Produsul a fost adaugat in cos

  Rebel

  34.99 Lei

  Produs momentan indisponibil

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 199 lei

  ISBN: 978-606-776-183-2 Autor: Eugen Mihaescu Editura: Rao Pagini: 378 Format: 130 x 210 mm

  Descriere

  “A fost prima receptie diplomatica din viata mea si intaia data cand am fumat faimoasele havane. In general, cei care erau invitati la astfel de receptii se regaseau pe o lista oficiala de protocol. Cuba insa a ignorat-o si i-a chemat pe Apostu, Roman, Vincentiu Grigorescu, Piliuta, Bitan si multi altii. Au „stralucit" prin absenta Boris Caragea, Zoe Baicoianu, Spiru Chintila, Irimescu, Jalea, Szony si toti stabii. Receptia s-a desfasurat in gradina ambasadei care se invecina - cum altfel, nu? - cu resedinta atasatului militar al Statelor Unite. Probabil ca americanii au vazut cum au „incalcat" cubanezii protocolul si toti invitatii au fost poftiti la prima receptie organizata de ambasadorul yankeu. Imi aduc aminte de parca ar fi fost ieri, Betigus-Apostu se dichisise si trecand sa ma ia de acasa - in drum spre americani, in strada Polona numarul doi - ma intreba daca funda sireturilor se poarta in afara sau se baga in pantof, cum e mai „diplomatic", pentru ca „eram mai umblat". La receptie era lume multa, inghesuiala, sampanie, piscoturi... Cum am intrat, am dat cu ochii de George Macovescu, ministru adjunct la externe. Il cunosteam si-l apreciam mai ales ca poet. Venea des la „seratele" de vineri pe care le organiza George Ivascu la Contemporanul. Cand m-a zarit, m-a luat de brat si m-a condus la gazda, ambasadorul american:
  - Va prezint pe globetrotterul nostru, un tanar artist...
  Nu vorbeam o boaba englezeste, dar „globetrotter" am inteles si l-am intrerupt:
  - Fost, fost globetrotter, pentru ca mi s-a luat pasaportul si mi s-a refuzat viza de iesire, am zis eu pe romaneste si am fost tradus indata de Bob Geis, atasatul cultural.
  Vorba aceea: „nasol moment, misto coliva!" Jenat, Macovescu a incercat sa dreaga busuiocul, incurcandu-se, dand vina pe birocratie, incheind cu propozitia „cu siguranta ca se va rezolva". M-am indepartat si am vazut mesele acoperite cu tot felul de reviste si carti de arta, cataloagele ultimelor expozitii americane."

   

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos