Produsul a fost adaugat in cos
  Ordinul Sfantul Vasile cel Mare in timpul regimului comunist

  35.00 Lei

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Transport gratuit pentru comenzi peste 85 lei

  Gen: Religie ISBN: 978-606-44-0770-2 Limba: Romana Autor: Ionut Vida-Simiti Editura: Curtea Veche Coperta: brosata Data aparitie: 2020 Pagini: 384 Format: Fizic

  Descriere

  Un studiu academic riguros despre statutul si activitatea basilienilor romani in perioada regimului comunist din Romania, raportate la politicile statului fata de ordinul lor monahal.

  Ordinul Sfantul Vasile cel Mare este un ordin masculin, clerical, de drept pontifical, parte a traditiei bizantine si activand in diferite Biserici sui iuris, al carui scop consta in a placea lui Dumnezeu si a cauta sfintenia calugarilor prin intermediul sfaturilor evanghelice potrivit propriilor reguli. Aceste reguli au fost scrise de Sf. Vasile cel Mare in 361 (cu ajutorul Sf. Grigore de Nazianz) si confirmate de Papa Liberiu in 363, Damasus in 366, Leon in 456. Ordinul a fost infiintat de Mitropolitul Rutsky (dupa Unirea de la Brest din 1595) si confirmat de Papa Urban al VIII-lea prin Brevetul Exponi nobis din 20 august 1631.

  Prezentul studiu, axat pe statutul si activitatea basilienilor romani in perioada regimului comunist din Romania, porneste de la analiza documentelor din Arhiva Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Majoritatea documentelor studiate sunt cuprinse in dosarele basilienilor identificate in ACNSAS, iar altele sunt documente relevante identificate in culegeri de documente sau in anexele unor studii fundamentale.

  Titluri de la acelasi autor

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos