Produsul a fost adaugat in cos
  ORGOLIILE KREMLINULUI

  25.00 Lei

  Transport gratuit

  Comanda prin telefon: 0723.193.019

  Comanda prin telefon:

  0723.193.019

  Gen: Istorie ISBN: 9789737363022 Limba: Romana Subgen: Istorie generala Autor: H.C. D'ENCAUSSE Editura: Orizonturi Coperta: brosata Greutate: 0,300 Data aparitie: 2015 Pagini: 320 Colectia: Istorie Format: 13 x 20 cm

  Descriere

  Imperiul Rus, care s-a format pe parcursul a jumatate de mileniu, a devenit cel mai mare din istoria mondiala a imperiilor. Dupa ultimul dintre cele trei valuri de expansiune teritoriala, s-a ajuns la un adevarat imperiu colonial, intins din Europa pana la Oceanul Pacific.
  Imperiul Eurasiei de astazi a fost la un moment dat, cand Rusia stapanea si Alaska, unul americano-euro-asiatic.
  Intr-un adevarat elan al cuceririi, la sfarsitul secolului al XVIII-lea, Rusia a pus piciorul in America, pe coasta Californiei, si a lansat expeditii catre Mexic si Hawaii, dar in fata opozitiei engleze si americane a fost nevoita sa renunte, multumindu-se doar cu Alaska, pe care a vandut-o Statelor Unite in anul 1867.
  Aceasta adevarata istorie a Imperiului Rus, scrisa de o mare personalitate a lumii stiintifice, Hélène Carrère D'Encausse, membru al Academiei Franceze, a fost publicata in anul 2005. Dar, deceniul ce a urmat aparitiei cartii a marcat o totala transformare a Rusiei, care incearca sa impuna o noua ordine de drept si de securitate internationala. Invazia Georgiei, ocuparea Crimeei si razboiul hibrid din Ucraina, ca si schimbarea perceptiei Rusiei privind UE, SUA si NATO din parteneri in dusmani, au impus o aducere la zi a continutului. Astfel, lucrarea a fost completata cu un capitol intitulat Postfata, conceput de reputatul comentator politic Emil Hurezeanu.

  O carte de stricta actualitate geopolitica, orgoliile imperiale ale Kremlinului creand justificate motive de ingrijorare nu numai vecinilor Rusiei ci chiar la nivel global.

  Lasa un review

  Campurile marcate cu asterix sunt obligatorii.

  Stocul pentru acest produs este epuizat.

  Daca doriti sa va anuntam cand revine in stoc introduceti adresa dumneavoastra de email.

    Produsul a fost adaugat in cos