Produsul a fost adaugat in cos
  „Spune-mi ca ma iubesti...” Erich Maria Remarque – Marlene Dietrich: Marturii ale unei patimi

  39.95 Lei

  35.00 Lei

  Economisesti 4.95 Lei

  Produs momentan indisponibil

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 99 lei

  ISBN: 978-973-46-8414-4 Gen: Literatura universala Limba: Romana Autor: Werner Fuld , Thomas F. Schneider Editura: Polirom Coperta: Brosata Data aparitie: 2021 Pagini: 288 Colectia: Biblioteca Polirom Format: Fizic

  Descriere

  In septembrie 1937 Erich Maria Remarque o intalneste pe Marlene Dietrich la Lido, in Venetia. Desi nu se vad pentru prima oara, intalnirea devine inceputul unei iubiri indelungate, pasionale si dramatice, care l-a determinat pe Remarque sa-si scrie incantatoarele si tulburatoarele scrisori de dragoste. In iubirea lui pentru Marlene Dietrich, de care a inceput sa se desprindă la sfarsitul anului 1940, dar fara sa renunte pe deplin la ea, Remarque a fost partea „mai slaba”. Pasiunea a fost intru totul reciproca. Amandoi erau faimosi, independenti financiar, parasisera Germania si ii urau pe nazisti in egala masura. Marlene Dietrich corespundea in intregime idealurilor lui Remarque, insa il supunea permanent chinurilor geloziei.

  Werner Fuld si Thomas F. Schneider au adunat, au comentat si au prefatat scrisorile lui Remarque pentru Marlene Dietrich, majoritatea scrise in intervalul 1937-1949, precum si putinele raspunsuri ale actritei. Pe langa tonul lor patimas, scrisorile se disting printr-un joc cu nume de alint, pseudonime si identitati diferite, diferentiate si prin exprimare, vadind astfel potentialul creator al dragostei, precum si preaplinul de iubire al literaturii.

  „Cel mai frumos roman de dragoste din secolul XX este alcatuit din scrisori.” (Die Welt)

  „...o corespondenta de dragoste in stare pura, poetica, tandra, exaltata, ingenioasa, melancolica.” (Brigitte)

  „Pentru mine barbatul real poate fi gasit in nascocitul Alfred, acel mic scolar magic – un Cyrano personal al lui Remarque, pe care l-a creat pentru a-i face curte mamei mele, Marlene Dietrich, ca s-o seduca, s-o farmece, si care ajungea la inima ei trecand de barierele emotionale ce puteau fi ridicate in fata unui iubit obisnuit.” (Maria Riva)

  „...ultima mare poveste de iubire din secolul XX, o iluzie grandioasa, plina de minciuni si autoamagire, dar luminata de focul bengal al cuvintelor lui Remarque, care n-a fost niciodata atat de scriitor ca in aceste scrisori intime adresate iubitei sale reci.” (Werner Fuld)

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos