Produsul a fost adaugat in cos
  O ISTORIE A RAZBOIULUI RECE

  25.00 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 85 lei

  ISBN: 9789737364111 Gen: Istorie Limba: Romana Autor: YVAN VANDEN BERGHE Editura: Orizonturi Coperta: brosata Greutate: 0.250 Data aparitie: 2019 Pagini: 380 Format: 13 x 20 cm

  Descriere

  Razboiul Rece a reprezentat confruntarea dintre doua sisteme politice – capitalismul si socialismul, reprezentate, in principal, de doi adversari: Statele Unite Ale Americii si Uniunea Sovietica. Conflictul nu s-a rezolvat pe calea luptei armate, ci printr-o acerba cursa a inarmarilor prin care se urmarea obtinerea celei mai mari influente in plan international.
  Unii autori au apreciat ca Razboiul Rece a inceput in anul 1947, fiind declansat de doctrina Truman in timp ce altii considera ca fenomenul a luat nastere in 1917, anul in care s-a constituit URSS. Acest punct de vedere a fost insusit si de autorul acestei lucrari, reputatul cercetator, Ivan Van Den Berghe, care isi dezvolta sustinerile, raportandu-le la aceasta ultima data. In opinia sa, marea neintelegere pe care o atribuie el Razboiului Rece, nu s-a manifestat la nivelul conducerii tarilor respective. ci doar la nivelul opiniei publice. Niciodata conducatorii celor doua tari nu au crezut cu adevarat ca teribila cursa a inarmarilor va conduce la o confruntare directa intre ele. Dimpotriva, ei s-au folosit de climatul Raboiului Rece pentru rezolvarea unor probleme interne. Asistam in prezent la o revenire in forta a Razboiului Rece? Indiscutabil ca da, atata vreme cat o serie de tratate de limitare a inarmarilor incep sa nu mai fie respectate, crescand amenintarile la adresa pacii. Acum conflictul nu se mai poarta intre cele doua sisteme – capitalist si socialist, ci preponderent in plan economic.

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos