechi familii americane scapatate, Olivia Pentland dispretuieste viata intemeiata pe respectarea unor aparente osificate in care se complac membrii familiei si prezentul lor inchistat care priveste constant spre trecut. Balul de prezentare in societate a fiicei sale Sybil si intoarcerea din strainatate a Sabinei, o ruda nonconformista, ii dau ocazia de a descoperi iubirea alaturi de extrovertitul si curajosul „irlandez“ Michael O’Hara. Experienta aceasta si consecintele ei, ca si aflarea, intre timp, a unui secret de familie pastrat cu grija vor avea urmari radicale pentru fiecare dintre protagonisti.
  Roman distins cu Premiul Pulitzer, "Toamna timpurie", volumul scriitorului american Louis Bromfield, autor al nu mai putin celebrului "Vin ploile", este un studiu fascinant despre lupta unei femei de a-si gasi si accepta adevarata menire in viata, dar si o fresca sociala meticuloasa si patrunzatoare a Americii inceputului de secol XX.
  Fragment din roman:

  “De fiecare data cand Olivia se scula in zori ca sa calareasca cu Sybil si sa-l intalneasca pe O'Hara langa vechea cariera de nisip, aceasta simpla plimbare avea un farmec deosebit. Langa Sybil si irlandez ea se cufunda din nou intr-o atmosfera de tinerete si putere pe care n-o mai cunostea, care-i lipsea de multa vreme. Descoperise in asta un minunat fel de a-si incepe ziua, de a profita de racoarea diminetii, galopand pe iarba acoperita de roua; aceste ceasuri creau o distractie binefacatoare, fiind cu totul deosebite de cele consacrate, aproape in intregime, unor oameni batrani ca socrul ei, Anson (care era intr-adevar un batran), batrana care locuia in aripa de nord si matusa Cassie, care isi reinnoia mereu asalturile. Olivia, care nu era lipsita de o tainica vanitate, incepu in curand sa se cerceteze in oglinda si observa ca ochii ei erau mai stralucitori, iar tenul mai luminos. I se parea chiar ca era frumoasa si ca, in costumul de calarie, avea farmecul unei eroine de roman.

  In afara de asta, stia ca, atunci cand calarea, intre Sybil si O'Hara, ochii albastri ai acestuia din urma aveau uneori o stralucire ciudata, in timp ce o priveau. Totusi, el nu spunea nimic, atitudinea lui nu lasa deloc sa se banuiasca pasiunea care-i dictase acea declaratie neasteptata, facuta cu atata stapanire de sine pe terasa de la Brook Cottage.
  Ea incepu sa-si dea in curand seama (lucru pe care Sabine il descoperise aproape numaidecat) ca era un barbat foarte indemanatic si foarte primejdios. Era temut, nu numai din pricina inrauririi ciudate, aproape fizice pe care o avea asupra oamenilor, dar si pentru ca era rabdator si stia sa taca. Daca s-ar fi avantat fara grija, fara sa mai reziste inflacararii lui, ar fi pierdut imediat totul, grabind evenimentele. Ar fi jignit-o pe Olivia, care l-ar fi alungat si s-ar fi simtit eliberata; dar el n-o atinsese niciodata. Se multumea sa fie intotdeauna acolo si s-o faca sa inteleaga ca sentimentele lui nu se schimbasera si ca o dorea mereu, mai mult ca orice pe lume.”

   

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos